Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/25/15 in all areas

 1. 8 points
 2. 8 points
  Natta på diskusjon.no #priceless
 3. 7 points
  Er vel på tide å takke farvell til Gmail nå å gå over til Outlook tenker jeg:)
 4. 6 points
  Problemet med denne sesongen er totalt mangel på oppbygging bak mange av de viktige elementene som foregår. Det i seg selv er jo ganske så utrolig da sesongen har føltes veldig treg så langt. High Sparrows er jo et kremeksempel, hvor i allverden kom disse folkene ifra? De har gått fra å være tilnærmet ikke-eksisterende til å nærmest ha totalmakt og dominans i Kings Landing. Hva fader? Mye det samme kan du si om "Sons of the Harpy", kom ut fra intet og har tatt fullstendig over? At Unsuillied ikke klarer å ha bedre kontroll på disse virker jo helt absurd. Tidligere så har vi fått et veldig godt innblikk og bakhistorie på alt som kan krype å gå i denne serien. Og storstett så har alle operert i en "gråsone" så det er ingen selvfølge hvem du faktisk skal føle er slemme og snille. I denne sesongen derimot så har vi fått High Sparrows, som til tross for at de er religiøse og "rettferdig" helt opplagt blir et hatobjekt for publikum, det samme blir Sons of the Harpy og det samme blir åpenbart Sand Snakes. Dorne lider også veldig av det samme, vi har rett og slett ikke noe forhold til stedet. For utenom at vi ble smått kjent med to karakterer fra Dorne i forrige sesong så har vi null og niks forhold til stedet, og vi har egentlig null bakgrunnsinformasjon om Sand Snakes eller noe som helst som forøvrig kun fremstår som noen evneveike og hevnlystne fjols. Utover dette så er det litt lite karakterutvikling på mange av de kjente fjesene. Cersi tuller videre som vanlig, Danny ser ut til å bevege seg i snegletempo som aldri vil få henne over dammen til King's Landing osv.. Eneste som ser utvikling her er John Snow på The Wall og Sanse / Littlefinger ved Winterfell. Serien har også fått et langt større såpeopera / TV-serie preg over seg. Måten Jamie / Bronn tilfeldigvis støtet på Sand Snakes i hagen ved Dorne virket temmelig malplassert og idiotisk. Ikke møtte de på noen særlig utfordringer eller problemer med å komme seg til kjernen av byen heller. Ferden til Tyrion og Jorah frem til Mereen har fått de to til å fremstå som to helter som det ikke kan skje noe særlig galt med. Ja de havner ofte i utfordringen, men man føler aldri at de står i noen virkelig fare. I tidligere sesongen følte man ofte at alle var i en viss fare, hele tiden. Mye av den følelsen er som blåst bort i de fleste tilfeller her.
 5. 6 points
 6. 6 points
 7. 6 points
  Safe? Nei Xbox live. Du må nok lete en annen plass om du er ute etter en safe.
