Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/14/16 in all areas

 1. 13 points
  Jeg vil vel på mange måter si at den har gått over allerede?
 2. 8 points
  Kanskje blir det en dag billigere å produsere elbiler enn biler med forbrenningsmotor, men det er lenge til. BTL-drivstoff og syntetisk drivstoff er uansett mer brukervennlig, og svært mange mennesker mangler muligheten til å lade elbiler. I tillegg er drivstoff laget av overskuddskraft og avfall det mest miljøvennlige, og det bør jo være et poeng. Er ikke overkuddskraften i form av elektrisitet? Det mest lønnsomme burde vel være å få elbilene til å lade når det er kraft til overs/strømmen er billigst? Da slipper man jo å bruke masse energi på å lage syntetisk drivstoff og så miste masse energi når man forbruker den.
 3. 7 points
 4. 7 points
  Igjen glemmes den viktigste årsaken til kjønnsbalansen i ulike yrker, nemlig interessen for faget. Menn og kvinner i Norge og andre vestlige land velger yrker ut i fra hva de selv ønsker å jobbe med, ikke hva Staten og NHO ønsker. Menn og kvinner er forskjellige, derfor er det flest kvinnelige sykepleiere og flest mannlige ingeniører. Har man i 2016 ennå ikke akseptert dette?
 5. 7 points
  Vær så snill og stopp Clickbaiting undertittler "dette synes vi". La DinSide holde på med utingen alene.
 6. 6 points
  Statistikk, statestikk og forbannet løgn. Samlebegrepet tekonologifag/realfag eller ingeniører er alt for bredt til å si noe meningsfylt. Innen for enkelte fagrettninger som biologi er det nesten bare damer. Det er også symptomatisk at det nesten ikke finnes jobber innen fagfeltet. Det virker som gutta går etter jobbene, damene følger drømmene. Det har i tidligere studier vært bemerket at i land med dårligere velferdsordninger enn Norge så går også damene etter jobbene. Det betyr jevnere kjønnsfordeling. Det er også stort frafall av damer på en del realfagslinjer og det skyldes først og fremst at realfag var andrevalget, førstevalget var medisin eller vetrinær eller noe annet. Når de har nok poeng bytter de studium. Man fokuserer mye på rollemodellene, men det kunne vel kanskje vært vel så viktig å trekke frem de som fullfører mastergrader, har 0,5 millioner i gjeld, gode karakterer og ingen jobb. Eller søker i 1-2 år før de endelig får noe som er litt relevant. Dette vil ingen snakke noe om, særlig ikke universitetene for all kunnskap er like viktig. Universitetene gjør studentene en bjørnetjeneste ved å ha 10 ganger flere studieplasser enn det finnes jobber. Det er selvfølgelig ingen som vil stå på scenen å snakke om dette.
 7. 6 points
  "Biler med helelektriske drivlinjer krever mindre arbeid enn fossile drivlinjer." I tillegg spares det vel store mengder metaller i forhold til forbrenningsmotorer. Og mindre arbeid for bilmekanikere og oljeskift og eksosanlegg-arbeidere. Dette går veien.
 8. 5 points
 9. 5 points
  Hei. Googlet litt på denne *fjernet navn* og kom over denne tråden. Jeg har ingen erfaring med selskapet hans Oslo Vip, men dårlig erfaring med han som utleier av bolig, hvor han krever depositumet kontant og nekter å opprette depositumskonto. Når vi bryter leiekontrakten fordi han ikke vil følge loven, så ringer han datteren min og sier at jeg er jeg en idiot, psycho bitch, og ødelegger hennes liv. En arrogant og sleip fyr. Så alle som vurderer å leie av denne mannen bør tenke seg om to ganger.
 10. 5 points
 11. 5 points
 12. 5 points
  Så la meg bare se om jeg skjønner dette tullet rett: Å lage drivstoff (uansett type: metanol, etanol, metan, propan, butan, bensin, diesel, hydrogen etc) krever alltid mer energi og er mer kostbart samt har et større utslipp av klimagass (eksempelvis "biosprit" eller "biometan" som produseres av bakteriene) enn den aller minst lønnsomme tradisjonelle olje/gass produksjonen fra fossile kilder, samt ulikt elkraft som taper relativt lite "underveis" fra kraftprodusenten helt til hk/kw ned på hjulene mens samtlige slike altenative metoder for å fremstille bio/avfall/ad nauseum drivstoffer taper alt fra 60-90++% energi som kan til slutt brukes. Og dette mener du helt seriøst er fremtiden? La meg bare sette det i et tegneserie-perspektiv siden jeg tror du vil skjønne det litt lettere: i det ene hjørnet står en koloss av stål som heter "Mr Fossil Hydrokarbon" i det andre hjørnet en ung, frisk, lovende og alrede beryktet nykommer som heter "elkraft". I det tredje hjørnet er den syke og svake krøplingen i en rullestol på life support som heter "alternative drivstoffkilder".
