Jump to content

ITOslo

Medlemmer
 • Content Count

  924
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

50 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

6607 profile views
 1. Jeg kan ikke skjønne annet enn at det er lov.
 2. Jeg har vært sensor mange ganger, ville aldri strøket noen pga en liten feil hvis resten av løsningen viser forståelse av fagfeltet. I et tenkt tilfelle der alt var perfekt og en klar A kandidat også har du f.eks én syntaks feil som kjør at det ikke starter så ville jeg aldri vurdert det mer enn én karakter ned (kanskje ikke det en gang).
 3. Det skjer ofte, og for oss er det typisk de som ikke viser at de klarer å tenke på den måten man må når man jobber med distribuerte løsninger med strenge 24x7 krav. Feilhåndtering, lastbalansering, testing osv. Vi ser et stort skille på de som har jobbet med distribuerte løsninger og ikke. På java er det enklere å finne den typen erfaring, de gangene vi har lett etter folk med PHP bakgrunn har det vært veldig vanskelig. Alt for mange selvlærte som har "just make it work" holdning, og bare har laget små apper som kjører på en server.
 4. Dette er ganske vanlig og de jobber typisk på "no cure no pay" avtaler. Det betyr at hvis selskapet velger å ansatte deg, så må selskapet betale rekruttereren X-antall kroner. Jeg har har selv mottatt mange CVer fra slike selskaper og det er vanligvis helt legit, også veldig vanlig at mange av disse er basert i UK og bare snakker engelsk. Så nei du må ikke betale noe, han hjelper deg fordi han tjener penger på at du får jobben. MEN, han har heller ingen interesse av å overselge deg, han lever av å ha gode relasjoner til selskapene som ansetter så hvis han drar på for mye og de føler seg lurt er også det dårlig business.
 5. Nei, du får ikke hele avtalen, leverandøren har rett til å fjerne alt som regnes som forretningshemmeligheter. Timepris er typisk et slikt punkt.
 6. Hei, Kona går på første år Biokjemi nå. Du trenger ikke å være bekymret med den bakgrunnen, man trenger ikke en gang Kjemi 1 for å komme inn på bioingeniør, så første semester starter rimelig rolig (for de som har kjemi 2, tøft for de uten kjemi). Bare ikke ta lett på det og kom i gang med jobbingen tidlig i semesteret så går det fint.
 7. BI, NHH eller indøk på NTNU er nok alle rimelig safe, jevnt over så er man tryggere jo vanskeligere det er å komme inn..
 8. Ikke selvstendig selv, men jeg leier ofte inn selvstendige konsulenter så kan svare litt generelt for de vi leier inn: 1. Hva jobber dere med? Java 2. Hvor mange års erfaring har dere? De vi leier inn har typisk 5-7 års erfaring 3. Hva tar dere ca i timen? Selvstendige ligger gjerne noe lavere enn større selskaper, 1000-1200 er det vi vanligvis ser. 4. Hva bruker dere for å skaffe oppdrag? Ofte så får vi via selskaper som driver med videreformidling av selvstendige konsulenter, som selskaper så fortrekker vi ofte dette slik at vi har standard kontrakter, standard på fakturering og en fast kontaktperson. 5. Sitter dere hos kunde eller andre steder/hjemme? Vi har alltid konsulentene hos oss, men når vi har blitt bedre kjent så er vi fleksible på hjemmekontor. 6. Hvordan er teamene sammensatt? (konsulentselskaper har ofte egne teams) Innleide konsulenter sitter som del av våre team, ledet av personer ansatt hos oss. 8. Må dere gjennom intervju for å få et oppdrag? Hvilke referanser oppgir dere her? Vi intervjuer alltid konsulentene, ganske ofte sier vi nei etter intervju.
 9. Korrekt, hvis du ikke liker reising så bytt jobb.
 10. Jeg er CTO og kjøper en del konsulenttjenester, men ikke kjøpt spesifikt innen AM/ML. Men mine innspill er: "Hva slags timespris burde jeg forvente å ta i Oslo om jeg får oppdrag som selvstendig konsulent?" Som selvstendig vil jeg tro 1000-1500 avhengig av rollen og lengden på oppdraget. "Er det mulig å finne arbeid utafor Oslo? Da tenker jeg hovedsakelig på Buskerud, Vestfold, Telemark." Det tror jeg blir vanskelig "Er det vanskeligere å finne oppdrag i Norge i og med at jeg er bosatt i utlandet (hvertfall for øyeblikket)?" Ja, jeg vil anbefale deg å ta kontakt med selskaper som formidler selvstendige konsulenter. De tar relativt liten cut og tar seg av det administrative.
 11. Hva er greit? Med din bakgrunn så ville jeg siktet mot salgsjobber (Account Director el.) i de store IT-selskapene (med store kunder). De tjener stort sett 1M+ samt muligheter for bonuser på flere ganger det når de store dealene lukkes. (Oracle, Microsoft+++).
 12. To ting: 1. Ja, lønnen din høres noe lavt ut. Men hvis du ikke kan forhandle høyere lønn, ville jeg begynt å lete andre steder. Da merker man fort også om man har markedslønn, eller ikke. 2. Ja, det er ikke uvanlig at andre folk i organisasjonen tjener mer enn lederne sine. Det skjer i små og store organisasjoner (eks DnB, der det aldri er Bjerke som tjener mest)
 13. Veldig avhengig av selskap, men hos oss får alle utviklerne telefon (fritt valg) og støydempende headset
 14. Flere ganger: Jeg ble headhuntet fra Deloitte til en stilling jeg (på papiret) var alt for ung for, det hadde aldri blitt godkjent i selskapet jeg gikk til uten et tungt internasjonalt navn på CVen. (Ansettelsen måtte godkjennes på et europeisk hovedkontor). I den stillingen så jobbet jeg med IT-prosjekter i bank og finans, og når man presenterte seg på ledernivå i de selskapene så merket man at dette hadde noe å si for tryggheten deres. Etterhvert så har det selvsagt mindre å si, siden man får mye annet på CVen, men jeg hadde aldri vært der jeg er nå uten den starten. Jeg opparbeidet meg minst 4 års erfaring på de 2 årene jeg var i Deloitte. Folk tenker at disse selskapene er relativt vanskelig å få jobb hos som nyutdannet og at man dermed får et kvalitetsstempel med seg videre, spesielt i bransjer der disse er veldig godt kjent.
×
×
 • Create New...