Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/27/19 in all areas

 1. 4 points
  Nå er du temmelig desperat! Stål kan fremstilles uten olje. Jern kan utvinnes fra gruver uten olje (elektrifisering av anleggsmaskiner etc, tungtransport og skipstransport basert på hydrogen produsert fra fornybar strøm etc ). Har du noen flere desperate utspill?
 2. 3 points
  Er dette små firma av typen 5 ansatte, som nærmest lever fra hånd-til-munn på oppdrag? Anbefaling er større firma med godt renommè. Dyrere men sikrere og mer ryddig. Husk at det er veldig lett for slike små firma å komme inn, gjøre litt jobb, rote mye, kreve litt forskudd, og så ser du de aldri mer. Hvis du kommer med krav mot dem kan de bare slå seg konkurs da det ofte er svært lite investert for å starte et firma av denne typen. Det er også ofte veldig oppdelt i mange avdelinger sånn at man bare kan legge ned noe av det hvis et par jobber går dårlig økonomisk.
 3. 3 points
  http://mentalfloss.com/article/13103/russians-didnt-just-use-pencils-space Hverken amerikanere eller russere var spesielt glad i grafitt i rommet, har en fare for å lage kortslutninger rundt omkring hvis det flyr rundt.
 4. 3 points
  Hvis vi konkurrerer på pris helt til den siste dagen det ikke lenger er lønnsomt for Norge, går vi rett på en økonomisk smell. Det er ingen garanti for at vi får god forsvarsel på hvilket år norske olje ikke lenger er lønnsom. Siden investeringer gjøres på grunnlag av spådommer basert på data fra fortiden, ikke den faktiske fremtiden, vil det gjøres flere store investeringer som ikke vil bli lønnsomtme og vi vil tape mye av det vi tjente på å utvinne olje i årene før. Den eneste måten vi unngår å garantere en økonomisk smell, er å avvikle alle nye investeringer i god tid *før* olje og gass blir ulønnsomt i Norge. Siden vi har god grunn til å tro at all ny landtransport vil bli helelektrisk etter 15 år, sol/vind+batterier vil bli billigere enn gasskraftverk, og elektrifisering av fly- og havtransport vil være igang, er det ganske sikkert at fossiløkonomien vil begynne et frifall om 15-30 år. Petroleumskjemikalier og plast tjener man ikke store penger på. Kanskje MDG sin 15-årsplan er en smule aggressiv, men en plan som ikke leder til full stopp i nye investeringer om 30 år er fullstendig blottet for ansvarlighet. Midt-østen må gjerne fortsette sin totale avhengighet av olje-bransjen hvis de vil det. Hvor mye penger tror du vil gå til islamifisering når økonomien til disse landene kollapser totalt? På den annen side ser du tegn til at noen av disse landene innser at de må modernisere hvis de skal overleve etter fossilalderen er forbi.. Saudi Arabia har begynt å markedsføre seg krafig som turistdestinasjon. Det vil skape et press for liberalisering, da folk helst ikke har lyst til å handle fra eller reise til bedritne land. Å få slutt på fossilalderen vil være det beste som kan skje her, da disse landene per i dag har null insentiver til å forandre seg, siden verden er så avhengig av dem uansett. En Norsk avvikling av olje og gassvirksomhet vil øke presset på å redusere verdens avhengighet av disse landene Ingen land har lyst til å bli mer avhengig av russland og midt-østen. Norge kan si "du kan ikke lenger kjøpe deg god samvittighet og uavhengighet ved å handle for oss, du må redusere forbruket av olje eller bli Saudia Arabias undersått". Det vil skape et enormt politisk press på å kutte i forbruk, og siden det vil ta minst 15 år før Norge kommer dit, vil teknologien ha kommet til et punkt hvor man faktisk har verktøyene for å kutte mesteparten av forbruket.
 5. 2 points
  Jeg må bare få nevne P20, P20 Lite, P20 Pro, Mate 20 Lite, Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20x samt alle Honor modellene. Det kan umulig være nødvendig med så mange telefoner som er nokså like hverandre. Så her er ikke Motorola alene.
 6. 2 points
  «Kan» og «kommer til» To ord som har versert i klimaskremselen de siste 40 årene.
 7. 2 points
  At oslo er i ferd med å bli en jævla krigssone pga at folk tar med seg ukultur fra hjemlandene sine.
 8. 2 points
 9. 2 points
  Overraskende eller ikke overraskende at en informatikkprofessor tror at naturen har finstemthet som formål siden den fremstår finstemt i dag? Det er som å tro at en elv må være intelligent designet fordi vannet passer så perfekt oppi elveløpet.
