Gå til innhold

Animasjonsfilm - Claymation


Anbefalte innlegg

Jeg legger tråden i dette forumet, ettersom det var det mest passende. Admin kan gjerne flytte det til rett forum (eller opprette et stop motion-forum :hmm: )

 

Animasjonsfilm med modellkitt er en døende kunstform, iallefall i mainstream produksjon. Desverre.

 

Jeg har sett meg fore å eksperimentere med dette, og gjerne på et semi-profesjonelt nivå. Problemet er at det er vanskelig å skaffe materiell.

 

Jeg leter etter to ting:

 

- Modellkitt (eller plastilina om du vil) som ikke tørker/brekker/smuldrer, som ikke blander seg lett med andre farger og som er akkurat myk nok.

 

- Mekaniske ledd til skjelett. Egentlig en ganske enkel patent, men som ikke er lett å oppdrive i vanlige butikker. Bilde under:

 

fixed_joint.gif

 

Tenk å hatt en slik butikk i Norge: http://www.mcmaster.com/

 

Modellkittet er nok det viktigste, ettersom det fint går an å lage skjelett kun av ståltråd og cernit.

 

Er det noen som sitter med kunnskap om hvilken modellkitt som funker best? Har jobbet med IKEA sin modellkitt tidligere, og den er bare helt forferdelig. Den brekker, den blir grisete, og er steinhard.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Plastilina leiren man får kjøpt i Norge er helt forferdelig.

Men det finnes god plastilina leire med god konsistens.

Tror jeg villa ha prøvd ut noe plastilina leire fra England, de skal visstnok ikke være så myke som det skvipet som blir solgt her oppe i Nord-Europa.

 

Mekaniske ledd til skjelett hadde vært utrolig fint å kunne kjøpe her i Norge.

Hvis du bestiller fra utlandet tar det sjukt lang tid og hvis det er feilvare eller du ikke er fornøyd så tar det bare lengre tid å sende det tilbake.

Skjelett av ståltråd og cernit er vel ok, men hvis man skal lage avanserte figurer hadde det vært utrolig kjekt med Mekaniske ledd. Ståltråd tåler ikke så mye vekt sammenlignet med mekaniske ledd.

 

Personlig skulle jeg selv ha hatt mekaniske ledd framfor modellkitt siden jeg har litt lyst til å eksperimentere med tre og metall som materiale.

 

Det er en type leire som kan kjøpes her i Norge som ikke er forferdelig mykt.

Jeg husker ikke navnet akkurat nå, men det er ganske hard, du må kna det ganske lenge for å såvidt få det mykt, så former du det og etter det blir det steinhardt.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Da jeg gikk på filmskole hadde vi et animasjonskurs, da brukte vi en plastelinatype som heter Alf Bjerke. Den fungerte veldig bra. Tror den skal være å få tak i på hobby-butikker. Det finnes også en spesill type ståltråd som brukes til sjelett i animasjonsdukker, en som er mykere og kan bøyes i alle retninger uten å knekke. Vet ikke riktig hva dere er ute etter, men til en helt vanlig figur fungerte det bra.

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Plastelinaen som jeg har prøvd og som jeg syns funker bra, er newplast fra england, det er den samme som de har brukt i "wallace and gromit". Du for bestilt det fra www.tiranti.com

 

Du burde se på en side som forklarer og gir tips til masse, som heter animateclay.com

Lenke til kommentar

Weeeeeeeeeeeeird! Jeg gikk inn på dette forumet for første gang på et halvt år, og så ligger tråden min på topp? Tenkte først at det var KJEMPELAV aktivitet her, før jeg så at den nylig hadde kommet inn nytt svar

 

Jeg gjorde en del research, men fant ut jeg ikke hadde råd til materiale. Så forsvant interessen eksponensielt med hvor vanskelig det var å få fatt i alt materiale og teknisk utstyr. Jeg kom frem til at super sculpey var det beste for skjelettet, men det var ikke billige saker!

 

Håper iallefall at tråden kan være av interesse for andre

Lenke til kommentar
  • 6 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...