Jump to content

rulleguru

Medlemmer
 • Content Count

  2000
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

43 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har aldri tenkt på at min C1 er mørk i det hele tatt i en normalt opplyst stue på dagtid. Har du vinduer på veggen bak deg når du ser TV? Hvis ikke ville jeg ikke vært bekymret. Kjøp oled et sted med åpent kjøp, sett på en film/serie fra en god tjeneste med 4K/HDR og du vil aldri se tilbake.
 2. Elkjøp-selgerne er entusiastiske for produkter de har best fortjeneste på å selge, eller produkter der de er mest overbevist over leverandører, og tipper Samsung er litt mer på "opplæringen" av selgerne enn LG. Så lenge du ikke har sollys direkte der TV'en skal stå, ville jeg gått for oled. Jeg har en tre år gammel LG C1 som tidligere sto i en lys stue (men uten sollys rett på TV'en) , det var lyst nok i massevis. Nå står den i en kjellerstue og det er lysstyrke i massevis.
 3. Verkstedene tjener mer penger når det går igjennom på reklamasjon, hvis det ikke gjør det får de bare betalt det gebyret for å returnere en feilfri laptop. Det de lever av er å få penger fra produsenten når en reklamasjon blir godkjent. Det er når man må krangle med butikken angående heving av kjøp der er ikke får dekket av produsent det fort kan bli krangling siden dette er et potensielt tap for butikken. Det kan selvfølgelig også oppstå tilfeller der verkstedet ikke klarer å påvise feil det kan oppstå slike krangler med butikk, men verkstedet har alt å vinne på å påvise feilen.
 4. Elkjøp Megastore på Lørenskog har jeg gode erfaringer med på reklamasjoner, aldri vært noe tull. Hvis feilen fremkommer på analyseverktøy skal det være null problem. Butikken tar bare imot maskinen og sender den med dine kommentarer til en service-partner som tar seg av resten.
 5. Mus og tastatur er vel ikke et krav for at et spill skal kunne få høy score på PC? Det er spill på PC som ikke egner seg for mus og tastatur. Klarer ikke se for meg hvordan de skulle løst det uten å samtidig endre combat også for de som bruker kontroller. Uansett enig i at performance på PC (og til dels konsoll) må gjøres noe med.
 6. Rent teknisk er det en merkbar nedgradering siden jeg går rett fra Demon Souls remaken. Selv om From Software-spillene aldri har vært de beste rent teknisk, gjør det artistiske at jeg uansett har opplevd alle spillene i serien som pene og stemningsskapende. Både i det overordnede visuelle uttrykket, men også at alt oppleves som håndlaget med unike detaljer i arkitektur og miljø. Dark Souls 1 var selv da det ble lansert ikke spesielt pent teknisk, men selv da jeg spilte det igjen for et par år siden stoppet det meg ikke fra å bli langt mer sugd inn i den verdenen enn mange langt teknisk penere verdener i andre spill som oppleves langt kjedelige å utforske etter at wow-effekten har lagt seg. Har ikke noe å utsette på grafikken i Elden Ring, men skulle gjerne hatt stabil 60fps og mindre pop-ins.
 7. Hvordan er det hvis man får spillet fysisk før tiden, kan man begynne å spille (offline), eller må man vente på en day1 patch?
 8. Hvilken brikkeprodusent er det? Hvis det ikke ligger noe innsnevrende i deres vilkår kan det jo se ut som det bør gå gjennom
 9. Du må også sjekke hva produsenten legger i livstidsgaranti, vanligvis er det "Garanti i produktets levetid", ikke din levetid, som ikke er særlig håndfast. Hos noen kan dette også bety at det gjelder så lenge produktet er i produksjon. Her er feks Kingstons definisjon: **Product lifetime is defined as the normal time expectancy for the use of products in the industry. However, the lifetime warranty may be subject to definitions as set by different countries. For Russia, the lifetime warranty is determined to be for a period of ten (10) years from the date of purchase by the original end user customer. Det kan også være klausuler i garantien som sier noe om at det må være en autorisert reseller, eller beskrevet at det skal sendes direkte til produsent. Tror du har lite å slå i bordet med om ikke butikken har nevnt denne garantien selv ved kjøp.
