Gå til innhold

Hvordan ser du på Israel? Som en terrorstat eller en stat som kjemper mot terrorisme?


Midtøstenkonflikten  

1 038 stemmer

  1. 1. Hvem sympatiserer du mest med?

    • Israel
      278
    • Palestinere
      376
    • Ingen av dem
      238
    • Like mye for begge parter
      62
    • Vet ikke/ingen formening
      84


Anbefalte innlegg

Om svenskene hadde sendt en 8-10 000 raketter inn over Norge, så ville vel også vi til slutt ha måttet prøve å stoppe det.

 

Og skulle vi forsvare oss, så ville vel det beste være å prøve å ødelegge våpnene deres - selv om det ikke var noen grenser for deres grusomhet, bestialitet og avskyeliget når det gjaldt å bruke spedbarn som menneskelige skjold osv., og selv om de gjemte sine rakettutskytningsramper blandt kvinner og barn, på sykehus, på skoler, i boligblokker og på alle mulige steder som var egnet til å få verden til å snu virkeligheten på hodet, til å synes mest mulig synd på dem, og få OSS til å se mest mulig grusomme, bestialske og avskyelige ut.

Hvis du skal bruke eksempelt Norge-sverige så må du først ta med i beregningen at Norge hadde okkupert sverige i 60 år først, på en ikke veldig vennlig måte.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nye rapporter om overgrep mot sivil befolkning. IDF har nåj evnet en klinikk for kirkens nødhjelp:med jorden http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article2861054.ece

 

- Nok en tragisk bekreftelse på at Israel ikke er i stand til å skille mellom militære og sivile mål, sier Atle Sommerfeldt, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp

 

I dag er også Israel gått dypere inn i Gaza ,noe som vil forhindre en våpenhvile - da de bare vil bruke den til å sikre sine posisjoner.. På meg kan det virke som de ønsker en re-okkupasjon av Gaza eller en større konflikt. En ting virker klart at disse rakkettene er bare er et vikarierende motiv. Tiden vil vise hva slags djevelskap Israel pønsker på.

 

Edit: skriveleifs

Endret av gogg2
Lenke til kommentar
Om svenskene hadde sendt en 8-10 000 raketter inn over Norge, så ville vel også vi til slutt ha måttet prøve å stoppe det.

 

Og skulle vi forsvare oss, så ville vel det beste være å prøve å ødelegge våpnene deres - selv om det ikke var noen grenser for deres grusomhet, bestialitet og avskyeliget når det gjaldt å bruke spedbarn som menneskelige skjold osv., og selv om de gjemte sine rakettutskytningsramper blandt kvinner og barn, på sykehus, på skoler, i boligblokker og på alle mulige steder som var egnet til å få verden til å snu virkeligheten på hodet, til å synes mest mulig synd på dem, og få OSS til å se mest mulig grusomme, bestialske og avskyelige ut.

Hvis du skal bruke eksempelt Norge-sverige så må du først ta med i beregningen at Norge hadde okkupert sverige i 60 år først, på en ikke veldig vennlig måte.

 

Etter hva jeg hører, kommer rundt halvparten av Israels befolkning av i dag fra muslimske stater som de ble kjeppjagd fra av sine muslimske naboer. At disse flyktningene fikk det veldig bra i Israel forårsaker nok en hel del frustrasjon hos pakket som jaget dem. Pakket sitter fortsatt igjen i steinalderen til tross for at jødene etterlot seg verdier og landområder som raskt ble beslaglagt. Jødene etterlot for eksempel eiendommer i arabiske bandittstater tilsvarende fire ganger Israels areal. Men til liten nytte for kjeltringene som ble igjen.

 

Vi gått enda lenger tilbake og spørre hva araberne egentlig har å gjøre i Israel, og hvilken rett de hadde til å okkupere jødenes land.

 

Altså jeg tror begreper om historiske rettigheter verken er veien å gå for å unngå at feil i fra i går skal forfølge oss i all framtid, eller til å avgjøre hva som er rett og galt her og nå. Ingen land kan akseptere daglige rakettangrep i årevis.

