Gå til innhold

Guide: Hjelp til valg av første speilrefleks


Anbefalte innlegg

Er det vanlig at DSLR-kameraer har en sensor som registrerer om du har fjeset inntil kameraet, og deretter slår av skjermen? Vil tro det er ganske irriterende at skjermen står på og gløder samtidig som du prøver å ta et bilde. Syns jeg husker et kamera som hadde dette, men husker ikke hvilket..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Canon har ikke det du mener direkte, i live-view får du ikke brukt søkeren så da er det ikke nødvendig med denne funksjonen, og har du et vindu opp på skjermen så vil skjermen automatisk slåes av når du trykker på utløserknappen for fokusering, skjermen slåes også av etter en stund automatisk, man kan også slå av visning av tatte bilder.

Lenke til kommentar

Alright! Ser ut til at 650D har det :)

 

Var på butikken og prøvte forskjellige kameraer i dag. Syns 600d og 650d lå best i hånden. Men stusset litt på objektivene, altså 18-55mm IS. Syns de var veldig løse i fisken og litt slarkete. Er dette normalt, eller er det en konsekvens av de 1000 tenåringene som har vært innom og misbrukt kameraene? Var elkjøp. Nikon sine kit-objektiver som var der var mye bedre.

Lenke til kommentar

De billige 18-55 normalzoomene fra Canon har dårlig byggekvalitet, men de yter bra sålenge det er en fra de siste generasjonene, er man forsiktig holde det i i mange år "litt avhengig av hvor mye det blir brukt".

 

Det du burde sjekke er prisforskjellen på et kamera med eller uten objektiv, det pleier ikke og skille mange kronene så da kan man like greit ta med en 18-55 IS objektiv og heller oppgradere ved et senere tidspunkt når man har blitt litt varm angående dette og har bedre innsikt i hva man ønsker seg av et objektiv.

 

Du kan vurdere og kjøpe med en 18-135 IS noe bedre byggekvalitet men blir endel dyrere eler en 15-85 IS som er det beste du får på brennvidde/skarphet til cropkameraer.

 

Kjøper du bare kamera kan du kjøpe med en Tamron 17-50 f/2.8, et objektiv som er mye bedre på alle områder utenom litt bråkete fokusmotor i forhold til 18-55 IS, det får du både med stabilisering "VC" og uten stabilisering, det uten stabilisering er litt skarpere og endel billigere.

 

Anbefaler at du lager en tråd her på forumet hvis du senere lurer på hvilken objektiver du ønsker og kjøpe for og oppgradere, det er ganske mange dårlige objektiver på markedet i det billige objektiv-segmentet, men det finnes noen der som faktisk er gode.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Takk! Setter virkelig pris på all den kompetansen som fins her inne!

 

Har det noe for seg å ha STM-motor på objektivene når det kommer til fotografering, altså ikke video? Og MÅ man ha et 650D for å dra nytte av dette? Sikler på 650D + 18-135STM nemlig..

 

Etter det jeg har hørt er det bare 650D som støtter STM-fokusering under filming. Tror ikke det har betydning for stillbilder, men her er det sikkert andre som vet bedre.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Er det stort sett statiske motiver så som landskap/portretter/makro er et Canon 5D MkII er greit valg, er actionbilder viktig ville jeg sjekket Canon 7D.

Kva med 5D Mk3 da? Er det mye bedre eller? Verdt pengane?

 

Hvis du vil ha FF og rask skuddtakt/fokus og litt mindre støy på høy iso så er det verdt pengene, bildekvaliteten er omtrent den samme på MkII og MkIII.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

-

Kva syns du om 6D da? Driv å tenke litt på den.

Virker som den er egentleg like god. Eg går glip av tredje c-mode og 1 slot card til, men det er eg villig å ofre egentleg:) Så koster den mye mindre. Mulig å bestille den for 15500 akkuratt no. Ganske bra pris det, ikkje det? Eller trur du det kommer bedre tilbud?

Lenke til kommentar

6D vil nok koste rett under 14.000.- når den kommer i butikkene tror jeg, sannsynligvis vil den bli enda billigere etter en stund.

Du får nok kjøpt 6D sammen med 24-105 f/4 og den nye 24-70 f/4, hvilken av de to man burde kjøpe er avhengig av om man foretrekker brennvidde 24-105 " eller ny teknologi samt at det er store muligheter for at 24-70 f/4 er endel skarpere.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

6D vil nok koste rett under 14.000.- når den kommer i butikkene tror jeg, sannsynligvis vil den bli enda billigere etter en stund.

Trur du den blir så billig?

https://prisguiden.no/produkt/canon-eos-6d-167159

No ligger den 15.500 på den billigaste, ellers på 17000 uten optikk, 24000 med optikk.

På amazon ligger den for 2100USD (11800NOK) og 2900 USD (16500NOK). Så kommer moms i tillegg, då blir det 14800/21000NOK

Eller trur du prisen går ned "overalt", altså både på amazon og her i butikkene?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...