Gå til innhold

DIYDari

Medlemmer
 • Innlegg

  43
 • Ble med

Nylige profilbesøk

487 profilvisninger

DIYDari sine prestasjoner

28

Nettsamfunnsomdømme

 1. Har prøvd flere bransjer, men funnet ut at jeg lander på finans. Har jobbet med regnskap og rådgivning++ i litt over 6 år nå. Fra tidligere har jeg utdanning som elektriker med fagbrev, Jeg gikk første året Teknikk og industriell produksjon, før jeg gikk over til elektro vg1+2 Søkte fritak fra alle de vanlige fagene VG1 elektro. Har fått litt ymse beskjeder fra opptak hos BI vedr min realkompetanse jeg må søke med ettersom jeg ikke har generell studiekompetanse. Kommunen/skolen har bare sendt meg karakterkort, og kan ikke svare hvor mange timer jeg har iht kunnskapsløftet eller reform 94.. Begge to er termologier jeg ikke har hørt om før Men! fikk beskjed om å bare sende inn det jeg har og søke likevel, BI var visstnok ikke så "strenge" når man hadde relevant arbeidserfaring noe jeg har i regnskap. Vi har jo hatt flere BI studenter i selskapet, flere med master også.. Alle like tomme kunnskapsmessig egentlig, og samtlige har vært "straight A students" Så jeg tar egentlig for god fot at en Bachelor og Master blir en walk in the park for meg. Jeg har egentlig lært meg alt innen regnskap selv med kurs, høre på bransjefolk med flere tiår erfaring ++. og noe jeg vil si er en god intuitiv innstilling / forståelse for finans. har også hjulpet studenter med deres bachelor og master oppgaver via jobben tidligere og skal jeg være ærlig er jo oppgavene bare tull i mine øyne.. Jeg skrev i fjor høst 10-2 sider med tekst fra kl 12-16 på jobb som da 2 jenter klarte å omformulere til over 90 sider som da var Masteroppgaven deres. ( Jeg skjønte ikke at jeg gjorde oppgaven så å si for dem før i etterkant da det eneste jeg gjorde var å svare på x antall spørsmål de selv sa de hadde laget.. Jeg svarte da på vegne av selskapet jeg jobber i som masteroppgaven deres handlet om ) Som de senere fikk A på. Nå skal jeg ikke "pisse" på master oppgaver, men det er bare min formening etter hva jeg selv har sett MEN det jeg egentlig lurer på er..Hvordan er det å studere på BI hvis ting er lett? Er det mulig å være hjemme mesteparten av tiden og evt ha en fulltidsjobb? Og møte opp til eksamen/prøver ++ Jeg vet at selve forelesningene er frivillig. Men er det blitt helt digitalt nå? De som kommer fra BI og som fortsatt jobber hos oss ( de varer som regel bare 1-2 år før de går videre) tok 2021-2022 mer eller mindre 100% digitalt sier de selv, og de vet ikke hvordan ståa er nå.
 2. Sett kvaliteten til low og se om det hjelper. Noe det burde, så kan du sakte men sikkert enable og økte effekter du tror du vil ha.
 3. Hva som inspirerer noen får være deres egen greie.. Jeg ville heller satt spm med hva de inspirerer til og om det er samfunnsnyttig ? Både nå og i fremtiden. Det at unge mennesker har hoppet i båten om at de de fortjener det beste av beste.. All denne snakken om "high value men/women" er bare nytt piss or å holde saueflokken distrahert fra det faktum at en liten andel mennesker styrer verden i den retningen de vil det skal gå for å profitere best mulig. Det var snakk om at markedsføring var på vei ut i global skala for et tiår tilbake pga digitalisering og automatikk. Bare se på bransjen nå. Møter dag inn og dag ut for å snakke om det nye neste som skal være trendy og hvor/hva/hvem skal brukes til å fremme dette. Noen er klar over det, andre bagatelliserer det. Begge er ett fett da du har liten påvirkning uansett hvordan du snur å vender på livet ditt, om det er mot de rundt deg eller på nett i et forum. Lykke til ellers, la folk være folk.. Prøv å være hyggelig ( selv om det er vanskelig til tider). Og hvis folk lar seg bli utnyttet, la de bli det.. Ment sannsynlig får de en følelse de trenger for å føle seg bra av å bli det. Super OT, men sånn er diskusjon.no hoho