 10. 2 points
  Tenkte å gi bort. Ser ikke store verdien i en formstøpt plastplate 😂 Send meg adressen din på PM så skal jeg få sendt den i posten ila helgen. Fant den igjen i en eske her.
 11. 1 point
  Akkurat derfor er måten vi subsidierer elbil på feil i mine øyne. En som bruker alle pengene sine på mat betaler en større del av forbruket sitt i avgifter enn en som i tillegg kjøper elbil til en mill. Supert tiltak i starten, for all del, men nå er det på tide å fase ut subsidiene på et vis, eller gjøre om på de. Kanskje legge mva på elbil, og heller gi 50.000 i støtte i første omgang. Moderatormelding Tråden er splittet ut fra Model 3-kaféen.
 12. 1 point
  Banner MR-OTTR DER ER DET LANA
 13. 1 point
  Dine Penger har skrevet noen artikler om forvaltningskostnaden over tid. Denne kan leses uten abonnement. Selv om eksemplene som brukes ikke har de samme tallene som det blir spurt etter i tråden viser de likevel hvor stor betydning forvaltningskostnaden har.
 14. 1 point
  Årsbeste. Her traff Solskjær med taktikken både offensivt og defensivt, og det var vel egentlig bare Young som var svakere enn vanlig i dag. Å ha Martial, som ER lagets klart beste spiss, på topp, er alfa omega for United i år. Suveren scoring i dag, samspillet med Rashford var det jeg pekte på før sesongen som kanskje den fremste nøkkelen til en bra sesong. De to MÅ briljere, og i dag gjorde de det. Fornøyd!
 15. 1 point
  Ja apple har lang oppdaterings syklus. Har en iPad Air 2 (lansert 2014/2015), den kom pre-installert med iOS8 og disse har fått fem OS oppdateringer. Er nå på seneste IOS/IpadOS 13.
 16. 1 point
  Chambers blir jo voldtatt av 3 stk så blir det blåst mot han. Helt sjukt.
 17. 1 point
  Soleklar straffe. Chambers langt ute med foten, klar kontakt. Men Zaha(?) hjelper definitivt til med fallet etterpå.
 18. 1 point
  Det var min feil. 133,3% er for overtidsarbeid på høytidsdagar, for overtidsarbeid på helligdagar så er det 100% som er det vanlege. Ved tilkalling til overtid så er det vanlig at tariffavtalen seier at arbeidstakaren skal ha betalt for minimum 2/3 timar også dersom arbeidsbehovet er mindre.
 19. 1 point
  Det så ikke ut som om bilen klarte å stoppe? Eller stoppet bilen og elgen hoppet på den? Har aldri kjørt på verken elg eller hjort men jeg har ingen storskjerm som tar verken nattesyn eller oppmerksomhet.
 20. 1 point
  5 https://no.wikipedia.org/wiki/Norge Hvor mange gange har vi hatt denne nå?
 21. 1 point
  Inn på filter og bare velge TDM da altså?
 22. 1 point
  Det samme sa du for to år siden, og da var du villig til å vedde på at Johan Sverdrup utbyggingen aldri ville betale seg inn. Kanskje du er villig til å ta det veddemålet nå? Det er enkelt å påstå noe om fremtiden, men du har nå påstått mye i flere år, og din treffsikkerhet er mildest talt dårlig. Kanskje du kan fortelle oss hva som du tror faktisk vil lønne seg i Norge? Jeg ser deg bare argumentere for å fjerne alle inntekter til staten.
 23. 1 point
 24. 1 point
  Det har vært 5 dødsfall totalt med autopiloten påslått. Altså 5 på 4 år. I tillegg har det vært 3 ulykker. I alle tilfeller var det personen som kjørte som ikke fulgte med. I et tilfelle satt personen å så på en film mens bilen kjørte. Til sammenligning dør det 3.287 personer hver dag i trafikken. Så det å påstå at dette er skyhøye tall er bare tull.
 25. 1 point
  Mye synsing her. Om du mener den er kjøpt hos Lefdal, så ta nå kontakt med Elkjøp og hør i det minste hvordan det fungerer. Høres ut som mye arbeid og ekstra kostnader å drive å styre med nytt hovedkort og slikt. Ville belaget meg på å handle billig brukt PS4 Slim eller noe. Ser de dukker opp til rundt 1400,- nå og da.
 26. 1 point
  En innboforsikring dekker som oftest mer enn bare formuesskade på innbo. Ofte ligger det rettshjelps- og ansvarsforsikringer for hele husstanden i innboforsikringen, slik at det er ikke bare andel av innboets verdi som er relevant for hvor mye man skal dekke av forsikringen.
