Jump to content

Blesten_i_vesten

Medlemmer
 • Content Count

  220
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

59 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har en advokat på saken. Ift å gå på dagen vet jeg det er ganske strengt og man kan måtte ende opp med å tilbakebetale bedriften for tapte inntekter, men jeg har hørt om visse tilfeller der en ansatt har kunne gå på dagen uten at det har fått konsekvenser for vedkommende.
 2. Jeg legger inn bilder fra messenger som illustrerer manglende kommunikasjon:
 3. I tidligere innlegg har jeg delt min erfaring med en vanskelig arbeidsgiver. Utfordringene på jobb har økt betraktelig nå i sommer, og etter at jeg ikke fikk kontakt med sjefen på 4 uker (les: hun nekter å svare på noen henvendelser fra meg, men kunne sende meg spm, og hun har blokkert nummeret mitt på telefonene sin slik at jeg går rett til "voicemail"), så har jeg sagt opp arbeidsforholdet. Samtidig har jeg fått tilbud om jobb i en annen bedrift, som jeg har takket ja til og alt begynt i. Jeg har en måneds oppsigelsestid i jobben som avisbud, som i grunn er ut august. Sjefen har ofte sagt at hun ikke holder igjen ansatte om de vil gå før oppsigelsestiden. Nå har ikke jeg jobbet hos henne på en uke. Jeg har ikke mottatt svar på oppsigelse (hun har sett oppsigelsen), og hun har ikke gitt noe lyd for seg siden juni. I kveld, kl 23.10 sendte hun en melding og sa jeg skulle jobbe neste uke og ut august. Greit nok. Det er dog verdt å merke seg at jeg har jobbet flere hundre timer gratis for henne, da hun har laget "egne regler" for lønn. Det er mange graverende punkter jeg ikke har nevnt her tidligere, og ikke vil nevne i det hele tatt, men det er opplevelser som både jeg og mine kollegaer har vært fullstendig forskrekket over. Min arbeidskontrakt ble brutt i april, og siden da har jeg så godt som jobbet som ringevikar der jeg har fått vaktene mine alt fra dagen før, til uker før. Mitt spm er: Kan tilstandene jeg har nevnt (ikke fått lønn samt brudd på arbeidskontrakt) være gode nok grunner til at jeg kan gå på dagen? Det vil ende opp med at hun sitter med all arbeidsmengden alene, men hun har skremt bort resten av sine ansatte og jeg er den siste hun har igjen. Kjenner klart på samvittigheten, men syns det er urimelig av henne å forvente at jeg skal stille opp på så kort varsel når hun ikke har gitt lyd fra seg på over en måned. Å sjonglere to jobber går fint, jeg er lei henne og all gratisjobbingen, og ønsker ikke mer med henne å gjøre.
 4. Jeg bare lurer på om andre har opplevd økt kostnad på viaplay sitt abonnement Viaplay Total? Jeg har betalt 119 kroner fast over en lang periode, men så at det var trukket 329 kroner nå, i tillegg til at dette nå er satt som ny pris for samme abonnement. Samtidig kan jeg ikke se at jeg har mottatt varsel om dette fra Viaplay (har sjekket mail), så da lurer jeg på om det er noe jeg har gått glipp av? Jeg har sendt Viaplay mail, men har ikke fått svar enda. Er det noen som vet noe?
 5. Dårlige rutiner og dårlige unnskyldninger. Hun er reist på ferie på fjellet nå der det er dårlig dekning. Vi skulle hatt lønn i går, men den er enda ikke kommet inn. Jeg venter også kjøregodtgjørelse og feriepenger, og jeg skal på ferie i dag. Om dere titter på tidligere innlegg her har skrevet har jeg nevnt henne tidligere. Skal si opp stillingen min der nå i august.
 6. Ja, alt fra spylerveske, til drivstoff og bilvask. Alt avtalt
 7. Jeg har siden oktober ikke mottatt tilbakebetaling på utlegg i forbindelse med jobb. Har bilder av kvitteringer på alle utlegg, mens sjef holder igjen. Disse ønsker jeg nå å få tilbakebetalt. Ønsker også at det skal "svi litt", da hun har holdt på slik med mange ansatte, og det er flere som har måttet se disse pengene tapt. For hennes del er det snakk om flere titalls tusen kroner. For meg ligger beløpet på i overkant av 2000. Kan jeg krever tilbake med renter? Hvordan går jeg frem for å gjøre det i så tilfelle?
 8. Har sett at det er dårlige tilbud om dagen, ja. Pleier å komme bedre tilbud i august når studenter får penger fra lånekassen 😛 Nå ser det ut til at det er mobiltelefoner som er det store, utifra sist reklameblad.