 4. Det aller beste i slike situasjoner for alle og enhver er veldig enkelt å ha loddtrekning. Riktignok foran alle medlemmer som ønsker garasjer Gi beskjed til alle at garasjer skal rives og nye må bygges. Meld deg opp hvis du er interessert, prisen blir X kroner + evt årlig kostnad for vedlikehold. Alt avhengig av hvor mange plasser som bygges, så burde jo en styret beholde et del av plassene til å fortsette utleie til i senere tid også. Finn en god fordeling. Feks har dere 100 boenheter, og kun får bygge 20 garasjeenheter.. Behold 3-5 for korttidsutleie. Feks 2 år av gangen. Gjør også som de ovenfor sier at ved salg av bolig må garasjeplass også selges, og prio går til de på venteliste med lengst ansiennitet i borettslaget. Er det ingen på lista kan man selge med garasjeplass.
 5. Er det noe enkel oversikt over forskjellige kommuner / byer / småbyer/tettsted osv over hva de tilbyr og hvordan folk som bor der syntes om området? Tenker da både på de mørke sidene og de gode sidene. Ser man på feks finn.no og "lokalkjente" så er det utelukkende gode opplevelser, men alle vet jo hvem som skriver disse også.. Jeg vil vite alt på godt og vondt egentlig. Har vært heldig å ha en bekjent i offentlig helse før som fint kunne gi meg de mørke statistikkene om feks rusmisbruk, kriminalitet, skolemiljø. Men han er nå pensjonist så nå som jeg trenger det har jeg lite å gå på. Jeg og samboer vurderer å flytte på oss til et helt nytt sted for oss begge, og de lokale facebookgruppene i flere områder vi har sett for oss har lite til ingen aktivitet ettersom det kanskje bor et sted mellom 5-6 tusen mennesker i disse områdene. uansett, takk for svar hvis det finnes noen. Tips og råd tas imot med stor takk.
 6. Mitt tips vil egentlig bare være å prøve.. Søk på det som du finner interessant, prøv å forklar hvorfor du vil gjøre en god jobb med manglende utdanning. Erfaringsmessig får du lite napp når det er rekrutteringsbyråer som gjør jobben, de har sitt eget system hvordan de vil minimere risiko og tidsbruk, så de setter kravene til arbeidsgiver som et minimum. Det er synd, for de går glipp av så enormt mye talent, men samtidig ville de brukt 10x lenger tid og hadde kostet kunden mer, en kostnad kundene ( din potensielle arbeidsgiver) hater i første omgang. Så her er det en ond sirkel og jeg personlig har holdt meg unna disse stillingene, har det vært noe ekstraordinært har jeg gjort mitt for å få tak i kontaktinfo til sjefene som styrer "sjappa". Og det funket en gang. Jeg gjorde en helomvending selv, riktignok uten noe utdanning og måtte ta til takke med 100k under de som hadde gått skole ( det var mitt initiativ for å få jobben). Det ble ikke bedre før etter jeg kunne vise til at jeg gjorde det bedre enn de som hadde gått på skolen i 5 år. Husk også at praktisk erfaring kan trumfe utdanning, men oftest i situasjoner der den nye jobben har noe form for samhørighet med hva du har gjort tidligere. Jeg feks var elektriker før, og har fått tilbud om å bli prosjektleder fordi jeg nå har erfaring innen både elektro og finans. Arbeidsgiveren var på utkikk etter en prosjektleder med master utdanning. Jeg tok ikke jobben, men mulighetene er der. Det skader aldri å prøve, på