Jump to content

PaladinNO

Medlemmer
 • Content Count

  3757
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1363 :)

About PaladinNO

 • Birthday 03/04/1985

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

14886 profile views
 1. @Mr. A Mange takk. Jeg så stolene nærmest ble revet vekk på salget i går kveld, så jeg hev meg rundt og kjøpte en. Krysser fingrene for at denne er bedre enn AKRacing Meraki på alle mulige måter.
 2. Den delen av setet man faktisk sitter på måler 52 cm? Jeg ser skissen av stolen sier 52 cm fra bak ryggen, men når tykkelsen på seteryggen er trukket fra så må det da bli mindre effektiv setelengde? Slik jeg tolker skissen burde setet være ~43 cm (gitt 9 cm rygg). Beklager, jeg må bare være helt sikker før jeg evt. kjøper. Jeg har ikke lyst på flere feilkjøp nå.
 3. To spørsmål til dere som har Arozzi Vernazza (Soft Fabric): hvor høyt går armlenene fra setet og opp? Og hvor langt er setet fra ryggen og frem? Skissen hos Komplett nevner ikke dette (lagt til målene jeg lurer på). Takker for svar. Jeg har prøvd flere stoler nå, men armlenene har enten vært for lave (trenger minst 23 cm) så skuldrene blir hengende i luften eller og setet har vært for langt (ønsker rundt 45 cm) slik at det legger press for langt frem under lårene.
 4. All-core 5.00 GHz med stock Volt (10900K). Har desverre ikke god nok kjøling til øke Volten, men jeg har lekt meg med boost-timer og power limit. Men jeg har ærlig talt ikke si jeg merket noen forskjell mellom stock eller OC. Med min bruk er enten stock mer enn bra nok til daglig bruk, eller så er jeg GPU-begrenset uansett i spill. Så å overklokke i det hele tatt har bare marginale fordeler for meg i praksis, og med ulemper som høyere strømmtrekk (IDGAF) og høyere temperaturer som jeg ikke kan få gjort noe med pr. nå.
 5. Enheten vil nok forsette å klage hvis det ikke er et ladet batteri tilkoblet. Slik jeg forstår Smart-UPS oppsettet så kan du bruke en vanlig nettverkskabel og så koble deg til en webportal (samme som f.eks. en router eller modem). https://www.smartconnect-support.apc.com/help/EN/index.html https://cdn.cnetcontent.com/4d/b0/4db06c07-0ace-419b-bed4-8a524df5c0f5.pdf Får du bilde på LCD-skjermen, med mulighet til å navigere frem til IP-innstillinger? Et nytt batteri vil forøvrig være relativt dyrt. https://prisguiden.no/produkt/c2hvcF9pZDE5OXNob3BfcHJvZHVjdF9pZDIzNTkwMg?g=1
 6. Hva skal jeg med kvantumsrabattavtaler? Jeg kjøper bare pærer til egen husholdning, og når kvalitetsvarer generelt holder i flere år, så hvorfor gidde å kaste bort tid på å klage på noe til 100-lappen, selv her i Norge? ^^ Etter 3 år (og det har allerede gått mer enn det) så vil jeg være fornøyd med lyset jeg har fått ut av pæren (eller de 4 det gjelder) og bare kjøper nye hvis de blir ødelagt. Lyspærer ER tross alt forbruksvare. Hadde jeg virkelig vært interessert i leke hobbyelektroniker så hadde jeg først satt meg inn i det jeg skal gjøre, og så prøvd så godt jeg kan selv før jeg spør andre om hjelp. Skal man være seriøs i sin hobby så bør man legge egen stolthet i det man gjør, dvs. prøve seg fram til man ikke kommer lenger på egenhånd. Hvis det stopper opp veldig tidlig i prosessen gang etter gang så ville jeg til slutt spurt meg selv om dette egentlig er noe for meg.
 7. Til min APC Back-UPS RS 1500 LCDI bruker jeg PowerChute Personal Edition v3.1 (for WIndows 10). https://www.apc.com/shop/us/en/products/PowerChute-Personal-Edition-v3-1/P-SFPCPE31 Men ikke sikkert dette programmet støtter din modell. Hvis enheten uler kan det være overbelastning på batteriet, eller at batteriet er for gammelt og ikke lenger vil ta lading. Forventet levetid på batteriet er 5-6 år før det er utslitt, selv om APC anbefaler å bytte batteri hvert 3. år https://www.apc.com/shop/no/en/products/APC-Smart-UPS-1500VA-Tower-LCD-230V-with-SmartConnect-Port/P-SMT1500IC https://www.apc.com/shop/no/en/products/APC-Replacement-Battery-Cartridge-7-with-2-Year-Warranty/P-RBC7 Kabel for å koble UPS-en til en PC, hvis du ikke har denne, skulle være APC AP9827. https://prisguiden.no/produkt/c2hvcF9pZDU4c2hvcF9wcm9kdWN0X2lkNjk5NjM3?g=1 EDIT: Det virker som APC Smart-UPS serien kjører helt andre løsninger enn det min enhet gjør, så her må nok manualen konsulteres. https://download.schneider-electric.com/files?p_File_Name=SU_OM_990_5442D_EN.pdf&p_Doc_Ref=SPD_AHUG-A3PCTP_EN&p_enDocType=User+guide