 8. 5 points
  Rettelse: Du vet du er på svært tynn is, men våger ikke innrømme det. Men jeg får ta det kort: I Batman v Superman er ikke alle glade for å ha et så mektig romvesen som Superman gående fritt, så da må han jo stoppes. Dermed vil det at han er et romvesen sterkt påvirke filmen. Blir det ikke da feil å kritisere filmen fordi han er et romvesen? Det er nettopp det jeg snakker om. Å kritisere Cap America fordi han er for patriotisk er for dumt. Da leter man etter ting å kritisere etter. Du har hatt god tid til å sette deg inn i hvem han er, så at du ikke gadd er din feil, ikke flimen sin feil. Vil du ta diskusjonen videre... vel, det er ditt problem. Jeg begynner å huske hvorfor jeg forlot forumet... Ok, slapp av litt nå. Mitt enkle poeng er at jeg, du og alle andre her har rett til å mene hva vi vil, om alle filmer og kulturprodukter vi konsumerer, og vi har har full rett til å bedømme disse produktene utifra egne premisser. Som Mala påpeker bedømmer jeg Marvel-filmene som filmer, uten å ta hensyn til tegneserieuniverset . Hvorfor? Fordi jeg aldri har lest tegneseriene og ikke har planer om det heller. Jeg kan bare si hva jeg synes om filmen, utifra mitt perspektiv. Og jeg likte ikke den første filmen, blant annet fordi jeg har problemer med å svelge det patriotiske elementet. Ja, det ante meg at filmen ville ha slikt i seg, siden fyren kaller seg Captain America. Men det betyr da vitterlig ikke at jeg ikke har lov til å kritisere denne delen av filmen? Siden de valgte å gå vekk fra dette i film to så er det jo tydeligvis ikke noe som er så skrevet i stein som du skal ha det til. Dette er en helt absurd diskusjon egentlig.. Jeg får da lov til å mene hva jeg vil? Og du har full rett til å gi blaffen i hva jeg mener. Er det tegneserier som bestemmer hva jeg har lov til å mislike og like i en film? Uansett jobber jeg ikke som filmanmelder og har ikke noe ansvar for å sette meg inn bakhistorien til Captain America, eller andre superhelter før jeg kommer med min mening på et amatør-forum. Som sagt, du trenger ikke være enig i det jeg sier. Men hverken du eller noen andre har rett til å fortelle meg hva jeg kan mislike i en film og hva jeg ikke kan mislike. Hvis du har lyst til å forlate forumet synes jeg du skal gjøre det, i stedet for å bare true om det. Har sett deg gjøre det før.
 9. 5 points
  La nå duden få lov til å gjøre som han vil i leiligheten han leier. Oppdager utleier det og ikke liker det blir han kanskje lempet ut, oppdager ikke utleier det i det hele tatt så har det heller ikke skjedd noen skade... Så lenge han røyker og ikke gjør noe som kan skade tredjeperson så er det et fuckings fett hva han bruker tiden sin til.
 10. 5 points
  Han kunne kanskje gjort det på 20 minutter han også, men han hadde uansett fakturert for en hel time.
 11. 5 points
 12. 5 points
 13. 5 points
  Jeg fatter ikke at noen kan påstå at denne sesongen har vært døll. Det er veldig interessant når det gjelder Sparrows. De er angivelig ukorruptbare, Det vil bli spennende å se om det faktisk finnes en måte å overvinne dem på, nå som de har fått makt av Cersei. Herlig å se at det endelig blir konsekvenser av Cerseis kortfattige handlinger. Hun har alltid hatt ideer med kortsiktige løsninger, og det var noe hennes far visste veldig godt, og hun fikk heller aldri innflytelse nok til å få utført noe av det. Selv om hun selv tror hun er et like stort geni som hennes far. Nå som han er død, og hun har fritt spillerom, er det herlig å se at hun beviser for seg selv at hun ikke er på samme nivå. Samtalen mellom Olenna og Littlefinger var interessant. "A handsome young man". Jeg antar at hans gave til Cersei var Lancell. Når det gjelder tilsvarende gave til Olenna, så tenkte jeg med en gang Gendry. Det gir mening, da Dragonstone ligger i nærheten av Vale, men spørsmålet er jo da på hvilken måte han kan være en fordel for dem. Skal jeg tippe, så vil det være at han kan gjøre krav på tronen når det bevises at Cersei har hatt fått Tommen sammen med Jaime, og Gendry vil da få makten til å løslate Tyrells. Men det vil jo da være en liten stikker i hjulene for Littlefinger, som ikke vil stoppe før han sitter på den tronen selv. Men samtidig var han trengt inni et hjørne der sammen med Olenna. Jeg tror det skal mer til for at Theon bryter ut. En liten samtale med Sansa vil ikke være nok til å få ham til å risikere det der. Hadde han gjort det, ville jeg følt han brøt ut av karakter, med tanke på alt han har vært igjennom. Jeg tror fortsatt at han vil klare å bryte ut av det, men da må det mer til enn det der. Tyrion fikk et overraskende kjapt møte med Dany ja. Trodde ikke det ville skje før i neste sesong. Vanskelig å forutse hva som vil skje videre med de to nå. Og Jorah. Herregud, Daario har blitt en kjip karakter. Han har bare blitt kjipere og kjipere etter rollebyttet. I denne sesongen har han vært utrolig lite interessant, særlig i forhold til potensialet han viste da vi først fikk se ham. Forferdelig casting har nok også noe å si der. Bronn lever videre! (sannsynligvis) Flott med litt mer personlighet på Sand-jentene. Og Sam mistet jomfrudommen. Score!
