Jump to content

Blesten_i_vesten

Medlemmer
 • Content Count

  261
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

75 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har i det siste opplevd at jeg blir svimmel når jeg sitter. Prøvd å google det, men jeg kom ikke frem til noe vettugt. Det går fint å stå, eller reise seg opp. Hodepine følger gjerne med samtidig som jeg blir svimmel, og det gir seg med en gang jeg reiser meg opp. Hjelper også å ta noen dype åndedrag. Har vart i snart tre uker og merker at det har blitt verre de siste dagene. Noen som har vært borti noe slikt før?
 2. Jeg bor på en øy. Dette er årsaken til at jeg ikke har råd til å pendle til jobb, og samtidig den eneste forbindelsen vi har til fastlandet.
 3. Jeg viser til denne saken her: https://fagbladet.no/nyheter/tidligere-studenter-stevner-privatskoler-for-uriktig-markedsforing-6.91.357943.05388e8e66 Jeg har forsøkt å finne resultatet av dette, men finner ingen oppdateringer etter denne artikkelen ble postet. Er det noen som vet hva som skjedde her?
 4. Merkelapp: Mener du den lille saken som er sydd inn i genseren, eller selve prislappen? Om det er merkelappen som er sydd inn i så kan dette potensielt være et problem, om det er selve prislappen har det ingenting å si, men kvittering må du ha.
 5. Ja, det stemmer vel at det heter høyere fagskolegrad etter 2 år, du har helt rett https://utdanning.no/tema/forskjeller_pa_fagskoler_og_hogskoleruniversitet
 6. Ingen praktisk erfaring utenom de 10 timene jeg sitter daglig og studerer. Men har ikke jobbet med IT i en bedrift. Privat bedrift på Vestlandet
 7. Etter snart 2 år på Noroff (fagbrev som nettverk og systemadmin + nettverk og it sikkerhet), så er jeg begynt å se meg rundt etter jobb. Veldig usikker på hva jeg kan forvente i lønn, men en jobb jeg har søkt på som dekker alle kvalifikasjonene mine søker etter en support engineer. Dette er helt klart en entry level jobb, og kan bli en veldig fin start på en lang karriere. Jeg ser at IT-avdelingen også har søkt meg opp på linkedin, så jeg krysser fingrene for at jeg treffer blink her! Mitt spm er hva kan jeg forvente i lønn? Hiver inn denne, så kan jeg oppdatere den etterhvert: Stillingstittel: Student Erfaring: Foredrag om phishing og sosial manipulasjon på en IT-konferanse basert på rapporten jeg leverte som førsteårs student på Noroff. (Malen blir i dag brukt av Noroff for dagens studenter. Rapporten, som inngår i et 8 ukers selvstudium, scoret 91 av 100 poeng, og idène er implementert blant annet på et universitet i USA). Sertifisering: Høyere fagskolebrev fra nettverk og system admin + nettverk og informasjonssikerhet på Noroff. Totalt 120 studiepoeng. Arbeidsoppgaver: - Utdanning: 2 år på Noroff sitt NIS-løp med B i snitt Årsinntekt: -
 8. Har fått innprentet fra barndommen av at man aldri skal bruke forkortelser når man skal være formell. Jeg skriver formelle søknader, og forventer det samme når jeg leser en annonse. Selv om dette er et typisk, norsk (og slapt) fenomen, så har Ernie helt rett i at forkortelser er noe man sjeldent ser i utlandet. I noen land (som Storbritannia), anses dette som direkte uhøflig. Om en skulle skrive forkortelser på en søknad feks, ville man i de fleste tilfeller ikke blitt vurdert for stillingen. Det er også mange forkortelser som går om hverandre og da kan de være lett å blande. Om en dog søker på sw-utvikler på google kommer det frem flust med forklaringer på hva dette er, uten at det kan forveksles like lett med andre ting.
 9. jeg -mener- der er lagt opp til 8 timer arbeid om dagen, men jeg sitter som sagt mer. Det er studier mandag -torsdag, selvstudie fredag. Meningen er å ha fri lørdag og søndag, men med den arbeidsmengden vi har kan jeg aldri huske at det har skjedd. Det er et beintøft studium. Greit å se at det ikke bare er vi elever som syntes dette ble litt vel mye. Takker for svar!
 10. Kurset er en del av en fagskoleutdanning som gir 11 studiepoeng. Fagskolen er delt opp i bolker, slik at man fokuserer på ett fag om gangen. Lærer innrømmer at han er mer vandt til den tradisjonelle måten pensum er lagt opp, og sa selv for noen uker siden at det er veldig intenst. Jeg mener også at dersom kurset hadde vært tatt gjennom ett semester, så ville man hatt mer tid til repetisjon og dermed en mer naturlig/rolig progresjon. Emnet forutsetter ikke at man kan noe programmering fra før.
