Gå til innhold

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 04. feb. 2023 i alle områder

 1. Kvinners rettigheter til å bestemme over sin egen kropp overgår heldigvis dine trangsynte meninger.
  20 poeng
 2. +1 Det er en grunnleggende rettighet og dagens lover når det gjelder abort ivaretar dette på en god måte.
  16 poeng
 3. Tvert i mot. Om vi ikkje hadde involvert oss i krigen og støttet Ukraina så hadde vi ikkje hatt noen vestlige verdier i det heile tatt.
  9 poeng
 4. Dine svar er inkonsistente og syltynne hva angår meningsinnhold. Når jeg gjentar det som har vært allmennkunnskap i hele verden det siste året, nemlig at russerne har et enormt motivasjonsproblem, så svarer du; "Hvor har du fulgt med?" Og hva forventer du av svar på det? Det beste svaret jeg kan gi er å stille deg spørsmålet når du gikk inn i en komatøs tilstand, og når kom du ut av den. Du har også noen fantastiske påstander om at der er NATO folk inne Ukraina og aktivt kjemper på ukrainsk side. Når du blir spurt om kilder svarer du: "Tror du man får en kilde på det eller? Du kan reise dit og se selv." Av dette svaret kan en med 100% sikkerhet fastslå at du ikke har noen som helst kilder, men bare sitter og finner på ting.
  8 poeng
 5. Kan svare meg selv. Kanalen ser ut til å være drevet av en fyr som kalles Dima med mersksnodig Russisk aksent. Stort sett alle kommentar er fra pro Russiske fanbois som jazzer om at Zelensky og alle andre Ukrainere er nazister, NATO er roten til alt vondt etc. Som ventet igrunn
  7 poeng
 6. Jeg spurte ganske enkelt: Mener du at alt skal fødes frem. På tross av at det er 100% sikker at barnet ikke vil overleve når den blir født? Er det ikke da mer humant å avslutte svangerskapet så tidlig som man kan? Også svarte du: "Drap er drap. Uansett". Det er ikke et svar. Det bare noe svadagreier du skriver for å unngå å svare konkret på det jeg spør om.
  7 poeng
 7. Jeg synes det er ekstremt slående og tildels komisk hvordan Russland og Rødt endelig, én gang for alle, har lagt diskusjonen om kommunisme og nazisme død ved å bevise at de er mer like enn forskjellige.
  7 poeng
 8. Herregud for en idiot...nesten jeg håper hun er betalt av Kremlin for å spre deres propaganda, det skal ikke være mulig å være så hjernevasket. Minner meg om han er inne på ytre venstreside som spammet ned den første tråden før invasjonen, det var i følge han bare vestlig propaganda at Russland skulle gå til invasjon. Man skulle jo kanskje tro at disse Russland-sympatisørene som har hevdet at Russland ikke ønsker annet enn fred nå har fått en vekker, men det er vel fortsatt USA og Natos skyld at Russland ødelegger et fredelig naboland. I deres øyne er vel Russland i sin fulle rett å være litt proaktive, okkupere naboland for å få en buffersone mot hissige Nato. Belær meg gjerne, hvorfor skulle egentlig Russland frykte en invasjon fra Nato så lenge de har sine atomvåpen som gjør at Nato aldri ville angrepet, i tillegg til det åpenbare - hvorfor skulle Nato-landene gå sammen for å angripe Russland uten selv å ha blitt angripet. De landene som virkelig bør være bekymret er de landene rundt Russland som ikke blir beskyttet av Nato, som Ukraina. Hvor mange år har Russland klart å gå uten å invadere et land? Likevel skal USA være så mye verre i følge disse folkene.
  7 poeng
 9. Alle som har fulgt med det siste året har fått med seg at russerne har et massivt motivasjonsproblem. Og det er lett å forstå, for det første er treningen og behandlingen av russiske soldater langt verre enn selv de mest pessimistiske vestlige militære analytikere trodde. De må til dels kjøpe sitt eget verneutstyr fordi det hæren hadde kjøpt inn, er stjålet av offiserene og lagt ut for salg på nettet. Avlytingssikkert samband som var bevilget til det russiske forsvaret, ble erstattet med kinesiske walkie talkier til en tusenlapp, offiserskorpset stakk differansen i egne lommer. Russiske soldater får knapt mat, gang på gang er det avslørt at russiske soldater må stjele mat fra den ukrainske sivilbefolkningen for å ikke gå rundt sultne. Og det viktigste; Putin forsøker hele tiden å lage til et narrativ om at det er vesten som har angrepet Russland, men selv den dummeste soldat forstår at det er Russland som har angrepet Ukraina, og både soldatene og store deler av den russiske befolkning lurer på hvorfor i helvete vi har gått til krig mot Ukraina. Til og med Putin lurer på hvorfor i helvete han begikk denne gigantiske tabben. Når det gjelder spørsmålet ditt om hvordan Ukraina skal vinne denne krigen så er jeg en av de som siden dag èn har tvilt på om det blir noen klar seier der russerne blir kastet ut av hele Ukraina, inkludert Krim. Men det blir heller neppe noen seier til Russland der Putin lykkes å gjøre Ukraina om til et nytt Belarus.
