Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/09/20 in all areas

 1. 9 points
  Trump tror altså at 75-åringen med vilje moste hodet sitt i bakken og bevisst begynte å blø fra hodet og ørene som er «set up». Ærlig talt, hvor moralsk og etisk bankerott er dere som støtter han fortsatt?
 2. 7 points
  Skyld på offeret ja. Mistenkeliggjør offeret. La oss diskutere hvorfor offeret gjorde X og Y. Spekuler i offerets hensikter. Politiet prøvde selv å skjule hendelsen med å si at han snublet og falt - helt til videoen som viser at det åpenbart ikke var sant dukket opp. La oss spekulere litt i hvorfor politiet først løy om hendelsen. Jeg tror det må ha vært fordi politiet skadet ham med vilje og ville dekke over det. At politiet brukte unødvendig makt og ikke ville at det skulle komme ut i offentligheten. At politiet dekket for hverandre og latet som ingen ting selv om de visste at uttalelsen om at han snublet og falt var løgn. Hva tror du var grunnen til at politiet løy om hendelsen @pappkake ?
 3. 7 points
  Har de fått solgt en enda? Skulle vell starte salget i disse tider? Eller var det neste uke? Ganske dystert at de ikke tror de når tesla før i 2024.. De må ha massive problemer med utviklingen, stakkars kunder. Bilen ble jo forspeilt som en nyvinning av de sjeldne.
 4. 7 points
  Bare å lese litt eldre innlegg hvis du gidder å lete. Da kommer du til å le godt hvis du ser hva som skrives nå! Så ingenting konkret nå heller altså. Har fulgt disse diskusjonene lenge, og de meldingene jeg ler godt av er dine. 😎
 5. 7 points
  Det er ikke tilskudd til drift av hurtigladere i Finnmark. Kun støtte for å få satt de opp. Men jeg kan være med på at hydrogenfyllestasjoner kan få 100% støtte i Finnmark. Inntil likt beløp som hurtigladerne (altså 16,5 mill). Ingen vil ønske å forsøke seg på det...
 6. 7 points
 7. 6 points
  Enn så lenge ligger 10900K fortsatt bak 3900X, 3600, 3600X, og 3700X på Komplett sine salgslister: https://www.komplett.no/category/11204/datautstyr/pc-komponenter/prosessorer?nlevel=10000§28003§11204&sort=OrderedTimes_bf%3ADESCENDING Det er ikke et tegn på at disse prosessorene selger spesielt bra i selvbyggermarkedet LLC vil aldri forsøke å øke spenning du har satt til CPU, det er en misforståelse av hva det faktisk gjør Standard elektrisk lastlinje på LGA1200 er 1.1 mOhm (LGA1155 var 1.6 mOhm for 8-core og 2.1 mOhm for 6-core). Dette vil si at om du setter VCore til 1300 mV i BIOS vil denne avhenge av strømmen CPU trekker (herfra betegnet med I_OUT) på denne måten: VR_VOUT = 1300 mV - 1.1 mOhm * I_OUT Trekker CPU 10A blir spenning over CPU 1289 mV Trekker CPU 100A blir spenning over CPU 1190 mV Trekker CPU 150A blir spenning over CPU 1135 mV Og så videre... Load Level Calibration justerer denne lastlinjen, LLC4 på ASUS reduserer så vidt jeg har forstått ned til 50% av standard, og LLC8 justerer ned til 0% Så med LLC4 blir det VR_VOUT = 1300 mV - 1.1 mOhm * I_OUT * 50% 100A strømtrekk gir da 1245 mV 200A strømtrekk gir da 1190 mV Og så videre... Med LLC8 (0% av standard lastlinje) blir spenningen: VR_VOUT = 1300 mV - 1.1 mOhm * I_OUT * 0% = 1300 mV Man skulle kanskje tro at en helt flat spenning var ønskelig, men problemet er at spenningen genereres ved å kontinuerlig lade opp og ut spoler. La meg droppe fysikken bak, og hoppe over alt det teoretiske og gi konklusjonen: For aggressiv lastlinje kan og vil føre til at strømforsyningen overkompenserer når den justerer strøm til CPU, som kan forårsake overspenning. For aggressiv lastlinje vil føre til at strømforsyningen ikke klarer å reagere raskt nok på strømtrekket til CPU, som kan forårsake underspenning. ASUS Maximus XI Gene klarte LLC4 før VCore peak-to-peak begynte å øke (ref. Buildzoid sine tester). Z490 er nok noe bedre, men med en relativt flat lastlinje vil jeg tro noe mer aggressivt enn LLC4 er rimelig bortkastet så lenge du ikke har en veldig høy idle-spenning (Intel spesifiserer maksimum 1.72V)
