Gå til innhold

Windows 7 70% tregere enn Vista


Anbefalte innlegg

Windows 7 nærmer seg lansering og Microsoft er tvunget til å putte ting tilbake i OSet som de i tidligere testvesjoner har holdt utenfor for å imponere testere.

 

PC Pro har testet Windows 7 på det de kaller et "real-world" oppsett av en maskin. Det ikke så veldig overraskende resultatet av benchmarkingen er at systemet klokker 70% dårligere resultater enn Vista.

 

HW.no kommer sikkert ikke til å rapportere noe om denne saken, så les den selv på:

 

http://www.pcpro.co.uk/blogs/2009/05/06/wi...chmark-results/

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hehe, snakk om overdramatisk tittel. Jobber du hos en avis?

 

Har mine tvil om dette testen. For meg er Windows 7 langt raskere, spesielt når det gjelder responstiden. Lurer på hvilke drivere som ble brukt til skjermkort, chipset og annet på hans Windows 7.

Lenke til kommentar

Vel, det står jo også ganske klart i teksten at det antgeligvis er snakk om Office sin elendige ytelse, og dette gjaldt i en eneste test under visse forutsetninger.... Synes ikke det er grunnlag nok til å si "Windows 7 70% tregere enn Vista"!! :innocent:

Endret av magnus.o
Lenke til kommentar

Det er vel strengt tatt ikke Windows 7 som er 70% tregere, det er Office i Windows 7 som er 70% tregere. Men det hadde du fått med deg om du hadde lest hele testen..

 

Min erfaring er at Office 2007 er raskere i Windows 7, så jeg er litt tvilende til hvor reelle de tallene hans er. Skulle det vært noe hold i det så måtte testen vært gjennomført på en rekke maskiner for å utelukke driverfeil og andre variabler. 2 maskiner satt opp og konfigurert av samme person er ikke et godt nok utvalg til at det kan kalles en godt gjennomført test av ytelse.

 

Nå er det også slik at de siste innleggene trådstarter har er drittslenging om Windows 7, så er vel ikke så rart at det graves frem dårlige blogg innlegg som blir presentert som "ytelsestest" av Windows 7. Hvordan går det forresten med markedsandelen for Linux på desktop? Fremdeles latterlige 1%?

 

Windows 7 nærmer seg lansering og Microsoft er tvunget til å putte ting tilbake i OSet som de i tidligere testvesjoner har holdt utenfor for å imponere testere.

Dette er jo bare tull og tøys. Når du skal komme med påstander som dette så er det greit om du henviser til kilder som beviser påstandene dine, og ikke prøver å presentere din egen fiksjon og diktning som fakta.

Endret av NoWiSee
Lenke til kommentar

Jeg håper egentlig jeg kan bruke Office 2003 i Windows 7. Har ikke testet det enda, for Windows 7 ble lagt inn i forgårs (på releasedato). Har VELDIG dårlig erfaring med Office 2007 på jobb.. Outlook henger seg plutselig opp HELE tiden, og jeg syntes det nye menysystemet 2007 fikk er mye mer rotete enn "vanlig Windows-grensesnitt" som Office har hatt i alle år. Men det er kanskje bare en vanesak.

 

Vel, var jo Windows 7 vi skulle snakke om her, og jeg er veldig fornøyd de timene jeg har brukt det så langt. Litt "tregere" å komme seg fram, men det er jo på grunn av aero-grensesnittet som jeg har skjønt skal være sånn at ting ikke spretter opp med en gang. IE8 er derimot ikke brukendes mener jeg. Låser seg hele tiden..

Lenke til kommentar

Jeg hoppet over Vista rett ifra xp32/xp64 til Win7 x64, og merket ikke noe forskjell i systemrespons.

Har i ettertid bare for morro skyls testa Litt vista, men maskinen gikk for varm da og vista ville ikke boote.

 

Etter litt bedre kjøing var på plass så syns jeg heller Win7 leverer XP spill ytelse, noe vista ikke klarte.

 

Har brukt Win7 nå siden build 7077, da det var den første builden som funka sikkelig på mine maskiner.

 

Har og RC1 installert på en server og den funker meget bra, dog den serveren har ikke jeg prøvd med noe annet OS på før, får kasnkje litt mer diskytelse i XP, men tallene er såpass greie til mitt bruk at jeg neppe vil legge så mye merke til det.

 

Bruker OpenOffice som kontor vertøy, og ellers Opera som Webleser. Ingen problemer som er verdt å nevne har dukket opp.

 

(Eneste som jeg har igjen ifra XP tiden min er xp tar mindre rersusser for å kjøres, gamle XP installen min tar ca 180mb ram over 18 prosesser, mens Win7 bruker 2.83gb over 67 prosesser - til tross for dette så er responsen nesten identisk med XP)

Lenke til kommentar

Hvorfor er dere overrasket? Alt som er relatert til MS som kommer ut av OP sin munn er jo som regel BS. Troll troll som alltid.

