Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

30 Days of Night

 

Traileren så bra ut, og gledet meg litt til å se den. Filmen gikk altfor fort fra rolig til fullt helvete og monstrene ble vist frem nesten med en gang. Av en eller annen grunn gjemte de de vekk i skyggene etter det igjen. Ganske poengløst. Elendig og usammenhengende historie og den siste halvtime/timen bare satt jeg å lo, for var ingenting var logisk. Flere scener var rappet fra andre filmer.

Det virket ikke som de klarte å bestemme seg for om det var vampyr- eller zombiefilm de ville lage og bare heiv sammen noe. "Vampyrene" hyler og skriker til hverandre uten grunn halve filmen. Hovedpersonene har i ett tilfelle en god ide for å få tatt knekken på dem, tester den ut og det fungerer. Vi ser ingenting til det resten av filmen, så var ganske unødvendig. Sluttkampen tar kaka, at de i det heletatt tenkte på å lage en sånn slutt kan jeg ikke skjønne. Tror det er det værste mølet jeg har sett, historiemessig.

Mørke i 30 dager og monstre som kommer på besøk, er bra utgangspunkt, men denne var ikke verdt tiden det tok å laste den ned engang.

 

2/10 (plusspoeng for tøft utseende på "vampyrer")

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Clerks II: Jeg maktet utrolig nok å le mer av denne enn jeg gjorde av den første. Har lenge fryktet å se denne her, noe som viser seg å være ubegrunnet. Ikke helt samme genialitet når de kommer til de utrolig viktige etiske diskusjonene, men uansett veldig høyt oppe. Dialogen er herlig og galskapen virker ikke desperat men bare herlig absurd. Jeg har ondt i magen og jeg er så ufattelig glad for at det finnes folk der ute som gir en blanke faen i folk som er så uhyre redd for å bli provosert av kontroverser. Blindhet og døvhet er resepten for de trangsynte, denne filmen (og ikke minst den første) er tegn på om du makter å se horisonten eller ikke. Jeg ler av Joel Siegel som gikk ut midt under filmen i protest.

8/10

 

Aliens Vs. Predator - Requiem: De eneste som nok følte mer desperasjon enn stakkarene som havnet i kryssilden mellom to av de mest fryktinngytende skapningene sett på film er vel regissørene av denne tragedien. I sin panikk over å vise at denne filmen ikke er en barnevennlig film a la den første, serverer de oss fargerik oppgulp fra verdensrommet. Den første var fryktelig dårlig, spesielt grunnet nedtoningen av hva de to sosiopatiske romvesenskapningene stod for. Denne er dårlig fordi nærmest hver bidige scene er et resultat av desperasjon. Filmen har ikke engang en jævla MacGuffin for å lede oss til det groteske, så det blir bare meningsløst. Aliens popper opp ut av det blå på sykehuset tilfeldigvis når en kvinne føder, slik at snacks kan fikses for sultne mr. Alien. Seriøst, skal man ha slikt så prøv nå i det minste å gi oss en eller annen grunn, gjerne en dårlig grunn. Babyetende aliens er greit nok det, men server det nå med litt stil ihvertfall (Whoopdidoo, det der var vel et av mine mer groteske ordspill). Det hele bare blir presset inn der blant aliens som forsyner seg av alt mulig. Skulle nesten tro Jon "giant spiders" Peters stod bak det hele. Det er noe som er galt når man himler med øynene når man ser på Aliens og Predator. For ikke å snakke om Predalien, eller hva det nå var. Hvorfor, å hvorfor, måtte dette konseptet bli knust sønder og sammen i to dårlige filmer? Man kan vel trøste seg med å ikke være like dårlig som den første (men jeg har fortrengt det meste av den, så mulig jeg husker feil).

3/10 (og her er jeg snill)

 

Rambo: Glem de slemme gutta som egentlig ikke vil være slem men er det fordi mamma slo dem når de var små og sportsgutten Bob mobbet dem på skolen fordi de hadde liten penis. I Burma er de rett og slett bare bad-ass. Lev med det, det finnes ingen forklaring. Om du bærer en baby og det brenner i nærheten, så ja da vil de slemmer burmesersoldatene hive ungen din inn i flammehavet. "Hvem sprenger først i minefeltet"-leken er jo selvfølgelig alltid artig får den vandrende hær av ondskap. Det er når man er vitne til slik ondskap at vi er glad for at vi har Rambo. Når alt, absolutt alt, ser ut til å gå til helvete så kommer han snikende ut av intet, "crouching old man, sneaking pension". Selvfølgelig med pil og bue. Og redder dagen.

