Gå til innhold

hva var sovjets hemligheter?


ecko

Anbefalte innlegg

jeg så på et program om romkappløpet mellom USA og Sovjetunionen. der sa de at en sovjetisk rakket sprengte når den skulle ta av og mange døde.

 

vet dere om noen ting som sovjet har holdt hemmelig, men som etterhvert har blitt kjent, enten av at de gir ut infoen selv eller at noen finner ut av det?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er faktisk en hel dokumentar om hemmelige sovjetiske våpen. Gudene vet hvor den er å finne, men det er mye interessant.

 

Den handler primært om de vilde 50- og 60-åra da Nikita Krutsjov satt med makten. Han var en enkel bondegutt med skikkelige ambisjoner og i dag ville vi vel kalt ham en gadgetfreak? :)

 

Når det kommer til akkurat disse flybåtene, skrøt han vel en gang på en partikonferanse av at sovjet hadde fly som kunne "hoppe over broer".

 

Det var disse han snakket om. :)

 

For de som har lest Rød Storm av Tom Clancy åpner disse maskinene for helt nye strategiske muligheter i det første anfallet mot Island, og ikke minst for å forsterke øya i ettertid.

Lenke til kommentar
vet dere om noen ting som sovjet har holdt hemmelig, men som etterhvert har blitt kjent, enten av at de gir ut infoen selv eller at noen finner ut av det?

Der sovjetiske programmet for å komme til månen blant annet...

 

Raketten som Sovjet bygde for å konkurrere med de amerikanske Saturn V rakettene het N1, og alle fire forsøkene på å skyte de opp ende med eksplosjon av raketten.

 

Utskytningsrampene som ble bygd kan man se på Bajkanour i dag. De ble modifisert litt for Sovjets mislykkede romfergeprogram, og står idag ubrukt:

http://maps.google.com/maps?f=q&hl=no&...&iwloc=addr

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...