  7 poeng
 10. Polen altså 💪 https://bulgarianmilitary.com/2023/02/04/poland-has-donated-its-entire-fleet-of-t-72-tanks-to-ukraine/
  6 poeng
 11. Venstrevridd? Nei. Demokrati? Ja absolutt.
  6 poeng
 12. Igjen får en idiot altfor mye spalteplass i VG: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/dwkqnO/ut-mot-vaapenmotstandere-putin-apologi
  6 poeng
 13. Vil gi deg stryk for den analysen. Har lest innlegget ditt flere ganger og vet ikke helt hva du egentlig vil fram til, utenom at du vil kunne snakke med kvinner mens du venter på bussen?
  6 poeng
 14. Hvor lenge "i ferd med" varer er det Russland som bestemmer. Om de reduserer bruken av artilleri til det de klarer å produsere per år, så vil de aldri gå tom. Men situasjonen er da svært mye bedret for Ukraina. Ukraina og USA er enige om at Russlands artilleribruk har falt med 66-75% fra starten av krigen, selv om de bruker litt forskjellige antall. Om 6 måneder kan det godt være at forbruket har falt med 90% fra starten av krigen. Fortsatt er de ikke "tom", men man når et punkt der artilleriet slutter å spille særlig rolle i krigføringen.
  6 poeng
 15. Har bedt TS om kilder for den påstanden. Har ikke fått noe som helst. Hva tenker du om spontanabort @DimSum? Det kan skje helt opp i uke 22 i et svangerskap. Du skriver jo at abort er drap - og at "drap er drap". Bør ikke da kvinnen bli tiltalt for uaktsomt drap? Ta for eksempel om denne kvinnen er rusmisbruker eller av andre sosiale eller fysiologiske årsaker ikke hadde vært i stand til et normalt svangerskap. Og vil derfor - med dine egne holdninger - bli nektet abort. Da er sannsynligheten for spontanabort eller et dødfødt barn skyhøy / så godt som garantert. Skal da den gravide bli stilt til ansvar for dette? Jeg lurer også på om du syns det er greit, at voldtektsofre bærer frem ufrivillige barn. Om enda verre er, dersom de er mindreårige og utsatt for incest. Skal en 14 åring blir tvunget til å få ødelagt hele livet sitt, sin mentale helse og risikere store komplikasjoner fordi hun MÅ bære frem et barn, når man først har blitt gravid. Uansett om det er utført med vold eller ikke. Hva tenker du om det? Vennligst forsøk å svar så konkret som mulig på disse spørsmålene. Jeg syns du er veldig dårlig på å argumentere for dine holdninger. Du bare slår hardt ned på alle som mener det motsatte. Uten spesielt sterke argumentasjoner. Derfor spør jeg litt mer konkret inn mot hva slags holdninger du sitter inne med.