 8. 6 points
  Slapp helt av. For selv om VAG (selv) mener de ligger etter Tesla, så veit alle de digitale dekksparkerne (ekspertene) her inne at VAG ligger foran. Så det er nok VAG som tar feil 🤣
 9. 6 points
 10. 6 points
  Dei har funne på mykje rart før, som ikkje har gått spesielt bra. Til dømes skulle Tyskland ha 100 hydrogenstasjonar innan 2019. Mange hydrogenfanatikarar jubla over det, men med 84 stasjonar no og berre 10 bygde dei siste 8 månadane, kjem dei ikkje til å klare det i år heller. Trass i nokre milliardar i EU-støtte. Fleire tyske bilprodusentar skulle produsere hydrogenbilar, men no har alle gått vekk frå den idéen. Hydrogenbilar skulle ta av i 2015, i 2020, i 2025 og no snakkar dei om 2030. Alltid langt inn i framtida. I mellomtida sopar dei inn subsidiar. Fleire mislukka hydrogenprosjekt er berre fleire spikrar i kista for hydrogen som energiberar. Noreg er det landet i verda med flest hydrogenbilar pr innbyggjar. 141 totalt. Derssom målet er mange hydrogenbilar på vegen, er dermed norsk hydrogenpolitikk den mest vellukka i verda. Er det eit resultat å skryte av for dei som meiner at "ekspertane på forumet" alltid tek feil, eller er 141 hydrogenbilar – mindre enn 0,5‰ av alle nullutsleppsbilar på norske vegar – eit ganske magert resultat etter hundrevis av millionar i subsidiar?
 11. 6 points
  Kanskje de skulle bedt staten om kjøpe opp myspace, friendster, google+, Betamax, google glass, laserdisc og HD DVD da de ble dumpet på historiens skraphaug.
 12. 6 points
  Kan de ikke bare øke prisen til 1000 kr/kg og så blir prospektene for lønnsomhet og tilbakebetaling helt fantastiske? (Hint: Hydrogenbransjen ser jo bort fra konkurransen i markedet allerede så da kan de vel like gjerne ta den helt ut) Det er vårflom nå - et årlig fenomen som skjer på denne tida. Kraftprisen er lav og vann ledes i overløp fordi magasinene er fulle. Fyllingsgraden skyldes flomvern. Det er helt normalt. Hvis du har en forretningsidé om å sette opp et voldsomt PEM-anlegg for å utnytte den årlige vårflommen så er det fritt frem for å starte opp. Jeg vil samtidig gi deg tips om å samle opp energi fra lyn i kondensatorer. Jeg har dessverre ikke mulighet til å bidra som investor men ønsker deg lykke til. Kan du ikke sette opp et regnestykke for kostnader til PEM med god nok kapasitet til å ta unna for vårflommen og regne på hvor mange tonn H2 det utgjør? - som du hinter om skal selges på billigsalg.
 13. 6 points
  Det var da voldsomt med hydrogen-lobbyering nå. Dette må da koste hydrogen-lobbyen store penger. Men de regner vel med å tjene inn igjen investeringen, i statlige subsidier.
 14. 6 points
  Joda, men så får man jo også et titalls fullfinansierte hurtigladere for 40% prisen av en hydrogenstasjon.
 15. 6 points
  Det er strengt tatt bare folk som lever i en helt spesiell fornektelse som avfeier de slående poengene John Oliver pleier å ta opp… Min erfaring er at det ikke er mulig å ha en fornuftig diskusjon med slike folk siden de ikke befinner seg på samme planet som resten av oss, men har funnet opp sin helt egen virkelighet. Godt hjulpet av Fox, Breitbart, Resett og lignende propagandakanaler.
 16. 6 points
  Oi. 13 år gammel tråd Livet har tatt flere vendinger siden jeg postet denne tråden. Første året forsøkte jeg Krakow, men kom ikke inn pga manglende biologiferdigheter. Tok noen fag osv. i mellomåret og prøvde igjen året etter. Det forsøket var derimot ganske halvhjertet fordi jeg hadde fått meg kjæreste, og ville ikke flytte fra hun. I tillegg hadde jeg fått litt kalde føtter for 6 år "aleine" i Polen. Det ble en helomvending, jeg studerte maskiningeniør ("Produktutvikling og produskjon") på NTNU. Jeg har etter det jobbet 5 år i byggebransjen. Den samme kjæresten har siden blitt Fru Mixy og mor til 2stk MiniMixy™, og jeg angrer absolutt ikke på at det ikke ble medisin. Lykke til!
