Gå til innhold

xlarge

Medlemmer
 • Innlegg

  94
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

877 profilvisninger

xlarge sine prestasjoner

7

Nettsamfunnsomdømme

 1. Heidenreich er produsent av 310 XEALPRO PATRON SILIKON/FUGE RELEKTA NRF: 950 72 58. Det er den eneste type jeg finner som har silikon som ikke er petroleumsbasert. Kjøpes via rørlegger o.a. Det er vanlig patronstørrelse og det finnes ikke mindre, men jeg klarer nok å påføre det i tynne lag med en tynn pinne eller skrutrekker.
 2. Hei vidor, Takker, men produktbladet forteller at det er petroliumsbasert og det anbefales ikke - som jeg nevner i første innlegg: As far as a lubricate, use only one that will not break down (temp wise) such as a silicone product (not petroleum base).
 3. Et annet svar fra nevnte forum: "take clear silicone sealant and go around every potential opening". Jeg tror ikke vaseline holder. Nå ble kameraet utett etter 6 år og jeg håper på minst 6 nye år.
 4. Jeg har fått fukt inni mitt webkamera og her på youtube vises hvordan jeg må reparere. Der anbefales det å bruke silikon for tetting. Spørsmål på et utenlandsk forum gir bl.a. dette svar: "As far as a lubricate, use only one that will not break down (temp wise) such as a silicone product (not petroleum base). Also, after cleaning lens I follow up with a 91% isopropyl wipe and then immediately reassemble." Hvem selger slikt i Norge? https://www.youtube.com/watch?v=5WM7_dal82A
 5. Takk igjen, Nepa. Denne og en relativt stor boksamling fra samtiden til min morfar 1947-1929 med det meste av våre kjente diktere og oppdagelsesreiser forteller meg at han var genuint interessert i kultur og historie. Interessant å plusse på info om Korsaren til hans levnets-beskrivelse.
 6. Takk igjen, Nepa. Meget interessant stoff. Jeg lurer på om jeg skal spørre Riksarkivet om de har disse nummerene. Hvis ikke så donerer jeg dem gjerne. Legger ved et annet bilde som viser signaturen gg. Den signaturen var også på side 2 av skuespillet. Jeg må også si at det er spennende å se hva de var opptatt av i de bedre kretser i Kristiania den gang.
 7. Selger gjerne disse to eksemplarene, da mine barn og barnebarn ikke kommer til å ta vare på dem. Hva med kr. 60,- for begge?
 8. Takker så mye for det, Nepa. Signaturen "gg" på skuespillet, er det mulig å finne ut hvem det er?
 9. Jeg tror denne avisen kom ut hver lørdag, ihvertfall har jeg to lørdagseksemplarer fra hhv. 26. mars 1892 og 9. april 1892, begge 14. årgang. Jeg er særlig facinert av de flotte silhuetter av den tids kjente personer "Nedover Karl Johan" og lurer på hvem silhuett-tegneren PIRUM var? Min morfar har forsøkt å føye til navn på disse. Skuespill og omtale av skuespill står sentralt og jeg lurer på om stykket om / med Bjørnson, Lie og Ibsen er laget av redaktøren. Hvem var han? Det hadde også vært fint å vite hvor lenge avisen utkom (14. årgang betyr at den startet i 1878). Var redaktøren også eier?
 10. Som tidligere testbruker mistet jeg kontakten med dem etterhvert, men ser at de finnes på nettet - om enn med gamle data. Oss handler om måle strømforbruk. Er selskapet konkurs eller har det skiftet navn?
 11. Det fremgår tydelig hos Apple at en ikke må flytte backuper da de ikke vil virke, men det skal være greit å slette hvis en ikke synes en trenger dem. Mine 7 backup bør kunne reduseres til 1. For sikkerhets skyld skal jeg ta en ny backup etterpå. Litt skremmende å lese (google) at noen har 5-600 GB med Apple backup. Slik går det når en har iphone med 0,5 eller 1 TB. Men jeg er egentlig i mål med mitt problem når den ekstra brukeren blir borte.
 12. Stemmer, der ligger den automatisk, men bildene har jeg lagt et annet sted. Jeg har aldri kjøpt musikk via Itunes, men hadde et stort musikkbibliotek som jeg koblet til og som nå ligger under Itunes. Mitt problem er imidlertid bilder og at det fyller opp mye mere plass enn de burde. Det minner meg litt om microsoft windows tidligere versjoner som hadde flere lag med skjulte backup av history. (Noe "Kill microsoft" etterhvert fikk microsoft til å fjerne, etter mange år). Jeg finner noe i Apple forum https://support.apple.com/en-us/HT204215 men der står det lite konkret. Allikevel finner jeg at mange har samme problem. Jeg lagde meg også en ekstra bruker da jeg flyttet over til nye ipadder. Bare den har nesten 100 GB som jeg synes det er greit å slette (hele brukeren).
 13. Jeg regner med at Apple-mappene kommer fra Itunes da jeg ikke vet om noe annet på min intel pc som har med apple å gjøre. Itunes er jo "verktøyet" for backup og håndtering av musikk og bilder til mac, ipod, ipad og iphone. Jeg må kanskje prøve apple forumer?
 14. Takk Hårek. Vil det også føre til at Apple - mappen (evt. ny) kommer samme sted?
 15. Ingen krise ennå, men jeg har tatt en sjekk på hva som tar mye plass og finner noe jeg håper å få vite mer om. Under C: Bruker, meg selv, har jeg mer enn 11000 bilder: Bilder 80,9 GB (herav apple itunes 44,4 GB - og herav igjen ipod cache 19,3 GB) Apple 43,3 GB (MobileSync - Backup - med 7 forskjelling datoer (12,3 GB, ,9,48 GB, 8,37 GB, 136 MB, 10,1 GB, 1,44 GB, 1,41 GB) Jeg bruker Itunes for å organisere bilder på ipad og har lært at ipod cache kan slettes, men det tar timer å gjenskape den og den trengs for å kunne overføre bilder til ipad. Men Apple 43,3 GB vil jeg gjerne vite mere om. De enkelte backup har navn a la 00008103-001E14C90C2B401E og hver av disse har masse mapper 00, 0a, 0b, 0c, 0d, 0e, 0f, 01 osv. (altså bygget på hexadesimalt system). I hver av disse mapper er det opptil hundrevis av filer (Type "Fil") med størrelse fra 2 kb til 7-800 kb. Kan jeg slette hele Apple eller bør jeg beholde siste backup mappe? Er det noen måte jeg kan flytte hele Bilder til en annen disk (jeg har god plass på G og H)?
×
×
 • Opprett ny...