Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/19/14 in all areas

 1. 18 points
 2. 9 points
 3. 8 points
  Lag som ikke spiller i årets CL: QPR, Manu.
 4. 7 points
  Syntes Vista fungerte helt ok, dersom du hadde en grei PC
 5. 7 points
  Akkurat som du kan dø på en morsom måte, så kan du være nær ved å brekke nakken på en morsom måte. Slik som her!
 6. 5 points
  Håper jeg vinner. Blir skikkelig spennende å oppleve hvordan en USB-antenne kan kan gjøre mitt kablede Gb-nettverk kjappere...
 7. 4 points
 8. 4 points
  Selvfølgelig ikke. De er jo bare på fisketur.
 9. 4 points
 10. 4 points
  Du vet han fyren i det siste bildet var nær ved å brekke nakken? Ser ikke helt humoren i det...
 11. 4 points
  Kanskje dere heller skulle kjøpt Southamptons liste med overgangsmål for sommeren istedenfor halve laget deres? Hadde sikkert vært mye rimeligere
 12. 3 points
  XP hadde i sin tid like mye problemer som Vista, det er bare at folk har korttidshukommelse. Det mest avslørende er når folk elsker Windows 7 men hater Windows Vista, på tross av at en oppgradert Vista er praktisk talt nesten det samme. Har først media bestemt seg for å hate eller elske et produkt så er mye gjort, uavhengig av graden av sannhet. Forøvrig kunne artikkelen også sett på følgende: - CP/M og MP/M - operativsystemet som MSDOS var en kompatibel klone av, MP/M hadde samme tvilsomme flerbrukersystem som ITS. CP/M er viktig fordi Windows har fremdeles sine spor fra det, inkl. de plagsomme stasjonsbokstavene og filetternavn som .EXE og .TXT. - Mac OS (1984) - det gikk flere år før dette var brukbart til noe særlig. - BeOS og mange flere…
 13. 3 points
  Neida, Liverpool skal senke Real Madrid som Lampard senket Chelski.
 14. 3 points
  Mange som sikkert er meget god når de har dagen.
 15. 3 points
  Se Balotelli på innlegget. Går med ryggen til ballen å ser ned i bakken...Snakk om å være engasjert
 16. 3 points
 17. 3 points
  For dårlig for Ramius, godt nok for Heston Blumenthal. Jeg vet hvem jeg stoler mest på..
 18. 3 points
  Bra du skriver at du ikke gidder å riste på hodet. "Jeg bruker så lite energi på deg at jeg må skrive om det" Hva som er logisk med det skjønner ikke jeg, så kanskje det er du som burde ta et kurs i "grunnleggende logikk"
 19. 3 points
  Ikke siter bilder er dere snill, det er nok å se bildet en gang
 20. 3 points
  Jeg liker det jeg ser og hører her. Nå er jeg nok ikke en aktuelle kandidat da jeg er en halvgammel, halvskallet og halvfeit krok fra Bergen, men jeg liker at gamer.no prøver å få fatt i folk utenom de vanlige kanalene. Altså at man ikke trenger å være utdannet videojournalist for å få muligheten. Håper dere klarer å lure frem noen gode journalistspirer som kanskje ikke ellers hadde gått den veien...
 21. 3 points
 22. 3 points
  Aldri er folk fornøyd. Kommer det mystery shoppers innom butikken, så noterer de sekunder (tidsbruk generelt) fra de blir sett på (øyekontakt) og tiden det tar fra de går inn til de blir spurt om hjelp. Det samme når nettmagasiner á la Dinside og Amobil tester kunnskapen og kundeservice i elektronikkbutikker spesielt. De teller også tidsbruk fra de ankommer til de får hjelp. Hva forventer kunder at vi skal gjøre da? Det er helt umulig å tilfredsstille alle. Er man litt forsiktig og smiler til en kunde for å vise at man har sett vedkommende, men ikke spør han/henne om hjelp, så bryter de gjerne ut "Går det an å få noe hjelp i denne butikken eller?!" med et litt oppgitt blikk et minutt etterpå. Jeg er enig i at selgere aldri skal følge etter deg et eneste sted, spesielt ikke hvis du svarer nei eller at du bare kikker, men å bli irritert for at du blir spurt om hjelp? Det får da være grenser.
