Gå til innhold

Jobbintervjuet, hvilke klær...?


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Jeg er innkalt til et jobbintervju i et konsulentselskap i Oslo. Hvordan er det vanlig, eller forventet?, at man kler seg på et intervju? Dresskoden i konsulentselskaper er jo som regel dress, men er dette nødvendig på et intervju..? Sjønner at man ikke bør møte opp som en slask men.. =)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror ikke du gjør noe feil i å møte opp i en dress.

 

Er utfordringen at du ikke har en?

 

En pen bukse med en pen skjorte og pene sko vil nok også funke bra.

 

Men det aller viktigste vil jo alltid være din kompetanse. Så må jo de fortelle deg hvordan de forventer at en ansatt går kledd.

 

AKIRA

Lenke til kommentar
At kleskoden i de FLESTE IT-konsulent-selskaper i Oslo er dress var nytt for meg...

 

Jeg jobber i ett IT firma utenfor oslo. Her bruker selgerene dress, konsulentene gjerne en "ok" nøytral genser eller skjorte og dongribukse. mens de som sitter på drift og support har på seg hva de ønsker.

Lenke til kommentar

personlig er skjorte, pen bukse og "dress"-sko det meste jeg kunne tatt.

det som kanskje er viktigst er å kle seg mest mulig likt de som skal ha intervjuet, altså vanskelig å vite på forhånd.

 

hvis du stiller i dress og intervjuer stiller i vanlige klær, kan det ødelegge mer enn det hjelper, det samme gjelder motsatt.

stiller du derimot midt imellom vil uansett ikke stille så alt for forskjellig fra intervjuer.

 

intervjuere ansetter gjerne personer som er lik seg selv, selv om dette gjerne underbevist

 

edit: ang å snike seg innom bedriften før intervju, så er det ikke alle som kan de.

er ikke alle som slipper inn folk som "gikk feil", mange har ringeklokke eller annen kontroll på adgangen som gjør at dette ikke funker.

Endret av aklla
Lenke til kommentar

Det beste tipset er nok å stikke innom bedriften der du skal på intervju. slå av en prat med dem i resepsjonen eller noe og fortell det som det er at du skal på intervju om noen dager og du svinger innom for å se kleskoden. Når du kommer innom for intervju så kjenner du alt til noen av betjeningen og kan slå av en prat med dem og roe nervene før du skal i ilden :D

 

å være stivpynta når sjefen ikke er det kan nok oppfattes som at man prøver for hardt.. dem liker somregel folk som er lik seg selv : )

 

 

[edit: lol, ble så og si svart det samme i posten over]

Endret av PowerOfNow
Lenke til kommentar

Er det hos Bekk, så antar jeg det er DRESSkode :p

(Da er det hjem å pusse penskoa)

 

Skjorte + whatever er nok det vanligste. Det viktigste er at bedriften får et inntrykk av at man er oppegående og flink. De er fullt klar over at den som er penest kledd ikke nødvendigvis er den flinkeste, og jeg er enig med de andre her at det kan være uheldig å komme for pent kledd også.

Lenke til kommentar
Kommer veldig an på selskapet, selv innen konsulentselskapene. Men det er definitivt fordel å være litt for pent kledd enn det motsatte.

 

Har desverre ikke mulighet til å stikke innom før intervjuet.. Men for å være på den sikre siden bør jeg kanskje ta på en mellomting..? Hva med dressbukse, sjorte og en v-halsgenser..? Det fremgår iallefall ut fra bilder på hjemmesidene deres at de bruker dress..

 

edit: mange som svarer her..rekker ikke se alle før jeg skriver :) Hva med å sende en e-post å spørre dama som sto på stand på karrieredagen på universitetet? Tror hun var konsulent selv.. står iallefall det under navnet i e-post jeg fikk fra hun..

Endret av nilsh
Lenke til kommentar

personlig er jeg konsulent og har vært med på begge sider av bordet en del ganger.

regner med at flere som har svart her er konsulenter.

 

men, kjør på, send e-post til kongen om du så føler for det, men du får aldri noe 100% riktig fasitsvar på akkurat hvordan du skal kle deg, for det er jo faktisk inntrykket du gir til arbeidsgiver/intervjuer som teller, hva som gir hvilke inntrykk varierer fra person til person.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...