Gå til innhold

SSD-tråden: info om og diskusjon rundt SSD


Anbefalte innlegg

Hibernate er for hibernate eller dvalemodus på norsk, og er en funksjon du strengt tatt ikke trenger med SSD, google om du vil vite mere, og husk at denne må ikke bare slettes i papirkurven men via en kommando i dosprompt..

 

Pagefile setter du manuell størrelse på i kontrollpanel/system, for best kompabilitet er det greit å ikke fjerne den helt (er noen steg for å fjerne den helt, og noen winsysapps sliter litt uten), men sette den til 1-2gb

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for fyldig svar GullLars! :) Systemet vil bli satt opp med en partisjon (kun to disker), så jeg får jo nyte responstiden til 15K i OS bruk. Og SAS skalerer vel bedre under høy QD enn SATA når det gjelder HDD?

*snip*

IT har ikke mulighet for å gjøre endringer på oppsettet som kommer fra HP (blir garanti tull), så å sette inn en liten SSD for OS i ettertid er desverre ikke mulig... Da må det bli spesialbestilling.

 

I bunn og grunn virker det som om SAS-oppsettet vil være godt nok til dagligdags bruk; jeg syntes PCen jeg har i dag er raskere enn hva jeg er vant til når det gjelder snurredisk (dog merkbart treigere enn min 5 år gamle bærbare med C300). Det står to SAS-disker i den med et dedikert RAIDkort, men jeg vet ikke noe mer enn det. Syntes ASU bench ser litt tam ut?? Tror ikke den skriveytelsen der er i forhold til hva jeg ser i Windows under kopiering av filer....

 

 

 

post-57713-0-25850500-1354118143_thumb.png

 

 

 

Og tolker jeg deg rett Theo343 når jeg sier at dere syntes 15K SASene gir nok ytelse?

 

Legger jeg også inn i vurderingen at ny maskin vil ha plenty med RAM, så det blir jo mindre diskaktivitet enn hva jeg er vant til med dagens maskin. Tror også en fire-dobling av antall kjerner gjør meg godt :p En SSD er jo å foretrekke, men 15K SAS er gjerne godt nok! :)

Det er noe galt med sekvensiell skriv i ASU der. Enten med selve oppsettet eller med testen. Kjør ATTO og CrystalDiskBench 3.0 og post resultater, så får vi flere sider av saken. Accesstime for 4KB random IOPS ser ut til å være i området den burde være.

Endret av GullLars
Lenke til kommentar

En mulighet er at det var en eller annen bakgrunnsprosess som holdt på når du testet som førte til enten litt random read eller random write. På harddisker ødelegger det sekvensiell ytelse totalt, mens SSDer bare koser seg :)

F.eks. oppdateringer, virus scan eller defrag kan ha et sånt utslag som du så i ASU, men det ser ut til å kun ha skjedd på skriv delen, ikke les.

 

Resultatene dine i ATTO og CDM ser greie ut.

Lenke til kommentar

256GB utgaven?

Mine har en smule lavere båndbredde, men jeg har 2R0 128GB, og kjører 32KB stripe.

post-163450-0-69547600-1354218059_thumb.png

Som du kan se har jeg betydelig høyere ytelse enn deg på les til og med 128KB blokker (du passerer meg på 256KB), og jeg makser omtrent skriv for mitt RAID på 8KB blokker.

 

Kjør en test med ASU så får vi se litt mer av profilen til RAIDet ditt ;)

 

EDIT: BTW, for kontrast, her er 4R0 C300 64GB på AMD hovedkort, godt brukt til OS RAID i over et år da bildet ble tatt:

post-163450-0-83466400-1354218289_thumb.png

Det passerte 1000MB/s les ved 64KB blokker :)

Endret av GullLars
Lenke til kommentar

Jeg ser du ikke har aktivert WBC (WriteBack Cache), og det går ut over skriv score. Ved 4KB random QD 1 er det faktisk nesten 6X forskjell.

Her er min:

post-163450-0-82358200-1354222644_thumb.png

Jeg slår deg i alt utenom sekvensiell skriv, hvor du tar meg med ca 60MB/s.

En annen ting som er litt rart er at jeg slår deg med 80MB/s på sekvensiell lesing.

Pga jeg bruker 32KB stripe får jeg nesten 50% høyere 128KB random read score også.

 

Jeg er fornøyd med konfigurasjonen min, selv om leseytelsen er ned across-the-board fra C300 RAIDet :)

post-163450-0-94909200-1354222919_thumb.png

Som du kan se holdt ikke random write seg så godt over lenger tid på C300 RAID (over et år gammelt OS setup i testen der), selv om 10K IOPS var raskt nok til at det ikke opplevdes tregt i det heletatt merker jeg forskjellen.

Endret av GullLars
Lenke til kommentar

Har vært skeptisk til opplevd ytelsesforskjell mellom moderne hdd og ssd da jeg har hatt både Intel 320 og nå Samsung 830 i min bærbare (HP 6530b) uten å merke så veldig mye, men i går satt jeg opp en veldig billig kontormaskin med sandy bridge celeron, 4gb ram, intel 520 og hk med Sata3, win7, og jeg er sjokkert over hvor mye kjappere maskina er til å laste inn OS i forhold til min bærbare :eek:

Endret av mandela
Lenke til kommentar

Har du satt SATA til AHCI mode på laptoppen? Det kan ha et utslag på boot tid og lasting av programmer. Utslaget på SSDer er større enn på HDD. Det er spesielt merkbart ved multitasking, siden SSDer er internt parallelle og bare koser seg med tyngre multitasking, mens HDD får i beste fall bare økt total ytelse fra noen prosent til maks doblet (tilfeldig les/skriv), og om du prøver å jobbe sekvensielt på en HDD mens du multitasker med andre ting som belaster den går ytelsen rett i bakken.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...