 8. Jeg har også kjøpt noen LED-pærer fra Ebay for å sammenlikne med kvalitetspærer fra Philips og Osram. Kjøpte 4 stk. til rundt 120 Kr. (150 Kr. med frakt). Designmessig var Kina-pærene nesten det samme, men kvaliteten var ganske så forskjellig. Alle 4 Kinapærene hadde synlig forskjellige fargeverdier (Kelvin), selv om de var oppgitt til "warm white ~3000 Kelvin". Kjøpte 4 pærer, og den ene døde etter ganske kort tid (noen måneder), 2 andre begynte å blinke rundt samme tid (ville vært supert om de var til en diskotek, med forskjellige strobe-effekter), og den fjerde lyste etterhvert svakere og svakere (skulle ha fjernet den tidligere mtp. brannfare, for plastikken var blitt misfarget og skjør). Etter at jeg avgjorde at testen var vellykket, dvs. at pærene var enda dårligere enn forventet, så gikk jeg på den lokale elektrobutikken og kjøpte meg 4 stk. Osram-pærer til 129 Kr. pr. stk. De 4 Osram-pærene lyser ennå, flere år senere, uten blinking, misfarging eller forskjellig fargeskjær. Skulle jeg klaget på Kina-pærene? Jeg har virkelig bedre ting å gjøre! Skulle jeg åpnet dem og sett hva jeg kunne reparere? Jeg vurderte det, men jeg vet også at jeg ikke har kunnskapen eller mest sannsynlig utstyret jeg trenger (har ikke loddebolt) for å fikse dem - og, igjen, jeg har bedre ting å gjøre. Så jeg bare kjøpte skikkelige pærer lokalt, tok vare på kvitteringen i tilfelle noe skulle skje, og sa meg veldig godt fornøyd med sluttresultatet (dvs. lyset fra Osram-pærene).
 9. Product Numbers 500 GB, Without Heatsink WDS500G1X0E 500 GB, With Heatsink WDS500G1XHE 1 TB, Without Heatsink WDS100T1X0E 1 TB, With Heatsink WDS100T1XHE 2 TB, Without Heatsink WDS200T1X0E 2 TB, With Heatsink WDS200T1XHE https://shop.westerndigital.com/en-ap/products/internal-drives/wd-black-sn850-nvme-ssd#WDS500G1X0E Har gått i samme fellen selv.
 10. Det kan godt hende at det gjør det, men jeg forventer hovedkort prisen til å være såpass høy at den totale utgiften overstiger ~5000 Kr. for både CPU og hovedkort. Jeg forventer også en del bugs og hurtige BIOS-oppdateringer som gjør 12th gen uønsket i dette tilfellet.
 11. Jepp, har tenkt på 12th gen også - med ditto premium priser, så den er garantert uaktuell.
 12. "Bildebehandling" var beskrivelsen jeg fikk da han lurte på om jeg kunne hjelpe ham med å finne en kurrant oppgradering til ham. Eksakt hva han gjør med bildene eller hvilket program han bruker vet jeg ikke. Jeg tror forøvrig ikke det vil være merkbar forskjell for ham om han velger 10600K eller 11900. Men jeg har nettopp sendt ham forslaget og listet opp enkle pros / cons om alternativene, og bedt ham sjekke (Task Manager) om programmet han bruker foretrekker kjerner eller klokkehastighet. Han er ikke så veldig tech savvy, så jeg prøver å holde ting enkelt.
 13. Det ønskes "mer for pengene" enn "det optimale" (det optimale koster langt mer enn han ønsker å bruke). Det blir 32 GB RAM og SSD-lagring (egne disker til OS og filer), og han har allerede såvidt jeg vet IPS-skjermer. Har forstått det slik at programmene han bruker ikke benytter GPU-funksjoner, men jeg har ikke sjekket dette selv. Vi har diskutert AMD, men både han og jeg er mer kjent med Intel. Dessuten, hvis programvaren han bruker ikke benytter seg av mange kjerner (som jeg ikke vet ennå) så blir også Intel det billigste alternativet her. Jeg har sett på den også, men 11700K blir noe dyrere igjen (netonnet var ca. det samme, men der handler jeg ikke slikt) enn 11900 (non-K). Dessuten, for å få benyttet en K-chip må vi opp på Z590, og da blir også hovedkortet en del dyrere.
 14. Jeg er personlig definitivt mer komfortabel med å anbefale Z490 + 10600K. Jeg har selv Z490 + 10900K, så jeg vet allerede ca. hva han vil få med det valget. Har heller ikke hørt mye pent om B560 generelt, og hele 11th gen. utgivelsen føles ganske strupet pga. Intel ikke fikk til ting i tide. Takker for svar, jeg skal spørre om hva slags programvare han bruker og så evt. komme med en ny anbefaling basert på det. Og om han er villig til å legge i de ekstra kronene, hvis det er noe å hente med en 11900.
 15. Jeg skal snart bygge en PC til en kamerat av meg - han er så absolutt en "casual" PC-bruker, og trenger ingen spill-PC. Men han driver med bildehandling med programvare jeg ikke har kjennskap til, og han ønsker nå å oppgradere PC-en sin: nytt hovedkort, CPU og RAM (RAM er allerede kjøpt). Han ønsker "det som gir mest for pengene", og vi har pr. nå snakket om Z490 + 10600K til ~4700 Kr. Men så snuser jeg mer rundt og finner et kurrant tilbud på et B560 hovedkort + 11900 til ~5250 Kr. B560-kortet er Asus TUF Gaming Plus WiFi som har "OK" VRM-kjøling ifølge Hardware Unboxed. Jeg har 0 erfaring med B-chipset eller 11th gen. generelt (og jeg driver heller ikke spesielt med bildehandling) så jeg skulle gjerne hatt et par andre meninger på hva jeg bør anbefale videre, og om 2 ekstra kjerner + høyere boost clock er verdt de ekstra kronene og på bekostning av låst CPU multiplier? Det underliggende spørsmålet er om bildebehandling foretrekker kjerner eller klokkehastighet.
×
×
 • Create New...