Gå til innhold

Chris93

Medlemmer
  • Innlegg

    3 572
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. Chris93's innlegg in Spole og Kondensator i paralellkobling. ble markert som svaret   
    Oppgaven spør kun om strømmen mellom kondensatoren og strømmen gjennom spolen, ikke den totale strømmen. Du trenger heller ikke å tenke på faseforskyvninger i denne oppgaven.
     
    Når du snur formler så kan du ikke bare bytte posisjon på enheter/variabler sånn helt uten videre, det fungerer i formeler som den for reaktans i kondensatorer, Oms lov etc,(spørs også hvordan du vil snu den) men slik som du har gjort det formelen for reaktans i spoler.
     
    Effekttrekanten gjelder kun for effekt, andre ligende trekanter blir gjerne kalt noe annet, men du kan kun bruke dem der en verdi representerer en verdi i,påoverunder en spole/kondensator, en annen verdi det samme for en resistor og den tredje for hypotenusen i den trekanten. I denne oppgaven må du legge sammen to slike trekanter. Siden oppgaven ikke spør om det så skal jeg vise deg. Jeg bruker deg jeg kan fra elektroingeniør og gjør alt om til trekanter, så det kan kanskje bli litt rart.
     
    Da må du først finne ut fasen til og . er enkel, den er , mens må man regne seg frem til. Vi begynner med å regne ut impedansen i grenen til spolen Jeg vet at "fasen" til impedansen er lik den negative fasen til strømmen, så vi regner den ut. Her gjelder det vite at invers tanges kan lure deg, så hold tungen bent in munnen! Vi fortsetter og regner ut strømmen gjennom spolen. Fasen er da
    Siden vi skal legge sammen to strømtrekanter så må vi regne ut de fiktive strømmene gjennom resistansen og spolen. og . Vi vet at og at vinkelen mellom og er lik absoluttverdien av fasen,  . Dette bruker vi til å regne ut og der
    og
     
    Så går vi videre ut på utregningen av strømmen med en fase på Husk i dette tilfellet
     
    Da er vi klare for å legge sammen strømmene. Vi må trekke fra og beholde og bruke dem som kateter i en ny trekant for å finne totalstrømmen
     


    For fasen
     
  2. Chris93's innlegg in VG 1 Elektro, kondensator ble markert som svaret   
    Nei, jeg snakker om hvordan spenningene over resistansen og kondensatoren har en faseforskjell på 90 grader
  3. Chris93's innlegg in Elektriske motorer ble markert som svaret   
    Det er ikke
  4. Chris93's innlegg in [Løst] Vindu ¨sitter fast¨ ble markert som svaret   
    Windowsknappen+pil snapper vinduet til siden, i hjørnet på nåværende vindu. Det ksm brukes for å snapper fra skjerm til skjerm også, men da må man trykke flere ganger
  5. Chris93's innlegg in Se forskjell på Lipo og Ni-MH batteri ble markert som svaret   
    Jeg gjorde litt CSI arbeid og fant ut av det. Du har NiMH batteri.
     
    Bevis
     
     
  6. Chris93's innlegg in RT-AC5300 idiotisk ruter fra Asus? ble markert som svaret   
    Hva skal du med 10Gbps på WAN? Selv 1Gbps til private er skjeldent.
     
    Jeg tror det du sser etter er noe som routerboard(?) Jeg mener de selger de hos www.snorlaus.no
  7. Chris93's innlegg in [Løst] Gigabit nettverkskort som klarer 900 mbit sek eller bedre ble markert som svaret   
    Ja, jo. Jeg vet ikke, godt mulig Intel skaffer bedre yields slik.
    Det finnes 10 Gbps kort, men de fleste er fiber, og alle er rumpedyre. Swithcene er sikkert enda dyrere.
    Her er et hovedkort med 10Gbps ethernet Etter hva jeg forstod så var dette like billig som et NIC med samme kontroller fra Intel.
     

    edit: Det du skriver her er korrekt, jeg tolket det litt galt første gangen jeg leste det, men det som følger hadde ikke så mye med det, håper det er godt nok forklart.
     
    Tilslutt. ISP sender til deg 1Gbps. Dette er dataene som går gjennom kabelen, og hadde du sittet med et oscilloskop og talt bitsene hadde du nok sett 1000 i sekundet. Dette er med overhead og full pakke, så alt er ikke data. Når du måler via speedtest osv så måles kun data, ikke absolutt alle bitsene som ISP sender deg. Skal du ha "ekte" 1Gbps så, ja, da må du ha utstyr som støtter teoretisk mer enn 1Gbps, og ISP må levere tilsvarende linje.
     
