Gå til innhold

Norges farligste har gjort det igjen. Har vi oss selv å takke?


Anbefalte innlegg

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=550522

 

Politiet har tidligere betegnet Millehaugen som Norges farligste person. Han har tilbrakt store deler av sitt voksne liv i fengsel, men var nå i ferd med å avslutte soningen av den siste fengselsstraffen som omhandlet en drapsdom på 17 år og en ransdom på seks år.

 

Det var ved 18.30-tiden politiet fikk melding om en brennende bil på Haugerud på Oslo Øst. Inne i bilen fant de en 28 år gammel mann skutt og drept.

 

I 1992, 23 år gammel, skjøt og drepte Millehaugen fengselsbetjent Jon-Arild Martinsen da han rømte fra Sarpsborg kretsfengsel. Han brukte en annen fangevokter som levende skjold for å komme seg unna.

 

Etter å ha skutt Martinsen truet Millehaugen den andre fengselsbetjenten til å låse seg ut av fengselet. Betjenten måtte også sette seg bak rattet på egen bil og kjøre Millehaugen til Oslo. Under kjøreturen skal Millehaugen ha sagt følgende:

 

Millehaugen var 15 år gammel da han første gang kom i politiets søkelys. Som 18-åring i 1987 fikk han sin første dom for heleri, biltyveri og for å ha kjørt uten førerkort - som 23-åring var han dømt 70 ganger - og han ble drapsmann samme år.

 

I oktober 2000 stakk Millehaugen av under permisjon, og rømte med kjæresten sin. Først i juni i 2001 ble han tatt. Det var den lengste perioden Millehaugen har vært fri siden 1988.

 

I denne perioden hevdet politiet at Millehaugen deltok på ranet av Kredittkassens filial i Bogstadveien i Oslo. De mener han forkledd i politiuniform ranet banken på Majorstuen, og skjøt elleve skudd i bilen til de to politimennene som forfulgte ham. Da han ble tatt av politiet, etter rømningen, hadde han flere våpen på seg - blant annet en maskinpistol.

 

 

 

 

Latterlig lave straffer som atpåtil blir avkortede, strafferabatter, permisjoner... mannen er jo erklært VOLDSPSYKOPAT!

 

Jeg trodde det bare var våre nye landsmenn som fikk slik særbehandling, men det virker som om fengsels og rettssystemet i dette landet er en revolverende kjøpesenterdør? Er det norske rettssystemet en vits, en dårlig spøk, en farse, eller hva?

 

Nå kan man sikkert argumentere med at fyren har gjort landet vårt en tjeneste med sin seneste likvidisjon, men hvorfor er ikke denne mannen dømt til forvaring eller sikring? Eksisterte det ikke sist han ble dømt for drap? Og når kommer vi i dette landet til å gjøre noe med straffene for grov vold?

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
I Norge kan du drepe og voldta, selv barn, å få lave fengselsstraffer. men nåde deg om du er involvert i økonomisk kriminalitet, eller kjører for fort. da skal du svi.

Nå er det vel ikke akkurat slik at hvitsnippforbrytere straffes særlig hardt i Norge. Strafferammene er ikke så veldig høye, og hvitsnippforbrytere har ofte gode og dyre advokater, noe som naturlig nok gir dem en fordel.

 

Når det kommer til råkjøring er jeg enig i at det bør være mer rom å gå på enn det som er status i dag. Men bot får du da også om du kjører i 120 på Route 66.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har gitt uttrykk for ved flere tidligere anledninger at dette ikke behøver å representere noen motsetning mellom en human strafferettslovgivning og -praksis og ønsket om å beskytte samfunn og ofre for slik kriminalitet.

 

Forvaring er ett slikt virkemiddel. Man kan argumentere for at det bør være mulig å gjøre om straffer til forvaring dersom den straffede i ettertid har begått alvorlig kriminalitet eller på annen måte vist at forvaring er nødvendig. Om det er tilfellet her vet vi ikke, han ble frikjent av retten for ranet i Kreditkassen, og det kan dermed ikke brukes mot ham. Hadde han blitt dømt hadde dette vært et argument for forvaring.

 

Uansett: Vi trenger etter min mening å endre reaksjonsmønsteret mot notoriske gjengangere. Vi trenger ikke strengere straffer - i hvert fall ikke for de fleste lovbrudd - vi trenger en måte å beskytte oss mot de som ikke lar seg forbedre. Det er ingen grunn til å gi strafferabatt for gjengangere, tvert om, jeg mener at hvert lovbrudd skal dømmes for seg.

 

Jeg mener endog at gjentagelser skal være straffeskjerpende. Dog gjør jeg her et unntak for første- og muligens andre gangs dømte, folk som det ennå er mulig å "redde" skal ikke straffes for at lovens lange arm og rettsvesenet jobber så langtsomt at de rekker å forbryte seg igjen før straffene blir iverksatt.

 

Om slik straff "virker"? Øyensynlig ikke i dette tilfellet. Men ønsket om rehabilitering av den straffede må veies opp mot samfunnets behov for å beskytte andre borgere. Der rehabilitering ikke virker, må vi ta dette behovet på alvor.

 

Geir :)

Lenke til kommentar
Nå har mannen sittet nesten hele sitt voksne liv i fengsel, så kanskje man burde ha prøvd noe annet?

Å avlive vedkommende?

 

Ja, det er godt mulig at han ikke blir et bedre menneske av å sitte inne, men det gjør ingenting så lenge samfunnet er skånet for vedkommende så lenge han sitter inne. Jeg ser å beskytte samfunn og offer som det viktigste. Andre bryr seg tydeligvis kun om overgriperens ve og vel.

Lenke til kommentar
Jeg syntes faktisk det er helt greit at dem dreper hverandre så lenge dem gjør det i form av ordentlige henrettelser som her. Ikke som i 2006 på Aker brygge. De er pakk som ikke er verdt en dritt i mine øyne.

 

Det her er veldig likt Kamikaze drapet, på tide å lære?

Nok en grunn til å forby ungdomspartier.

Lenke til kommentar
Jeg syntes faktisk det er helt greit at dem dreper hverandre så lenge dem gjør det i form av ordentlige henrettelser som her. Ikke som i 2006 på Aker brygge. De er pakk som ikke er verdt en dritt i mine øyne.

 

Det her er veldig likt Kamikaze drapet, på tide å lære?

Nok en grunn til å forby ungdomspartier.

Vi generaliserer vel ikke? Ta i bidra til diskusjonen i stede for å komme med noe sånt.

 

Jeg er ikke for noen form for dødstraff, men lengere fengselsopphold syns jeg er greit.

Og kanskje forandre litt på hvordan opplegget er på innsiden. Det er jo flere eksempler på hvordan folk klarer å fortsette sine kriminelle handlinger fra innsiden. Ikke dem som person, men de får ting gjort for deg. Og da holder man naturlig god kontakt med det kriminelle miljøet. Det vil man jo naturlig gjøre i fengselet, men det er jo litt forskjell. Så kanskje strengere brev og besøkelses politikk? For jeg kan skjønne at det ikke er lett å komme seg ut av slike miljøer. Så hvis man har tett kontakt mens den ene parten sitter inne, så er det lett å falle tilbake i de kriminelle baner igjen.

Lenke til kommentar
hvorfor gir vi disse menneskene sjansen til å gjøre kriminalitet om og om igjen?

Nå har jo muligens "Norges farligste" akkurat forhindret at en kriminell gjør noe galt igjen da. Så på en måte burde du jo takke mannen. Hvor ofte blir lederskikkelsene i disse pakistanergjengene tatt? Ikke ofte.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...