Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Klage på asylmottak.


att3ntion

Anbefalte innlegg

Meg og min familie kommer til å få et asylmottak med 100 plasser i umiddelbar nærhet av boligfeltet vi bor i(Asylmottaket ligger ca 40-50 meter fra husveggen vår)

 

Hva kan man gjøre for å stoppe dette?

 

Alle i nabolaget her skrev under på en klage mot dette.

Kommunen dreit vel i det.

 

Har hørt noe rykter om at siden dette skal skje i et gammelt leilighets kompleks som består av mange leiligheter, må kommunen gjøre bruksendringer må ikke da de naboene som er i umiddelbar nærhet til dette leilighets komplekset da få nytt nabovarsel som de skal kunne svare nei på?

 

Kommunen kan vel ikke bare kjøre i vei som de vil og sette opp asylmottak 50 meter fra husveggen vår?

 

 

Finnes det noen lover eller regler som hjelpe oss og forhindre dette? Som sagt skrev alle naboene i umiddelbar nærhet under på en klage og et ønske om at dette ikke ble gjort.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ca 1 mil fra der jeg gjorde kommunen et hastevedtak om asylmottak der . da var det plutselig ikke nødvendig med bruksendring . i tillegg så kom det mange flere en det var snakk om da vi for første gang hørte om planene

 

for mag så virker det som staten bare bestemmer ( tvinger ) kommunene i Norge til å ta i mot lit mere asylanter en det de ønsker og kommunene må da gå noen snarveier for å få alt på plass

Lenke til kommentar

Er stort sett staten som bestemmer kvar asylmottaka skal ligge, kommune har stort sett lite dei skulle ha sagt.

 

Eg trur at det beste for dere må være å ta kontakt med brannvesenet i kommunen å høyre om dei vil være med på å få flytta eller gjort opprettelsen av asylmottaket mykje dyrare.

På statistisk grunnlag så oppstår det brann i anna kvart asylmottak her i landet, og brannvesenet har makt til å kunne klassifisere asylmottaket som særskild brannobjekt og dermed komme med krav om byggtekniske forbetringar eventuellt meir pengar til nytt utstyr for å kunne handetere ein eventuell brann.

Lenke til kommentar

Men herregud da. Jeg har bodd 100 meter unna et asylmottak i mange år, og merket INGENTING til det. To av boligene tvers over gata var også boliger som ble leid ut til innvandrere som nettopp hadde fått oppholdstillatelse. Ikke noe problem overhodet, det heller. Det eneste problemet vi hadde, var bråk om kveldene, og det kom IKKE fra asylsøkerne.

Lenke til kommentar

Det som er så fint er at UDI kan overstyre eventuelle beslutninger på komunalt nivå om at slikt er uønsket.

 

Alt som skal til er at det er økonomisk mulig og at fremtidig driver av mottaket har UDI på sin side.

 

Siden pengekassen til kommunene blir styrt bla. av antall innbyggere, og slikt går det opp i opp, evt. overskudd av eventuell ekstrakostnader dette medfører.

Endret av Jann - Ove
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...