 

Det er så ubeskrivelig deilig å se slike typer filmer igjen, såfremt de er gjort riktig. Noe Sylvester Stallone vet alt om hvordan man gjør. Mens Rambo lirer av seg fraser som "Killing is as easy as breathin'" så kverker han den ene babymorderske burmafaen etter den andre, gjerne i slow-motion. Nei, volden i denne filmen er ikke overdrevent. Har du sett mye film så har du sett så mye mye verre. Dette er action-ecstassy. Det er slik det skal gjøres og den godeste sly beviser igjen at han fortsatt holder koken. Denne filmen må være fredselskende sosialisters verste mareritt (fordi de blir stigmatisert litt vel for mye her, men pyttsan, jeg er sikkert bare sårbar fordi jeg er pasifist). Filmens eneste feil er at den er for kort og Rambo har skjorte på under hele filmen. Skulle gjerne tatt litt flere cheesy one-liners i tillegg, den ene var attpåtil Jack Bauer-copycat. Jeg vil ha mer Rambo, han kan trille rund i rullestol for alt jeg bryr meg. Et friskt pust i jungelen av heltefilmer hvor helten skal filosofere alt ihjel. Jeg satt med "her kommer helten og du er så fucked"-gåsehud mer enn en gang.

8/10

Lenke til kommentar

Grosse Pointe Blank: Leiemorderen (Cusack) drar innom hjembyen sin for første gang på 10 år, grunnet klassens gjenforening. Tilfeldigvis har han et oppdrag å gjøre i samme slengen. Filmen er en med det nostalgiske temaet. Den har overdrevent skuespill, overdreven dialog og overdreven action. Denne hellige treenighet gir den en veldig god og balansert stemning som toppes med at de tre faktorer får sin egen D'Artagnan i form av overdreven kul musikk. En film som starter med I Can See Clearly Now setter listen høyt, heldigvis innfrir den stort sett. Når karakteren vipper mellom 7 og 8 så hjelper A-ha til med å vippe det i favør filmen for en selvgod nordmann. En lystig og artig action/drama/komedie som har sine øyeblikk. Filmen lever opp til sitt kule navn og er en av de bedre komedier jeg har sett, jeg undres hvordan denne slapp unna min oppmerksomhet på 90-tallet. Smart og stilfull.

8/10

Lenke til kommentar
Heartbreak Ridge

 

kanskje den filmen der Clint er hardest, han er perfekt som en gammle gretten Gunnery Sergeant.

filmen er også en av de gråveste filmene med tanke på språket.

Filmen tar for seg treingen av noen marines og deres førte smak på action under invasjone av Grenada.

og av en eller annen grunn får jeg ofp flash backs når jeg ser på filmen.

 

en god og kul film for tøffe gutter.

 

7.5/10

 

 

Har sett denne filmen en drøss ganger selv. Helt genial. Er faen så mange bra one liners.

 

"why don't you sit there and bleed for a while before you taste som real pain"

 

Clinter'n passer som du sa helt genialt i rollen som Gunnery Sergeant.

 

My name's Gunnery Sergeant Highway and I've drunk more beer and banged more quiff and pissed more blood and stomped more ass that all of you numbnuts put together.

 

Heartbreak Ridge er desidert konge.. Clint som Highway slår ikke feil.

Lenke til kommentar

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford

 

Jeg har alltid savnet en god western fra nyere tider. Jesse James er ikke noen klassisk spagetti western, denne er veldig alvorlig og lite skyting. Filmen har en forteller som guider deg gjennom filmen, sånn at du skal klare å følge med i den litt avanserte historien. Dette kommer også gjennom på lengden på filmer som er 2 timer og 40 minutt. Mange mener at filmer over to timer blir for lenge. Jeg kan ikke se for meg denne filmen noe kortere, den bruker stillhet og abstrakte scener som hjelpemidler og det gir filmen en helt annen følelse en hva filmer pleier å gi.

