Jump to content

traveldag

Medlemmer
 • Content Count

  1343
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

864 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Liten tvil om at Biden kom best ut av nattens debatt. Trump fremstod som en unge, og Biden fremstod som en president. Tidligere kommentarer om "alfa" og "beta" i tråden her vitner mer om umodenhet enn forståelse for politisk debatt.
 2. Samme her. Håper det er faktisk dato, og at det ikke bare blir flyttet til ny dato når det nærmer seg.
 3. Har også status "reservert" hos Elkjøp. Ikke fått sms
 4. Takk for svar. Flere av betalingene har kommet inn på forfallsdatoen nå, så da vet jeg at alt er oppe og fungerer. Har satt 14 dager frist, og drøyer en uke etter forfall før jeg tar kontakt. I 90% av tilfellene ser jeg nå at det uansett kommer inn dagen det forfaller.
 5. Har nettopp startet et lite enkeltmannsforetak ved siden av min nåværende jobb. Foretaket utfører små oppdrag med design for andre bedrifter, og jeg har allerede utført rundt ti oppdrag. Har fakturert samtlige oppdrag nå, og første bedriften hadde forfall i går. Har pr nå ikke mottatt penger på konto fra noen av bedriftene. Da jeg er helt ny innenfor det å fakturere andre bedrifter, lurer jeg på om det er vanlig at det tar tid før en mottar betaling? Samtlige bedrifter har vært meget fornøyde med det jeg har gjort for dem. Jeg bruker Conta for å lage faktura, og all informasjon er korrekt der. Kundene er alt fra små enk til store AS
 6. Du fremstår som ekstremt unyansert, og mangler elementær kildekritikk. Det er en helt latterlig måte å argumentere på, som ikke bringer noe nyttig inn i diskusjonen. Du kommer med påstander som blir motbevist, men da er plutselig ikke argumentet så viktig, så da hopper du glatt videre til neste ukritiske påstand, selv om argumentet ditt nå tilsier at du burde støtte Biden i stedet. Minner mer om en som heier på favorittlaget sitt i fotball, enn en som prøver å argumentere for god politikk. Dommeren og motstanderne er duster uansett, liksom.
 7. Om pris ikke er noe tema, og jeg har x antall m.2 muligheter på hovedkortet. Går jeg for en egen mindre m.2 SSD kun til operativsystem, en større til resten av programvare, eller vil jeg få tilnærmet lik ytelse av å kjøre alt på en stor m.2 SSD? PC skal brukes til video og bilderedigering, samt flightsim2020. På tidligere pc'er jeg har bygget har jeg alltid hatt os på en SSD, programvare på en annen, scratchdisk på en tredje, samt store spindisker til alt annet, men har ikke bygget PC med m.2 før, og usikker på hvor mye det har å si for ytelsen i dag.
 8. Det er jo egentlig så greit som det. For alle som kjøper filosofien om "det frie" mennesket, så blir det intet annet enn den sterkestes rett. At Ola ønsker å være fri og beholde sin eiendom går fint i virkeligheten, men da får han en bøllete nabo i form av staten. Eneste måten å få det til å fungere videre om en ikke underkaster seg må bli å gjøre motstand med større styrke enn staten for å beholde det han hevder å være eiendomsretten.
 9. For noe tull. Velger du å ikke forholde deg til loven har vi et system der staten sanksjonerer i form av tvang mot deg. De sanksjonene kommer uansett om du bryter loven som anarkist eller ei. Ola Nordmann eller Magnus som han egentlig heter ble stoppet for to dager siden da han kjørt truck uten gyldig førerkort på offentlig veg http://www.avisa-st.no/nyheter/2016/10/10/Ble-stoppet-med-truck-på-E39-13625948.ece Straffen han får er jo den samme uavhengig om han mener at han kan gjøre det som "fritt menneske".
 10. Jepp. Akkurat som jeg skrev: Jeg tror det går helt fint å la trådens deltakere selv få avgjøre hvor forskjellige disse tre er ATWindsor. Tror det store flertallet ser det slik ATW gjør. Du får finne frem fluesmekkeren og tinnfoliehatten din.