 17. 5 points
  Hvordan kan du vite noe om hva slags hensikt han hadde?
 18. 5 points
  Alt tyder på at de mangler ressurser ift planlegging. De innrømmer selv at de har problemer og ligger bak. Jeg tenker da ikke på penger.
 19. 5 points
  Ja ser en på fruens t-roc er det ikke gjort mye foruten å få inn skjermer siden 80 tallet.. Det er ikke nok i dag, "alle" lager produkter som bygger på teknologi. Vw prøver men ser ut til å ha oppstarts problemer, håper de får dreisen på det snart!
 20. 5 points
  Det stemmer. Han har fått det fra et innslag på OAN, som han stadig oftere viser til. "Reportasjen" er så spinnvill at jeg ikke orker å poste den her en gang. Jo flere som kan skånes fra det, jo bedre. OAN: https://mediabiasfactcheck.com/one-america-news-network
 21. 5 points
  Hvilket år starter leveransene? Nikola One som ble lansert i 2016 skulle komme på markedet i 2019, altså tre år ventetid. Nå er forventet at den kommer på markedet i 2023, altså er den faktisk 4 år forsinket. Dette er i hvert fall ett område der Nikola slår Tesla! (Og den kan jo bli ytterligere forsinket over de neste tre årene, når de skal faktisk begynne å produsere den.)
 22. 5 points
  Uansett kor mange hydrogenlastebilar du får på vegen vil forbruket vere ein brøkdel av hydrogenforbruket til t.d. produksjon av ammoniakk, so hydrogenprisen vert ikkje låg uansett. Hugs at ein hydrogenstasjon brukar ca like mykje straum på å komprimere og kjøle hydrogenet før tanking som ein ladestasjon brukar på å lade opp ein elbil for like mange kilometer. Ergo er det ikkje teoretisk mogeleg at hydrogen kan utkonkurrere batteri på energikostnad, sjølv med gratis hydrogen.
 23. 5 points
  Kan du være littegrann konkret for en gangs skyld? Nøyaktig hvilke spådommer er det snakk om?
 24. 5 points
  Det som er lønsamt er å produsere bitcoin med grisebillig vasskraft. Det er dessutan miljøvennleg, sidan bitcoin-graving er eit nullsumspel. For kvar einaste bitcoin som vert produsert med norsk vasskraft, vert det produsert ein bitcoin mindre andre stader. Bitcoin-graving har dessutan den fordelen at utstyret er lett flyttbart og ikkje krev annan infrastruktur enn straum og internett. Med ei heldig plassering kan ein utnytte spillvarmen. Heldigvis har staten retta opp fadesen med elavgifta, slik at det ikkje lenger er nokon stor reguleringsmessig risiko ved å gjere det. Bitcoin-produksjon treng ingen subsidiar og er mange gonger meir lønsamt enn hydrogenproduksjon. Sistnemnde skjer ikkje utan offentleg subsidiering.
 25. 5 points
  Whataboutism som totalt ser bort i fra kontekst. Igjen.
 26. 5 points
  Der ja -- da har endelig en dommer fått lov til å lese hele den usensurerte Mueller rapporten -- og det første han gjør er å innkalle til en høring hvor Bill Barr og Department of Justice må forklare hva i helvete de holder på med: https://lawandcrime.com/high-profile/federal-judge-after-reading-the-unredacted-mueller-report-orders-doj-to-explain-itself-at-hearing/amp/?__twitter_impression=true
 27. 5 points
  Du argumenterer altså ut fra at hydrogen magisk dukker opp på tanken.
 28. 5 points
  Hvor har du det fra at de bruker samme oppskrift som før?
 29. 4 points
 30. 4 points
  Trumps strategi er å drukne sannheten i så mange løgner at ingen lenger husker hva en sannhet er. https://terikanefield-blog.com/a-firehose-of-falsehoods/
 31. 4 points
  Skyld på offeret ja.... Som sagt, du prøver bare å ta fokus bort fra politiets overdrevne maktbruk akkurat som Donald.
 32. 4 points
  Han blir dyttet over ende så han slår bakhodet i bakken av politi som bruker overdreven makt. Det er essensen i hva som skjer. Spekulasjoner om irrelevante detaljer er bare forsøk på å dra fokus bort fra der det burde være.
