Gå til innhold

Nokia 5800 XpressMusic (Nokia Tube)


Anbefalte innlegg

Kan svare på noe:

1. Det vet jeg ikke, men regner med at det koster litt for datatrafikk?

 

2. Hold inne den midterste knappen nederst på telefonen for å se åpne programmer. Trykk på og hold inne på det programmet du vil avslutte, da får du muligheten til å avslutte programmet.

 

7. Videoene må være i formatet .mp4 og kodet med Mpeg4. Oppløsningen på telefonen er 640x360. Jeg bruker programmet Avs Video converter (koster penger) med disse innstillingene:

Untitled-5.png

 

8. Nettverk: Innstillinger -> Tilkobling -> Trådløst LAN

 

På Tilkobling kan du gå på Nettverksmål for å bestemme hva som skal være tilgangspunktet telefonen kobler seg opp på først. (For eksempel hjemmenettverket) Når telefonen er tilkoblet trådløst nett kommer det en antenne med signaler opp i høyre hjørnet.

Endret av andybb
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Da har jeg etter masse tenking - kjøpt meg Nokia XpressMusic 5800 for et par dager siden, og begynner å bli litt kjent. I utgangspunktet så er jeg SVÆRT fornøyd, men jeg har likevel noen spørsmål som vil øke bruksverdien betraktelig å få svar på (Sikkert enkelte som allerede er besvart, men så greit å kunne få spørre uten å måtte lete gjennom 166 sider med dialog i en forum-tråd )

Svært gjerne svar med "teskje" da jeg sliter litt...

 

1. Nettradio: Når jeg hører på nettradio, ruller det noe kostnad da? (betyr dette noen nedlastning eller annet kostnadsdrivende?)

 

2. Åpne programmer: Jeg har tidligere hatt en HTC med WM, og der blir programmene liggende åpne selv om de er lukket… er det slik også med denne nye telefonen min? i så fall: finnes det noen måte å se alt åpent på fra startbildet, og å lukke alt i en operasjon?

 

3. Sync av kalender ved mail for exchange: Jeg har satt den opp for sync mot exchange-serveren vi har på jobb.

Alt OK – bortsett fra at den viser alle avtalene mine i kalenderen på telefonen 1 time tidligere enn i outlook (forskøvet 1 time)… Hvorfor? Hvordan fixe?

 

4. Sletting av epostkonto: Hvordan??

 

5. GPS: Nokia Maps – er det dette som ligger ferdig i telefonen, eller må jeg gjøre noe aktivt ifht nedlasting og installering?

 

6. Batteri: Når den er helt full-ladet, så varer batteriet relativt lenge helt til det er 3 streker igjen. Da ramler den raskt helt ned, og blir strøm-tom uten at jeg får noen advarsel om at det er "lite batteri" igjen. Noe å gjøre med dette (få advarsel om ”lite batteri”)?

 

7. Videoformat: Hvilket videoformat kan jeg vise på denne? (har forsøkt med MPEG-4, men det går ikke - det blir bare lyd...)

 

8. WiFi: hvordan trykker jeg for å få den til å gå på trådløst nett? og hvordan viser den dette på telefonens skjerm (i dag viser skjermen 3,5G ved siden av klokka, og da regner jeg med at den ikke er på WiFi…)? Er det noen ekstra kostnader bare ved å være på nettet (uten å laste noe ned)?

 

Håper veldig på svar fra noen som har forsøkt, kan og tar seg tid:)

¨

 

Er det virkerlig ingen som har peiling?

Noen som da heller vet hvor jeg kan spørre?

Hilsen litt fortvilet:)

 

Here we go:

 

1: Når du hører på nettradio er det i seg selv gratis. Hva det koster kommer ann på hvilken tilkobling du bruker. Bruker du mobilnettet (3g, 3.5g eller edge) blir det fort VELDIG dyrt. Bruker du wi fi er det kostnadsfritt :)

 

2: Hold inne den midterste knappen, menyknappen til en boks med programmene du kjører kommer opp. Trykker du på dem, så switcher du rett til dem. Trykker du, og holder inne kommer det etterhvert opp en boks der du kan velge å åpne eller lukke programmet. Beste måten å stenge alle programmer på er å trykke på av knappen (ikke hold inne) til en rekke forskjellige valg kommer opp. Bla deg ned til "fjern minnekort" og velg den. Da lukkes alle programmene.

 

3: Aner ikke :fun:

 

4: Meldinger-> Options-> Settings-> Email-> Mailboxes. Har på engelsk, men burde være samme fremgangsmåte på norsk og. Finn så mailboksen du ønsker å bli kvitt, marker den og trykk "valg"->"slett"

 

5: Noka Maps ligger inne på mobilen fra før, og muligens noen kart (som kan være utdaterte) og. Uansett vil mobilen automatisk laste ned kartene fortløpende for deg når du bruker programmet. Igjen, merk deg at dette fort blir dyrt om du bruker pakkedata (mobilnettet) å laste ned over. Over wi fi er det gratis. Du kan også laste ned kartene på pcen (bruk nokia map loader), og før de over derifra. Dette er helt gratis, veldig lettvint og i mine øyne beste løsning.

