Gå til innhold

Lord Augustface


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

1987: Dinosaur Jr. - You're Living All Over Me

 

Hadde det ikke vært for Dinosaur Jr. ville jeg sikkert gitt faen og tatt tre Sonic Youth-album på rad. Enda godt vi har Lou, Murph og Mascis – åttitallets nest viktigste band. Albumet høres ut som det er spilt inn på en kassettspiller, Mascis bryr seg ikke så veldig om småtterier som å synge rent og Murph tror jeg har plassert trommesettet på helt feil sted i rommet. Lou gjør enkelt og greit jobben sin, som bassister alltid gjør. Det hele er bråkete, ubalansert og skarpt, men det er så mye følelse i gitarspillingen og den slepende vokalen at resultat er direkte vakkert, og melodiene rocker noe uforskammet. Resultatet er et av tiårets beste, hvis ikke det beste, album.

 

(embedding disabled :()

 

Som et plaster på såret for at dere måtte åpne en helt ny tab for å høre skal dere også få et lite utdrag fra et intervju av Mascis.

http://www.youtube.com/watch?v=V-G7OMnV478

Endret av Lord Britishface
Lenke til kommentar

1988: Public Enemy - It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back

 

Samme hvor bra det er så kan jeg ikke poste bare post-punk og alt rock, så nå som jeg midlertidig skifter spor, hvorfor ikke gjøre det med tidenes beste og viktigste hip-hop-album? Musikken er kompakt og voldsom, med tydelige doser funk og en innovativ bruk av sampling. Tekstene vitner om en klar visjon og samfunnsviten, presentert med styrke og intelligens, og fremførelsen like så. Det er et kombinert musikalsk mesterverk og politisk manifest.

 

Endret av Lord Britishface
Lenke til kommentar

1989: Beastie Boys - Paul's Boutique

 

Never been dumped 'cause I'm the most mackinest

Never been jumped 'cause I'm known the most packinest

 

Unnskyld til Pixies, men jeg tror alt rock-scenen har fått sin representasjon for nå, og slutten av åttitallet var en regelrett gullgruve av hip-hop-klassikere, og Beastie Boys var ikke langt unna å toppa heile driden. Paul's Boutique er det perfekte eksempelet på at sampling er en kunstform i seg selv (og et av de siste, siden plateselskapene innså at det var store penger å tjene, og dermed gikk rettens vei for å få betalt), og så fullpakket av referanser til hendelser, personer og populærkultur at du bruke månedsvis på å grave gjennom alt. Når det i tillegg er utrolig morsomt og har, ifølge selveste Chuck D fra nevnte Public Enemy, de beste beatene i bransjen, da blir resultatet storslått.

 

Lenke til kommentar

Jeg er klart over at det har blitt dårlig med det annonserte "unngå det opplagte", men jeg lover at det vil bedre seg nå som vi nærmere oss nyere tider og diskoteket mitt vokser.

 

1990: John Zorn - Naked City

 

Albumet er en blanding av originale Zorn-komposisjoner og cover av filmmusikk (samt én jazz-standard), fremført i en fusjon av jazz, grindcore, metal, country og et utall andre sjangre som ofte bare kan høres i noen få sekunder, før de forsvinner i et hav av støy. Naked City er forbløffende originalt, teknisk imponerende og uendelig givende. Det er så godt som umulig å forstå hvor vidt albumet spenner uten høre hvert eneste spor.

 

 

Flere klipp:

 

 

 

 

Endret av Lord Britishface
Lenke til kommentar

1991: Slint - Spiderland

 

Albumet best kjent for å være det albumet som burde være bedre kjent. Spiderland kickstartet hele post-rock-sjangeren, og sounden – krystallklar, minimalistisk, kompleks og quiet/loud på et vis som aldri før hadde blitt gjort – inspirerte en hel generasjon av musikere.

 

 

NB! Bedre på tiende gjennomhøring enn første.

Endret av Lord Britishface
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...