 

Og selv om de panislamistiske fascistene er hemningsløse og ekstremt uspekulerte og manipulerende i det som for dem er en propagandakrig basert på en shahada-ideologi som unger blir hjernevasket av gjennom nasjonal kringkasting innad, der man iscenesetter ofre og drap på egne for å få den demokratiske verden til å synes synd, og for å skape hat mot Israel.

 

Hensikten er å isolere Israel, slik at de kan få gjennomført sine planer om å utrydde Israel i fred. Altså dette er akkurat som i mellemkrigstiden.

 

Folk flest og aller minst, det politiske establishment, kunne ikke fatte det avskyelige ved nazismen. Selv jødene lot seg lede inn i gasskammrene forde de ikke kunne tro eller forestille seg at det avskyelige ved nazismen var mulig, de gikk inn i gasskamrene i håp og tro på at de ville bli behandlet som mennesker.

 

Men nå står verden overfor en ideologi som bare er ti ganger så pervers som nazismen var, og så har vi det samme problemet. Folk flest, og aller minst det politiske establishment, er i stand til å forestille hvor ille det er før det er for sent. Og selv de som har anelse om hvor ille det er, de håper på dialog og ettergivenhet. Bare Israel gir litt mer etter, så ville dette ha gått bra, tror de.

 

Men dette er ikke en konflikt som handler om Israel og palestinerne. Det handler om den panislamistske imperialismen og om hvordan den befinner seg i en lignende situasjon i frynsene av hele sitt imperium.

 

Men mens araberne har fortsatt slavehandlene og fortsatt dreper hundretusenvis av mennesker i Sudan, så sitter de samme svinaktige regimene i FN og vedtar fordømmende resolusjoner mot Israel, for av alle ting i verden, kvinneundertrykking. Det er jo så absurd at du skulle tro at normalt oppegående mennesker var i stand til å reagere adekvat på det. Men det viser seg at det er svært få mennesker som klarer å forholde seg til sånt, og klarer å se dette avgrunndype skriket av et himmelropende hykleri, og aller minst vårt politiske establishment, det gode selskap. De fatter og begriper rett og slett overhodet ikke hva som foregår i verden.

Endret av Nyx
Lenke til kommentar
Men dette er ikke en konflikt som handler om Israel og palestinerne.

Nei? Jeg ville trodd at Israelsk okkupasjon av palestinsk land, palestinske raketter mot Israel, Israelske beleiringer/blokader av palestinske områder, palestinske selvmordbombere på Israelske busser, Israelsk invasjon av palestinske områder etc etc tydet på at det faktisk var en konflikt som handlet om Israel og palestinere.

 

Men det er jo flott at noen kan åpne øynene mine - håper imidlertid du kan komme med noen kilder på dine teorier? Det er så lett å påstå ting, vet du - særlig når man begynner med verdensomspennende konspirasjoner om utspekulerte folkeslag.

Lenke til kommentar
Kilde?

 

Jeg snakker forøvrig om nyere tid.

 

Glimti :xmas:

Du kan jo selv lese litt opp om "Khartoum Arab Summit", jeg regner ikke med du kommer til å tro på kilder jeg linker uansett, jew propaganda vet du.

 

Og ja, jeg forstår at "ancient history" fra 1967 ikke er relevant i det hele tatt for dagens situasjon. Israel tilbød de pent å gi tilbake landområdene, og var så frekk å rekke ut en hånd for fred. Syria takket pent nei til å få tilbake golanhøydene, og bad israel dra til helvete.

Lenke til kommentar

Jeg har vanskelig for å godta at Israel skulle bruke hvit fosfor. Hvorfor skulle de bruke det? Og er de så utrolig dumme at de tror de slipper unna med det?

 

Dersom dette er sant vil jeg føle sympati for Israels borgere, de menneskene Israel påstår de beskytter ved å bruke et slikt våpen.

 

Ikke minst sympati for dumheten hos de menneskene som likevel forsvarer bruken av slike våpen.

 

Men, som sagt, jeg har mine tvil. Det har ikke vært Israelsk policy å bruke slikt på et par år nå.