 11. Opprett et alias som for eksempel "hardtarbeidflyktning", ta med Store Norske Leksikon og en utfyllende ordbok, bruk en hver anledning i slaveleieren til å kverulere med slavene med hjelp av overnevnte hjelpemidler, og gjør det gjerne i samme stil som eventyret om prinsessa som ingen kunne målbinde.
 12. Zeebra sin argumentasjon holder ikke vann i hverken et sosialistisk eller liberalistisk smafunn. Er jo hyggelig å kunne være enige om litt også da, Sir;)
 13. skal det sammenlignes med dagens politikk må jo de 10% fra Ivar også sikre Ivar visse goder og forsikringer. videre må de 10% være avtalt før en av dem mister jobben. Eller mener du staten plutselig møter på døra di og skal ha X antall kroner av deg av tilfeldige årsaker du ikke kunne forutsett kvelden før?
 14. Det du skriver her er grunnen til at jeg ikke har tro på et friere samfunn. Hadde alle vært som Sir, som faktisk ga et svar jeg veldig fint kan leve med når det kommer til å vurdere eiendom, så kommer du med argumentasjon om at en ikke er offer om en har nok fra før. Om folk har tjent penger på film X vil det jo ikke ha noen offer hvis person Y laster ned filmen gratis. Det eneste som vil ofres er videre luksus for de som har laget film X på bekostning av person Y, som isåfall vil være offer i sammenhengen, fordi han må ofre relativt mye penger for at andre skal få relativt lite. Hvor mye eller lite den som lager filmen tjener har ingen ting å si for definisjonen av offer. Med din logikk kan du stjele i hvilken som helst butikk, og det finnes ingen offer fordi det du stjeler er så liten andel av inntekten til butikken/produsenten.
 15. Skrev ikke om å begå overgrep. Skrev om de som laster ned der overgrepet allerede har skjedd. Største utfordringene for liberalister er at de fleste andre ser logikken og effekten av tilfeller med offerløs kriminalitet. Der mistenker jeg at liberalistene tenker at dem selv er forhøyet denne problemstillingen og skylder på at lover bygget alene på moral hører historien til, men vi andre nok tenker at det er liberlistene som ikke helt har fulgt med i timen.Et slikt bilde er eiendommen til den som er avbildet. Bildet skulle aldri vært tatt, og i frihetlig sammenheng er distribusjon av bildet det samme som distribusjon av tyvegods. Dette er ikke offerløs kriminalitet. Kan ikke akkurat det samme sies om nedlasting av filmer og spill? At det er utgiveren sin eiendom og skal ikke spres uten tillatelse som i form av handel? De fleste filmer og spill tjener jo enormt med penger, og som så er de vel ikke et offer om noen laster ned filmen gratis? Når de i tillegg har satt opp så drakoniske lover at filmer ikke blir tilgjengelig for det generelle publikum før 100 år eller mer har gått, så er det jo forståelig at folk laster ned filmer osv. Egentlig burde det meste av filmer og musikk bli tilgjengelig for allmennheten 10 år etter det kommersielle salget begynte og blitt gjort permanent tilgjengelig gjennom offentlige biblioteker. Hadde dette vært tilfellet hadde folk hatt nok underholdning til at de ikke trengte å laste ned det nyeste gratis, fordi de alikevel hadde hatt tilgang til hundretusenvis av filmer og millioner av sanger som nå er i allemannseie. De eneste som er offer i forhold til film og musikk er allmennheten som er offer for kapitalismens grådighet som gjør at populært materiale aldri blir tilgjengelig for allmennheten Å distribuere andres verk for å tjene penger på det er jo å stjele, men å se andres verk gratis er ikke det. Det du skriver her er grunnen til at jeg ikke har tro på et friere samfunn. Hadde alle vært som Sir, som faktisk ga et svar jeg veldig fint kan leve med når det kommer til å vurdere eiendom, så kommer du med argumentasjon om at en ikke er offer om en har nok fra før.
×
×
 • Create New...