Gå til innhold

Rutgerus

Medlemmer
 • Innlegg

  165
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

948 profilvisninger

Rutgerus sine prestasjoner

118

Nettsamfunnsomdømme

 1. Hva veier du? Sikkert individuelt ja. Litt av problemet er at jeg har lagt til en sjokolade/bakevare for ca. 500kcal ekstra per dag, og hvis jeg skal øke med 500kcal til vet jeg ikke helt hvor jeg skulle hente det fra. Sikkert ikke bra å spise seg kvalm heller. Prøvde gainer shakes en stund, men der var det både melkeprotein- og pulver så det ble jeg dessverre dårlig av.
 2. IBS er nok en "ødeleggende" faktor ja. Jeg lagde tidligere en egen tråd om IBS her inne, og har i større grad fulgt et strengere FOODMAP-kosthold siden da. Som nevnt er løk og melk mine verstinger, og løk holder jeg meg mer eller mindre 100% unna så langt det lar seg gjøre. Uten at jeg skal gjøre tråden altfor grafisk, så har jeg vel i snitt 2-3 tømminger hver dag. Er en gang eller to i måneden dårlig i magen slik at det blir oftere, men dette hører jo sjeldenhetene til. Er ikke dette innenfor normalen da? Opplever i hvert fall ikke at jeg er så ofte på toalettet at det ikke skal være mulig å gå opp litt mer i vekt basert på ovennevnte kosthold. Det sagt så har jeg jo ikke en normal mage eller toalett-mønster, så kan jo være noe i det. Må blant annet på do når jeg står opp om morgenen, og som regel en runde til på morran ETTER at jeg har vært i dusjen, så det er jo egentlig rene gjøkeredet.
 3. Veier i dag ca. 65kg og er 178-179cm høy. Jeg har det siste året forsøkt å legge på meg (gjerne opp til rundt 70 kg), og har blant annet brukt en kalorikalkulator som skal fortelle meg hvor mange kcal jeg trenger per dag over en bestemt periode for å nå en viss vekt. Ifølge kalkulatoren skulle jeg for 8 uker siden, med ca. 2800kcal per dag nå ha veid 70kg. Det gjør jeg ikke, og har gått litt lei av nye måter å forsøke å øke antall kcal per dag på. Jeg synes det er vrient å skulle beregne kaloriinnhold på en del måltider - så kanskje noen her har innspill til hva jeg kan gjøre med kostholdet? En ganske klar utfordring for min del er at jeg sliter en del med IBS. Reagerer primært på melk og løk, så dette er ingredienser jeg ikke kan ha noe særlig av i kostholdet mitt. En dag kan eksempelvis se slik ut: - 1 brødskive til frokost - 1 Banan i 10-tiden - Lunsj på jobb i 11-tiden. Her går det ofte i en varmrett (fisk, hamburger, kjøttkaker), så jeg mener jo denne bør inneholde en del kalorier. Alternativer er salat med kylling/skinke sammen med noe brødmat. - En banen og noe nøtter i 14-tiden - Middag i 17-tiden (eksempelvis kylling med grønnsaker og saus, biffkjøtt med ris og saus, laks med grønnsaker og saus, spaghetti med kjøttdeig og saus, gilde hamburger). I helgen blir det som regel taco på fredag, biff på lørdag og noe take-away på søndag. Vanskelig å estimere mengde, men jeg spisser nok et sted mellom 300-400g kjøtt/fisk/kylling, og en normal mengde grønnsaker og saus til. - En sjokolade og/eller noe bakst i 20-tiden (et sted mellom 300-500 kalorier normalt). - 3 brødskiver og juice til kveldsmat. Kanskje en banen i tillegg. I tillegg ryker jeg jo på en del godis og chips i helgene, i tillegg til at jeg sper på med noe nudler fordi det er kalorienkel mat. Ser jo at jeg har en del å gå på mtp frokost, men jeg har aldri vært noe frokost-menneske. Likevel, skulle ikke et slikt kosthold føre til at en på 65kg gikk opp til 70kg på et halvår, eller er jeg helt på bærtur? Stillesittende jobb mandag-fredag, og trener 2-3 ganger per uke (som regel økter på 45 min).
 4. Man kan da ikke meldes opp til oppkjøring på manuelt gir før man har lært seg å kjøre en manuell bil?