 23. 2 points
 24. 2 points
  Hovedkjernen i utrenrikspoltikk er at prinsipper lett kastes til sjøs om det er for dyrt å følge de. AtW
 25. 2 points
 26. 2 points
  Det er som sagt helt umulig å gjøre alle fornøyde. Noen blir sinna fordi de ikke blir spurt innen det har gått 30 sekunder, andre tilter fordi de blir "forstyrret". Hvis mulig, pleide jeg å søke blikkontakt med kunden som kom inn i butikken for å si hei. Det er normal høflighet. Hvis han smilte og hilste tilbake, så sa jeg at han må si fra om han trenger hjelp (eller jeg gikk bort litt senere hvis jeg allerede sto med en kunde). Hvis vedkommende bevisst overså eller ignorerte meg, så antok jeg at han ikke ønsket hjelp. Og kunder med øretelefoner nikket jeg til, men jeg ser øretelefoner som et "ikke plag meg"-antrekk så da måtte de aktivt spørre om hjelp om de trengte det. Jeg husker spesielt godt en episode. Det var en kunde i butikken, som allerede hadde fått tilbud om hjelp. Min kollega spurte om jeg kunne hjelpe han med å løfte opp noe, og i mellomtiden gikk den kunden ut, og en annen kom inn. Vi registrerte ikke dette og trodde det var samme kunden, så jeg gikk bort til datamaskinen for å fortsette å svare på en e-post. Så ett minutt etter gikk kunden mot utgangsdøra med den sure kommentaren "varene går da ikke ut av butikken av seg selv". Kundeservice mottok en klage på oss, med kommentaren at vi var mer interessert i å "hacke data" (ja, det var nøyaktig det ordet han brukte) enn å hjelpe kundene i butikken Men så var det den typiske sure, gamle kunden som ingen liker da, så det var for så vidt helt greit.
 27. 2 points
  Neida, men han er god nok til å være førstevalg for Arsenal
 28. 2 points
  Det tror jeg gjelder de fleste voksne mennesker, uansett kjønn. Rusbruk skal ikke holdes skjult, så enkelt er det bare. Hvorfor det? Om man ikke bor sammen så spiller det vel ingen rolle hva man gjør når man er alene. Alle har et privatliv som ingen har noe med. Noe annet om man bor sammen, da vil jeg være enig at partneren bør vite om hva man gjør. Det er ganske sjokkerende at noen kan mene det. Når man er i et forhold respekterer man den andres sterke synspunkter, og hvis det ikke er forenlig med hva man selv synes og mener om ting så gjør man det slutt.
 29. 2 points
  Lag som ikke spiller i årets CL: QPR, Manu.Men likevel klarer dere ikke å slå ligaens dårligste lag på egenhånd. Har ikke møtt United enda, si.
 30. 2 points
  https://twitter.com/TheChelseaViews/status/523836058224836608 Boring, boring Chelsea!
 31. 2 points
  Jeg har hatt 3 DS4 som har gått i stykker på forskjellige vis, 2 stk er til rep, har 1 til låns som er treig på r2 knappen og hakkete venstre stikke. DS4 virker veldig billig i mine øyne.
