Gå til innhold

SSD-tråden: info om og diskusjon rundt SSD


Anbefalte innlegg

De fleste SSD bruker allerede veldig lite strøm. Maks 2 watt forskjell under sekvensiell last vil ikke utgjøre stor forskjell på din batterikapasitet når man tenker på hva CPU, skjerm, wifi ++ trekker.

 

Å velge denne SSD over andre merker pga strømforbruk, mener jeg vil være å skyte seg selv i foten. Hvis du derimot klarer deg med 60GB OS og ikke vil betale mer enn 1000,- så er dette et godt valg. Alternativet hadde vært C300 64GB, som også er anbefalt i denne tråden.

Jeg vet at det ikke er veldig stor forskjell. Men akkuratt denne disken så ut til å ha både ca lavest effektforbruk men alikevel kunne tilby en god ytelse. Har allerede en litt effektgjerrig harddisk, og vil ha optimal battertid. Har sett testen du linket til(og en del flere), og den forskjellen SSDen gir på strømforbruk synes jeg er verdt det. Trenger ikke topp ytelse i min bærbare, men vil likevel ha en god SSD. Med tanke på at denne SSDen bruker mye mindre strøm enn min konvensjonelle harddisk, så vil jeg selvsagt få bedre batteritid. I tillegg øker jeg produktiviteten, noe jeg sliter en smule med nå. Går litt tregt av og til. Ikke alltid det skyldes harddisken, men ofte(spørs hva jeg driver med). Akkuratt strømforbruk var litt viktig for meg. Jeg så på C300 64GB men den brukte for mye strøm.

 

Jeg klarer meg med 40GB, men siden 60GB (Corsair) koster omtrent hundre kroner mer, så velger jeg selvfølgelig den. I tillegg har jeg minimalt med penger å bruke fordi jeg er leieboer og skal på CeBIT neste år i tillegg til å kanskje kjøpe noen andre småting. Så da er også prisen ganske viktig, 1000 NOK er midt i blinken. Også tilbake til det med strømforbruk; Når jeg ikke behøver mer ytelse enn hva F60 tilbyr så kjøper jeg selvsagt ikke en SSD som bruker ekstra mye strøm og egentlig ikke tilbyr meg så mye mer(fordi F60 har bra nok ytelse). Det jeg egentlig lurte på var om ytelse, og andre spesifikasjoner var gode. Etter hva jeg har lest, så trodde jeg det. Ville bare dobbelt skjekke. Nå har jeg jo egentlig fått svar på det.

 

 

Corsair Force 60 er et godt valg i laptop som systemdisk.

Okei, flott. Da blir det den på meg. Lurte egentlig også på om dere viste om mer strømgjerrige SSD enheter da jeg vurderte C300 og F60, men tviler sterkt på at det finnes noe bedre enn F60 på dette punktet. Valget falt altså da på F60. :)

Endret av StianAarskaug (S10QaN)
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fusion-IO slipper ioDrive Octal for salg (tidligere var det kun spesialbestilling fra statsetater). >1M IOPS, 6GB/s (ikke Gbps), og opp til 5,7TB kapasitet.

Press release

 

EDIT: De demonstrerte prototype ioDrive Octal i fjor på denne tiden. Det er fint LSI gir OCZ konkurranse, men de mangler en del på Fusion-IO ;)

Mhp. ytelse er det jo ingen som kommer nær FusionIO, men det er ikke et fullkomment konsept de har enda. Det er nokså drygt når driveren til lagringsenheten din begynner å beslaglegge flere GB med RAM. Antagelig flere titalls GB med Octal i enkelte tilfeller... Mye av problematikken kan antagelig løses med bedre interasjon mot filsystemene og nye filsystemer. Poenget er vel at FusionIO presenterer flash minne "raw" til driveren så ligger all logikk som ellers ville vært i egen kontroller på kortet i driveren. Jeg tror konseptet vil kunne integreres bra mot COW baserte filsystemer siden de jobber veldig på linje med hvordan flash minne jobber best, dvs. overvekt av sekvensiell skriving og tilfeldig lesing.

Endret av Anders Jensen
Lenke til kommentar

En av de store fordelene med måten FusionIO har satt opp enhetene på er jo nettop at de bruker CPU til mye av jobben i stedet for en on-board kontroller. CPU har mye mer regnekraft en en kontroller kunne hatt, og det gir både lavere latency og skalering av ytelse med CPU kraft. I servere hvor ioDrive plasseres er sansynligvis ikke CPU belastningen som medfølger noe stort problem. Det er jo også infiniband mulighet med ioDrive, så host systemet som tar RAM og CPU belastningen trenger ikke være det samme som gjør andre beregninger.

Jeg sier ikke de har gjort det perfekt, men de har en veldig god løsning som skalerer veldig bra.

Lenke til kommentar

WD SE Blue 64 ligger selvsagt litt bak de beste men ikke så mye som man skulle tro.

 

Til normalt bruk er det ikke allverdens forskjell fra SSD til SSD.

 

Den store forskjellen ligger som kjent i å gå fra HDD til SSD.

 

Jeg har ingen problemer med å anbefale WD SE Blue, hvis prisen er bra er det et godt kjøp.

 

De modellene som det er linket til er attpåtil SLC, hvis dette er riktig er det innbruddspriser for 32GB og 64GB utgavene.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

SLC faktisk? Haff må jeg kjøpe fler asså. Man blir jo fristet til å ha det som OS disker i mindre belastede maskiner rundt i huset. Dvs. de som jeg ikke føler X-raid0 gjør særlig nytte.

 

Tror det blir lenge til vi ser SLC priser på dette nivået. (om noensinne)

 

(måtte sikre meg noen jeg også :) )

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...