Gå til innhold

shockorshot

Medlemmer
  • Innlegg

    2 398
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av shockorshot

  1. 1. Bhatti er angivelig tilknyttet et terrorangrep som tok livet av to nordmenn og skadet mange. Det er kanskje ikke 100, men fortsatt viktig. 2. Med hvilken lovgivning og rettsak?
  2. Slik at alle de flinke advokatene innenfor det offentlige er aktoratet fordi de får vesentlig mer betalt enn forsvarsadvokatene med sykepleierlønn? Ja det blir nok rettferdig rettergang av det.
  3. Begrunnelsen min er at i enhver rettstat har man rett til en rettferdig rettergang og at det er likhet for loven. Noe som også er nedfelt i grunnloven i Norge. Jeg tror det egentlig ikke handler om økonomi. Hvis Bhaati hadde betalt for alt selv, hadde det da gått greit om han hadde fått en rettferdig rettsak?
  4. Da får du ta det opp med dine lokale representanter som er på Stortinget, det er de som vedtar lovene i dette landet.
  5. Sorry, men med en gang vi må justere hvordan vi håndholder lover og regler etter økonomi og hvem det er som skal få en rettferdig rettsak, så er vi ikke en rettstat lengre. Da har vi blitt en politistat. Jeg synes det er rart at folk henger seg opp i hva som er underkant 750.000 (estimert pris for Bhaati's "privatfly"), men bryr seg lite om det at Norge under Vedum betalte 2.65 millarder for Mekanger som er over en milliard mer enn markedspris. Tenk hvor mange rettsaker mot terrorister du kunne hatt til den prisen og samtidig beholdt statusen som rettstat.
  6. Han blir jo ikke depotert til norge, han blir utlevert til Norge. Det er jo ganske stor forskjell for på den første varianten så må mottagerlandet (u)frivillig motta den som er sendt ut, mens i det andre eksempelet så er det mottakerlandet som krever en person sendt. Vi vil ha han til Norge på samme måte som vi ville hatt Breivik utlevert til Norge, hvis han hadde rømt til utlandet etter terroristangrepet. Det er ikke slik at det er carte blanche for terrorister å utføre et terroristangrep i Norge og leve livets gode dager fri, så lenge man greier å rømme til utlandet etterpå. Til sammenligning, USA gikk til krig mot et helt annet land fordi de ikke ville utlevere terrorister slik at de kunne bli straffeforfulgt etter 9/11.
  7. Her er det nok bare du som har lest feil gitt. Jeg er en stor forkjemper for at Norge skal være og er en rettstat.
  8. Når alternativet er å ikke frakte han i det hele tatt til Norge, ja.
  9. Nei på ingen måte, jeg synes de gjør helt rett i å frakte Bhatti hit slik at han får sin tid i rettsalen, og hvis (forhåpentligvis) han blir dømt, en dom verdig en rettstat som Norge.
  10. Hvis han hadde blitt utlevert til Pakistan pga. straffeforfølging så hadde ikke Pakistan betalt for transporten? Har du noen som helst grunnlag for påstå det? Og nei, det å kaste ut innvandrere fra landet pga. oppholdstillatelsen forsvinner er ikke det samme som å utlevere til et annet land pga. straffeforfølging i det landet.
  11. Altså hvis en terroristfaen hjelper et terroristangrep i Norge som tar en rekke liv og skader enda fler, så forventer jeg at personen blir straffeforfulgt selv om personen rømmer ut av Norges grenser. Jeg fatter ikke at folk putter penger over dette eller synes det er viktigere å ikke ha personen her enn at han får straffen som fortjent.
  12. Neida, visse områder i Hedmark har bare skikkelig dårlig dekning. Så elendig at hvis man ringer fra mobilen i nærheten av TV-en så forstyrrer det signalet så kraftig at man ikke kan se helt hva som skjer. En av nabokommunene til Stange er et slikt sted i visse områder av kommunen. Telenor hadde riktignok lagd en avtale med kommunen om at alle skulle få tilgang bredbånd på 2000-tallet, 20 år senere er det enda ikke slik.