 14. 4 points
  Forståelig da. Ikke like spennende for Chelsea' supportere, ettersom de får sett den bussen jevnlig gjennom hele sesongen.
 15. 4 points
  Foreldres ansvar for barns skadevoldende handlinger reguleres av skadeserstatningsloven § 1-2: "Foreldre" i skadeserstatningsloven må leses som en henvisning til hvem som rettslig sett er barnets foreldre, uavhengig av om de har foreldreansvar eller daglig omsorg. Etter § 1-2 har man et ubegrenset kontrollansvar (nr. 1) og et begrenset objektivt ansvar (nr. 2). Når man avgrenser etter regelen "som de bor sammen med og har omsorgen for" i annet ledd leser jeg dette som en avgrensning som går parallelt med forelderens tilsynsmyndigheten overfor barnet. I forarbeidene nevnes det er det meningen å utelukke barn som var flyttet hjemmefra eller tilbrakte tiden på anstalt. Her er det viktig å ikke blande inn omsorgsbegrepet fra barneloven, for barneloven er fra 1981 mens skadeserstatningsloven er fra 1969. På tidspunktet skadeserstatningsloven ble gitt hadde ikke barnelovene noe omsorgsbegrep. "Har omsorgen for" må da leses som at man faktisk har en foreldrerolle overfor barnet, det vil si at man har en formell myndighet til å oppdra barnet. Også en helgepappa vil da ha "omsorgen" for barnet mens barnet er der i helgen. Det begrensede ansvaret er et felles ansvar, det vil si 5000 til sammen. Fordelingen mellom foreldrene blir et regresspørsmål.
 16. 4 points
  Er jeg den eneste her inne (uten om Jakoozie) som ikke er inngrodd i Marvel-tegneserier, men kun baserer opplevelsene ut i fra forventet popcorn-underholdningen filmene legger seg på?
 17. 4 points
  Har en heldagsprøve-fasit som er skrevet av læreren selv som omhandler Tufte Wear, altså boxere som Tufte har begynt å selge.. Er jo i samme sjangeren! Kommer godt med, kan dele den om dere sender meg en melding. Inneholder blant annet konkurrentanalyse, forretningside, visjon, overordnet mål og distribusjons strategier
 18. 4 points
  Men må si hun ene i Sand Snakes gjorde opp for dårlig kampscene nå
 19. 4 points
  Du har det kjempebra, men vurderer å bli sammen med en som har brutt din tillit. Slike burde du ikke engang vurdert en gang til. En forelskelse går over og man har realiteten å forholde seg til.