 

Og om du leser hele testen, så finner du jo ut at det det ikke er noe problem med Win7, men med Office... Fin se og hør overskrift forresten.

Lenke til kommentar
lol for en troll overskrift.

Det er akkurat det trådstarter ønsker å oppnå også. Det er ingen fakta eller reellt i det han presenterer. Men i stedet for å lage gode artikler som presentere Linux og Open Source på en god måte så driver de svertekampanjer mot MS. Er vel derfor vanlige folk ikke skifter til Linux. Hver gang vanlige mennesker som skifter til linux sier at "men dette er ikke slik det er i Windows" så begynner linux fanatikerne med sin normale "buhu.. linux er bedre, blæ blæ" sutre turne av episke dimensjoner. Tror det er mange som får litt avsmak når de bli møtt med en hoverende tone og får beskjed om at de er idioter siden de ikke har skiftet til Linux tidligere.

 

Jeg syns også linux har bedre arkitektur enn Windows, og det er ingen tvil om at sikkerheten er lysår foran. Det fins ikke virus til linux og ormer og malware er omtrent ikke eksisterende. Men dette er ting som kommer i andre rekke for vanlige mennesker. De gir faen i hvordan arkitekturen er, det de bryr seg om er at de kan surfe på nett, endre slik at de får bildet av familien som bakgrunns bilde og kjøre programmer de er vant til å bruke fra jobb og fra den tidligere pcen sin. Det betyr at de trenger gode alternativer til Windows programmer og eller en måte å kjøre windowsprogrammer på linux. Da hjelper det ikke at linux fanatikere kommer grinende med halvgode alternativer som "ligner" på det de har brukt. De vil ha akkurat det programmet fra jobb, siden de vet akkurat hvordan de bruker det programmet. Vanlige brukere har ikke tid til å sitte 2 timer å konfigurerer skjermoppsettet i en eller annen obskur konfigurasjonsfil for å få rett oppløsning. De gidder heller ikke kompilere ny kernel for å få en eller annen driver på den gamle drittpcen sin til å fungere. Da reinstallere de heller pcen med "XP restore" CDen som fulgte med når de kjøpte pcen for 8 år siden. Men før linux fanatikere forstår det så vil linux forbli en ting for de med interesse for det.

Endret av NoWiSee
Lenke til kommentar

det er vell egentlig bevist at windows 7 er raskere enn vista, så å komme nå med 70% tregere, i OFFICE 2007, er bare oppmerksomhet. OG det er i BETA enda, så håper den virkelige lanseringen vil virke bedre enn det den gjør nå, ikke at den ikke virker bra.

 

Jeg lasta ned og installerte windows 7 de første dagene de slapp BETA, på jobben, men da møtte jeg svart skjerm etter installasjon. Var mange som fikk dette, og fant ut at jeg måtte bruke et skjermkort, og ikke det integrerte på hovedkortet. Hadde da også low profile så gikk faktisk tilbake til XP, med W7 skin^^

 

Men skal i snarest framtid installere RC utgaven, og se om det gir meg svart skjerm, om noen vet noe om det. ?

Lenke til kommentar
det er vell egentlig bevist at windows 7 er raskere enn vista, så å komme nå med 70% tregere, i OFFICE 2007, er bare oppmerksomhet. OG det er i BETA enda, så håper den virkelige lanseringen vil virke bedre enn det den gjør nå, ikke at den ikke virker bra.

Det står faktisk ingenting i artikkelen om at det er Office 2007, så for alt vi vet så kan det være Office 97. Men det hele er utrolig mangelfullt og ser ut som om det er slengt sammen på en halvtime av en amatør.

 

Min teori er at 90% av alle tester skrevet av amatører i mammas kjeller er mangelfulle og fullstendig uten verdi. Se VirtualBox, jeg kan også dikte opp fakta og late som om det er sannheten.

Lenke til kommentar

Forventer faktisk at det kommer en del slike "påstander" da det er veldig mange som ønsker å sverte windows 7 i frykt for at deres kjære Apple / Pinguin eller younameit skal miste markedsandeler eller populæritet.

 

Heldigvis så har Microsoft denne gangen sørget for at brukerne har enkel tilgang til RC1 så man kan prøve selv og se om dette er fakta.

 

En annen ting er at selv om W7 er basert på vista så er det en del forandringer som gjør at programmer ikke fungerer 100% her og dermed så skal man heller ikke se bortifra at dette er grunnen til at office ikke yter like bra.

 

Anbefaler heller at trådstarter finner fram di konkrete forandringene i kernelen eller drivernivået som forårsaker forsinkelsene i steden for å spekulere og feilinformere.

Lenke til kommentar

PCPro-artikkelen inneholder også en annen interessant uttalelse:

Six months ago I benchmarked an alpha version of Windows 7. And I was surprised to find that, despite the new OS feeling much more snappy than Vista, application performance was actually identical.
(min uthevelse)

 

For de fleste vil jeg tippe at "feeling much more snappy than Vista" er viktigere enn at "application performance was actually identical".

Benchmarks forteller deg ikke alt om et system.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...