 33. 4 points
  I motsetning til Nikola har Tesla hele tiden bevist at de har gode ideer og klarer å gjennomføre de. Innen IPO var Tesla Roadster i salg og den ble generelt godt mottatt. Etter det har Model S, Model X, Model 3 og Model Y kommet i salg, stort sett med de forespeilede egenskaper og priser. I omkring ti år har de hatt en vekst i omsetning på rundt 50% per år, og over den perioden har Tesla har vokst seg til et selskap med 48.000 ansatte. Så ser man på Nikola - et selskap med omkring 300 ansatte, ingen omsetning og ingen nevneverdig patentert teknologi. Market cap har vokst seg til nærmere $30 mrd, som er det Tesla var verdt i *fjor*. Om de skulle komme seg i en posisjon der de faktisk har salg, så har de partnere som står for produksjon og vedlikehold, som skal ha sin bit av kaka. Jeg har aldri shortet noe selskap, men om jeg skulle gjøre det, så ville det være Nikola. (Og det er før man i det hele tatt ser på at det er et hydrogenselskap...) Hype i aksjemarkedet er ikke direkte positivt. Det fører til bobler som så sprekker. Mange tjener så klart penger, men mange taper også penger. De som sitter igjen med svarteper er gjerne de som kjøper seg inn etter at aksjen har nådd boble-høyder.
 34. 4 points
  Den skulle komme sent 2019, nå ser det ut til at det blir tidlig 2021. Altså omkring 1,5 år forsinket.
 35. 4 points
  Ha ha, ta en titt i speilet, mens du sier de ordene høyt...😅
 36. 4 points
  Artig observasjon. Nikola, som ikke har solgt et eneste kjøretøy, er nå like mye verdt som hele Ford, en bilprodusent som ikke klarer å lage nok av profittmaskinen F-150 til å dekke etterspørselen.
 37. 4 points
  Det grenser til å være hans mest motbydelige utsagn hittil som president.
 38. 4 points
  Hvite folk som påstår det ikke finnes rasisme er som om kvinner skulle påstått at ballespark ikke gjorde vondt, eller at menn skulle påstått at mensensmerter er en myte. Det er litt latterlig. Når det vrimler av historier om fargede mennesker som opp igjennom hele livet har opplevd systematisk diskriminering og utfordringer direkte knyttet til deres hudfarge og det faktum at navnet deres ikke høres norsk ut så skal man være ganske greit nedi ytre-høyre bingen for å klare å forklare det bort. Ja, kanskje absolutt alle sammen av dem har hatt astronomisk uflaks og møtt akkurat de "få, rasistiske individene", men det er ikke veldig sannsynlig. Langt mer sannsynlig er det at samfunnet som helhet har holdninger og tankegods som disfavoriserer ikke-hvite – og det er nettopp det som er selve definisjonen på systematisk rasisme.
 39. 4 points
  Mener du å fange karbonet bare for å slippe det ut på nytt? Carbon catch and release?
 40. 4 points
  Meh..kan de ikke bare drite i CO2-fangst og heller konsentrere seg om å *redusere* eksisterende CO2-utslipp? CO2-fangst er bare en grønn enhjørning..
 41. 4 points
  Det må være tøft for deg å bli satt i bås på denne måten. Jeg skal tenne et lys for deg i kveld jeg.
 42. 4 points
  Mener du oppriktig at Helgheim kun hadde smittevern som motiv når han sterkt gikk ut mot denne markeringen? Jeg tviler på at han gått så sterkt ut hvis det ikke handlet om rasisme. Det verste for Helgheim er at det blir stort fokus på rasisme og at folk som vanligvis tier begynner å si ifra.
 43. 4 points
  Funfact: Noreg er med 141 bilar det landet i Europa – truleg i verda (usikker på Korea p.t.) – med flest hydrogenbilar pr million innbyggarar.
