Gå til innhold

SSD-tråden: info om og diskusjon rundt SSD


Anbefalte innlegg

Targa, velg den kapasiteten du føler du trenger og har bruk for som havner innenfor budsjettet ditt. Begge SSDene (M4 og 830) er ansett som trygge og stabile, og har god ytelse.

Om du ikke skal lagre masse multimediafiler eller et digert spill-bibliotek tviler jeg på at du trenger mer enn 256GB. En 512GB SSD vil sansynligvis være nyttig et år eller to lenger etterhvert som kapasitetsbehovene dine øker, og grunn til å bytte SSD når den tid kommer vil sansynligvis være plass, ikke at den blir slitt ut eller ytelse. (muligens tilkoblingsmuligheter på ny maskin, om det er så lenge som 5 år frem).

 

Min eldste SSD er straks 4 år gammel og lever ennå, men det er 32GB kapasiteten som vil gjøre den "obsolete" først. Jeg har/hadde også et par 32GB SSDer fra 2009 som har vært i andre maskiner (en er fortsatt i bruk til OS, andre sogt for linux boot), men nå som prisene er blitt såpass lave for 128-256GB er det liten vits i å kjøpe noe under 100GB, eller 200GB om budsjettet ikke er trangt. Det er også en avveiing du må gjøre dersom du kjenner bruksmønsterne dine og planene dine, og klarer å holde kontroll på hva som er på hvilke lagringsenheter. Med stålkontroll på mine boot enheter har jeg ikke noe problem med 32GB på W7 på laptop og HTPC. Med 256GB (som jeg har hatt siden 2010) har jeg ikke behov for å følge nøye med på hva som havner på C eller om den er ryddig. (har skjeldent hatt over 150GB brukt)

 

Tusen takk for fyldig innspill. Budsjett er ikke noe problem men jeg liker ikke å betale mer enn jeg må. ;)

Men jeg ser poenget ditt i 256GB kontra 512GB og uten ditt innspill hadde jeg mest sannsynlig gått for

512 GB. Jeg har ikke hatt samme stålkontroll på hva som lagres på C disken som deg for den vokser. Jeg har en klar prioritering på hva som skal på C og ikke, pr dd har jeg 10-15% ledig kapasitet og det er litt snaut. Jeg filmer og tar en del bilder og med dagens teknologi blir det ganske store filer. Behandling skjer på C ( lagring på E og F ) så for god flyt i rendring osv må jeg litt plass.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Anbefaler å sjekke ut programmet Spacesniffer, det gir deg en visuell representasjon av hvor mye plass ting tar på disken, og hvordan det er organisert.

Her er et eksempel av min C: kort tid etter jeg har installert alt fra bunn av igjen pga ny innmat i maskinen (de aller fleste nytteprogrammer er på plass, ikke Steam ennå)

post-163450-0-89445300-1339536668_thumb.png

Før jeg byttet innmat brukte jeg i område 120GB når alt var ryddig. Nå er bare ca 35GB brukt, foreløpig.

EDIT: dette bildet er av 5 nivåer dypt i mappestrukturen, du kan selv velge hvor dypt du vil se i alle, og også gå dypere inn i enkelte strukturer om du klikker på de.

Endret av GullLars
Lenke til kommentar

Om DVD-ROMen er koblet til samme kontrolleren som SSDene er den også i RAID (non-member), og trenger RAID driver. Dette gjør at du ikke kan installere driverne fra driver-CD med mindre den er koblet til en annen kontroller. Jeg kopierer alltid drivere over til samme minnepenn som jeg installerer windows fra, så slipper jeg å surre mer med det, og har driverne og windows samme plass om jeg trenger det senere.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg linket den i en annen tråd tidligere i dag. Kommentaren min der var et svar til en som sa man trengte 10-20 SSDer for 2TB lagring. Jeg svarte det holder med 4 sånne, og du får det for ca 13K.

SSDer er nå såpass billige pr GB at du kan ha alt som trenger lagringsytelse på SSDer til en akseptabel pris, eller alt som ikke er "langtidslagring" (cold data). Merk, akseptabel pris for oss entusiaster. For vanlige folk som har et veldig begrenset databudsjett ville det nok ikke vært like akseptabelt :p

Lenke til kommentar

Jeg spør her, sikkert svart på, men finner ikke info i tråden ved søk..

Er det mulig (helst gratis) og flytte en eksisterende win7 OEM insatallasjon på singel SSD over til SSD i r0?

Ønsker og unngå en reinsatallasjon av win7 + alt av programmer... for og få mere plass.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...