Gå til innhold

Frank Drebin

Medlemmer
  • Innlegg

    1 796
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. Frank Drebin's innlegg in Kumulativt regnestykke ble markert som svaret   
    Innslagspunktet for formuesskatt til stat og kommune er likt, 1 480 000 kr. Har man mindre enn det i netto formue betaler man 0. 
     
    Jeg kom fram til 158 460 kr ved 1 % (netto) årlig rente, 175 650 kr ved 1,5 % rente, 195 200 kr ved 2 % rente.
    Forutsetninger:
    Man setter inn 50 kr hver uke, altså forutsetter man at Norsk Tipping ikke setter opp prisen de neste 50 årene. (Kan evt. rette dette manuelt i regnearket.) Rentene utbetales i uke 52 hvert år, og man regner med dette beløpet fratrukket skatt fra og med uke 1 påfølgende år. Skatt på alminnelig inntekt holdes fast på 23 %. Lottoberegning.xlsx
  2. Frank Drebin's innlegg in [Løst] soldempet 3 lags glass - hvordan kontrollere at jeg har fått riktig vare? ble markert som svaret   
    70/40 angir hhv. lystransmisjon og solfaktor/g-verdi. Det betyr at 70 % av lyset slippes inn, men kun 40 % av solvarmen. En g-verdi på 35-40 er nokså normalt hvis man ønsker soldempende glass uten å miste for mye lysinnslipp, så du har nok fått det du bestilte (med mindre du var veldig spesifikk). Det heftigste jeg har sett er 35/14, da er glasset veldig grønt pga. metalloksidet som brukes for å dempe solinnslippet.
  3. Frank Drebin's innlegg in [Løst] Noen som vet hva dette er? ble markert som svaret   
    Dette heter koblet vindu, og gjør at man kan kombinere ekte sprosser (dvs. oppdelingen i småruter) med moderne krav til varmetap (U-verdi). Sprossene er en svakhet mtp. varmetap, derfor har man en hel glassflate i det innerste vinduet. Disse kan åpnes slik du viser på bildet for at man skal kunne holde de rene.
  4. Frank Drebin's innlegg in [Løst] ECC ram - trenger hjelp ble markert som svaret   
    Kan være verd å lete etter RAM basert på "Tested Memory List" som du finner i menyen til høyre for "Key Features" på siden du linket til, TS.
  5. Frank Drebin's innlegg in Forskjell på de buyer panner? ble markert som svaret   
    Mineral B-variantene til de Buyer er karbonstål. Søk litt rundt på Youtube etter "mineral b seasoning" eller "carbon steel pan seasoning" så får du noen tips om hvordan disse bør "kjøres inn". Er denne innkjøringen/patineringen gjort riktig får man i praksis en non-stick panne som også tåler å brukes slik du bruker en vanlig jernpanne, f.eks. til bruning av kjøtt ved høy temperatur.
     
    Belegget man får på en slik panne skal ikke vaskes bort, så vær forsiktig med såpe og skrubbing. Helst bør man bare skylle med varmt vann og tørke av. Vær også forsiktig med syrlig mat - en tomatrett som putrer en stund i en slik panne er syrlig nok til at den tar belegget. Da starter man på nytt igjen med å bygge opp belegget neste gang man bruker panna.
  6. Frank Drebin's innlegg in Beräkning av vinst vid sälj av Bitcoin ble markert som svaret   
    La oss si at du har kjøpt totalt 1 BTC i løpet av fem år. Hvis du har satt hvert kjøp inn på en egen wallet, dvs. at du har fem forskjellige walleter á 0,2 BTC, i stedet for én wallet á 1 BTC, vil du vel kunne individualisere realisasjonen. Da kan du benytte BTC fra walleten som hadde høyest kjøpspris når du realiserer, fordi du da får minst mulig differanse mellom kjøpspris og salgspris.
     
    Hvis hele BTC-beholdningen er samlet i én wallet kan du ikke peke på den BTC-andelen du realiserer nå og si at "jo, det var den jeg kjøpte i fjor for $1500, ikke den jeg kjøpte for $15 for fem år siden".
  7. Frank Drebin's innlegg in R1 oppgave, noen som klarer denne? ble markert som svaret   
    Det er to feil i fasit.
     
    Ei linje som står vinkelrett på ei annen linje med stigningstall a har selv stigningstallet -1/a. a1 skal derfor være -1/aBC, ikke -1/AB.
     
    aBC vises riktig utregnet i fasiten, med resultat (s-t)/(t-s)*st. Kombinerer du disse to får du at aBC er s*t, og kan regne videre vha. ettpunktsformelen. I fasiten har de nok en skrivefeil i beregningen av al - det skal ikke være (t+s) i telleren, det skal være (t-s). Da kan man gange inn (-1) og få (s-t) både i teller og nevner som kan strykes mot hverandre.
  8. Frank Drebin's innlegg in [Løst] Valg av high end laptop for programmering ble markert som svaret   
    Slenger meg på denne, da jeg leter etter en lignende pc, bare at jeg i tillegg har krav om 512 GB SSD og i7-6xxx prosessor. Jeg ønsker også minimal viftestøy, og er lite lysten på å gå over 14" skjerm.
     
    Anbefaler deg å ta en kikk på Lenovo T460s, den har 14" matt IPS, kan ha opptil 20 GB RAM og har 256 GB SSD som minimum (og den er attpåtil PCIe-SSD, som LMH1 nevner). Med en slik konfigurasjon havner prisen på 22 000 kr i Lenovos nettbutikk. Det er mulig det finnes tilsvarende pcer, men det har ikke jeg funnet foreløpig.
     
    Er enig i at matt skjerm uten berøring er det beste, men jeg jobber ca. 90 % av tida på eksterne skjermer, så det er ikke et absolutt krav for min del. Vurderer derfor å velge Lenovo Yoga 900 som koster 17 500 kr med mine ønskede spesifikasjoner (13,3", i7 6560U, 16 GB RAM og 512 GB PCIe-SSD). 
  9. Frank Drebin's innlegg in [Løst] x//x=y ble markert som svaret   
    a//b = a*b/(a+b)
     
    Har ikke brukt notasjonen selv, men slik jeg forstår det er det for å vise at de parallelle impedansene a og b er beregnet som en ekvivalent samlet impedans. Tilsvarer altså 1/Ztotal = 1/a + 1/b.
     
    Tilsvarende notasjon for impedanser i serie er a -- b (=a+b)
     
    Står litt om det her: Klikk.
  10. Frank Drebin's innlegg in Sedan + bensin + 4WD = umulig? ble markert som svaret   
    Jeg tenker på Audier generelt, det er ofte noe manglende blinklysbruk når jeg treffer de i trafikken ;-)
×
×
  • Opprett ny...