Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 04/13/20 in all areas

 1. 6 points
  Dr Andrew Kaufmann driv med alternativ medisin. Han har ingen utdanning eller annan kompetanse innan morderne medisin, so dette kan han ingenting om. Han er "doktor" i "naturopatisk medisin" frå ein eller annan privat engleskule. ... og elles har du det bra? Det var mykje meir giftstoff og tungmetall i kosten før enn no. Moderne krav til maten vi et, frå han vert sådd til han er hausta, gjer at det er mykje mindre giftstoff, tungmetall og sprøytemiddelrestar i maten no enn det var gjennom heile 1900-talet. Er dei desperate etter å bortforklare det faktum at smitta mest sannsynleg stammar nettopp frå ville dyr selde på ein marknad i Kina? Dyra er neppe spøryta med sprøytemidlar, men dei har vore infisert av eit virus. (Nei, livet er for kort til at eg kastar det vekk på YouTube-videoar av folk som snakkar om ting dei ikkje har greie på. Syn meg heller ein fagfellevurdert artikkel dei har publisert om emnet.)
 2. 5 points
 3. 5 points
  Vi er sykere enn noen gang. Vi er også eldre enn noen gang. Vi har også gode medisiner og gode leger som kan holde syke i live lengre enn noen gang. Samt vi har metoder og utstyr for å fange opp sykdommer som før ikke ble regnet som sykdommer. Også har vi livsstilssykdommer da.
 4. 5 points
 5. 5 points
  Det er derfor jeg er ivrig tilhenger av hybrid på sjøen. El til vanlig, og eksosmotor til de sjeldne gangene man plutselig får bruk for det. @EremittPåTur Tiltenkt kundegruppe har enten eksisterende 400V 125A eller etablerer det selv mellom de faste punktene båten skal innom. Nå handler ikke dette om fritidsbåter, så jeg vil egentlig ikke være med på den avsporingen, men vil bare kjapt si at hybridkonsepter kan ha noe for seg der også, men med mindre batterier pga pris og solceller for opplading pga kapasitet i fritidsbåthavner. Pga batterikostnader vil el-drift i fritidsbåter begrense seg til lydløse og eksosløse 5kn i havneområder, posisjonsholding over gode fiskeplasser og sakte dorging. Ingen lyd og stinkende eksos er altså salgsargumentene.
 6. 4 points
  Jeg blir like sjokkert over at det finnes så mange mennesker som støtter denne mannen hver eneste gang han åpner munnen. Kunnskapsnivået hans tilsvarer barneskolenivå, det samme gjelder retorikken og ordene han velger å bruke. Det er jo så åpenbart at han selv ikke skjønner hva han sier, men han liker å snakke om hvor brilliant og bra han er at han selv har begynt å tro på det. At det er så mange andre som også tror på det derimot er direkte flaut og sier mye om det generelle kunnskapsnivået blant befolkningen.
 7. 4 points
 8. 4 points
  https://www.diskusjon.no/topic/1430121-snowdogs-picture-humor-thread-v4-ingen-post-uten-bilde/?do=findComment&comment=25317155
 9. 4 points
  Nei, men så forbrenningsmotoren en hel del andre merkelige skavanker. Hva, kan jeg ikke gi full gass de første minuttene av kjøreturen? Tar motoren skade av full belastning når den er kald? Må jeg virkelig la motoren kjøle seg ned kontrollert etter hard belastning? Turboen tar skade om jeg bråstopper motoren? Redusert ytelse etter noen minutter om jeg kjører hardt? Må jeg kjøre hardere for å unngå koksing? Det er masse rariteter med forbrenningsmotoren.
 10. 4 points
  Fremtiden defineres ikke av hva som er akkurat nå.
 11. 3 points
 12. 3 points
  Problemet er at du later som om påstander fra skrullinger på youtube kan sidestilles med kvalifisert forskning og moderne vitenskap. I møte med disse mister du all den skepsisen du påstår du har. Disse folkene er pinlig lette å avsløre, men allikevel tror du at de har noe å komme med. Antagelig fordi du har en grunnleggende mistro til "nye og moderne" ting da de er såkalt "unaturlige".
 13. 3 points
  Folk lever lenger i dag enn nokon gong før. I Noreg var forventa levealder i 1846 om lag 50 år for damer og 48 år for menn. I 2016 var forventa levealder 84,2 år for damer og 80,6 år for menn. Sidan kreft stort sett oppstår i høg alder, er det ikkje rart at det er meir kreft no enn før. Levealderen seier sitt om kor mykje sjukare folk var før enn no. Livstilsendringar har ført til endringar i sjukdomsbiletet. Til dømes er tobakk, overvekt og alkohol sterke risikofaktorar. Det var det veldig lite av for 100 år sidan. Du treng ingen kvalifikasjonar for å få ein vaskejobb på eit sjukehus. Det er umogeleg å prove at noko er 100% sikkert, men det er ingen grunn til at 5G skal vere mindre sikkert enn 3G og 4G. Det er totalt usannsynleg at 5G skulle ha noko som helst å gjere med Covid-19.