 11. Setter pris på at dere har tatt dere tid til å svare Skal nevnes at jeg sitter 8 - 10 timer dagen med studier, ofte mer. Har kun A og B i karakter i hele år, så innsatsen er der Har kjøpt to kurs utenom fra ekserne sider, så ermene er godt brettet opp. Når det gjelder oppgaven kan det nevnes at dagen før hadde vi hatt en "Hello World" oppgave, så sånn sett kom denne oppgaven nevnt i første post etter 2 dager med programmering, da dag 1 innebar installasjon av python og pycharm. En ting vi føler er at vi ikke rekker å trene på det ene temaet gjennom repetisjon, før vi skal over til neste. Det er vel gjerne der vi blir god. Kursene jeg har kjøpt ekstern forteller også hvor viktig det er å ta seg tid og ikke haste gjennom, ellers glemmer man bare alt med en gang, og det stemmer nok. For med en gang jeg føler jeg har forstått ett tema er vi over på neste. Når jeg nå under oppkjøringen til eksamen har repetert innholdet så er svært mye dessverre glemt. Det er nok dette som føles mest frustrerende for min del.
 12. Jeg studerer IT og har de siste 6 ukene hatt Python. Mine medstudenter og meg selv har reagert på det vi føler er at pensumet har gått veldig raskt frem. Siden jeg er total noob når det kommer til Python (og programmering generelt), er det ikke til å stikke under en stol at dette faget har vært over hakket utfordrende. Lurte derfor på om dere kunne tittet på temaene og kommet med en tilbakemelding på om skolen er litt kravstor, eller om vi har all grunn til å føle oss demotiverte. De fleste av oss er fullstendig nybegynnere til Python. For å få karakter må vi også levere en tilbakemelding på kurset, og svarene i denne tråden vil være med på å forme tilbakemeldingen. Ps: Vi har undervisning i 45 minutter, fire dager i uken. Den 6 uken inneholdt teori og er derfor ikke tatt med under. Uke 1: * Installasjon av python * Strings, user input, maths. * Operations and operators, if / else * List, tuple, set, dictionary Eksempel på oppgave fra dag 3 uke 1: Uke 2: * For, while, break, continue. * Maintaining Scope, Passing Arguments, Returning Values, Callbacks * Placeholders, generators, exception handling, assertions * Storing functions, system interrogation, miscellaneous functions, random numbers, time Uke 3: * String manipulation, concatenation and repitition, slices, membership, raw strings, docstrings, formatting and modifying strings, Justification * Accessing , writing to, reading, appending files. Updating file strings, file maintenance, pickling data * Encapsulating data, creating first class, class instance, class methods and arguments, class attributes, built - in attributes * collecting garbage, inheritance, overriding base methods, polymorphism Uke 4: * HTML, webserver, submitting forms, text areas * checkbuttons, radionbuttons, select lists. * window launch, button responses, message displays * listing options, radiobuttons, checkbuttons, images Uke5: * Operating system tasks, listing files, directories and directory contents. Listing contents via recursion, file operations, compressed files, scheduling files, running programs. * Sockets, client and server, handling multiple connections * SNMP, Object identifiers, synchornous vs asynchronous, community strings *Threading, race conditions, threading objects Dersom noen orker å se på dette og komme med en tilbakemelding på om dette er et realistisk oppsett, så setter jeg veldig stor pris på det. Hilsen en frustrert og demotivert kollokviegruppe.
 13. Om du har mulighet til å la bilen rulle i gang og starte i 2 gir så ville jeg heller gjort det. Har du forsøkt å skifte batteri? Har selv nettopp vært utfor dette problemet og det var tenningen det var noe galt med. Jævla kjipe penger.
 14. I forbindelse med søknad om overgangsstønad tilbake i 2013 skulle NAV ha bekreftelse fra utleier at mine barn bodde hos meg. Ikke samme instans, men det blir ikke første eller siste gangen staten trenger en bekreftelse på noe slikt.
×
×
 • Create New...