Lenke til kommentar

Jeg må innrømme at jeg ikke har fullstendig kjennskap til bruken. Dersom det er slik at hva det enn brukes til skaper kraftige brannsår på mennesker ser jeg like fullt ingen grunn til å forsvare bruken av våpentyper som benytter det.

 

Det er dog mulig at man her skyter på hvit fosfor uten å se det i sammenhengen, hvit fosfor har vel sine bruksområder. Akkurat som bensin, men napalm liker jeg like fullt ikke.

 

:)

Lenke til kommentar
Gilbert burde forøvrig gripes av politiet så snart han ankommer norsk jord, for brudd på rasismeparagrafen.

Hva har han sagt nå da?

 

 

 

Kudos til Gilbert for den medisinske jobben han har gjort på Gaza

Dvs. tilnærmet null. De innrømmer at de brukte all sin tid på propaganda snarere enn medisin.

 

det kan ingen ta fra han, og alle forsøk på å sverte den jobben fordi han har stilt opp i Tv-intervjuer blir smålig og lite saklig.

Eh, så hvis noen gjør noe bra så kan de ikke kritiseres for det negative de gjør?!

 

 

 

Det er ikke selvsagt at Hamas og lignende ekstremistiske grupper blir svekket over tid.

Nei, men de blir svekket nå. Hvis man så klarer å få i gang en fredsprosess som gjør at Hamas ikke klarer å bygge seg opp igjen har man oppnådd mye. Men poenget med denne krigen er å stoppe rakettregnet over Israel.

 

Poenget her var å forstå hvordan ekstremistiske grupper styrker seg på militær motstand og sivile tap. Det er ikke selvsagt at Israels aksjoner er de mest effektive for alle slags formål. F.eks. å oppnå fred.

Formålet med aksjonen er altså å stoppe rakettregnet som har terroristert israelske sivile i lang tid.

 

Jeg er redd problemet sitter dypere enn hos denne organisasjonen, fordi den er demokratisk valgt inn.

Vel, nå er det en god del som mener at Hamas ble valgt fordi de driver med veldedighet, og Fatah ble ansett for å være korrupte.

 

Hvordan godvilje kommer ved å bombe Gaza, er noe du er nødt til å fortelle oss.

Godvilje er ikke målet, som gjentatt til det kjedsommelige nå.

Lenke til kommentar
Og jeg synes at det er tragisk morsomt at Israel oppfører seg mer og mer som en viss makt for ca 60 år siden... De har allerede murt inn ghettoen. Nå venter jeg bare på konsentrasjonsleirene...

Israel oppfører seg på ingen måte som "en viss makt". Man må være ekstremt kunnskapsløs for å påstå noe slikt.

 

De skal forsvare seg ja. Men måten de gjør det på er ikke i porposjon til angrepet.

Hva er "i proporsjon" til tusenvis av raketter sluppet ned over israelske sivile over lang tid?

 

At de ikke slipper/har sluppet inn media er bare med på å demonstrere for verden at de selv vet at de går over streken her.

Eller at de vet det er farlig fordi Hamas bl.a. peprer grensen, og de vil ikke at pressefolk dør for da blir propagandakrigen mot dem bare enda verre.

 

Dessuten synes jeg det er ganske så tragisk at ett folk skal lide slik for noe som til dels også begrunnes med innenrikspolitiske grunner (vise styrke forran valget o.s.v.)

Dette har visst vært planlagt lenge.

Lenke til kommentar
Kudos til Gilbert for den medisinske jobben han har gjort på Gaza

Dvs. tilnærmet null. De innrømmer at de brukte all sin tid på propaganda snarere enn medisin.

Det blir som om Jens Stoltenberg innrømmet at han en gang i sin barndom nasket en melkesjokolade, og du med utgangspunkt i det sier "STOLTENBERG ER VANEKRIMINELL". Ingen av legene har innrømmet at de har brukt all sin tid på å snakke med media, de har kun innrømmet at de har brukt for mye tid på det, underforstått at de gjerne ville brukt mindre.