 20. 4 points
  Vi har en vinner! Ingen trekning eller FA-cup-gjetting er nødvendig. Det ble med knappest mulig margin. Vinneren av årets Prediction League er magb! Etter en dryg langspurt vinner altså magb. Uten at jeg er 100% sikker tror jeg ikke magb har ledet sammenlagt før han nå altså vinner. Seieren er absolutt fortjent. Mer om det kommer under resultatene. Jeg har samlet inn litt ekstra statistikk, som jeg håper dere setter pris på (i form av plussvotes, selvfølgelig ) Her er dagens resultater: magb Noctua Christiαno Og sammenlagtlista. Det er altså tre brukere på toppen med ett poeng mellom hver. Litt ekstra statistikk og snacks. Først: hvor mange poeng har brukerne fått i snitt per runde? Tar med de som har over 10 runder. Antall runder står foran nicket. c7Nn hårfint foran sammenlagtvinner magb. 17 c7Nn 6,35 35 magb 6,34 26 Muffinss 6,23 37 Noctua. 5,97 35 blured 5,83 38 Christiαno 5,79 33 Mr. President™ 5,79 38 Jonas2k 5,71 32 Nettels 5,66 38 Knewt 5,63 15 Dapper Chap 5,60 36 Kvalheimaren 5,47 38 OhEasy 5,42 35 Sidious 5,40 32 Latias 5,38 36 PrettyBoy 5,33 38 Karbutar 5,05 15 Lyspaere 4,87 20 kwah 4,55 24 Danielzu 4,54 Og så. Hvem har vunnet flest runder? En knusende seier til magb her og. magb 12 Karbutar 5 Mr. President™ 5 Latias 4 Muffinss 4 Knewt 3 Noctua. 3 Christiαno 3 Kvalheimaren 3 Sidious 3 c7Nn 3 Jonas2k 3 blured 3 Nettels 2 OhEasy 2 Danielzu 2 kwah 2 Dapper Chap 2 Lyspaere 2 crazypower 2 PrettyBoy 1 VaporHead 1 Mats Aa 1 engbrad 1
 21. 3 points
  Nå er det bare å få nok søvn. Masse lykke til alle sammen!
 22. 3 points
 23. 3 points
  Trenger ikke å lete engang. Så snart du får hybelen, legg inn en ny søknad på en annen studentby, så kommer du til å få tilbud i løpet av høsten.
 24. 3 points
  Kan ikke alle dele informasjonen dere har skaffet? Blir så mye lettere for oss alle Har noen feks gjennomført en konkurrentanalyse, og er gira på å hjelpe andre i samme situasjon som dere? Dette her er typiske oppgaver som er gitt på tidligere eksamener, og hvor i boka man finner fasiten, tenker det kunne være hendig imorgen: · Ta utgangspunkt i ekspansjonsmatrisen. Vurder og anbefal en vekststrategi. o Side 26-29. · Anbefal en realistisk kommunikasjonsstrategi. o Side 187-206 +-. · Gjør rede for hvilke tiltak som kan iverksettes for å utvikle personalet som ledd i internmarkedsføringen. o Side 280 + 283-286. · Gjør rede for hvordan «bedrift» kan framstå som en bærekraftig bedrift. o Side 295-300. · Utarbeid visjon, forretningsidé og overordnede mål for den «bedriften». o Side 16-23. · Utarbeid en markedsstrategi rettet mot forbrukermarkedet der du vurderer og anbefaler bruken av konkurransemidlene produkt, pris, distribusjon og markedskommunikasjon. o Kapittel 6, 7 og 8. · Vurder og anbefal hvordan «bedriften» kan arbeide med motivasjon og kompetanseutvikling hos sine ansatte. o Side 257-267. · Vurder hvordan «bedriften» kan posisjonere seg ved hjelp av merkevarebygging. o Side 121-126. · Vurder de aktuelle distribusjonsstrategiene «bedriften» kan velge, og gi en begrunnet anbefaling. o Side 175-178. · Drøft de utfordringene «bedriften» står overfor ved valg av produksjonssted for produktene ut fra et etisk og et forretningsmessig perspektiv. o Side 309-310. · Beskriv mulige og realistiske personalkonflikter som kan oppstå ved fusjonen, og diskuter hvordan disse kan håndteres på en god måte. o Side 236. · Gjør rede for hvordan «bedriften» kan bruke pris som virkemiddel i denne situasjonen. o Side 129. · Foreslå en kampanjeplan og begrunn ulike aktiviteter og tiltak som du mener bør inngå i en slik lanseringskampanje. o Kapittel 9. · Gi et begrunnet forslag til valg av mediemiks for «bedriften». o Side 194-203.