 10. Tilsvarende kunne man laget for Cyberpunk, de fleste er vel enige nå om at det ikke var fortjent.
 11. Takk, kan prøve med det jeg har først, men jeg har ikke mulighet til å legge kabel fra første til andre (har nylig fått lagt alt av strømkabler skjult, og ønsker ikke ødelegge ved å legge nettverkskabel på vegg). Det jeg er "redd" for er at jeg i første etasje kan bli koblet på punktet i andre etasje, som har lavere hastighet pga. trådløs kobling til punkt i første, men kanskje prioriteres fordi de er nærmere enhetene som kobler seg på? Ytelse i andre etasje er uansett ikke så viktig, siden det kun er soverom der, og ikke store nettbehov for øyeblikket.
 12. Hei, Har et hus på 3 etasjer (ca 50kvm hver etasje), modem står i kjellerstue, og det er betonggulv opp til første etasje. Mellom første og andre er det vanlige etasjeskiller uten betong. Har inntil nå løst dette ved å bruke Google mesh i kjellerstue, nederst i trappa og øverst i trappa. Dette har ikke fungert veldig bra, så holder på å legge cat6 opp til første etasje som beskrevet her: Har tenkt at jeg kan koble et meshpunkt nede (for trådløst i kjelleren), et kablet punkt i første etasje (som kobles videre til en switch for stasjonær pc++) og et punkt i andre etasje. Er det egentlig noe poeng med Mesh når skal ha kablet fra første til andre punkt? En kraftig router vil nok dekke første og andre etasje fint. Bør jeg: Aktivere trådløst på modemet i kjelleren (Telia Docsis 3.1), kabel til første etasje og et kraftig trådløst aksesspunkt og sette samme SSID? Vil overgangen mellom de ulike sonene oppleves like sømløst som et mesh-nettverk? eller fortsette å bruke mesh med 3 punkter (tenkte bytte ut Google Wifi med noe Wifi6-kompatibelt) eller bytte til mesh med to punkter, en i kjeller og en i første etasje. Forslag til utstyr er også ønskelig, pris er (nesten) irrelevant.
 13. Var litt rask på på avtrekkeren og bestilte denne tidligere i dag: https://elmaterialer.no/no/kabel-cat6-uutp-4p-pe-sort-utendørs-metervare-1-305m-7958.html Det står den er for utendørs bruk, men den er uskjermet, så det er vel bare at ytre materiale er beskyttet for vær/vind som gjør den til en utendørs-kabel? Jeg kommer til å legge i rør mesteparten av veien, men 3-4 meter (av 20) får jeg ikke lagt den i rør.
 14. Takk for svar! Jeg er usikker på om jeg må bekymre meg for jording. Rommet jeg har PC'en har ujordede stikkontakter, men er det fare for at nettverkskabelen vil fungere som jordleder? Switchen jeg skal koble til har ikke jordet støpsel, selv om rommet den er koblet til er har jordede , så det skal vel ikke ha noe å si, men er det noe annet som kan gjøre at den vil fungere som jordleder som i verste fall kan gi støt om man er nær PC og kabel?
 15. Hei, bor i et hus med kjeller der jeg sliter med nett mellom etasjeskille som er betong. Modem står i kjellerstue, bruker i dag mesh-nett som "fører" signalene opp trappa. Fungerer OK, men kan ikke brukes til spilling, og hastighet er veldig redusert. Det er også mulig å sette modem i første etasje, men da vil jeg få samme problem med dårlig nett i kjellerstue. Ønsker å trekke en nettverkskabel ut fra kjelleren, legge den rundt huset under kledning og opp i en bod i 1.etg. Her ønsker jeg å sette opp en switch, trådløst nettverkspunkt, og en kabel inn til kontor. 1. Kabelen vil et kort stykke ligge sammen med eksisterende coax-kabler, må jeg gå for skjermet kabel? Eller kan jeg kjøpe en vanlig Cat6 UTP. Bør jeg gå for Cat6 eller Cat6a? Kabelen blir ca. 25 meter. 2. Hvordan bør jeg legge kabelen igjennom veggen (stående kledning, gammel vegg uten dampsperre). Rør og fugemasse ytterst?
×
×
 • Create New...