 13. 4 points
  For å være helt ærlig så syntes jeg det er for dårlig at et spill som lanseres i såpass dårlig tilstand på PC skal få så god karakter. Er jo ikke rart at spillutviklere driter i kvaliteten på PC om spillene skal ranke inn tilnærmet toppkarakterer på rekke og rad helt uavhengig om de leverer en PC-versjon som faktisk er spillbar eller ikke. De snakker om at de jobber med en patch, men det er jo bare ord inntil videre. Faktum er at spillet er lansert, de har tatt penger og spillet fungerer veldig, veldig dårlig på PC. Dette alene burde markeres på karakteren som spillet får. Hvis ikke så er det jo helt uten påvirkning for produsenten og utgiver...
 14. 4 points
  Dere skrev kontrakt på det. "Gleden av budrunder" trumfer ikke en kontrakt dere villig skrev under på. Om de vil kjøpe leiligheten så får dere selge den til dem. Det er heller ikke sånn at alle boliger går mye over takst selv om man hører om det i media. Vær fornøyd med at dere slipper kostnader til megler o.l., og ikke prøv å sno deg ut av kontrakten fordi du håper å tjene mer penger ved budrunde.
 15. 4 points
 16. 4 points
 17. 4 points
  Hva er det som får kundene til å tro at bredt utvalg, høy bemanning og lave priser (helst lavere enn innpris) er forenlig med hverandre? De som tror at man kan drive som MENY på KIWI sine tall burde ta et grunnleggende kurs i økonomi, for det er tross alt derfor vi har butikker som går mot ulike segmenter. Men til slutt er det vi ansatte som får skylden for at det er slik.. - Du du, jeg skulle hatt en sånn *italiensk ost som man ikke klarer å uttale*! - Dessverre, det har vi ikke. Du kunne ha prøvd hos MENY, tipper de har det. - Jeg vet at de har det, men er så dyrt. Kan ikke dere bare ta det inn da?!
 18. 4 points
  Det er greit å være rasist, så lenge du er det ovenfor den hvite rasen. Ikke noe nytt det, har vel vært en tendens siden 2000- tallet.
 19. 3 points
  Gamer.no bør bytte navn til Consoler.no
 20. 3 points
  Adressen djfrosk har i signaturen. wwwwfacebok.com.
 21. 3 points
  "At påstandene om at klimaendringene er menneskeskapte, er klimahysteri. Det er jo det. Endringene har med solens styrke, overhodet ikke noe med utslipp fra bilene våre, å gjøre." Det er helt ufattelig å ha så lite selvinnsikt og respekt for kunnskap som Hagen her fremviser. Det er titusener av mennesker som bruker hele livet på studier og forskning for å bygge modeller, beregne utviklingen og forstå problemet, men det er selvsagt bare tull. Hagen VET nemlig at sterk sol=varmt vær og svak sol=kaldt vær
 22. 3 points
  Noen punkter: - Du driter i om det er Nordmenn eller Finner det gjelder; så lenge Storbritannia en gang hadde en slavehandel så er alle med hvit hud kollektivt skyldige? - Du hevder at mennesker 1. arver synd, og 2. arver synd kollektivt. Skal vi straffe Tyske barn fordi oldeforeldrene var involvert i NDSAP? - Du driter i at Storbritannia var et av de første folkeslagene i verdenshistorien som avskaffet slaveri, og aktivt brukte sine egne militære ressurser for å bekjempe det globalt. - Hvem tror du det var som solgte bort slaver til europeere? Andre afrikanske stammer, din ignoramus. Har du tenkt å straffe etterkommerene deres, også? - Du støtter å avstraffe mennesker med hvit hud kollektivt, inklusivt deg selv, som hevn for noe vi aldri har vært involvert i. - Du driter i at ut av samtlige sivilisasjoner på jorden, så var europeere blant de minst grusomme slaveeierne. Hvordan tror du situasjonen lå an i Kina? Arabia? Eller hva med osmanerne, som i 700 år terroriserte middelhavet, og dro på slavetokt helt opp til Island? Har samtlige europeere, Island inkludert, krav på kompensasjon fra dagens tyrkere? Du er 1. Historieløs, 2. Rasist, 3. Ignorant, 4. En hanrei, 5. En femtekolonist, og 6. Sprø.