 

det kan ingen ta fra han, og alle forsøk på å sverte den jobben fordi han har stilt opp i Tv-intervjuer blir smålig og lite saklig.

Eh, så hvis noen gjør noe bra så kan de ikke kritiseres for det negative de gjør?!

Det skal de. Men det bør vitterlig være forholdsmessig. En person som har reddet flere liv på grunn av sin innsats som lege i en krigssone bør ikke kritiseres for bagateller.

 

Gilbert har presentert fakta så godt han har hatt kjennskap til dem, at han i tillegg har latt det komme frem en del politisk motivert svada som enhver person med evne til å tenke selv filtrerer vekk, det er i sammenhengen svært bagatellmessig.

 

Nei, men de blir svekket nå. Hvis man så klarer å få i gang en fredsprosess som gjør at Hamas ikke klarer å bygge seg opp igjen har man oppnådd mye. Men poenget med denne krigen er å stoppe rakettregnet over Israel.

De svekkes nok noe rent taktisk. Men det er noe de kan bygge opp i løpet av noen måneder. De svekkes ikke politisk, og saklig sett er det vel det som er forutsetningen for å si at de reelt sett svekkes.

 

Reelt sett STYRKES de politisk, og det vet du svært godt.

 

Formålet med aksjonen er altså å stoppe rakettregnet som har terroristert israelske sivile i lang tid.

Og så er spørsmålet om det egentlig vil stoppe noe som helst.

 

Vel, nå er det en god del som mener at Hamas ble valgt fordi de driver med veldedighet, og Fatah ble ansett for å være korrupte.

Hamas gikk til valg på sosiale reformer, og hadde så vidt meg bekjent ikke i sitt valgprogram å utslette Israel, på samme måte som Arbeiderpartiet hadde programfestet væpnet revolusjon, men ikke gikk inn for det da de første gang kom i regjeringsposisjon.

 

Godvilje er ikke målet, som gjentatt til det kjedsommelige nå.

Ikke godvilje, men det er nok et prioritert mål å svekke Hamas politisk. Og det vil det ikke gjøre.

Lenke til kommentar
Vet du hva Hvit Fosfor brukes til?

 

Israel sine millitære advokater mener det brukes til å lage røyk og er derfor lovlig. Vi (og millitære rådgivere) er smarte nok til å forstå at det brukes mot sivilbefolkningen i Gaza. og strider mot internasjonale bestemmelser.

Lenke til kommentar
Vet du hva Hvit Fosfor brukes til?

 

Israel sine millitære advokater mener det brukes til å lage røyk og er derfor lovlig. Vi (og millitære rådgivere) er smarte nok til å forstå at det brukes mot sivilbefolkningen i Gaza. og strider mot internasjonale bestemmelser.

Om du med "vi" henviser til resten av blitzerpakket, tror jeg ikke dere er smart nok til å knytte skolissene engang.

Jeg har sagt dette før, men jeg skal gjenta det igjen, denne gangen med caps, slik at det skal være lettere for idioter å lese.

 

HVIT FOSFOR HAR BLITT BRUKT SIDEN 1905 TIL Å LAGE RØYKGRANATER. OMTRENT SAMTLIGE MILLITÆRE STYRKER I VERDEN HAR SLIKE GRANATER, INKLUDERT NORGE. SLIKE GRANATER ER FULLT LOVLIGE Å BRUKE. DET STRIDER ABSOLUTT IKKE MOT NOEN SOM HELST INTERNASJONALE BESTEMMELSER Å BRUKE HVITT FOSFOR.

Endret av likferd
Lenke til kommentar
Vet du hva Hvit Fosfor brukes til?

 

Israel sine millitære advokater mener det brukes til å lage røyk og er derfor lovlig. Vi (og millitære rådgivere) er smarte nok til å forstå at det brukes mot sivilbefolkningen i Gaza. og strider mot internasjonale bestemmelser.

Om du med "vi" henviser til resten av blitzerpakket, tror jeg ikke dere er smart nok til å knytte skolissene engang.

Jeg har sagt dette før, men jeg skal gjenta det igjen, denne gangen med caps, slik at det skal være lettere for idioter å lese.