 9. Tanken er vel at no lives matter until black lives matter. En youtube kanal som heter "audit the audit" viser veldig tydelig forskjellbehandlingen hvite vs fargede får. Her er et vilkårlig eksempel fra en slik video Å si at færre svarte personer mister livet i usa er irrelevant. Om du lager en spørreundersøkelse på en facebook og spør "Har du knekt et bein", og deler svarene opp i aldersgrupper, så vil du sannsynligvis ikke få så mange svar fra den andelen som er viktigst: nemlig de eldre. De eldre har ikke facebook, og derfor vil svarerresultatene bli misvisende. Det er det samme med personer av mørk hudfarge, de utgjør kun 13% av innbyggerne i USA. Om man heller ser på andre tall, som feks at mennesker med mørk hud har 3 ganger større sjanse for å bli drept av politiet enn av andre, så setter det litt i perspektiv. (Kilde https://mappingpoliceviolence.org/) Derfor sier de at "All lives matter, but no lives matter until black lives matter". Håper det var svar på spm ditt.
 10. Inspirert av en nylig hendelse lurer jeg på: Har du opplevd man-splaining? Jeg opplevde det sist uke med en fyr jeg hadde datet en stund. Syns egentlig det gikk ganske greit, og det var kjemi og alt. Plutselig ville han ringe meg og "snakke". Før jeg forteller hva vi snakket om er det greit å ha i bakhodet at jeg tidligere har trent fitness og har flere kurs bak meg som trener i idretten. Jeg har tidligere også trent og "spist" med den hensikt å bygge muskler, noe denne karen jeg har datet vet. Allikevel ble helsen min dårlig for noen år siden og jeg gikk fra å være frisk til å få et "komplekst og sammensatt sykdomsbilde", noe som reflekteres i hverdagen min. Jeg er fremdeles aktiv, men det går tregt, og jeg må prioritere. Feks blir det heller en tur rundt et vann enn en topptur i krevende terreng. Så til samtalen: Han ville opplyse meg om at jeg måtte legge om kosten. Jeg måtte spise fiber, karbohydrater og proteiner, og ikke spise så mye fett og sukker. Så forklarte han flere ganger hva det ville si å spise "rett", i tillegg til at jeg måtte trene, og hva det ville innebære for kroppen og helsen min. Han forklarte også videre om det å telle kalorier, og at dette var viktig når jeg skulle regne ut det jeg ville spise. I løpet av samtalen minnet jeg han på flere ganger om bakgrunnen min. Jeg prøvde også å bytte tema, men vi endte tilbake opp med å snakke om kosthold. Da han var på besøk hos meg spiste vi "normalt". Skiver til frokost og lunsj, normal middag. Han prøvde ved flere anledninger å få meg til å spise sjokolade, noe jeg ikke hadde lyst på, hvorpå han ved noen anledninger (og sikkert lekent), dyttet de i munnen min... ja... Jeg kan også legge til at jeg i juni kjøpte en kostholdsplan anbefalt av fastlege, spesialist og ernæringsfysiolog som baserer seg på lavkarbo. Men ifølge daten måtte jeg ikke finne på å spise det, samme hva legen sier. Det er bare tull.... Jeg skjønner at han mente godt, men allikevel var det ikke en hyggelig opplevelse. Blir ikke mye mer dating igjen der. Så ja, hva har dere damer opplevd av mansplaining?
 11. Det er godt mulig at det er dette som er tilfelle, jeg skal avvente og se hvordan det går de neste dagene.
 12. Er det noen som har opplevd at telefonen bruker mobildata, selv etter mobildata er skrudd av? (Jeg har også skrudd av bakgrunnsapper.) I går kveld hadde telefonen brukt 1.8GB mobildata. Jeg har ikke hatt på mobildata siden jeg sjekket i går (kun wifi), men nå fikk jeg varsel om at jeg har brukt mer enn normalt. Sjekket igjen og nå er det registrert 2.21 GB. Jeg la merke til dette for to uker siden også. Ila en biltur som varte i 12 timer lyttet jeg til Spotify mens mobildata var skrudd av. Over halvveis fikk jeg varsel om at Spotify brukte mye data. Jeg syns dette var pussig da jeg var helt sikker på at jeg hadde skrudd av mobildata, og en ny sjekk bekreftet at data ikke var skrudd på. I tillegg har jeg skrudd av innstillingen der Spotify kan strømme musikk over mobildata, jeg laster all musikk ned på forhånd via wifi. Er det noen som har en forklaring på dette tar jeg gjerne imot, da jeg ikke skjønner hvordan det er mulig å bruke data når det tross alt er skrudd av.
 13. Etter å ha mottatt mange rare meldinger ville jeg nok heller ikke svart på en slik melding. Mange jenter liker at du byr på deg selv litt. "Jeg ser på profilen din at du driver med kampsport, det ser veldig moro ut, har du vært med i noen kamper?". Feks... min oppmerksomhet trekkes da mot at jeg vekket en følelse i fyren. Å spørre om hun driver med kampsport når hun alt har lagt ut et bilde av seg selv med det er kjedelig, og er kun "stating the obvious", og du kunne like gjerne spurt om hun har øyenbryn. Prøv med noen flere setninger neste gang.
×
×
 • Create New...