 23. 3 points
  Det kan sikkert være en god ide å involvere mennesker med varierende grad av funksjonshemninger mer i politikken, og få innspill fra disse, men samtidig tenker jeg at det er ganske logisk at funksjonshemmede er underrepresentert i arbeidslivet og politikken all den tid de tross alt er funksjonshemmede, og en del antagelig ikke er i stand til å gjøre den jobben som forventes? Jeg er positiv til at flere som er friske nok til å gjøre en god jobb deltar i styre og stell, men samtidig så forutsetter det jo at man er frisk nok til nettopp det.
 24. 3 points
  Feira mandagen med ny pr i benken,1rm @ 115kg, gikk forholdsvis lett. Gøy og se at tallene sneiler seg oppover
 25. 3 points
  Jeg fikk kjeft i dag på butikken fordi jeg spurte etter et produkt de alltid er utsolgt for. Er det virkelig så jævlig vanskelig å bestille mer av et produkt som blir utsolgt hver uke to dager etter varefylling?
 26. 3 points
  Ser etter et spesifikt bilde av ei mørk jente som ligger sidelengs på en solseng på stranda. Rimelig tynn. Ikke bilde av ansiktet men kun rumpa. Noen som vet hvilket jeg sikter til?
 27. 3 points
  For å få det godkjent får du målt effekt og moment på rullende landevei, så spør du importøren om de vil hjelpe deg på vei. Det vil de trolig ikke, og du får det sannsynligvis ikke godkjent. Du risikerer mangellapp og potensielt avskilting i teknisk kontroll. Den korrekte prosedyren for å få godkjent slikt er å før man gjør noen ombygging ta kontakt med SFOOR (ombyggingsgruppa hos Statens vegvesen), og deretter gjøre jobben i henhold til det man har fått godkjent der.. I dette tilfellet er det for sent, og man må da forsøke å få tak i godkjenningspapirer for å så få det godkjent i ettertid. Det er imidlertid vanskelig, og importøren er trolig ikke interessert i å hjelpe alt for mye.. Dersom du havner i en ulykke kan du potensielt få et regresskrav mot deg dersom selskapet finner grunn til det, da kan kostnaden være på opptil flere millioner.
 28. 3 points
  Altså, det er sikkert helt greit med "annonseartikler", men på akkurat de her syntes jeg Tek.no burde påta seg litt ansvar å gå litt i sømmene på det som skrives... Miele skryter hemningsløst av lang levetid, spesielt på hvitevarer og bruker jo ofte betegnelser som 20-års levetid når det kommer til vaskemaskiner som et eksempel. Hele denne annonseantiklen bygger jo på nøyaktig det samme. Kjøp Miele, kvalitet koster men du sitter igjen med noe som vil vare i mange, mange år. Dette er jo flott konsept og budskap, og jeg har selv god erfaring med hvitevarer ifra Miele. MEN! Til tross for alt dette (unnskyld uttrykket) "tåkepratet" så leverer de altså det meste av produkter, inkludert hvitevarer med helt vanlig tradisjonell, lovpålagt 2 år garanti og 5 år reklamasjonsrett. Er det ikke litt spesielt at man driver slike annonseartikler som det her og skryter levetiden på egne produkter så til de grader opp i skyene, men samtidig så gir de altså ingen garantier ovenfor kunder utover hva som er lovpålagt og som da samtidig blir gitt av alle andre? Fult mulig at Miele har en hel masse statistikk på sine side, men hvorfor i allverden ikke tilby en garanti som er i nærheten av å matche denne statistikken og markedsføringen? Det hele blir jo utrolig suspekt og smått "dobbeltmoralsk" spør du meg.
 29. 3 points
  Skulle bare mangle! Hadde også tatt turen etter deg da! Men hadde nok tatt den med meg på vei tilbake.... Med mindre eg har fysiske problemer med å flytte dunken.