 27. 1 point
  Det du sier her er direkte feil. Fargegjengiving er ikke overdriven, glorete eller feil på gaming PCer. Hvor god fargegjengiving man har kommer an på to ting, hvor mange bit støtte skjermkort har, og hvor mange bit skjermen kan vise. De fleste nye gaming skjermkort har 12-bit støtte, som er langt bedre enn hva du får på kontor PC-er med integrert CPU-grafikk. I tillegg er det direkte tøv at gaming PCer takler 2D grafikk dårligere siden de er best på 3D. Det er faktisk den dummeste påstanden jeg har sett på forumet her, og jeg har vært her i en god del år. Skjermkort som takler 3D gost vil feie gulvet i 2D med kontor-PC. Skal du ha en Photoshop PC kjøper du IPS skjerm med 12-bit støtte (og helst HDR), og et skjermkort med 12-bit støtte. Hvis du ikke gjør det vil du få dårlig graderinger, og colorbending. 8-bit integrert grafikk, eller low-end skjermkort som kun har støtte for 8-bit er helt grusomt. Selv har jeg en IPS skjerm med 12-bit støtte, og 2080 ti som også har støtte for 12-bit ut via DP. Og jeg ville aldri gått ned til 10-bit, det funger dårlig når jeg jobber med photoshop. Både colorbending, brennvinkel, støy i bilde hadde vært forferdelig på en «vanlig» PC. Om du tror en gaming PC er dårlig på fargegjengiving og 2D-grafikk er du kraftig feilinformert. Det du skal kjøpe er en skjerm med ips panel og minimum 10-bit støtte. Skal du ha skjermkort med 12-bit støtte, som er no brainer om du skal gjøre noe som helst seriøst blir RTX 2060. GTX 1660 har kun 10-bit, så det ville jeg styrt unna.
 28. 1 point
  Banner DeMørkeSpirene for å ennå kalle meg for OffRoad. Og Joking, hvis hun også liker Lana? Få bort Lana fra meg?! Kommer ikke til å skje, Summertime Sadness og Young and Beautiful har festa seg i hjertet mitt for lengst NÅ ER DET VINTERTID IGJEN
 29. 1 point
 30. 1 point
 31. 1 point
  Du skjønner vel at det var for å illustrere hvor få personer bussene faktisk frakter sammenlignet med biler?
 32. 1 point
  Har kodak noe om det jeg spurte om
 33. 1 point
  Ikke så fryktelig rart. Her inspirerer Lyoness/Myworld. Jeg kan røpe at vedkommende er en såkalt godt opplært i egen organisasjon (Ett par seminar og noen diplom naboen laget)
 34. 1 point
    Om NRK ikke er avhengig av økonomisk støtte kunne de vel bare avvikle lisenes og ikke erstatte den med beskattning? Å påstå at NRK ikke har en politisk agenda er noe av det mest naive jeg har sett på lenge. De har alltid vært regimets talerør.
 35. 1 point
 36. 1 point
  Problemet er at politiet er en gjeng med overbola idioter som kun har grunnleggende opplæring i utstyret de bruker, og null opplæring i folkeskikk. Som jeg nevnte i et tidligere innlegg, så kunne de fleste av voldshendelsene politiet er involvert i vært unngått hvis politiet oppførte som normale folk. Sånn som når de møter aggressive fylliker på byen; er det nødvendig å leke tøff og stor? Har du egentlig noe å gjøre som politi, en beskytter av samfunnet, når en utrent dørvakt kan håndtere en farlig situasjon bedre enn deg? Det er ikke samfunnet som er problemet når samfunnet blir redd du når er i nærheten. Politiet i Norge har i en årrekke, også før Utøya, bevist at de ikke er skikket til å bære/bruke skytevåpen. De tømmer MP5-magasiner i valper, skyter i skolebygg, og skyter mot hverandre. De "glemmer" halvautomatiske pistoler med fulle magasiner på biltak, som privatpersoner må plukke opp og levere tilbake. Og tjener du under millionen, så kan du bare glemme å få hjelp av politiet hvis du blir ranet eller opplever innbrudd i hjemmet ditt. Selv når gjerningsmannen tilstår og/eller blir tatt på video, så blir saken henlagt på "bevisets stilling".
 37. 1 point
  Det raskeste fremkomstmiddelet i byen er sykkel. Det har veldig mange dansker skjønt, og de har også bygd en brukbar infrastruktur til det. Rart en dansk undersøkelse om mobilitet ikke omtaler dette.
 38. 1 point
  Tøv. Du snakker som om alternativet er å transportere passasjerene en og en sekvensielt efter hverandre. Slik argumentasjon blir det bare tullball av. I mitt tilfelke tar det ca 18min m bil, fra 55min til 1t10m med buss. Sier seg selv at det er fånyttes.