 32. 2 points
  Ikke dumt spørsmål det Det kommer an på hvordan du trener og hvilket formål du har med treningen. Hvis du er styrkeløfter og har planer om å konkurere i benkpress er det jo dumt å kutte det ut Jeg er også usikker på om listen du har lagt ut der er en oversikt over en enkel treningsdag, eller om dette er din totale samling av øvelser du gjør, fordelt på mange dager/en uke. Om du trener slik jeg gjør - for synets skyld - (Behøver absolutt ikke bety at man ikke trener seriøst) er det ingen problemer med å kutte ut benkpress. Det finnes 100 brystøvelser som kan erstatte benkpress og som er mer skånsomt for håndleddene/skuldrene dine. Personlig har jeg aldri trent benkpress på mine 20år som skrot-løfter. Nedfall kan du og kutte ut - tren de øvelsene du har lyst til, og kutt ut de øvelsene du føler belaster kroppen din feil eller som du ikke liker av en eller annen årsak. Kropper er forskjellig, og ikke alle øvelser passer til alle - personlig synes jeg nedfall er en fantastisk øvelse for rumpestumpen og andre støttemuskulatorer, men jeg får en ubehagelig følelse bak kneet (en sene i hasen) og det kjennes ut som om noe "har lyst til å ryke" når jeg kjører nedfall. Jeg kjører derfor denne øvelsen veldig forsiktig - Jeg ser denne øvelsen som en av de hvor man ikke trenger å legge på så veldig mye vekt, det kan holde med 20kg`s stanga + 5-10kg på hver side for min del. Nedfall-bevegelsen 12reps X5 er mer enn nok til å gjøre meg støl i musklene jeg ikke tredde jeg hadde. Tren de øvelsene du har lyst til å trene, kutt ut de du ikke like - ikke noe problem, ha det gøy
 33. 2 points
  Ser du går ut i fra at fond alltid går opp over 20 år. Du burde sjekke ut utviklingen på Nikkei indeksen for Japan. Den er fortsatt vesentlig lavere nå enn den var i 1989. Ikke mye oppgang å finne der på de siste 25 årene. https://finance.yahoo.com/echarts?s=^N225+Interactive#symbol=^n225;range=my;compare=;indicator=volume;charttype=area;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=off;source=;
 34. 2 points
  De som kan tjene på at fondet synker i verdi er de som kan kjøpe andeler i det. Av og til er det de som allerede eier andeler, men det er slettes ingen nødvendighet. Og dersom du er i den posisjonen at du allerede eier andeler, og i tillegg skal kjøpe mer så tjener du fortsatt mindre enn om du ikke eide andeler da fondet sank i verdi. Å kjøpe fondsandeler jevnt og trutt over tid er selvfølgelig fornuftig, men slettes ikke nødvendig. Påstanden var altså at "det er perfekt for deg som har penger i fond at verdien går ned". Det er en påstand som enten krever flere implisitte forutsetninger for å være riktig, eller så er den gal. Og det er uansett ikke de som har penger i fond som tjener mest på at verdien går ned.
 35. 2 points
  Huff.. medlem som har 24.235 innlegg skriver sånne kommentarer som deg. Burde jo finne på noe annet og gjøre om du skal sitte her og si at 10% nedgang er farlig, eller negativt med fond når du skal ta ut pengene om mange tiår. Jeg har grunn til og riste på hode da. Håper virkelig ikke du sitter her og gir råd til andre om økonomi og får folk til å selge fondet sitt pga et nedgang på 10% eller lignende. Du har en flott forståelse på fond og aksjemarkedet ser jeg.
 36. 2 points
  Som folket skriver, så er dette en liste over trådløse nettverk i nærheten som du kan koble deg til. Åpne nettverk uten passord, har utropstegn. Da har folk enten ikke tatt bryet med å sikre seg (kanskje de ikke en gang er klar over hvordan eller at det er åpent for alle) eller noen kan tilby "gratis nett" som de overvåker med viten og vilje. Bruk alltid VPN på ukjente nett! (Dagens moralpreken.) Hvis denne PC-en ikke skal kobles via wifi, så er vel det enkleste å skru av det trådløse kortet? Skru på "flymodus" som vist på bildet. https://www.youtube.com/watch?v=S0zt4opqL18
 37. 2 points
  Allan Broch vil enten fortsette å betale på huslånet sitt, ellers vil han gå den samme veien som de utrolig mange som har forsøkt dette i USA: Banken tar utlegg og selger huset hans. Som de jo også gjør i filmen. Og når han forsøker seg på sin argumentasjon for norske domstoler vil han bli ledd av. Der vil han ikke oppleve å få gehør. Ei heller hos andre deler av samfunnets maktapparat. UCC, Uniform Commercial Code, er en modellov. Det er ikke en faktisk vedtatt lov i seg selv, det er et forslag til amerikanske delstater om hvordan de skal utforme sin privatrettslige handelslovgivning. Norsk avtale- og kjøpslovgivning bygger på mange lignende prinsipper som UCC (for eksempel prinsippet om at et tilbud som ikke har fristdato er gyldig i "rimelig tid"), hovedsakelig fordi den internasjonale løsøresalgskonvensjonen (CISG) delvis bygger på disse prinsippene. Norge har vedtatt CISG (med én reservasjon, som blir trukket i disse dager), så at norske regler ligner litt på UCC er ikke overraskende. Det er imidlertid fortsatt norske regler som gjelder. Påstanden på en av disse nettsidene om at "all handel styres av UCC" er ganske misvisende, all den tid det går an å vise til store mengder norsk rettspraksis som går direkte mot UCC-prinsippene. Så, denne Allan Broch. I Lindorff-saken hans ble han krevd personlig for gjeld et AS stiftet før det gikk konkurs. Her ser jeg det som mest sannsynlig at Lindorff ikke har kunnet vise til personlig ansvar, og derfor har avsluttet saken av eget tiltak. UCC-innsigelsen hans er dermed irrelevant. Den ene saken han hadde i retten tapte han (boligen hans blir tvangssolgt på filmen), så det er jo åpenbart at rettsvesenet ikke tror ham.