 14. 3 points
 15. 3 points
 16. 3 points
  Så lenge folk har behovet, så vil ikke bilene bli verdiløse for dem. Det der regulererer seg selv. Alle behov kan uansett ikke dekkes av noen bil. Det er alltid kompromisser. Alltid! Forurensing under bruk er den store bidragsyteren. En fossilbil bruker sin egen innkjøpsverdi i drivstoff i løpet av levetida. Utslippene blir deretter. En del livsløpsanalyser forutsetter at batteriet produseres med skitten kraft, og at det skal byttes ut én gang i bilens levetid. Batteribytte på ca. 150k km. Dermed tillegges elbilen dobbelt opp av et høyt utslipp. Slik det ser ut nå vil batteriene overleve bilen og viderebrukes til energilagring e.l. Derfor bør kun en andel av produksjonsutslippet for batteriet tillegges bilen. 50% kanskje, eller noe deromkring. Det er vesentlig forskjellig fra 200% som disse analysene bruker. Og så er det en diskusjon om hvilken kraftmiks som skal legges til grunn. Om batteriene kan produseres med fornybarkraft så blir regnestykket langt penere. I dag produsere en del batterier i Polen... Vi burde lage dem i Norge, med ren kraft. Generelt bør vi tilstrebe ren kraft, uavhengig av hva krafta skal brukes til. Skitten kraft er ikke et argument mot batteriproduksjon. Det er et argument for å bedre kraftsystemet.
 17. 3 points
  Så vi skal ikke være redd for å ofre noen liv nå - fordi det kan lønne seg senere? Er det måten å gjøre det på - satse på rødt og håpe at det blir en vinner? Skam deg!
 18. 3 points
  Sverige har aldri gått for flokkimmunitet - på tide du får det inn i skallen. Hvorfor ikke svare på spørsmål stilt til deg tidligere? På tide du slutter med disse innleggene! https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/jdEgKz/regeringen-svarar-trump-faktafel
 19. 3 points
  Okay, skjønner. Tror fortsatt ikke du skal undervurdere sykepleiere generelt. Finnes vel brødhuer innen logistikk også.
 20. 3 points
  Folk i denne tråden må våkne litt opp, vi må starte åpne samfunnet selv om det kan føre til uante konsekvenser. Vi snakker om milliarder brukt på redde et fåtall mennesker som i det store flertall ville død innen kort tid uansett, kynisk måte se det, men vi har faktisk en influensa vært eneste år som tar livet av eldre og noen ganger dessverre helt friske folk. Eks og dette er pr år, tenk i lengden av 10-15år hvor mange som reddes bare av dette prosjektet som koster 1/10 av hva tiltakene til nå har kostet PR UKE. Flere av forskerne er involvert i et stort tarmscreeningprosjekt som pågår i Norge. De viser til at screeningen (masseundersøkelsen) skal gi en nedgang i tarmkreftdød på 15 til 20 pr. 100.000 mennesker, og at det har vært mye diskusjon om det er en stor nok effekt. De anslår utgiftene til tarmkreftscreening til 100–150 millioner kroner i året, mens koronatiltakene som er innført, koster milliarder etter noen få uker. https://www.aftenposten.no/norge/i/rARm9A/aatte-forskere-influensa-tar-flere-liv-enn-koronaviruset-i-norge-sverige-og-danmark
 21. 3 points
  Dine anektodiske opplevelser til tross, ufaglærte, syke- og hjelpepleiere verden over går fortsatt på jobb hver dag på elendige lønns og arbeidsvilkår for å passe på drittsekker som deg de siste årene av livene deres. Og akkurat nå ofte uten nødvendig smittevernsutstyr.
 22. 3 points
  No er du berre vanskeleg med vilje. "Du har prøvd å forklare det," men ditt eige eksempel er rett og slett ikkje dugelig. Eg bryr meg pent lite om forklaringene dine om dei ikkje har basis i realiteten, noko eksemplet ditt ikkje har. 1. Det er uaktuelt for normale menneske å køyra totalt 8 timer utafor jobb for å reise til og fra jobb. 2. Fossilbil eller elbil utgjer minimal forskjell i ditt eiget eksempel. (Dei fleste elbiler ligg på 200+ km rekkevidde allereie.) Så prøv igjen, om du vil.