 30. 3 points
  Du motsier deg selv. Ikke det man sier (påstå grunnløse påstander) truer demokratiet?
 31. 3 points
  Slike søk er mulige for den enkelte tjenestemann, og fører sjelden til noen arbeidsrettslig reaksjon (hverken i politiet eller i andre etater) med mindre det er snakk om gjentakelser, stalking, eller misbruk av opplysningene (som for eksempel å dele dem med utenforstående, som er brudd på taushetsplikt, eller privat bruk, som er brudd på personopplysningsloven). En førstegangsovertredelse vil mest sannsynlig kun bli notert av den enkeltes nærmeste leder, og fulgt opp hvis det skulle skje igjen. Årsaken til at politiet ikke er "redd" for Spesialenheten er den samme som at offentlige byråkrater generelt sett ikke er særlig "redde" for politiet - folk som anmelder byråkrater har sjelden innsikt i strafferett, og bygger ofte en anmeldelse på et opplevd resultat. "Jeg liker ikke dette resultatet, derfor må det ha skjedd noe straffbart."
 32. 3 points
 33. 3 points
  Dette virker utrolig innsylsende. Det kan vel kun være unntaksvis at menn lukter gammel svette på en date? Likevel er dette nummer 1 på lista. Hvorfor er ikke nummer 1 "Ikke rull rundt i septiktanken like før en date". Ja, det er viktig. Men er det virkelig så relevant? Eller er dette et "forberedelse til sex"-tips, hvor det faktisk står "husk og vask deg under furhuden". Kanskje. Jeg har aldri vært på date med en mann... Jeg er muligens litt på samme måte. Det vil si, jeg møter så godt som alltid opp i tide til alt jeg vet at jeg skal gjøre. Samtidig bemerker jeg meg folk som er upresise. Det er imidlertid ikke overanalysering med mindre bemerkningen, alene, er grunnlag for spekulative konklusjoner. Det har jeg aldri gjort. Det er imidlertid alltid tonnevis med anledninger for "call back humor" eller andre referanser til tidligere samtaleemner. Hensikten med dette tipset må vel være å gi inntrykket av at man faktisk er oppmerksom på hvem den andre er, og hva man allerede har opplevd sammen. Dette er så diffust at det ikke en gang burde vært på lista. Noen forstår dette på en måte som andre ville forstått som "white knight". Jeg tror det er viktigere å være en mann enn å være "gentle". Uansett hva man er, så vær kongruent med deg selv. Ikke lat som du er noe annet enn du er. Ikke vær falsk. Jeg ville heller sagt "vær sparsom med komplimenter", nettopp for å understreke hvor lite viktig komplimenter er i forhold til hvor destruktivt overdreven bruk er. Dette er et godt tips. Dette betyr imidlertid ikke at man skal la henne føre samtalen. "Vis at du lytter til henne" er nok en bedre innfallsvinkel. Spill videre på hva hun sier, og trekk frem ting som har blitt sagt underveis. Dette henger til dels sammen med kommentaren til #3. "Vit hva du selv vil" er vel et bedre tips. Det er ikke et godt tips å forberede samtaler slik at man går på et slags manus. Om samtalen ikke fungerer uten at man må ha forberedt en slags presentasjon, så betyr dette at man rett og slett må være falsk for å få flyt i samtalen. Ja, det kan ende med et ligg. Men om manuset var hovedårsaken til utfallet, var dette å lure henne - ikke å være kongruent til hvem man selv er. Og naturligvis er ikke dette et godt fundament for et langvarig forhold. Men her er min implisitte antagelse at målsetningen med daten ikke er ONS, noe det absolutt kan være. Dette er hverken noe jeg gjør konsekvent, eller noe jeg gjør fordi jeg føler at jeg må. Dette er ingen regel å leve etter overhodet. Jeg spør aldri først. Men så klart leser jeg situasjonen i forkant. Hvorfor skulle jeg ville kysse ei dame dersom vi har hatt en iskald kveld sammen? Det skal imidlertid ikke mye til. Hun er ikke på date fordi hun ser etter vennskap. Om hun har vært i godt humør, responderer på min flørting, flørter tilbake, etc, så er ikke dette noe å tenke over to ganger. Kysset kommer "naturlig" - fordi ingen spør om lov. Dette er vanligvis feil, og heller ikke gjennomgående i tråd med disse "tipsene". Det er feil fordi man ofte ikke er med en "venn", men snarere noen man prøver å bli kjent med - med intensjon om å innlede et romantisk forhold - ikke vennskap. Det er heller ikke i samsvar med resten av tipsene, blant annet fordi tipsene i seg selv er en huskeliste, og fordi du direkte oppfordrer til å forberede samtaler. Dette er det motsatte av å ha selvtillit og å slappe av. Er dette noe du har lest deg til!?
