Gå til innhold

Kan det være lurt å vente med å kjøpe tv?


Anbefalte innlegg

Hei

 

Først litt om meg: Er 17år. Bor på hybel grunnet skole. Har lite stipend osv...

 

Jeg har hatt i tankene å kjøpe meg tv til rundt 6-7000. Mamma mener at jeg ikke har råd. Dvs at jeg har rådd men at jeg burde nedprioritere tv. Skal ta billappen til sommeren. Mamma sa at dersom jeg kjøper TV så kommer ikke hun til å sponse meg med hybellivet. Og i det siste har jeg fått ganske mye lommepenger hjemmefra, så jeg vil hels ikke ødelegge det.

 

Så det jeg lurer på er følgende: Dersom jeg venter til etter sommerferien med å kjøpe TV, vil jeg få dårligere/bedre tilbud enn nå?

 

Takk

Endret av JFM
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det stemmer nok, men nå må vi huske på hvorfor dette skjer. Grunnen er historisk lav kronekurs i forhold til Euro. Krona vil styrke seg sakte men sikkert utover året og spesielt etter sommeren forventes det å se en betraktlig bedring.

 

Svak krone fram til sommeren

Kronen gjør comeback

 

Vi vil antakeligvis se en midlertidig prisøkning på elektronikk. Jeg tipper at i sommer får du kjøpt en 42" Plasma til samme pris som i dag. Utover høsten vil elektronikkprisene utvikle seg mer normalt dvs at de synker som de "alltid" har gjort :)

 

Selvsagt kan man aldri vite slike ting det hele avhenger av kronekurs mot $ og €. Som igjen avhenger av import, eksport, renter, oljepris, arbeidsledighet m.m.

 

Edit: at leverandørene nå går ut og varsler høyere priser er nok reelt nok, men det henger også sammen med at de har lagre å tømme, og når de varsler prisøkninger håper de nok at kundene handler mer slik at lagrene tømmes raskere enn de håper. Dersom dette ikke skjer kan nok noen i desperasjon komme til å selge med tap (noe som igjen betyr lavere priser til oss som kunder).

Endret av kimare
Lenke til kommentar
husk på lisensen også da, er over 2000 kroner i året vet du :thumbup:

 

Dette gjelder jo ikke dersom du ikke kobler til tv signaler. Jeg ser ikke helt hvorfor du har en slik rar avtale, men når det er slik, ville jeg ikke kjøpt meg tv. Forsøk heller og få deg en enkel deltidsjobb, Så kan du kjøpe deg både tv, anlegg og øl;)

Lenke til kommentar

I forhold til pris på apparater vil du neppe få eit dårlegare kjøp enn i dag. Det kjem nye modellar og dei gamle vil synke i pris. Sånn sett kan ein alltid vente på betre tider, difor bør ein kjøpe TV når ein har behov for og vil ha ny TV. Om du derimot mister pengestøtte av den grunn bør du nok vurdere å vente ja.

 

Nauz: Lisens må du betale så lenge du har ein tuner i huset. For å slippe må du kjøpe TV utan tuner eller plombere den du har samt ikkje ha dekodere og liknande som kan ta inn signaler. Så må du sende skriftleg brev til Lisenskontoret for å opplyse om dette og be om at dei slutter å sende regning.

Lenke til kommentar

pris er da utrolig vanskelig å forutse, min erfaring er at ingen produkter stuper i løpet av en uke slik at det ikke er noe problem å kjøpe i dag (slik som jeg har gjort). Samsung f.eks. lanserer vel årets modell rundt sommeren, som er en stund til men det betyr ikke at de dumper de gamle modellene rett før av den grunn. De skal jo ha litt fortjeneste på tvene, som generelt sett er ganske presset i pris etter det jeg har hørt.

 

Jeg ville sett etter et godt tilbud på en tv i nær fremtid ettersom nettbutikkene av og til setter ned prisen litt for å kvitte seg med produktene, men tviler på at det vil bli prisdumping av tvene.

 

For de som mener finanskrisen gjør at alle må dumpe slike produkter så kan krisen fort også gjøre at folk avlyser ferieturen og heller bruker litt av pengene de ellers hadde brukt på tv, spessielt når katalogene sier kjempesalg, tidenes kupp osv osv...

Lenke til kommentar

TV til 6-7000? Utsett det.

 

Vær litt fornuftig, kjøp en brukt tv til 500-1000,- om du er desperat. Vent i noen måneder, og vis at du faktisk hadde hatt råd til å bruke så mye på en tv (spar nok til at du kan vise at du har 7k mer på konto om en stund enn nå.)

 

Du bør ikke miste velviljen fra de hjemme over en liten bagatell som dette.

 

Fins vel egne lisensregler for unge hybelboere om jeg husker rett?

Lenke til kommentar

er forøvrig enig med resten. Jeg bor selv på hybel og lever stort sett kun på stipendet. Det tærer veldig på å ha så lite penger som jeg har, selv om jeg såklart får penger hos foreldrene mine når jeg er i nød. Det er uansett deilig å vite at du har noen tusen ekstra å ta av hvis det skulle komme opp noe spontant som koster litt penger. Er jo ofte noe man vil delta på e.l.

Lenke til kommentar
Fins vel egne lisensregler for unge hybelboere om jeg husker rett?

Unge som i under 18?!

 

Jeg fyller 18 om 2 mnd...

 

Edit: Kan nevnes at jeg har en tv nå. 29" CRT, 4:3 format. Powerknappen funker ikke så jeg må ta ut stikkontakten for å kutte strømmen. I tillegg så får jeg bare svart/hvit når jeg kobler den til dataen. Og filmopplevelsen suger. Dataskjermen (22" Samsung) min er tilogmed bedre å se film på

Endret av JFM
Lenke til kommentar

Når du allerede har en tv så er det dumt å miste godviljen hjemmefra for en slik bagatell. Ja, det har litt med trivsel å gjøre, men du er jo ikke helt uten.

 

Ny tv, det bør du klare å få til på ett vis, først bør du vise henne at du har råd til det. Skriv ned hvor mye du har på kontoen hver måned på en fast dato, gjør dette i 2-3 måneder. Forklar at du har kuttet ut mye luksus for å spare så mye, luksus som godteri, brus, øl osv. Etter dette har du vist at du både hører på fornuft om pengebruk og faktisk har råd til en ny tv.

 

Selv har jeg klart å få råd til en 30" dataskjerm til alt for mye penger og jeg har fremdeles mer penger på konto nå enn når jeg flyttet på hybel :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...