Robert Ford er fan av legenden Jesse James, og har hatt han som idol siden han var liten gutt. Robert Ford lov til å være med gjengen til Jesse James når de skal ut å rane et tog. Robert gjør alt for å bli venn med Jesse James, han følger etter han over alt og lærer mer om Jesse James, etter noen dager sender Jesse James Robert Ford han vekk, og Robert blir selvfølgelig skuffet.

Jeg kan ikke finne noen vonde ord om denne filmen, det eneste som kan trekke ned for noen er at den er lang og kanskje litt vanskelig å forstå. Jeg sleit med å huske hvem som var hvem, men etter vært så forstår du mer, lurer på om det var meninga at man skal være litt forvirra i begynnelsen.

 

9/10

 

 

Juno

 

Juno er uten tvil en av de mest ekte filmene jeg har sett, her er det ingen stjerner med perfekte liv. Dette er den dritten vi lever i pakka inn i en morsom og varm film. Ikke misforstå, dette er en kjempe bra film.

16 år gammel og gravid, hva gjør man? Dette problemet får Juno, ho må selv bestemme om ho skal ta abort eller adoptere. Faren til barnet Paulie Bleeker er bestevennen til Juno og de har vært venner lenge, plutselig en dag bestemmer de seg for å ha sex. Som sagt så gikk ikke dette som planlagt. Bleeker tar ansvar og ber Juno om å bestemme hva ho vil gjøre, ho bestemer seg for å adobtere barnet vekk. Juno finner en avis med plass til foreldre som vil adobtere. Juno finner et par som virker normale og ho får et veldig bra første inntrykk. Bleeker blir litt dytta vekk av Juno når ho treffer faren som vil adobtere barnet hennes. De har felles interesser og treffer tonen med en gang.

Ellen Page spiller utrolig bra som Juno. En av de bedre skuespiller prestasjonene i 2007. Micheal Cera som spiller faren til barnet er også fantastisk i sinn rolle, men vi har sett han spille den samme karakteren i mange filmer nå. For eksempel. ”Superbad” og tv serien ”arrested development”. Hvis han ikke spiller noen andre typer så vil han gå tom for jobber. Uansett det er ingen som spiller dårlig i denne filmen så skal ikke snakke mer om det. Filmen er filmet veldig standard og er ikke noe spesielt, men de har funnet mange tøffe steder og brukt mye retro i de ”fattige” husene mens i der de rike bor er alt helt reint og nytt. Det er vel sånn det er i virkeligheten, men man merker kontrasten i filmen. Dette er nok en av de få filmene jeg vil huske og tenke på fremover, den vil også vurdere den når folk spør hva min yndlings film er. Ikke ofte filmer som denne blir lagd, så det er alltid like deilig når det kommer et friskt pust inn i en standardisert sjanger. Se den selv så forstår du hva jeg mener.

 

10/10

 

 

 

Mannen som elsket Yngve

 

Mannen som elsket Yngve er noe av det beste jeg har sett av norsk film på en stund. Rett å slett en utrolig tøff film på mange måter. Den er morsom, trist og den får deg virkelig til og tenke. Det finnes ikke mange filmer som tar opp homofili på en skikkelig seriøs måte. Mannen som elsket Yngve er en film som slenger alle problemene en tenåringsgutt kan få rett i trynet på deg, og det svir.

1989 Året er 1989 og Berliner muren faller, imens i Norge bor Jarle. Jarle Klepp har det helt topp, han har verdens fineste kjæreste, en nær og viktig vennegjeng og et band som snart skal spille sin første konsert. Mathias Rust band hvor Jarle er vokalist. Alt er bare fryd og gammen, helt til Yngve begynner i klassen til Jarle klepp. Jarle begynner med en gang å legge merke til han. Han finner på Unnskyldninger for å gå sammen med Yngve. Han svikter mora og bandet for å gå sammen med han. Alt rundt han faller mens han prøver å finne ut hvem han er.