 38. 2 points
  Jeg vil ikke kalle min orange, heller neon-rød. Det er en frisk og sporty rødfarge. Den er ikke noe for den som ønsker å være anonym, men er lett å finne igjen hvis man legger den fra seg.
 39. 2 points
  ..hvilket er fantastisk for alle teknologi-interesserte som ikke leser ExtremeTech
 40. 2 points
  Hadde bare denne pakken kommet på PC også. Desverre ser utsiktene for det ganske mørke ut Konsoll er ikke aktuelt lengre, GTA V på 360 var det siste konsollspillet for meg. Heretter er det bare PC som gjelder, en spillplatform som jeg har hatt i bortimot 20 år nå.
 41. 2 points
  Anbefaler å begynne med å prøve ett års skolegang i utlandet. Det krever endel research og forberedelse fra din side, men det gir deg veldig mye tilbake. Du lærer hvordan et annet samfunn fungerer, blir bedre på språk, kultur og lærer deg hva som er bra og ikke så bra i det andre landet og ikke minst Norge. Og ikke minst lærer mange mye om seg selv og hva de egentlig har lyst til å gjøre. For de fleste som gjør dette blir det den beste perioden i livet deres og det er ingen arbeidsgivere som ikke ser slik erfaring og utvidet horisont som et stort pluss. Litt uti året vil noen få veldig lyst til å reise tilbake til Norge som de vil sette mye større pris på og noen finner ut at de skal satse mere på utlandet. De har uansett lært mye og vokst av erfaringen. Det finnes en rekke ordninger og program for å ta et år i utlandet. Du kan jo starte med ANSA, veileder på skolen og søke litt på nettet. Ja, jeg har selv studert i utlandet.
 42. 2 points
  Det finnes sikkert refleks i ein eller anna form som passar betre enn den typiske refleksvesten. Går eg utan refleks i mørket, tar eg utgangspunkt i at alle bilane vil kjøre meg ned, så eg oppfører meg deretter. Dvs. ikkje gå i grøftekanten og heile tida ha kontroll på kvar bilane er.