 23. 3 points
 24. 2 points
 25. 2 points
  Dette er nok ikke helt objektivt, si?
 26. 2 points
 27. 2 points
  Du ser vel at det er fakta som ikke behøver etter sjekk? Kan skrive under på det med vanlig forkjølelse og influensa. Med en husstand på 3 kommer barn hjem smittet, smitter først mor så far. Barnet blir først frisk men foreldrene back n forth. Et møte med en smittet i butikken kan ikke sammenlignes med konstant smitte i hjemmet av familien.
 28. 2 points
  Terror i USA. Utført av 1.Amerikanere 2. 3. 5eller 6. husker ikke, men det var muslimer. 2% dersom jeg ikke tar feil. En kan synes hva en vil men det hjelper godt på å forholde seg til fakta. IS er en kreasjon av amerikanerne. De fleste av av disse er ikke gode gamle muslimer, men opportunister som kapret religionen for å bruke den som et redskap i sin forskrudde kamp. En kamp som igjen i de fleste tilfeller er skap av vestlige interesser.
 29. 2 points
  Some countries and communities have now endured several weeks of social and economic restrictions. Some countries are considering when they can lift these restrictions; others are considering whether and when to introduce them. In both cases, these decisions must be based first on foremost on protecting human health, and guided by what we know about the coronavirus and how it behaves. Since the beginning, this has been an area of intense focus for WHO. As we’ve said many times before, this is a new virus and the first pandemic caused by a coronavirus. We’re all learning, all the time and adjusting our strategy, based on the latest available evidence. We can only say what we know and we can only act on what we know. Evidence from several countries is giving us a clearer picture about this virus, how it behaves, how to stop it and how to treat it. We know that COVID-19 spreads fast, and we know that it is deadly, 10 times deadlier than the virus responsible for the 2009 flu pandemic. We know that the coronavirus can spread more easily in crowded environments like nursing homes. We know that early case-finding, testing, isolating, caring for every case and tracing every contact is essential for stopping COVID-19 transmission. We know that in some countries, COVID-19 cases are doubling every 3 to 4 days. However, while COVID-19 accelerates very fast, it decelerates much more slowly. In other words, the way down is much slower than the way up. That means control measures must be lifted slowly, and with control. It cannot happen all at once. Control measures can only be lifted if the right public health measures are in place, including significant capacity for contact tracing. - Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus (WHO)
 30. 2 points
 31. 2 points
  okei veldig mye liv hær ingen som svarer på steam eller noe fint bra lag boys
 32. 2 points
  Det finnes nå over en million varmepumper i Norge. De gir vel kanskje noe slikt som 10-15 TWh pr år i redusert strømforbruk. Varmepumper betraktes som å være en slags form for etterisolering. Men de bør heller bli betraktet som å være en egen form for energikilde på lik linje med feks solceller og vindmøller (solceller henter energi fra sollyset, vindmøller henter energi fra vinden mens varmepumper henter ut varmeenergi fra luft, vann og jord). Varmepumper og fjernvarmeanlegg sammen med etterisolering og ENØK kan være et godt alternativ til vindmøller. Derfor er det mange som snakker minst mulig om varmepumper for at folk flest ikke skal vite at det finnes et godt alternativ til vindmøller (dessuten slipper man å bygge ut strømnettet når feks varmepumper erstatter elektrisk oppvarming).
 33. 2 points
  Kingston Neste: Jamaicas flagg
 34. 2 points
  Men nå er det vel et rimelig billig tiltak også, særlig i land der arbeidskraft er «gratis» og/eller militæret gjør jobben, så så veldig effektfullt trenger det ikke være før det «er verdt det» (natriumhypokloritt koster vel noen få kroner per kilo og skal tynnes i ganske mye vann, hagesprøyter koster vel også bare småpenger)
 35. 2 points
 36. 2 points
  Det er jo nesten litt flaut, når man er professor i klinisk bakteriologi å ikke vet at det er uttynnet natriumhypokloritt, altså klor, man bruker til å desinfisere i en del land i Asia. Dette er det samme man bruker til å desinfisere kirurgiske avdelinger, operasjonsrom, utstyr og lignende på mange sykehus, så det er åpenbart effektiv. Hvor effektivt det er å surre rundt i gatene å sprøyte natriumhypokloritt på alt mulig, er vel diskutabelt, det har trolig veldig liten effekt, men å hevde at dette gjøres fordi det er menn som vil fremstå macho, er totalt lavmål for en professor, men nå er jo Agnes Wold det man i Sverige kaller litt "efterbliven", så ingen stor overraskelse der.