 

6: Ikke som jeg vet. Har sett at det finnes diverse flash applikasjoner for å måle batterinivå på mobilen, men jeg vet ikke om de gjør en bedre/dårligere/like god jobb som den innebygde måleren. Du kan jo se på Google :cool:

 

7: Skaff deg programmet XMedia Recode, og bruk det. Der finnes det et eget valg for Nokia 5800 Express Music. Når du konverterer, bruk en bitrate på mellom 500 og 700 kbs for å få best mulig kvalitet.

 

8: Mobilen kobler automatisk til 3.5g når du bruker nettleseren ja? Da går du til: Options-> Settings-> General-> og finner valget Accespoint (tilgangspunkt på norsk regner jeg med). Åpne denne, og skift til spør alltid.

 

Puh :)

Lenke til kommentar
Fikk melding fra nokia om v21 oppdateringen, men søk over det trådløse gir null resultat. får ikke brukt NSU fra Win7 heller ...

 

Jeg har aldri hatt problemer med NSU under windows 7.

Men for sikkerhets skyld kan du jo prøve å kjøre programmet i vista modus?

Lenke til kommentar
Fikk melding fra nokia om v21 oppdateringen, men søk over det trådløse gir null resultat. får ikke brukt NSU fra Win7 heller ...

 

Jeg har aldri hatt problemer med NSU under windows 7.

Men for sikkerhets skyld kan du jo prøve å kjøre programmet i vista modus?

 

Jeg fikk også sms fra MyNokia om oppgraderingen. Kjekt. Ingenting via WIFI fra telefonen, men lasta ned softwareupdater som det stod i meldingen og har nå siste versjon. Tok sikkerhetskopi først, men ingenting var forandret på telefonen etterpå. Har ikke fått sjekket om man merker oppdateringen ordentlig enda, bare kalenderen, og den er langt bedre å bruke fingrene i nå enn før :D

 

Stor oppgradering, over 130 Mb

Endret av balltuss
Lenke til kommentar

Virker som den siste oppdatering "ødela" ScummVM; kan ikke lenger velge noe fra in-game meny (save/load, options, exit etc..).

 

Er også veldig irriterende med dette "halvtastaturet" 5800 spyr ut på alle program/spill som ikke fyller skjermen fult ut. Det er ekstra irriterende på f.eks. sudoku, hvor jeg kun ser halvparten av rutene (dette er spill som er laget for 5800). Noen som har peil på hvordan jeg slår av dette? Er faktisk flere spill som har det nå enn før oppdateringen :/

 

Edit: Og backup-funksjonen på telefonen ER FORTSATT UBRUKELIG. Får akkurat samme feil som tidligere; ikke nok minne, bla bla bla. Pratet med flere andre som også har 5800 og har oppdatert og de har også den feilen enda. Ganske utrolig at ikke nokia kan få fikset noe så banalt som det...

Endret av elf_man
Lenke til kommentar

Går det an å se TV på denne?

Under "Programmer" -> "NetCom Extra" -> "Nyttig" ligger det noe som heter "MobilTV".

Hvis jeg klikker der, får jeg en link til en downloadside for et program som skal la meg se på TV.

 

Programmet lar seg ikke laste ned.

 

Så, finnes det muligheter for mobilTV?

 

 

Går det an å se på NRK Nett-TV? Kjekt å kunne se på serier som Typisk Norsk på bussen.

Lenke til kommentar

Definisjonen av mobil-TV er litt sånn frem og tilbake. Ja, mobilen støtter video, mobilen støtter streaming av flere kodeker, og ja, mobilen støtter flash-video (f.eks. YouTube og korte nyhetsklipp på NRK-nettv).

 

Operatørenes egne mobilTV-satsinger bør det også være støtte for.

 

Mobil-TV som i DMB eller DVB-H har den ikke, men det har vi enda ikke bruk for i Norge heller.

Lenke til kommentar
Innstallerte v21 oppdateringen nå, og for å være ærlig merker jeg ikke en døyt forskjell.

 

 

Forskjeller er det, men ikke så mange jeg merker noe til, synes jeg. Så vi er vel ganke enige :)

 

Her er changelog'en:

http://www.slashphone.com/nokia-push-new-2...essmusic-285608

 

Noe som skuffer, er at kameraet ikke er blitt bedre, spesielt savner jeg bedre billedkvalitet ved middels til dårlige lysforhold.

 

Telefonen er heller ikke blitt noe raskere.

Lenke til kommentar

Nokia Software Updater mistet kontakten med tlf sikkert 7-8 ganger under oppdateringen. Måtte ut med batteri og slå den på igjen for å fortsette hver gang (nsu som sa jeg skulle gjøre det), men gikk nå bra til slutt.

 

Kan det være fordi jeg bruker windows 7? Er NSU inkompitabel med win 7?

 

Ellers så fikset den hvertfall problemer med musikkbiblioteket hos meg. Nå tar det 2-3 sekunder å oppdatere, før tok det kanskje 5-10 minutter.

 

Oppdaterte fra v20 til v21.

Lenke til kommentar
Er også veldig irriterende med dette "halvtastaturet" 5800 spyr ut på alle program/spill som ikke fyller skjermen fult ut. Det er ekstra irriterende på f.eks. sudoku, hvor jeg kun ser halvparten av rutene (dette er spill som er laget for 5800). Noen som har peil på hvordan jeg slår av dette? Er faktisk flere spill som har det nå enn før oppdateringen :/

 

Meny - Instillinger - Programbehandling - Installerte programmer - "merk program" - "valg" - "suite-instillinger" - Skjermtastatur (på/av). :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...