  5 poeng
 16. Bare så det er sagt: jeg er mann, og får følgelig aldri muligheten til å velge abort på egen kropp. Videre har familien vært gjennom flere spontanaborter, samt to velfødte barn. Ingen medisinisk abort utført. I senere tid har jeg valgt å sterilisere meg, så jeg kommer aldri til å gjøre en kvinne gravid igjen – hverken planlagt eller uplanlagt. Men nok om meg og utlevering av min familie ... Jeg er av den oppfatning at abort er noe som er svært vanskelig å bestemme seg for å ta. Abort er ikke noe kvinner tar lett på. Abort er ikke noe som blir brukt i stedet for vanlig prevensjon. Abort er ikke gøy! Av de jeg har snakket med som har vurdert abort, har ingen av de følt at det er enkelt å ta abort. At det er uproblematisk. Selv om man til syvende og sist ramlet ned på at abort ble riktig løsning for personen i ett konkret tilfelle, betyr ikke det at prosessen underveis var enkel og uten etiske betraktninger og dilemmaer. Abort blir ikke brukt som prevensjon av folk flest. Og kommer aldri til å bli det. -- Derfor er jeg ikke bekymret for å gi kvinner råderett over egen kropp, samt over egen uønsket graviditet. Det er mulig å bli gravid uten å ønske det på flere ulike måter. Voldtekt er bare én av de. Vanlig prevensjon er ikke 100% sikkert, og kan også gi ubehagelige overraskelser. Er man på et godt sted i livet, er det mange som med selvfølgelighet bærer frem det overraskende og ikke-planlagte barnet. Det er nok vanligst. Er man derimot ikke på noe godt sted i livet, og ei heller kan tilby noe godt hjem, er det noen ganger fornuftig å velge abort. Jeg skal ikke være dommer over hvilke kvinner som har det slik, eller ei. Det vet den aktuelle kvinnen best selv! Derfor: Gi kvinnen valget! Og gi det med den største selvfølgelighet! Noe av det grusomste jeg ser fra omverden, er de samfunn hvor menn skal styre og bestemme over kvinner. Det fungerer så ufattelig dårlig, da menn i maktposisjon kan bli temmelig grusomme og nedlatende ovenfor kvinnen. Vi må aldri – ALDRI – havne dithen at menn skal styre og bestemme hvorvidt en kvinne skal pålegges abort, eller ei!
  5 poeng
 17. Det er ikke utseendet som er ditt problem - de fleste kvinner driter i akkurat det. Det som er problemet er derimot holdningen din, og selvbildet. Slå fra deg dette alfa-tullet først som sist, og arbeid i stedet med å bli en person du ville ønsket å være med dersom du var kvinne. Å påstå at anfdre har gjort deg til "kvinnehater" er bare tull, og er ikke å ta ansvar for egen situasjon. Hvis du genuint hater kvinner, så hvorfor ønsker du å være sammen med en? Mitt råd er å kutte ut denne incel-våset, og i stedet arbeide med din egen personlighet. Jobb med deg selv og bli en person du liker - hvordan ellers kan du forvente at andre skal like deg?
  5 poeng
 18. Også har allerede Ukraina en bindende avtale med Russland om at Ukrainas grenser og suverenitet skal respekteres og opprettholdes. Dette fikk de i bytte mot å gi fra seg et ganske betydelig antall atomvåpen: https://en.wikipedia.org/wiki/Budapest_Memorandum
  5 poeng
 19. Det er jo tydelig hvorfor de vil ha denne buffersonen. Det er jo for å kunne ta over disse "buffer-landene". Og hjelper jo lite å love at Ukraina ikke skal bli med i Nato eller ha fremmede styrker i landet sitt når man nå vet at Russland ikke kommer til å holde det de lover uansett. Det hjelper kun Russland med å kjøpe seg tid til å bygge opp større styrker så de ikke trør i salaten på samme måte neste gang.
  5 poeng
 20. Nei det tror jeg vi alle har forstått, men det er altså korrekt.
  5 poeng
 21. Hvorfor svarer du en som sjekker 10 av 10 på trollsjekken?
  5 poeng
 22. Dette her er superenkelt https://sml.snl.no/foster https://sml.snl.no/spedbarn Forstår du nå forskjellen på en foster og en baby? Det er jo litt ille hvis du har så sterke meninger om abort, men ikke tatt deg bryet til å lære hva en baby er og hva et foster er. Eller vet du forskjellen allerede, men bruker ordet baby for å skape større emosjonell argumentasjon selv om du vet det er feil? Begge tingene gir et dårlig bilde om deg i forhold til diskusjonen. En baby har blitt født. Et foster har ikke blitt født. Hvordan tar man abort på noe som har blitt født? EDIT: legger til denne her for deg, siden du synes det er litt vanskelig å forstå hva ord betyr, så får du også en engelsk variant. https://en.wikipedia.org/wiki/Infant
  5 poeng
 23. Fra gammelt av drepte også mennesker sine egne barn, dersom levekårene ikke var tilstede. Dette er noe dyr også gjør, den dag i dag. Nå har derimot vitenskapen kommet såpass langt, at vi kan gjøre dette på en langt mer humanitær måte - ved å avslutte et svangerskap lenge før det har utviklet seg til et levedyktig foster. Men du mener at alt skal fødes frem. På tross av at det er 100% sikker at barnet ikke vil overleve når den blir født? Er det ikke da mer humant å avslutte svangerskapet så tidlig som man kan?
  5 poeng
 24. Vel man er i alle fall ikke et tenkende vesen før det. De har ikke blitt et menneske enda. Vi avliver mer sofistikert fisk hver eneste dag.