 37. 2 points
  Jeg har ikke sagt hva vi burde gjøre, for det vet jeg ikke. Ingen vet hva som er "riktig" på en god stund enda. Enten du liker det eller ei, så har vi i helsevesenet en "pris" på folks liv, som gjør at de eldste pasientene bl.a ikke får de dyreste behandlingene. (Ref. Spinraza)
 38. 2 points
  Jeg har bare kommet 11 timer inn og har akkurat truffet Aerith (som hun heter nå), men med forbehold om at ting kan bli bedre eller verre så kjenner jeg meg igjen i anmeldelsen. Det er mye å glede seg over her og det er spesielt hvordan verdenen og karakterene er realisert, og det helt nye kampsystemet tar det beste fra Kingdom Hearts og Final Fantasy 13 og det fungerer faktisk veldig bra. Alt av story-sekvenser som er hentet ut originalen er en fryd. Kampen mot Airbuster på den t-formede brua, mens du kan se byen under deg og den ikoniske bossmusikken spilles i bakgrunnen, var ren kokain for en gammel fan. Samtidig er det mye padding her. Det kommer vi ikke bort fra. Jeg har forsvart remakens episodiske struktur siden dag 1 siden jeg forventet at Midgar skulle gjøres til en fullverdig historie i seg selv. Dessverre har man bare delvis lykkes med dette, og det føles til tider mest som den samme historien med 2-3 timers padding mellom høydepunktene, og at det er slik man har fått Midgar-sekvensen til å bli et 40 timers spill. Det jeg lurer fælt på er hvordan dette skal passe sammen gameplay-messig. Du kan fint bli level 99 i denne episoden, med maks HP og tilgang til magier som man ikke hadde før langt ute i originalen. Hvordan kan det bli noe rom for å videreutvikle karakterene i neste episode? Skal vi kjøre på med HP over 9999 og sinnssvake stats slik som i endgame på FF10, eller skal man begynne på scratch igjen og late som du ikke hadde en haug med experience og materia når du forlot Midgar? Veldig spent på hvordan det her skal fungere.
 39. 2 points
  Kor mykje batteri kapasitet innbille du deg egentlig at er igjen i dette hypotetiske batteriet ditt? For du får det til å høyre ut som verdens undergang, men batteri-garantien for elbiler indikerer at det sannsynleg er i heilt levelig tilstand. I tillegg til dette er jo ikkje batteriene ein samanhengende enhet kor heila greia er ubrukelig fordi deler av den er ødelagt. Dei er sammensatt av mindre batterier, som kan skiftes og kombineres for meir praktiske og brukbare batterier om det i det heila tatt er så dystert som du indikerer.
 40. 2 points
  Meh, setter bare inn Aaron Kushner som ny medisinsk sjef i stedet for ... same same !
 41. 2 points
  Trump: Ingen kunne forutsett dette Obama for seks år siden:
 42. 2 points
 43. 2 points
  Jeg foreslår en tur til psykolog i stedet for å tro på oppspinn.
 44. 2 points
  Om du kjøper en vaskemaskin som ikke fungerer og de fikser det bra, om de alltid gir ut vaskemaskiner som ikke fungerer er ikke det bra selv om de fikser det. Ved å gjentatte ganger kjøpe ødelagte vaskemaskiner oppmuntrer du de til å forsette å selge ødelagte vaskemaskiner. Og det er uten å ta med i beregninga at de ofte bare gir deg en badebalje i stede for å fikse vaskemaskinen.
 45. 2 points
 46. 2 points
  Vær nå litt forsiktig med hvem du kaller duster. Jeg stiller meg helt bak frohmage her. Vi vet ikke sluttresultatet før dette er helt over, og det er kanskje et år til.
 47. 2 points
  Problemet er ikkje strøm eller lading. 4+ timer med køyring til og fra jobb burde vera direkte uaktuelt for alle med eit hode på skuldrane. Alt anna er i bunn og grunn tullete.
 48. 2 points
  Da ender du opp med problemet at foreldre (ihvertfall de som er rike) i stor grad styrer hva deres barn får utdanne seg til. At barn kan velge utdanning uavhengig av hva foreldre er villige til å støtte, er en av grunnene til at nordmenn er friere enn amerikanere. Så lenge utdanningen er offentlig godkjent, så legger ikke staten seg opp i hva du vil bli - det er det svært mange foreldre som ville gjort. Du har ikke frihet til å bli det du vil, dersom advokatstudiet er det eneste pappa er villig til å betale for.
 49. 2 points
  Når det kommer hybrider med 100km rekkevidde vil dette ordne seg. Folk kan kjøre 90% på strøm og hvor lang de ønsker med motor.
 50. 2 points
×
×
 • Create New...