  13. Hvordan har det gått med de landene som gikk forbi Sverige? Man tenker altfor ofte at hvis man faller på en rangering så har man gjort det dårligere internt, istedenfor å åpne for muligheten at de andre som har gått forbi på rangeringen har blitt flinkere. Det å falle på rangering trenger ikke å være negativt.
  14. Vil bare si at for familiemedlemmer i nabokommunen til Stange så var trådløst bredbånd ekstremt ustabilt og veldig lav hastighet. Kan hende det er annerledes i den delen du skal bo i Stange, men jeg ville ikke ta det for gitt slik mange gjør her i tråden. 4g på mobilen fungerte ofte bedre enn det trådløse bredbåndet, de gangene jeg var på besøk før fiber ble bygd ut.
  15. De landene som blir beskrevet i linkene dine med unntak av den fra regjeringen er hovedsakelig ikke en del av vesten. Synes ikke at det er rart at ustabile demokratier glir mot mer autoritært styre i en tid hvor USA etterlater et globalt maktvakuum som to store diktaturer, Kina og Russland, prøver å fylle.
  16. Overraskende mange i denne tråden som effektivt mener at hvis man begår forferdelige forbrytelser og samtidig har et forjævlig tankesett som går på tvers av Norges verdier, så går det helt greit å unngå straff i Norge hvis man får til å rømme til utlandet.
  17. Hva med... Norge slutter å planlegge nye oljefelt som skal være i drift etter 2050?
  18. Ikke bare det, men det drar jo oss dypere ned i den hollandske syke og gjør det verre for oss den dagen olja begynner å roe seg ned (som kommer uansett om man er for eller imot). Gjør det verre for arbeidsplasser og velferd til barna våres den dagen de er voksne.
  19. Hvis alger fikk til å ta livet av jorda for 455 millioner år siden, hvorfor skal ikke vi få det til bare fordi vi er små i forhold til jorden? Hele greia minner meg om Henrik Ibens - Folkefiende. Visste du at folk som røykte brukte lengst tid på å godta at røyking var helsefarlig når forskningen kom?
  20. Verdens fremste solforsker, som i 2020 måtte trekke en forskningsartikkel om påstått nedkjøling tilbake fordi hun hadde sett bort i fra det at jorden delte et gravitasjonspunkt med solen. Og det er ikke det eneste tilfellet fra Northumbria University og Valentia Zharkova hvor de har publisert litt på kanten av hva som vanligvis går igjennom peer-review.
  21. I utgangspunktet kan man låne opp til 5x inntekt, noe som er 200.000 for 1mill i lån og 62.000 under fattigdomsgrensen. Det er likevel opp til enhver bank hvor mye risiko man vil ta, når man utsender lån. Nordea ser, med rettmessighet, større risiko å låne ut til folk med veldig lav inntekt og lar deg ikke låne 5x inntekt istedenfor å gi vesentlig høyere rente når inntekten og sikkerheten er veldig lav. Dette er forskjellig fra bank til bank.
  22. Så klart hvis du allerede har makset hva du kan få i lån pga din egen inntekt, trenger du å spare mer. Det er det jo en veldig god grunn til, med mindre man har lyst til at sin første leilighet skal på tvangssalg en gang i framtiden. Da jeg kjøpte min første bolig i Oslo i 2021 så var egenkapitalkravet den største hindringen, ikke lånet. Så kan man jo spørre seg om hvor godt vi har det i Norge hvis man er 62.000 kr under fattigdomsgrensen (1.000.000 i makslån) og kan fortsatt forvente seg å kjøpe en bolig.
  23. Nei, når du er i 1.4millioner segmentet trenger du bare å spare 1260 i måneden i år hvis det stiger 0.6% i måneden. Hvis prisen stiger med 100.000 trenger du bare å spare 15.000 det året for å holde tritt med egenkaptitalskravet, hvis formålet er å kjøpe.
  24. Men du må ikke spare det samme som de øker. Du trenger bare å spare 15% av økningen for å holde tritt, hvis du sparer for å oppnå egenkapitalkravet.
  25. Med en sånn boligprisøkning, så ser du på boliger til en verdi av minimum 7.3 millioner hvis du trenger å spare 6.600 hver måned for å bare holde tritt med boligprisøkningen og det er din første bolig. Hvorfor ikke se på en billigere bolig for første bolig? Nok av gode steder på 5 millioner som er store nok i Osloområdet, utenfor sentrum.
×
×
  • Opprett ny...