  5 poeng
 25. Ville hverken vært glad eller sur. Ville ikke eksistert. Denne tråden er meningsløs når du bare bruker den til å dømme andre med ulik mening som deg.
  5 poeng
 26. Hadde jeg ikke spontanabortert selv, så hadde jeg nok vurdert å ta abort uansett. Ble uplanlagt gravid, jeg har traumer å bearbeide først etter å ha vært utsatt for vold og voldtekt, så jeg hadde aldri klart å gjennomføre en fødsel verken før eller nå. Godt å se så mye fornuftige menn i denne tråden 🩷
  5 poeng
 27. Enig. Trådstarter ønsker tilsynelatende å få bekreftelse for sine synspunkter, ikke å genuint debattere dem. Han (antar jeg) har også feile premisser til grunn, da det snakke som å "drepe babyer", noe som ikke er det som skjer ved abort.
  5 poeng
 28. Hvilke kilder har du på at 90% av flyktninger ikke er flyktninger? Og nei, bestefars eller dine tanker / observasjoner holder ikke.
  5 poeng
 29. De fleste "flyktninger" er no such thing. De er velferdsmigranter. 80-90% av flyktninger i Sverige reiser hjem igjen til landet de hevder de ikke kan oppholde seg i uten å bli drept - på ferie. Det burde gi umiddelbart frafall av oppholdstillatelse og tilbakekalling av statsborgerskap. Mange har i utgangspunktet også dårlig moral fordi de kommer for å utnytte velferdssystemet. Således tiltrekker vestlige land seg mange av de "verste" og mest amoralske menneskene fra fattige land. Mange er analfabete, dypt religiøse, og svært baklengse. Med andre ord, et helvete å integrere. Og de har svært konservative og dårlige holdninger. Man reiser altså fra dysfunksjonelle land, men tar med seg holdningene som gjorde dem dysfunksjonelle i utgangspunktet, og så sprer man dysfunksjonene sine. Heldigvis er det i ferd med å bli slutt på dette fenomenet til fordel for arbeidsinnvandring.
  5 poeng
 30. Dessverre er det gode penger i å skrive om ekstrem-tilfeller, noe som gir et feilaktig og ekstremt bilde av virkeligheten, spesielt dersom det ikke suppleres med egne opplevelser. Foreslår at du bruker litt mer tid på å forsøke å være hyggelig med noen som er annerledes i stedet. Ja, fint at du prøvde én gang. Jeg har gjort det hundrevis av ganger og det går som regel veldig bra.
  5 poeng
 31. Hvilken spøk? Hva for noe? Hvor mange prosent av norges befolkning er med i sånne grupperinger? Jeg må nesten forstå hva du vil diskutere før jeg kan diskutere det med deg.
  5 poeng
 32. Hvordan er det NATO i praksis når det ikke er NATO ? Fordi Ukrainere har fått bittelitt trening ? Fordi det er tidligere NATO soldater som har meldt seg inn i den ukrainske fremmedlegion ? Det gjør det ikke til en NATO styrke, det eneste stedet dette er en NATO styrke er i hodet til putler og vennene hans.
  5 poeng
 33. Det skjer, ja. Vesten har ikke anledning til å stoppe folk fra å melde seg frivillig til å kjempe for Ukraina. Man har frihet til å ta egne valg i vesten. Men når det ikke er i regi av myndighetene så kan man ikke skylde på landet. Og å skylde på NATO blir enda mer feil ettersom det er enda et steg lengre unna disse individene.
  5 poeng
 34. Ukraina vinner ved å gjennomføre suksessfulle motoffensiver ala den de gjennomførte i Kharkiv. Om Bakhmut faller eller ikke er ikke av spesielt stor betydning. Byen er nå en ruinhaug etter et halvt år med artilleribeskytning. Ukraina ønsker så klart å beholde byen, akkurat som de ønsket å beholde Sieverodonetsk, men det er ikke slik at en by som faller til Russland vil holdes lenge av Russland. Russland har kastet det aller meste av troppene med høyest kvalitet mot Bakhmut, og de er svært svekket. Ettersom Ukraina mottar mer og mer moderne vestlig utstyr, som Bradley, CV90, Stryker, Leo 2, osv, og nylig utlærte soldter fra trening i vesten, så er det fullt mulig at Ukraina vil kunne klare å sette opp gode offensiver. Og da har ikke mobiliserte Russiske soldater som sitter nedi en skyttergrav og drikker mye å stille opp med. Jeg ville kanskje tro at neste fase av krigen er at Ukraina klarer å bryte gjennom nord for Kreminna, frigjøre Starobilsk, og presser sørover slik at forsyningslinjene til Bakhmut fronten svekkes betraktelig. Da kan Russerne bli tvunget til å trekke seg tilbake fra ganske store områder på få uker. Frem til den tid er det fullt mulig Russland fortsetter å kryper fremover, i retning Bakhmut/Kramatorsk, med enorme kostnader i soldater og utstyr.
