Gå til innhold

Fromthemountain

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Fromthemountain sine prestasjoner

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk for svaret ditt. Jeg skal bytte låsen og se nærmere på alarmmuligheter. Vi er leieboere og garasjen har verken alarmanlegg eller anlagt strøm, er derfor ute etter noe som kan avgi høy lyd og gjerne kan skrus av/på vha WiFi eller annen form for fjernkontroll.
  2. Takk. Vi har ingen alarmanlegg ellers i huset per nå.
  3. Får du kjøpt noe sånt i Norge? Finner ikke helt fram på Google .
  4. Uff jeg hadde ikke lagt merke til skruene en gang…
  5. Hei! Har flyttet inn i en leilighet med tilhørende garasje hvor det tidligere har vært innbrudd. Viser til vedlagt bilder av døren og nåværende lås. Det går åpenbart an å bytte til en sterkere hengelås, men jeg frykter at tyven uansett vil klare å klippe den siden diameteren på låsen ikke kan være så stor. Har noen av dere forslag til andre typer lås til denne garasjen? Evt. alarm tilkoblet bevegelsessensor? Tusen takk!
  6. Håper dere kan hjelpe meg med noen spørsmål relatert til oppvarming og balansert ventilasjon Jeg har svært lite erfaring med temaet, so bear with me.. Litt bakgrunn: tomannsbolig som ble bygget i 2015 (Tek14??) med Flexit UNI 2 balansert ventilasjon med CI 60 panel og roterende varmegjenvinner med angivelig 85% gjenvinning. Innstillingene på CI 60 panel: ventilasjonsstyrke normal, airflow i Normal modus til/-utluft ca. 75/75%, ettervarming på temperatur 22 grader. Oppvarming foregår ellers med gulvvarme i gangen og bad. 3 soverom i 1. etasje. Peis og panelovn i stue (2. etasje). Den siste tiden har det vært spesielt kaldt og vi har prøvd å varme opp soverommene vha gulvvarme i gangen ved siden av. Men, dersom man lukker døren vil temperatur inne på soverommet krype ned fra 19 til 15-16 C. Dette gjorde meg til å tenke på hvor effektivt Flexit systemet egentlig er. Spørsmål: 1. Ettersom jeg forstår vil ettervarmeren slå inn dersom temperaturen etter gjenvinneren ligger under innstilt grense (22 C). Hvordan kan da temperaturen på soverom falle helt til 15 grader? Selv når det er kaldt vil jeg forvente en noe bedre effekt. 2. Vil det kunne hjelpe å endre termostaten til en høyere temperatur, f eks 25 C? 3. Eller senke ventilasjonsstyrke til laveste modus for å optimalisere varmegjenvinning (som egentlig frarådes av leverandør når huset er i bruk)? 4. Innstillingene for airflow i Normal modus: skal disse endres i det hele tatt, eller er det forbeholdt montøren? 5. Det har så vidt jeg vet ikke vært utført service på anlegget siden det ble installert i 2015. Jeg har selv nylig renset avtrekkskanalene for støv der hvor jeg kom til med støvsugerslangen. Bør det utføres en kontroll av anlegget for å se om alt funker som normalt? CI 60 panelet viser dessverre ingen avansert monitorering mtp. målt temperatur av tilluft etc. Ellers har jeg begynt å se etter varmepumper, siden dette virker som en dårlig løsning.. På forhånd takk for hjelpen! ❤️
  7. Hei! Spørsmål ang. lufttilførselen i peisovn. Ettersom jeg forstår skal hoved-/primærventilen stå helt åpen når man først fyrer opp, deretter kan man gradvis justere den ned etter behov. Vi har en peis fra Jøtul hvor hovedventilen sitter i bunnen (der hvor man legger ned ved). Viser til vedlagte bilder, jeg forstår ikke helt hvordan det kan se ut som ventilen faktisk er mer åpent når den står innstilt på 50% enn 100%? Eller bør jeg ikke forholde meg til hvordan dette ser ut? På forhånd takk!
×
×
  • Opprett ny...