Gå til innhold

Randeboy

Medlemmer
  • Innlegg

    2 212
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

2 følgere

Om Randeboy

  • Bursdag 15. mars 1987

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

18 018 profilvisninger

Randeboy sine prestasjoner

895

Nettsamfunnsomdømme

2

Hjelpsomme svar

  1. De har selvfølgelig bedriftsavtaler. En helt annen pris enn det vi vanlige har. På min jobb sender vi pakker verden rundt med fly, og betaler overraskende lite for det også.
  2. Hegra festning kan nevnes. En festning som faktisk var i kamp mot tyske okkupanter i 1940. Kan nevne at det sitter et kanonskudd i veggen på et hus i hegra som man ser fra veien.
  3. Det er godt gjort isåfall. Tror jeg har kjørt igjenom 2-3 kontroller som ikke har vært varslet, på 3 år.
  4. Randeboy

    Elbil-tråden

    Rart det blir dyre forsikringer gitt. https://dinside.dagbladet.no/motor/vraket-etter-dette/81369397
  5. Rundt en halvliter på mila ca.
  6. Det er ikke noe overkomplisering. 3 etasjer, og mange rom krever såpass. Veit ikke hvor du har de prisene ifra angående boring, men det har blitt som alt annet mye dyrere de siste par årene. Rundt 350-400 kr per meter og godt over 600 kr/m med kollektor. At du har vært heldig betyr ikke at det er feilfritt. Et anlegg der men har massevis av komponenter er det større fare for at ting ryker. Å bytte en bergvarmepumpe og sette opp dette er det er fåtall og nesten ingen som gjør selv. Frikjøling er fint det, men de viftekonvektorene koster flesk og er ganske fordyrende.
  7. Du har jo fordelen med at du har fjernvarme, og trenger ikke å bekymre deg så særlig med den tekniske installasjonen. Det er selve varmepumpen jeg har og det rundt som koster mye penger når det først ryker. Men som sagt, er veldig fornøyd med varmen og komforten det gir.
  8. Kan legge til min erfaring med vannbåren varme med bergvarme her. Har hatt det i snart 10 år nå og ganske vanlig her i det kalde strøket jeg bor. Fungerer helt ypperlig selv i -30 og har et lavt energiforbruk. Problemet er at det er så mange elementer som KAN gå galt og som koster flesk når man først må bytte noe. Har vel brukt fort 20-30k på selve varmepumpen og nye sirkulasjonspumper(2 stk, høy og lav side) nye ekspansjonskar osv siste 3 årene. Ryker selvfølgelig når du ikke har garanti mere. Noen termostater her røyk og de var av en modell som ikke var å få tak i lengre. Måtte ty til eBay og gamle restlagre men fant likevel ikke nok enheter. Måtte til slutt bytte alle trådløse termostatene(12 stk) og 3 styreenheter. Det kom på 35k. Ikke nok med det, men varmepumpen synger på siste verset nå og har fått tilbud på ny, ferdig montert på ca 160k. Har jeg spart noe på dette totalt iforhold til om jeg hadde lagt varmefolie med litt grunnvarme og 3 stk luft-luft varmepumper? Tvilsomt. Så min konklusjon er at det fungerer meget bra, men koster flesk når det først ryker. Hadde jeg valgt det samme i dag? Litt usikker.
  9. Naboen min jobber i Recover. Han er ute på MANGE oppdrag hver eneste vår til hus med flatt tak som lekker.
  10. Ja, det blir en mulig bil her i huset når den nå kommer med AWD og større batteri. 😋 Lånte en Multivan Plug-in i fjor sommer og det var helt genialt for en familie på tur.
  11. Har 3 barn så litt erfaring. Men stor døråpning, praktisk å åpne dørene for barna og enkel å gå inn i. Spesielt fint om det er en egen "terskel" barna kan tråkke på så de ikke må tråkke på noe lakk å ødelegge. 🙃 For oss med tre barn så er det viktig at det er greit for den som sitter i midten. Mange biler er opphøyd her og gjerne i ryggen også så den må lene seg mot sidene. Ellers ypperlig med 6-7 seter så de slipper å sitte oppå hverandre. Store glass og gjerne lavt så barna ser godt ut. Mange biler har så små vindu bak at de nesten ikke ser noe.
  12. Randeboy

    Elbil-tråden

    Alt av original fjernlys på hvilken som helst bil er for svakt etter min mening. Ekstralys monteres sporenstreks her. 😁
  13. Randeboy

    Elbil-tråden

    Er jo ikke noe tvil om det. Bare en skummel gambling som kan få litt konsekvenser etter noen år for de som eier den. Men det store batteriet må jo være verdt en del kroner? Hva koster et slikt batteri på 113 kWh?
  14. De er bunnsolide de moterene der. Og veldig økonomisk hvis du kjører pent(0,3-0,4 på mila i 60-80). I 110 må du nok regne med 0,6-0,7. 2 literen oppleves mye sterkere. Hadde gått for den om økonomien er der. B er motorbrems/regenerering ja. Hvis det lille batteriet er fullt så bremser den alt på motoren, og det fungerer fint men den får litt høyt turtall så bittelitt irriterende å høre på.
×
×
  • Opprett ny...