 25. 3 points
  Hadde det ikke vært for at det sto "Ronaldo" så hadde jeg ikke visst hva faen han bablet om.
 26. 3 points
  Det var vel en russer. Har sikkert flere førerkort
 27. 3 points
  PC treng kabinett med nødvendig innhold samt OS, tastatur + mus og blu-ray drev for å stille på likt grunnlag med XO/PS4. Kjøpt i norge ferdig bygd ser eg ikkje korleis det PC-konseptet skal kunne bli billgare og betre. Bygge sjølv og utelukke blu-ray drev, tastatur + mus og Win7/8,1 synast å dreie samanlikninga vekk fra det vanlige forbrukere vil sjå på som reellt. Det blir oppkonstruert og virkelighetsfjernt.
 28. 3 points
 29. 3 points
  Herregud hvor mange hellig/fri dager det har vært i det siste... Irriterende at alt er stengt hele tida.
 30. 3 points
 31. 2 points
  Du evner ikke å se mulige konsekvensene av at Cersei ble skameid som følger av sin egen plan? Og at Tyrion havner i hendene til Dany kanskje kan gi henne ett spark i ræva mot Westeros? Tarly-cuddle og Sand-tits var en herlig bonus.
 32. 2 points
  Så ta den på PM istedenfor da?! Herrefred hva er problemet, mr tomme trusler?
 33. 2 points
  Haha, noen ganger er det som manusforfatterne plutselig husker at de har store ulver til disposisjon ^^
 34. 2 points
  Det er relativt naturlig for de fleste par som bor sammen å også eie sammen. Om man sitter godt i det fra før av og ikke har behov for å flytte er det at den ene kjøper seg inn en fornuftig løsning. Over tid får de aller fleste en relativt sammenblandet økonomi uansett.
 35. 2 points
 36. 2 points
  Men er det bedre enn Jedi Academy!? For ett spørsmål! Ingenting slår Jedi Academy!
 37. 2 points
  Greit nok. Men da er det vel også ditt annsvar. Altså ikke noe mer barnebidrag. En helt annen sak hvor du har en så slippery slope at det blir latterlig å engang vurdere det. ''Å jeg sa at jeg elsket deg, ville være sammen med deg resten av livet og ville ha barn med deg før jeg tryglet deg om å få sprute i deg uten noen form for beskyttelse? Hahaha, jævla hore, gi meg bevis!'' Jeg føler ikke at det er en veldig slippery slope å også gi mannen et minimum av selvbestemmelsesrett etter sex. Som sagt, virker det å kunne frasi seg ansvar for barnet som en veldig beskjeden rettighet sammenlignet med de kvinnen har, som forøvrig inkluderer å kunne si fra seg alle plikter ved å adoptere bort. For min del tror jeg ikke jeg ville klart å ikke være en del av livet til barnet om jeg ble far, men jeg tror ikke det har noe for seg å tvinge noen til å ta ansvar gjennom lovverket. Derfor synes jeg det er rimelig at også menn får et valg.
 38. 2 points
  Gorilla Tape > Rape Tape
 39. 2 points
  Artig og flott nærstudie. Jeg ser en rådyrbukk som stikker hodet opp mvh Jan
 40. 2 points
  Det jeg sliter med å forstå i denne historien er hvorfor opplegg til el-bil er problem, tatt i betraktning: Jeg antar da at disse "andre" el-kontaktene kanskje er tiltenkt motorvarmer, støvsuging etc. siden el-bil åpenbart virker veldig fremmed for de andre andelseierne(?) Men hva du bruker av mengde strøm (hvis det var et issue) er jo håndtert at hver enkelts kurs (sikringskap) Hvorvidt du fyrer opp en stekeovn på 3000 watt eller lader el-bil er jo ett fett og uvedkommende andre. Nå som el-bil er såpass utbredt og allemans-eie bør man vel ha en god (logisk) grunn for å nekte noen lade-mulighet. Å nekte bare for å være tverr hadde vel ikke holdt i en domstol-behandling.