    Et mer ekstremt eksempel er wifi. Du har kankjse sett at tilkoblingshatigeten er på 54Mbps(eller noe annet), mens den målte hastigheten ikke er lik 54Mbps, eller tilsvarende regnet i MBps? Kort sagt er dette fordi at man skal skal sende signalene må man gi andre beskjed om at nå skal man sende, og når man er ferdig. Man må også ha med avsender og mottaker. Det er også slik i datakommunikasjon at pakker blir pakket inn i andre pakker osv. Alle disse pakkene må ha med avsender og mottaker hver gang. Og da kan det bli litt forskjell mellom brutto og netto.
  8. Chris93's innlegg in [Løst] Fysikk ble markert som svaret   
    I dette tilfellet er den kintetiske energien et resultat av arbeidet som damen utfører på øksen og tyngdekraften. Tilfeldigvis har jeg relativt nylig forklart denne grundig til en klassekamerat.
     

     
    edit: jeg kan godt ta det mer grundig.
     
    Som jeg skrev tidligere er det to krefter som virker inn på øksen, tyngdekraften og damen. Begge disse virker i samme retning, så da vil vel øksen gå raskeren enn om den hadde blitt sluppet?
     
    Vi vet at arbeid kan defineres som kraft gange strekning. Oppgaven sier at øksen føres rett nedover. Da har vi



     
    Vi vet også høyden øksen "faller" i fra som er definert ut i fra



     
    Videre sier formelen at sluttenergien er startenergien og (eventuelt) et arbeid. Utifra det så kan vi se at i denne oppgaven er den kinetiske energien sluttenergien og den potensielle energien startenergien.
  9. Chris93's innlegg in [Løst] Mister internett "DNS-serveren svarer ikke" ble markert som svaret   
    Vel, hvis du leser feilmeldingen du har postet så er det feil med tilkoblingen til DNS. Da kan du bytte.
    Funksjonen til DNS er å oversette mellom IP og URL. F.eks fra 195.88.54.16 til http://www.vg.no. Feiler dette vil du ha store mangler i internettilkoblingen din. Du kan også gjøre dette i routeren din, men jeg har ikke lik modell og kan derfor ikke lage noe fremgangsmåte for deg. Du kan riktig nok gjøre dette i Windows også, for å teste om det fungerer.
     

  10. Chris93's innlegg in [Løst] Trenger hjelp til å finne et billig nettverks kort. ble markert som svaret   
    Altså hvis han ikke har tilgang på kabel så er det billigere(kanskje) å kjøpe en kabel enn å kjøpe den pluggen, ikke minst mye bedre.
     
    Hvis du eventuelt ikke vet hva tilgang betyr og tror at det betyr noe sånt som at han ikke kan bruke kabel, så ja, da fungerer sikkert den dongelen greit nok.
     
    edit: Hvis han ikke har kjøpt maskinen enda så kan jo han kjøpe et hovedkort med wifi innebygget. Hvis dette er hovedkortet han skla kjøpe så har jo det wifi...
  11. Chris93's innlegg in [Løst] Verdi-PC: Intel Core 2 Duo 3.16GHz, 8GB RAM, 500GB HD m/19" LCD skjerm ble markert som svaret   
    1500-2500kr alt ettersom hvem som kjøper.
  12. Chris93's innlegg in [Løst] Får ikke start (Hardware?) ble markert som svaret   
    Har du prøvd i en annen PCIe slot?
  13. Chris93's innlegg in [Løst] "No signal" etter bygging av egen pc (Bilder) ble markert som svaret   
    Hva slags kjølepasta var dette? De kan nemlig være elektrisk ledene, skjønner du.
    RAM står også i feil slot, den står i slot 1, og burde stå i slot 4, sjekk også om den står skikkelig i.
    Fungerer ingenting så kan det være BIOS er korrupt.
  14. Chris93's innlegg in Mumble muter alle programmer ble markert som svaret   
    Slå av exclusive.
  15. Chris93's innlegg in [Løst] PCIe-1x inn i PCIe-16 spor? ble markert som svaret   
    Ja
  16. Chris93's innlegg in [Løst] Er det nok uttak på denne PSU'en til oppsettet mitt? ble markert som svaret   
    Frekvensen på RAM vil du ikke merke forskjell på i gaming. Jeg er ikke så veldig kjent med SP sine PSUer, men XFX sine er produsert av Seasonic, så de er bra saker. Den du har valgt ut er overkill med tanke på effekt, og er det sikkert også selv om du skal ha SLI, kanskje en 750W i samme serie hadde vært bedre dersom den har nok PCIe uttak?
×
×
  • Opprett ny...