et tidspunkt fant jeg meg selv i posisjon hvor jeg hadde søkt på over 230 jobber. Riktignok var 90% av stillingene stillinger hvor jeg var langt fra det de spurte om, og majoriteten var via rekrutteringsbyrå. Så det var ikke overraskende. Jeg er i en prosess hvor jeg fra neste år skal begynne å søke på jobber langt over min "paygrade" Mest fordi jeg vet jeg kunne gjort jobben som krever enorm utdanning, men det er også for et lite eksperiment for meg selv for å se hvor mye jeg klarer å selge meg selv. Masse lykke til! Og husk..Det er lov å være kreativ. Jobb deg oppover. Og jobb hardt.
 7. Enig at man burde blitt testet som person før man skulle fått hund, men ville først prioritert de som vil ha barn. For gjett om vi hadde reddet barn fra tragiske situasjoner da. I andre grad kunne vi også begynt å få psykologiske evaluasjoner på alle egentlig.. Bare for å få et system over hvor dårlige de fleste av oss er på et eller annet vis. Og kanskje vi ville innsett at mange av problemene våre starter med oss selv. 😱 OT alert.
 8. Tro skal man gjøre i kirka sies det så fint. Men ja, du forventet noe. Ble skuffet, lesson learned. Sånn er livet helt til vi dør.
 9. Dette er dessverre veldig enkelt. Vil du ikke at andre enn de du egentlig vil skal vite en hemmelighet? Ikke fortell noen om det. Med mindre noe er straffbart å dele, så er sjansen lav for at det forblir en "hemmelighet" mellom 2 parter.. Selv om det er straffbart vil det fortsatt være i stor grad at det blir delt. Mener å huske at de kom frem med et studie noen år tilbake hvorav 99.x% av alle taushetspliktige emner ble brutt på en eller annen måte.. Så ja..Hold det for deg selv hvis du er redd for at noen andre skal få vite om det. Det ligger nok i vår natur å være litt gossip mot hverandre. Spesielt når man kan se på det som en overfladisk og lite viktig greie. Da sprer det som ild i tørt gress. Og det er ikke overreaksjon å bli skuffet eller miste tillit. Men man må regne med at det er veldig naturlig at man gjør deler hemmeligheter med andre, spesielt partner.
 10. Okei, så slik jeg forstår det er det ikke mulig og ved et strømbrudd så ryker også strømmen fra solcellene.. Hvertfall hvis man skal høre på leverandørene jeg har spurt. Men, sett i "worst case " scenario.. Full krig / sabotasje.. Strømnettet er forventet nede i lengre tid. kaos oppstår bla bla bla Så vil det vel være mulig å kunne koble seg løs fra hovednettet, og dermed inn på solcellene sin "direktestrøm" via inverteren ? og at man da kan leve på den strømmen panelene genererer i "nåtid"
 11. Hva er evt din beredskapsplan dersom det utenkelige skulle skje? For min del har vi ikke gjort noe som vi ser på som "drastisk" men overraskende gjort ting litt mer komfortabelt. Jeg ofret 4 hyller i boden som tidligere huset litt verktøy ( de har fått ny og smartere plass) Noe som tilsvarer 4 hyller a lengde 3 meter. Så relativt mye plass. Men det vi gjorde var å gjøre innkjøp av all maten vi normalt spiser i huset og som har lang holdbarhet og som kan oppbevares tørt. Å ha det i boden, som et slags mini lager for oss selv. Når vi kjøper noe i hverdagen, bytter vi det ut med tilsvarende vi har på "lageret" slik at lageret alltid blir fyllt opp, og varene vi skulle ha..vell de får vi, men vi kjøpte de kanskje for 2-3 uker siden. I disse hyllene huser det nok mat ( må være kreativ da ettersom det er ikke all verdens av varer) til meg og familien for rundt 4-5 mnd. Det føltes overraskende LITT for mye ut ved første blikk, men nå som vi er vandt til det, så føles det mer