 

HVIT FOSFOR HAR BLITT BRUKT SIDEN 1905 TIL Å LAGE RØYKGRANATER. OMTRENT SAMTLIGE MILLITÆRE STYRKER I VERDEN HAR SLIKE GRANATER, INKLUDERT NORGE. SLIKE GRANATER ER FULLT LOVLIGE Å BRUKE. DET STRIDER ABSOLUTT IKKE MOT NOEN SOM HELST INTERNASJONALE BESTEMMELSER Å BRUKE HVITT FOSFOR.

 

Hvit fosfor er lov å bruke til røyk, men når det kommer flere titalls mennesker inn med brannskader og det har vistnok forekommet flere dødsfall så strider det imot internasjonale bestemmelser og er å betrakte som et brudd på internasjonale lover.

 

Forøvrig vil jeg legge til at dette ikke er noe jeg er kvalifisert til å mene, men jeg tilegner Human Rights Watch sin senior advisor på millitære våpen (med mange års erfaring fra Pentagon) litt mer mening enn din "ekspertise". Han sier i overnevnte intervju at han er sikker på at Israel har brukt hvit fosfor i tett bebygd område i Gaza. Historisk sett er dette også noe Israel har vedkjent seg brukt i Libanon.

 

"Human Rights Watch said it was sure Israel had used white phosphorus. “The use of white phosphorus in densely populated areas of Gaza violates the requirement under international humanitarian law to take all feasible precautions to avoid civilian injury and loss of life,” it said."

 

- http://www.timesonline.co.uk/tol/news/worl...icle5497338.ece

Endret av gogg2
Lenke til kommentar
Vet du hva Hvit Fosfor brukes til?

 

Israel sine millitære advokater mener det brukes til å lage røyk og er derfor lovlig. Vi (og millitære rådgivere) er smarte nok til å forstå at det brukes mot sivilbefolkningen i Gaza. og strider mot internasjonale bestemmelser.

Om du med "vi" henviser til resten av blitzerpakket, tror jeg ikke dere er smart nok til å knytte skolissene engang.

Jeg har sagt dette før, men jeg skal gjenta det igjen, denne gangen med caps, slik at det skal være lettere for idioter å lese.

 

HVIT FOSFOR HAR BLITT BRUKT SIDEN 1905 TIL Å LAGE RØYKGRANATER. OMTRENT SAMTLIGE MILLITÆRE STYRKER I VERDEN HAR SLIKE GRANATER, INKLUDERT NORGE. SLIKE GRANATER ER FULLT LOVLIGE Å BRUKE. DET STRIDER ABSOLUTT IKKE MOT NOEN SOM HELST INTERNASJONALE BESTEMMELSER Å BRUKE HVITT FOSFOR.

 

Hvit fosfor er lov å bruke til røyk, men når det kommer flere titalls mennesker inn med brannskader og det har vistnok forekommet flere dødsfall så strider det imot internasjonale bestemmelser og er å betrakte som et brudd på internasjonale lover.

 

Forøvrig vil jeg legge til at dette ikke er noe jeg er kvalifisert til å mene, men jeg tilegner Human Rights Watch sin senior advisor på millitære våpen (med mange års erfaring fra Pentagon) litt mer mening enn din "ekspertise". Han sier i overnevnte intervju at han er sikker på at Israel har brukt hvit fosfor i tett bebygd område i Gaza. Historisk sett er dette også noe Israel har vedkjent seg brukt i Libanon.

 

"Human Rights Watch said it was sure Israel had used white phosphorus. “The use of white phosphorus in densely populated areas of Gaza violates the requirement under international humanitarian law to take all feasible precautions to avoid civilian injury and loss of life,” it said."

 

- http://www.timesonline.co.uk/tol/news/worl...icle5497338.ece

 

 

Tull og tøys, WP har aldri forårsaket dødsfall og er fullstendig legitimt og dekket av folkeretten. Titalls mennesker med brannskader er nok heller fra div. bombinger, det er ingen som har daua av WP før. Det er ikke en brannbombe, det brukes til å dekke IDF i operasjoner.

Endret av gentrus
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...