 41. 2 points
  Ut det året du fyller 20, får du 75% rabatt. Brennsikkert! Men det gjeld sjølvsagt bare på offentlege tannklinikkar. Hjå private betalar du fullt (det er det normale, iallfall).
 42. 2 points
  Trukke konkurrentanalyse er særlig viktig på denne eksamen. Hva f.eks XXL har som mål, hva de antar om seg selv, deres strategier, deres kompetanse og ressurser ol. er jo umulig for oss å vite. Da måtte vi gjort undersøkelser om dette. Jeg tror det er viktig å lese om spesielt distribusjon og merkevarebygging. Videre må det også leses om motivering og kompetanseutvikling Se også på ekspansjonsmatrisen, muligens også litt om pris da dette har blitt et viktig konkurransemiddel i sportsbransjen
 43. 2 points
  Kingstone er ikke mitt førstevalg på minnekort, har dårlig erfaring i jobbsammenheng med ustabile og korrupte kort men til deres forsvar var det de billigete kortene de hadde den gangen "oppdater enheten og kast kortet". De kortene du har skal være kompatible med begge kameraene, hvis du kjøper kort som er UMDA7 må du være sikker på at du har oppdatert softvare i kameraene. Personlig så bruker jeg kortfabrikanten som er nevnt hyppig av andre her og har brukt kort fra denne fabrikanten siden begynnelsen av 2000 taller uten problemer, kan også legge til at jeg alltid formaterer kortene i den enheten som skal bruke kortet og formaterer alltid istedenfor og bruke slette-funksjoner så jeg er sikker på at jeg får et fullstendig formatert kort hver gang. Sletter heller ikke bilder underveis for sikkerskyld og gjør heller det i etterkant.
 44. 2 points
  Rett skal være rett,småkjipt å gå inn med negative spådommer. Men han hadde rett.
 45. 2 points
  At Logitech ikke bryr seg om hva du sier på et forum i Norge, men de bryr seg om at du kjøper eller ikke kjøper musen deres. Det er selvsagt helt greit at du uttaler deg på forumet, men du har ikke klart å demonstrere på noen som helst måte at du har "mer rett" enn de som akkurat som meg har tenkt å kjøpe denne musa. Så det du sier har ingen betydning
 46. 2 points
  Lukket avdeling på Skien fengsel har visst fått åpen WiFi.
 47. 2 points
  For min del må det ganske langt bort fra Underground altså. Ut av byen, inn på landeveiskjøring A-Å igjennom landsbyer,skog,fjellrekker og via kysten osv. Det var tider det.
 48. 2 points
  Røttene til Need for Speed er racing med eksotiske biler på racingbaner, småbyer, og landeveier, Hot Pursuit (2010) er en nyere tittel som ligner originalene i setting. Det som vises her minner mer om Need for Speed: Underground (sjette spill i serien,) som var et enormt avvik fra tidligere titler i setting da det kom ut!
 49. 2 points
  Ble ordentlig skuffa når jeg så videoklippet. Det viser jo bare et knippe glade kenyanere, ikledd dress (med 17.mai-sløyfe), veivende med norske flagg, som danser og skaper stemning i et 17. mai-tog - som, la oss være ærlige, normalt sett er ganske kjedelige. Ingen kapring av noenting, jo. Er pølsespising og barneleker en mer feirete måte å feire på?
 50. 2 points
  Og når man ikke trenger asyl lenger, så trenger man ikke asyl lenger.
×
×
 • Create New...