Filmen følger absolutt ingen Hollywood mal, og er ikke på noen måte en glad film, fordeom du ler av humoren i filmen. I begynnelsen av filmen er alt bra men så begynner det sakte å gå dårligere og dårligere med Jarle. Skuespillet er det ingen ting å se på, de spiller fantastisk og de har en utrolig innlevelse i filmen. Det er noen kjente skuespillere, men de fleste er ganske ukjente. Det er bra å se andre skuespillere en de man ser om og om igjen i norske filmer. Filmen utspiller seg på slutten av 80 tallet når berliner muren faller. Man vet fra første stund at dette ikke er fra 2000, en utrolig bra jobb av rekvisitørene. En ting som er litt rart er hvordan de fremstiller Yngve på. Det er akkurat som når hovedrollen er forelsket i en jente bare det at det er en gutt som er forelsket i en gutt. Det er veldig rart, men funker utrolig bra og jeg har aldri sett noen dra det så langt som de gjorde det i denne filmen. Det er ikke mye dumt jeg kan si om denne filmen. Slutten er litt rar, men jeg kan ikke tenke meg at den kunne slutte på noen annen måte. Det er ikke ofte det kommer originale fra Norge som er så bra som denne. Dette er en av de beste norske filmene noensinne lagd og du kommer til å være enig med meg når du har sett den.

10/10

 

 

Skreiv de til en avis oppgave, jeg tok bare med den om mannen som elsket Yngve.

Tenkte jeg kunne hive de inn her. :)

 

Det er ikke ofte jeg gir vekk 10/10!

men her så jeg ikke noe annet valg.

Kommet utrolig mange bra filmer i det siste! :D

 

Edit: Bare noe fancypancy design ting!

Endret av Haarvekst
Lenke til kommentar

MALLRATS

En artig liten godbit fra regissøren Kevin Smith. Samme fyr som har laget Clerks filmene. jeg har utrolig sansen for humoren i filmene hans, og denne var like bra som dem andre. Var bare en ting som irriterte meg litt, men orker ikke å fortelle om den saken nå.

 

AN EVENING WITH KEVIN SMITH

Dette er vel for det meste en intervju film. Han er på forskjellige skoler, så elevene kommer ikke akkuratt med "snille" spørsmål. Dsom ikke vet det så er Kevin en utrolig morsom fyr. I denne filmen forteller han de villigste historiene om forskjellige ting. Filmen varer i 4 timer, men de timene farte forbi veldig fort. Tror jeg alldri har ledd så mye i en film. Er du fan av Kevin Smith, så er dette ett must.

 

Ikveld skal jeg se "An Evening with Kevin Smith 2: Evening Harder", som jeg håper er like morsom.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+412

Så nettopp på cloverfield pga all skryt den har fått.

Filmen var drit dårlig og jeg ble nesten kvalm av den dårlig filminga, kameraet filmet oppå taket eller ble ristet på så mye at det ikke gikk an å se, og jeg hater filmer som ikke har no slutt. Bare bort kasta av tid.

 

Btw Juno var også dårlig. En vanlig tenåringsfilm der ej jente blir gravid og balblabla, kjønner ikke hvorfor den får så mye skryt. også bort kasta av tid.

Lenke til kommentar

Juno får skryt fordi karakterene er dynamiske og interesante, det er ingen skurker og helter og ingenting er svarthvitt. Den går mye dypere til verks enn ungdomsfilmer flest, takket være Diablo Codys manus, og selv om slutten kan virke litt sukkersøt, så er den mye mindre overfladisk enn lignende filmer i sjangeren. Skryten kommer også av utrolige skuespillerprestasjoner og en generell god stemning gjennom hele som gjør at folk føler seg bedre med livet etterpå. ^^

Lenke til kommentar
Så nettopp på cloverfield pga all skryt den har fått.

Filmen var drit dårlig og jeg ble nesten kvalm av den dårlig filminga, kameraet filmet oppå taket eller ble ristet på så mye at det ikke gikk an å se, og jeg hater filmer som ikke har no slutt. Bare bort kasta av tid.

 

De prøvde helt sikkert å filme så stødig som mulig. Det var nok derfor de brukte DV-kameraer.