 39. 1 point
  Uforutsigbarheten ved å reise kollektivt er kanskje det største problemet. Forsinkelser er jo i perioder nærmest regelen heller enn unntaket. Om jeg var fast togpendler ville jeg raskt utviklet både magesår og hjertefeil på grunn at all ekstra stress forsinkelsene ville påført meg. Buss for tog er jo nok et eksempel som viser hvordan et ellers relativt greit kollektivtilbud rakst kan raseres. Og ofte blir det mange uker i strekk med buss for tog. Som hovedregel må vi nok være innstilt på å måtte tåle noe mer kollektivtransport om vi skal klare å få ned lokale utslipp raskt nok. Forsøker å sykle eller reise kollektivt ca halvparten av tiden. Skulle gjerne klart å dekke mer av transportbehovet med kollektiv transport, men det tar gjerne mer tid, eller en må foreta transportbytte, eller det blir for langt mellom ankomst og målet for turen. Sykling er jo bra for meg rent fysisk, men tar også for lang tid til at det er mulig å basere seg på 100% sykling. Om tilbudet var bedre, feks med flere lokale småruter, oppsamlingsruter som mater folk inn på større ruter så ville det kanskje vært enklere å klare seg uten bil i hverdagen og en kunne dekket opp spesielle behov ved feks leiebil eller nabobil. Ideelt sett skulle jeg gjerne kun reist kollektivt eller med sykkel. Men vi er ikke der ennå.
 40. 1 point
  En person bruker 20 minutt i bil. Det er 50 stykker som tar denne turen i hver sin bil. Hver person har bare brukt 20 minutt. Tar disse 50 bussen tar bussen 1 time og alle har tapt 40 minutter hver med fritid. Du må med andre ord tenke gjennom hva du skriver en gang til.
 41. 1 point
  1. Lever skiltene 2. Sjekk minimum forsikring for bil som ikke brukes 3. Kjøp nye skilt når bilen skal på veien igjen Billigere blir det ikke, men hvis bilen er verdiløs så trenger du heller ikke forsikring og sparer de kronene...+ årsavgift
 42. 1 point
 43. 1 point
  Jeg har kjørt VW Passat GTE i 3 år. Perfekt ACC uten en eneste fantombremsing. Milevis foran "autopiloten" i min Model 3 som jeg knapt tør å bruke. "Lane assist" i min 2016 modell Passat er også mer til å stole på enn "autosteer" på Teslaen som legger bilen kliss inn mot gullinja og napper i bremsene støtt og stadig ved motgående trafikk.
 44. 1 point
  Jeg tror ærlig talt jeg ville sett meg om etter en annen dame om hun er så overfladisk. Selvfølgelig en subjektiv oppfatning da, kan jo være at du og er det...
 45. 1 point
  Det blir spådd finanskrise kvar dag, men veldig sjeldan det faktisk inntreff. Om den kjem i dag, om 5 år eller 10 år er det ingen som veit. Du kan fordele det ut over fleire månader, sjølv om det nok ikkje utgjer den store forskjellen. Det første du må spørje deg om er når du har tenkt å få bruk for pengane. Om det er inannfort kort tid (5 år), så er ikkje aksjar så lurt uansett. Om du er ung og ikkje har spesielle planar for dei så ville eg satt dei i eit indeksfond og latt dei stå der, helst spart endå meir når du har sjansen til det.
 46. 1 point
  Er det fornuftig at å bidra økonomisk til vesentlig ressursøkning i kriminelle miljøer straffes hardere enn drap? Hasjsmugleren fikk 17 år, mens drapsmannen fikk 13.
 47. 1 point
  Er det at vi har for høye straffer for dealere og de som bruker eller for lav straff for voldsdommer som er problemet her? Jeg vil si begge deler.
 48. 1 point
  Hadde parkert bilen 1mm inntil døra hans, noen biler er smale nok til å akkurat være på linja/innenfor
 49. 1 point
  Synes håndteringen var vel dårlig. Om man selv ikke har tid synes jeg at man da burde finne noen som har det. Tviler at alt av personalet på butikken var opptatt. Personelig synes jeg ansvarsfraskrivelse i en servicebransje har nåd et topp punkt i dag. Ingen "tar ansvar" men skylder på andre i rekken. Som kunde gir jeg fan i hvem som har skyld i feilen så lenge noen tar ansvar og retter opp i det.
 50. 1 point
  Akkurat der er jeg litt uenig med thermos. Jeg spør ikke om å få lov til å kjøpe noe, jeg sier hva jeg skal kjøpe på en vennlig måte. Det oppfattes ikke av de fleste som en kommando eller et krav. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om mine kunder spør meg "kan jeg få" eller "jeg skal ha". Men derimot er det vanlig høflighet at kunden sier takk når han/hun mottar varen, og at den ansatte sier takk når han/hun får pengene.
×
×
 • Create New...