 5. Jeg har denne julen innsett at jeg er mindre interessert i egen familie enn tidligere. Mann i midten av 20-åra som for tre ish år siden flyttet bort fra alt av familie, men som tidligere har synes det er trivelig å komme hjem ved høytid og ferier. Litt smalltalk med både foreldre, besteforeldre og øvrig slekt har jeg aldri tenkt på som noe særlig pes (faktisk tidvis ganske artig), men akkurat denne julen har jeg opplevd det som vanvittig uinteressant. Å prate om været, slekt fra 70-tallet, gamle klassekamerater av fattern....jeg skjønner jo at dette ikke skal være veldig interessant for en 25-åring, men under et 5-timers juleselskap i går satt jeg mer eller mindre småirritert over hvor jævlig kjedelige samtaleemner det egentlig går an å ha. Så forstår jeg jo at jeg fint kan peile samtalene inn på temaer jeg interesserer meg for, men dette er det middels interesse for hos resten. Jeg har egentlig ikke store problemer med å jatte med på uinteressante temaer et par uker i året, men problemet er at jeg merker at jeg distanserer meg mer fra egen familie. Lista blir litt høyere for å dra hjem på besøk, ringe foreldre, søsken, besteforeldre, og generelt interessere meg for det som skjer der jeg kommer i fra. Jeg ønsker ikke å ha det sånn. I går sa fattern til meg at han synes 6mnd uten å se meg hjemme/få komme på besøk var for lenge. Jeg forstår jo at mine foreldre tenker sånn, men det var dessverre aldri noe savn fra min side på disse 6 månedene. Skylder jeg dem noe? Har hatt en fin oppvekst uten noe særlig å klage på. Alltid hatt et godt forhold til både mine foreldre og øvrig slekt, og får vel på en måte litt dårlig samvittighet. Jeg ønsker jo ikke å heve meg over egen familie. Andre med lignende erfaringer? Er dette bare en vanlig fase? Bør sikkert legge til at jeg nok har en mild depresjon,og sånn sett har vanskeligere for å interessere meg for overfladiske ting, men jeg er interessert i å høre om dette kanskje er mer vanlig/periodisk enn det føles som.
 6. Kan tenke meg til at det sitter en del med litt tyngre tanker i dag. Kanskje vil også noen ta turen inn i den tråden her etter hvert. Vil på forhånd ønske alle en god jul, og minne om at det alltid, alltid er noen som bryr seg om deg🙂 Min DM er også åpen :)
 7. Da jeg kjøpte min Tudor BB36 lovte jeg både meg selv og min lommebok at det var LENGE til jeg skulle kjøpe en ny klokke. Har kun èn i dag. Likevel sikler jeg greit på en Seiko Presage SPB169. Hadde jeg fått den for rundt 5-6k hadde jeg nok slått til.
 8. Men er dette betennelse da? Var ikke bare bare å få med seg alt av tannlegemedisinsk term som ble nevnt, men er ikke TMD noe litt mer kronisk enn en betennelse? Er et helvete å spise, og har nå brukt snart en time på middagen.
 9. Før øvrig så han på bildene at visdomstennene var på vei ut oppe, men at det skulle være plass til disse og at de så fine ut. Han mente dette ikke kunne være årsaken, men sa det også var mulig å bestille kirurgisk trekking.
 10. Takker for svar fra hele gjengen. Ble bare verre utover dagen i dag, og lunsjen klarte jeg så vidt å tygge i meg. Bestille hastetime hos tannlegen, og slik jeg forsto det mente han dette var TMD (han pratet engelsk og mye tannfaglige greier jeg slet med å forstå). Skulle innom imorgen for å «støpe» frem en bittskinne, men dette kunne ta 2-3 uker å få bestilt opp. I tillegg ville det kunne gå en del tid før man virkelig fikk effekt av bittskinnen. Han nevnte at skinnen ville hjelpe mot smertene, men det at jeg ikke klarer å bite spesielt høyt lenger var det nok lite å gjøre med. Blir nok en lang måned, minst…
 11. Hadde du trøbbel med smerter opp i tinningen da du fikk trøbbel med visdomstennene? Har liksom ikke vondt at all i selve munnen, rundt tennene eller i tannkjøttet..
 12. Var egentlig litt dette jeg var på jakt etter. Leste om at kjeveleddsøvelser kunne gjøre susen, men fant ingen konkrete øvelser å gjennomføre. Kan kanskje være greit med biteskinne uansett (kan jo skade tennene i tillegg til kjeven), men det er jo ikke akkurat billig å dra til tannlege....
 13. Mulig jeg forklarte litt dårlig i innlegget, men har f eks i dag primært hatt problemer med smerter i tinningen, og ikke nødvendigvis i munnen/tennene når jeg tygger. Har derfor lagt litt fra meg at det er tennene som er årsaken, selv om det sikkert ikke kan utelukkes.
×
×
 • Opprett ny...