som vi bare går i en minibutikk i kjelleren egentlig. Unga syntes det er kjempemorro å hente ut en pakke havregryn eller baconost, å krysse av på et ark jeg hang opp på veggen.. ( Slik at vi da kan bestille det vi har tatt ved neste "storhandel" Utenom det har vi bare det vanlige som er anbefalt. Eller jo, jeg, bror og våre foreldre kjøpte en hytte midt i svarte natta i Norge for 2 år siden.. Fikk hytta for 110k. Vi brukte 250k. Og den er nå full funksjonerende off grid. Nå var ikke dette riktignok for å bruke som en slags get a way hytte hvis det flyr nukes over oss.. Men føler nå at vi fikk en 2 i 1 pakke på den 😂 Enn med resten her? Noen som tar det som det kommer? Eller har noen forberedt seg?
 12. Noen som har noen tips til gode " benchmark" programmer / sider jeg kan bruke som også hjelper meg med å få utnyttet systemet bedre? tenker ikke generell overclocking osv.. men hvis det er instillinger feks som kan gjøre at det man har funker på nivået det er lagd for ? Kan ikke tro at alt "default standard" er alltid det beste? har selv 4090 og blir overrasket over hvor mange spill jeg nå "bare" har 150+ fps i på ultra i 2k
 13. Hør med banken som du skriver ja, det kan være du møter noen som lar deg komme utenfor kvota. Men lite sannsynlig. Husk at evt investering i bolig sammen tidlig ikke nødvendigvis trenger å være en dårlig ting. Skjønner at det kan være skummelt. Og selvfølgelig spørs det hvor dere er i livet også.. Er dere etablerte på hver sin front eller er ting fortsatt usikkert osv. Det beste tipset jeg kan gi er å ikke prøve å time markedet. Ei heller å ha for mye gjeld i disse dager hvis man er "normal" mtp lønnsnivå o.l. Mye usikkerhet i verden fremover.. Ola Nordmann har bare ikke lest om det i VG eller E24 enda..Så forståelig at man tror verden går rundt som normalt. Nå har jeg riktignok vært en person som liker spontane ting uansett pengesum 😂 Har enda til gode at det slår tilbake på meg.. men it is what it is.
 14. Er nok kun du som kjenner din egen samboer her på forumet altså. Hva noen andre her sier har egentlig ingenting å si og vil kun komme basert på hvordan de selv er og hvordan de er i sin egen situasjon Har du grunn til å mistenke "utukt" er det enten deg eller samboer det er noe galt med. ( Kan være en kombinasjon mellom begge så klart ) Kun du sitter på det svaret. Mitt tips er enten jobbe med seg selv, det kan også være tilfellet at du er med feil partner? ( Newsflash. det gjelder begge veier ) Men basert på det du skriver.. Så velger partner å holde det skjult, og det er det som må fokuseres på. Spør partneren din ( deg selv også) hvorfor gjorde partner det slik? Alle vet om man er eiersyk, alle vet om man er en altfor sjalu utagerende person. Osv osv. Alt i alt trenger det ikke bety noe, eller så kan det bety alt. Lite hjelp i innlegget mitt ettersom det er hele er en selvfølge, men take it or leave it
 15. Sikkert litt forskjellige overalt. Men jeg kan med sikkerhet si at når jeg var tenåring ( 10+ år siden) , så var dette en mindre prosentandel som ville bli det ( Når vi var 6-10 år kanskje så var det nok majoriteten ja, men i denne alderen er jo ingenting reelt) . Men også disse fikk også drømmende knust relativt raskt før de ble 16-18 og skjønte at det aldri var reelt.. = Man kan da fortsette som normalt. Med SoMe trengs ingen ting spesielt.. Man må bare være på rett sted til rett tid med rett " ting " som slår gjennom.. Og derifra kan man vokse til det man ser ellers på SoMe. = mer håp og vanskeligere å legge fra seg.
×
×
 • Opprett ny...