  5 poeng
 35. Hvordan er dette rasistisk? Det er ikke en kjeft her som har nevnt rase på noe vis.
  4 poeng
 36. Ikke bare har du fått et svar på det, du fikk til og med en kilde.
  4 poeng
 37. Trådens emne: Mitt svar til det, et at jeg ikke støtter abort. Jeg er ikke for abort. Møter jeg tilfeldig gravide på gaten, går jeg ikke bort å anbefaler de abort, liksom. Derimot støtter jeg muligheten til å kunne ta abort. Noen ganger befinner mor seg i en såpass trasig situasjon, at abort er eneste og siste løsning. Dessverre. Slik er realiteten. Jeg mener det er umenneskelig og uverdig å tvinge kvinner til å bære frem fostre de ikke ønsker seg. Det er ekstremt dårlig gjort ovenfor mor. Det er også svært dårlig gjort ovenfor det kommende individet, som med sikkerhet blir født inn i et hjem hen ikke er ønsket. 😢 Abort er ikke noe jeg anbefaler alle å ta. Det er kun en siste utvei, når ingen andre alternativer er levbare! Selvfølgelig skal vi beholde retten til selvbestemt abort. Ta med deg kvinnesynet ditt og pell deg til helv#%$e ut av landet! Slike holdninger hører ikke hjemme her! Grow up!
  4 poeng
 38. Nei, helt ærlig vet jeg ikke om du er så uvitende at du tror at baby er det samme som foster eller om du bruker frasen 'aborterte babyer' i bad faith fordi du vet at du ikke har en argument du kan overbevise med uten å ty til løgner. Opplys meg. Er du uvitende/dum eller bruker du følelsesladete ord som du vet er løgn for å overbevise?
  4 poeng
 39. Støtter abort, hvorfor bry seg hva andre vil? Er bare religiøse fanatikere som er imot. Er barnet dødt før fødsel så klart må du ta abort før fødsel ( har vært saker der kvinner har dødd fordi de ble nektet å fjærne liket). ikke meg du spurte men svaret er JA
  4 poeng
 40. Du er her for å misjonere for et ganske fundamentalisk syn, og slik du ordlegger deg så tolker jeg dithen at du skal fortelle oss uinnvidde hvor feil vi tar. Hadde det vært snakk om en ærlig debatt hvor man snakker om hvor grensene bør gå osv. Og f.eks om kvinners helse o.l, så kunne jeg gjerne deltatt, men premisset for tråden handler mer om at du mener det er mord og hinter om at vi kun mener det vi mener fordi vi er forledet av noe/noen. Jeg er for abort grunnet helse og kvinners rett til å bestemme over egen kropp.
  4 poeng
 41. https://www.abcnyheter.no/amp/nyheter/verden/2023/02/04/195901337/wagner-soldat-i-fangenskap-vi-er-redde-for-putin Det er like absurd lesning hver gang. Tenk at "taktikken" er å ha flere soldater enn motstanderen har kuler.
  4 poeng
 42. Og akkurat der avslørte vel du deg selv som fullstendig ute av virkeligheten. Hadde russerne møtt NATO kunne de ha avskrevet både luftforsvar og marine like godt først som sist. Zelenskyjs vits der russerene snakker om hvordan de sliter mot NATO før NATO har sendt en eneste soldat er tett på sannheten. Hadde NATO virkelig blitt involvert på annen måte enn at medlemslandene sender våpen og bidrar med opplæring ville russerne møtt en helt annen virkelighet i den forbannede krigen deres. Du bør egentlig ikke tvile på at det hadde blitt en veldig dårlig utvikling for Russland. Og nettop det at russerne tømmer alle lagre og sender rubbel og bit av tankser til Ukraina tyder jo også veldig på at russerne ikke ser på dette som et realistisk scenario. De vet rett opg slett at det er Ukraina de må tukte og ikke NATO. Si meg, tenker du deg at vesten vil sende tankser som det ikke finnes ammunisjon til???
  4 poeng
×
×
 • Opprett ny...