Jump to content

Rutgerus

Medlemmer
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

23 :)

Recent Profile Visitors

260 profile views
 1. Omtanke sendes. Ungdomsskolen kan være brutal. Har din datter noen venner på skolen? Bekjente? Jeg har ingen personlig erfaring med dette, men i slike tilfeller opplever jeg ofte at forslag til løsninger legger for mye ansvar på ungdommen. «Heng deg på, sosialiser, prat med andre, stift bekjentskap» etc. Mitt personlige råd ville kanskje heller vært at du som mor bygger oppunder de interesser og gleder din datter har, selv om det er utenfor skolen. Mange synes ungdomsskolen er et vanvittig slit, og det blir ofte bedre på vgs. Her kan hun jo også velge linjer/fag som interesserer. Ofte finner man mer sitt «eget folkeslag» på vgs også. Frem til da; dersom det ser helt håpløst ut på vennefronten, tror jeg kanskje at jeg hadde forsøkt å skape enn liten «oss mot verden»-mentalitet? Typ at skolen kan være beinhard, men ellers skal dere ha det fint? På samme måte som i sommer.
 2. Er poenget at du ønsker mer eller mindre tid med ungen? Dersom det er sistnevnte - du spør seriøst om du skal gå rettens vei for å slippe et jevnt fordelt ansvar for ungen du har vært med å lage?
 3. Men du kjøper resten av historien? Tenker du at dette blir mest produktivt dersom vi anslår at TS snakker sant eller lyver?
 4. Du later til å ikke ville forstå at det første angrepet kom fra bareieren. Hvorfor?
 5. Må man få varige men for å bli offer for et lovbrudd? Hvor har du lest det? For øvrig var det jo han som angrep TS fysisk først. Les innleggene.
 6. Enig i det - men det endrer vel ikke det faktum at spyttingen ikke forsvarer julingen TS fikk, og sånn sett burde anmeldes.
 7. Det må vel kunne sies å være en handling i selvforsvar, slik TS legger det frem?
 8. Så lenge du ikke gjorde noe som kunne forsvare et fysisk angrep først, synes jeg ikke du har noen grunn til å skjemmes. Et par ubekvemsord må en pubeier tåle. Det her må jo åpenbart anmeldes. Forstår ikke helt fordømmingen av spyttingen din heller. Han angrep deg, du (på 155 cm) valgte å spytte tilbake, før han ga deg juling? Og du er usikker på hvorvidt du har grunnlag for å anmelde?
 9. Hvorfor dyttet han deg?
 10. TS. Jeg tillater meg en liten avsporing fra det opprinnelige temaet her. Har valgt å søke ny jobb, og har blitt kalt inn til et førstegangsintervju med NAV. Man kan sikkert si mye om det å jobbe i NAV, og ifølge andre forum på nett er erfaringene definitivt forskjellige, men jeg tror det kan gi meg en del som jeg ikke får i dagens arbeidssituasjon. Det var uansett svært mange søkere, så jeg har ikke veldig høye forhåpninger. Likevel, er det noen med erfaring fra det å forhandle lønn ved oppstart i staten her? Det tilbys lønn fra trinnene 49-59 (ca. 450k-550k). Jeg synes jo det var overraskende grei fastlønn (tyder kanskje på høy turnover), men er det slik at man iht. ansiennitet og utdanningsnivå bare plasseres innenfor disse lønnstrinnene, og så er det "take it or leave it"? Jeg spør primært fordi jeg tidligere har brent meg på det å bare godta førstetilbud fra arbeidsgiver, med håp om jevnlige lønnsforhøyelser som følge av godt arbeid. Disse har til en viss grad uteblitt i dagens stilling, til tross for gode tilbakemeldinger på jobben. "Corona vettu".. Til info vil jeg si at jeg har relevant utdanning på bachelornivå, samt 2-3 års relevant arbeidserfaring. Stillingen krever kun bachelor + "personlige egenskaper" som det så fint kalles.
 11. Som det påpekes over, en trivelig arbeidshverdag er gull verdt og bør verdsettes deretter. For gud beedre som det motsatte suger livsenergien ut av en.
 12. Da synes jeg det blir noe litt annet, selv om du kanskje ikke har en veldig god sak uansett. Jeg hadde ringt inn og klagd. Har du fått tilbud på 8k skal jo det være gjeldende. Kanskje be firmaet vise til faktura for lignende arbeid tidligere?
 13. Som det påpekes ovenfor tror jeg ikke du har så mye du skulle ha sagt. Jeg hadde likevel gitt firmaet full slakt og elendige anmeldelser, dersom dette er noe du kan legge igjen over nett og åpent for andre. Det er i det minste et lite «fuck you, og en advarsel til andre som i fremtiden ikke kommer til å hente inn pristilbud før jobben gjøres.
 14. Her tror jeg det er snakk om to ulike rørlegger-firma. TS fikk tilbud på rundt 8k fra et firma, men de dukket aldri opp, så TS kontaktet et annet firma og regnet med at de lå på samme prisnivå. Det gjorde de tydeligvis ikke.
 15. Men hva er så dette handikapet som typen innehar? Lettere å komme med forslag dersom man vet litt mer hva det innebærer.
×
×
 • Create New...