 34. 3 points
  2 tips jeg synes kvinner kan ta lærdom av; 1. Hold kjeft 2. Gjør som du blir fortalt
 35. 3 points
 36. 3 points
  Blir uansett bedre enn å ha alt i betong da, som ville vært alternativet. Dessuten så blir CO2 fra betongen sluppet ut i Kina, så da er det jo ikke vårt problem. (/s).
 37. 3 points
 38. 2 points
  Det er ikkje strengt nødvendig, for alt som skjedde der blir forklart her. Men du bør eigentleg spela det likevel, fordi det er veldig bra.
 39. 2 points
  Vel, for det første kan du jo stilla på vanskegraden som du sjølv ønskjer. Eg spelte på medium, og eg følte vel kanskje at vanskegraden droppa litt mot slutten, ettersom eg fekk fleire og sterkare krefter. Her òg er det utvilsamt betrakteleg enklare å berre drepa alle enn å ghosta seg gjennom det. Men er det like gøy, då?
 40. 2 points
  Synd at spillet er uspillbart på PC. Takk til Valve som lar oss angre kjøp på Steam. Håper det svir, Bethesda.
 41. 2 points
  Sånn ser det ut hos meg.. Har flyttet til ny leilighet i Sverige iforhåld til frontbildet, men ellers er frontrekka lik med unntak av at subwoofer blir byttet ut med ny modell. Surround... Proson Event 41 Hodetelefoner fra BW og XTZ Divine og Bluetooth høytalere... Harman Kardon Onyx, kun på hjemlån...
 42. 2 points
  Folk har ikke gitt ham sin tillit, de har gjort politikerne et pek ved å velge et nek.
 43. 2 points
  Det letteste for deg er nok å få deg arbeid som hjelpearbeider innenfor dette og ta fagbrevet når du har nok erfaring.
 44. 2 points
  Bør vel heller velge det man er interessert i og har man ingen interesser er kanskje ikke ingeniør det rette valget (gjelder begge kjønn).
 45. 2 points
  Det er ikke vits å prøve å få ett bra liv. Så snart noe går bra, går noe annet til helvete. Sånn er livet. Livet suger.
 46. 2 points
  Ja, fysj. Jeg vil ha alt forklart til slutt slik at jeg slipper å tenke noe mer på filmen..
 47. 2 points
  Fascisme er galt, men i dag er det venstresosialister som dens fremste talsmann. Clinton-tilhengere i USA oppfører seg på tradisjonelt fascistisk vis. Ikke det man sier truer demokratiet, men det man gjør. Som for eksempel å diskreditere en kandidat ved å fremme grunnløse påstander om seksuell trakassering og voldtekt. Slikt er det umulig for en mann å forsvare seg mot. Forhåpentligvis vil Trump få gjennom reformer som setter en stopper for feminismen.
 48. 2 points
 49. 2 points
  Anbefaler også denne hendige tilleggsfunksjonen til steamVR: https://github.com/matzman666/OpenVR-AdvancedSettings/releases Kan bla. forandre på supersampling når man er i steamVR miljøet. Legger til en en advanced settings meny med flere innstillingsmuligheter.
 50. 2 points
  Det virker akkurat som det er Røverpris, dvs stjålne varer siden serienummeret er borte og kvittering mangler. TS kan som sagt i verste tilfelle bli tiltalt for heleri. Når jeg selger brukte ting og det er innenfor garanti så får kjøper kvittering hos meg evt også en formell kjøpsoverdragelse slik at de kan reklamere. Det og kalle folk sladrekjerringer fordi de setter spørsmålstegn ved lovligheten sier mye om deg som person. En del elektrisk verktøy har også serienummeret på utsiden av kofferten så du kan sjekke om det og er borte.
×
×
 • Create New...