 43. 2 points
 44. 2 points
  Jussen i saken er i utgangspunktet lett: Man er forpliktet til å overholde de avtaler man inngår, eller på latin pacta sunt servanda. Dette ble formalisert i norsk rett gjennom Kong Christian femtes lov av 1687 og som fortsatt er gjeldende: For å lage en beskyttelsesmekanisme har man i moderne retten innført standarder for avtaletolkning, bestemmelser for hvordan visse avtaler skal inngås, hva de må inneholde (formkrav) og hvordan de skal gjennomføres hvis de ikke overholdes av den ene part. Det er også innført lempings bestemmelser. Men dette er ikke nytt, allerede i art. 2 fra tidligere nevnte lov kan man lese: Jeg håper du er enig med meg så langt. I videoen du linket til står det følgende (fornorsket): Slik jeg oppfatter det så er det ikke omtvistet at man har inngått en avtale, men hvorvidt denne er gyldig. Jeg viser til videoen du linket til der det står (fornorsket): Slike jeg har oppfattet det, og du må gjerne korrigere meg hvis jeg tar feil, er at Allan Broch mener at banken ikke lovlig kunne låne penger for internasjonale banker. Slik jeg ser den problemstillingen så må man skille mellom a. om det foreligger en gyldig avtale mellom Allan og Banken der Allan godtar å motta x antall kroner fra banken mot at banken kan ta pant i hans hjem og b. hvorvidt banken lovlig kan benytte avtalen de har inngått med Allan som sikkerhetsstillelse for sitt lån. Selv om banken sin avtale om å opprette et lån på bakgrunn av den avtale Allan har inngått er ugyldig, kan jeg vanskelig se at det skulle automatisk ugyldiggjøre Allan og banken sin avtale. Det må legges til grunn at Allan har fått en ytelse fra banken (selv om den kun var elektronisk) siden han har a. gitt en gjenytelse i form av pant i eiendommen og b. han har overdratt eiendommen. For all enkelhet så la oss si at han fikk kjøpe denne eiendommen (det kan også tenkes at han arvet eiendommen, men tok opp lån for å kjøpe seg bil eller pusse opp huset). Prinsippet bli uansett det samme siden Allan har betalt enn tredjeperson den ytelsen han har fått fra banken. Det betyr noe forenklet at banken har overholdt sin avtale med Allan, og at Allan må overholde sin del av avtalen. At banken egentlig ikke hadde disse pengene, eller ikke hadde disse midlene, har i dette tilfellet ingen ting å si for Allan sin avtale. Misligholdelse av avtale mellom banken og internasjonale aktører er en annen sak. Resten av problemstillingen er egentlig filosofi, altså hvorvidt en stat kan ha et "eierforhold" til en person. Det er ikke noen ny problemstilling, og har vært ivrig diskutert i filosofien. Dette er også noe man kommer inn på i ex. phil. Kort oppsummert så går denne debatten ut på at mennesket i en naturtilstand lager en samfunnkontrakt for å bli med i en større enhet (samfunnet), dette gir en del nødvendige goder herunder beskyttelse. Hobbes, Locke og Rousseau er sentrale filosofer i denne debatten. De alle mener at det er en fordel å inngå en slik samfunnskontrakt, selv om de har en del forskjellige syn rundt den. Dette er selvfølgelig en problemstilling som man kunne skrevet mye mer om både juridisk og filosofisk. Så dette innlegget må kanskje sees på som en kort oppsummering. .
 45. 2 points
  Jepp. Noe nytt. Som skiller seg litt ut,og er litt spesielt. Er muligens akkurat det som skulle til for at jeg fortsetter med samsung,og kjøper min android telefon nr 2
 46. 2 points
  Du kan spille campaignen. ...men det er tåpelig uansett. Spillet burde komme på to bluray-discer.
 47. 2 points
  Dette ser helt fantastisk ut! Har ventet lenge på en slags oppfølger til Postal 1. Folk som føler seg støtt kan bare la være å spille det =)
 48. 2 points
  Hehe, å steike! Ikke ofte et spill tar meg litt på senga..men det her ser jo helt skrullete ut. Og jeg digger det! Dem som synes det her blir for voldsomt må har voldsomme problemer med ekstremt mange filmer. Men det er jo mye mer aktuelt og mer oppmerksomhet å få ved å sette fokus på spill. Nei det her synes jeg ikke er å gå for langt. Spill er fiksjon og mer er det egentlig ikke å si om den saken.
 49. 2 points
  Altså, før eller siden må noen fortelle keiseren hva hans nye klær egentlig er.
 50. 2 points
  Du har lov til å skrive om nesten alt her inne, men du er ikke fritatt kritikk, konstruktiv eller ikke. For å kommentere dine tråder spesifikt, så finner du på veldig mange egne ord, uten å forklare tydelig hva de betyr. Det skaper en del forvirring og fremstår som tåkeprat for de fleste. Du burde jobbe med å bli mer tydelig hvis du vil bli tatt seriøst av den gjengse bruker på diskusjon.no. Jeg får også inntrykket av at din egen oppfattelse av hvor tydelig du fremstår i dine forklaringer er ganske virkelighetsfjern. Tilpass forklaringene til ditt publikum.
×
×
 • Create New...