 44. 4 points
  Så NTNU vil være både etterforsker, dommer og bøddel for en av sine ansatte for noe jeg antar har foregått på hans fritid og som muligens ikke bryter med noen norske lover? - Joda man har jo avtalefrihet, men det får da være grenser for hva en jobbkontrakt kan inneholde av kontroll over ansattes muligens lovlige fritidssysler. Sånn jeg leser saken handler den ikke om et brudd på norske lover om rasisme (det ville i så fall politiet og rettsvesenet tatt seg av, kanskje uten å blande inn arbeidsgiver), men om et grovt forsøk på maktovergrep fra arbeidsgiver. Det aner meg at arbeidsgiver har noe annet i mot denne personen og forsøker seg på en god gammeldags hekseprosess for å bli kvitt vedkommende, uten å ha saklig oppsigelsesgrunn. Kanskje han er en ubehagelig person, lukter vondt, eller kverulerer fælt - det aner jeg ikke - men arbeidsgiver skal da opptre redelig og profesjonelt i et arbeidsforhold likevel. Vel og merke hvis jeg har forstått saken rett så handler dette om en ledelses-ukultur med overreagering på ting de mener bryter med politisk korrekthet. Hvis det stemmer så bør det ryddes i toppetasjen. Røsk bort maktovergrepene med rota - arbeidslivet bør være inkluderende, aksepterende og ikke legge seg borti ansattes privatliv, med mindre politi og rettsvesen bringer dem inn i det. Ledelsen bør være veldig klar over hvor langt deres rolle og myndighet strekker seg.
 45. 4 points
  No er det 141 hydrogenbilar i landet, etter at det vart avregistrert fire i mai og to i juni. I tillegg har Toyota hatt lageropprydding, og har registrert seks "nye" Toyota Mirai med serienummer frå 2018! Dette er ganske ubrukelege småbilar, med ca same rekkjevidde som nye elbilar og med plass til fire personar og ein liten matboks i bagasjerommet. Bilane må vere ganske uselgelege (noko alderen på bilane tydeleg røper), so anten har Toyota registrert dei sjølve eller so har nokon fått dei veldig billig. Å reise på ferie med ein slik bil er håplaust, sjølv om ein berre er to og kan ha bagasjen i bakseta. Ferie i Noreg er sjølvsagt utelukka. Mange land, til dømes Finland, Portugal, Spania og alle land i Aust-Europa, har lagt ned alle hydrogenstasjonane sine, so både finske skogar og middelhavsstrender utgår. Elles er det veldig avgrensa kvar ein kan reise utanom Tyskland. Skal du frå Høvik til Legoland og tek ferja til Fredrikshavn, må du køyre ein omveg på 10 mil innom Kolding for å fylle hydrogen. Stasjonen i Ålborg er nedlagd og stasjonen i Århus har vore ute av drift lenge. Noreg er nemleg ikkje det einaste landet som byggjer ned. Som nemnt tidlegare har utbygginga stagnert i Tyskland òg. Dei har nådd 84% av målet dei hadde sett seg for 2019. Det nyttar lite om Noreg skal vere åleine om å satse på hydrogenbilar, men det er vi i praksis. (Jadå, Korea. Reis på bilferie til Korea.) Alle andre satsar på elbilar, for det vil kundane ha, produsentane satsar på elbilar, dei kan fyllast over absolutt alt der det er straum og i motsetnad til hydrogenbilar er dei miljøvennlege.
 46. 4 points
  Hvis produktet har slogan: "You are not a product." men bruker deg som et produkt, skjønner du da?
 47. 4 points
  Kun et ord er beskrivende nok: Snowflake.
 48. 4 points
  Vel... Siden dette er fyren som har nektet å møte opp til slikt før - da var det vel i senatet - og denne gangen er han beordret ved lov, så kan man vel som et minimum gjette at det er vesentlige ting man skal snakke om. Man blir sjeldent beordret ved lov for ikke å ha overholdt vikeplikten, for å si det sånn. Så kan du slenge på toppen av det at Barr allerede har blitt tatt i å sensurere deler av rapporten som ikke skulle vært sensurert. Men, det er mulig du forveksler dette med et ønske om å få vite hva slags informasjon det er snakk om. Nei, det er snakk om å finne ut om Barr har strukket seg ut over sitt mandat og gjort ting han ikke hadde lov til. Altså hemmeligholde informasjon som skulle offentliggjøres. Noe han allerede er tatt i å gjøre, så nå er det bare snakk om å finne ut i hvilken grad han er uærlig. Ikke om han er det eller ikke. Og dersom det er ille så er det selvfølgelig alltid artig å se hvor lang tid det tar før sjefen hans stempler all skyld på Barr. Slik han gjør med absolutt alle håndtlangerene sine.
 49. 4 points
  "Manusforfatter" og "sosiolog" "Redaktør for likestilling og identitet i Flyt Frem". Da ender man opp med virkelighetsfjerne sitater lik "som hvite har vi ikke følt rasismen på kroppen" og "jeg kommer aldri til å oppleve rasisme eller undertrykkelse på grunn av min etnisitet". Det er så klassisk hvit, liberal middelklasse som man kan få det.
×
×
 • Create New...