Gå til innhold

Hvor lenge kan man vente med oppkjøringen etter teori?


Husam

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Før du kan ta den praktiske førerprøven må du bestå teoriprøven ved en trafikkstasjon. Du må være 17 ½ år før du kan avlegge teoriprøven for førerkort klasse B.

 

Teoriprøven består av 45 spørsmål til forskjellige tegninger av trafikksituasjoner. Hvert spørsmål har bare ett riktig svar, og det er tre til fem mulige alternativer å velge mellom. Alle trafikkstasjoner i Norge tilbyr denne prøven som en elektronisk test på skjerm. I enkelte tilfeller kan denne gjennomføres muntlig og/eller med tolk, for eksempel ved lese-/skrivevansker eller store språkproblemer.

 

Bestått teoriprøve er gyldig i tre år. Hvis du stryker på teoriprøven må du vente to uker før du kan prøve på nytt.

 

http://www.tryggtrafikk.no/?module=Article...licShow;ID=1262

 

:)

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Jeg spør her jeg,jeg har en lillebror som er usannsynlig treg av seg og lite tiltakløs...og han er en av de som rett og slett gir faen og håper at mamma kan fortsette og kjøre han hit og dit,her er fakta:

 

Han begynte på lappen osv når han nærmet seg 18år.

 

Han gjorde alt ferdig av kjøring o oligatorisk innen han var ca 18 1/2 år

 

Han strøyk gang på gang på teoriprøva"han har konsentrasjons problemer" men tør ikke legge ut om det og er redd for og bli sett på som dum.

 

Han er nå 23 år gammel og har gitt opp teoriprøva si.han har vel stryki ca 8 ganger,med 1 feil for mye 5 ganger...Jeg har bedt han om og ta den muntlig for han kan dette når jeg prater med han men han vil som sagt ikke innrømme at han har kons.problemer.

 

Spm mitt er da som følgende,hvor lang tid kan man vente med og bestå teori og opkjøring før alt det obligatoriske må taes på nytt?Jeg begynner g bli litt bekymret for dette!

Lenke til kommentar

Han er nå 23 år gammel. Det vil si at han tok det obligatoriske for fem år siden - i 2004. I 2005 ble det innført ny føreropplæring, med krav om at elever måtte fullføre etter gammel ordning innen 2006 (1. juni 2006). De som skal kjøre opp etter dette må ha ny føreropplæring.

 

For å få godkjent obligatorisk opplæring må han ha fulgt den nye modellen med firetrinns opplæring. Har han ikke det må han gjøre det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...