 

At en film slutter "uten en slutt" gir bare mer rom for egen tenking. Så det er kanskje fantasien din du burde klage på. :wee:

Lenke til kommentar

Stardust

 

Fikk ikke sett den på kino i høst og angrer. Leste boka for en stund siden, og som alltid er Gaimans bøker ganske så flotte.

Filmatiseringen er også flott. Det er en veldig god filmatisering, det kuttes ikke så mye, og det som det legges mer vekt på i filmen enn i boka er ikke så dumt; det er gjort mer publikumsvennelig og litt mer action.

Skuespillet er solid, og her må jeg virkelig gi honør til Robert De Niro for hans versjon av kapteinen, veldig moro!!

 

Alt i alt så er dette en veldig god filmatisering av en utrolig underholdende og flott historie

 

8/10

Lenke til kommentar

Behind The Mask: The Rise Of Leslie Vernon

 

Unge Leslie Vernon er en ung fyr som har sett litt for mange skrekkfilmer, og hans største helter er Jason Voorhees fra Fredag 13de og Michael Meyers fra Halloween. Problemet er at han ikke forstår helt at de ikke eksisterer og prøver å følge i deres fotspor. Det kunne fort ført til "enda en blek kopi", men genialt nok handler filmen om en ung filmstudent som får lov til å følge ham og lage en dokumentar når han gjør alle foreberedelsene. Det kreves utrolig mye forberedelse for å slakte folk, skjønner dere. Greinene på trærne må sages så de ser ekte ut, men knekker straks noen legger tyngde på dem. Vinduene må spikres diskré igjen, og så videre. Dessuten må jo ofre velges ut (de er visst ikke så tilfeldig utvalgte som man skulle tro) og så videre og så videre og så videre. Dette er teknisk sett en skrekkfilm som henvender seg til fans av slasherfilmer som nevnte Fredag 13de og Halloween, men på mange måter også en utrolig bra parodisk komedie som Skrik. Dessverre er den en svært lavbudsjettsfilm og lite kjent, men liker dere slashere bør dere absolutt se om dere får tak i denne.

 

Vurdering: 9/10

Endret av thecrow77
Lenke til kommentar

Aliens vs Predator 2: Requiem

 

På mange områder er jeg helt enig med Dotten i at dette egentlig er en drittfilm, men man må huske på en ting. Dette ikke en "ekte" Alien eller Predator film vi snakker om her, men Alien vs Predator. Det er faktisk en forskjell. De ble laget fordi en idiot plasserte et Alien-skjelett i den andre Predator-filmen uten noe som helst grunn (eller kopirettigheter, for den saks skyld), så en AvP film måtte nesten bare komme til slutt. Den første filmen var underholdende, men bare fordi man har to kjente monstre i slosskamp.

 

Neste film er langt bedre enn den første, men ennå er det et stykke å gå. Til forskjell fra forrige film er det kun en eneste Predator her, noe som faktisk fungerer langt bedre enn en hel hær av dem som i første. Alien-ene er selvsagt i dusinvis, men også de er svært nedtonet i forhold til første film. Det er mindre av dem, men til gjengjeld gjør de mer ut av seg. Historien er også mye bedre enn den første. En Predator blir infisert av en Alien, den nye PredAlien som oppstår får romskipet til å kræsje på jorda og den beste jegeren av Predatorene drar tilbake til jorden for å utrydde den nye trusselen. Dessverre for ham er det nok ikke bare en PredAlien her, men en hel drøss Alien i tillegg. Resultatet sier seg selv. Alien går amok og dreper alt og alle, og Predatoren får litt å slite med. Menneskene på sin side aner ikke hva som foregår, men blir slaktet i hopetall av både Alien og Predator akkurat som det skal være. Selvsagt er det jo litt trist at Predatoren her slakter alt og alle uten grunn da Predatoren i de to Predatorfilmene ikke bryr seg om folk uten våpen fordi det ikke er noe ære i å drepe dem, men nok om det.

 

Tar man dette som ren underholding er det faktisk ganske bra. En drøss Alien, en badass Predator og mennsker fanget i midten. Hva mer kan man ønske seg? :D

Det blir som med Freddy Vs Jason. Rent logisk er det jo ren idioti å la en zombie som ikke sover sloss mot en demon som dreper folk i drømmene, men hvem bryr seg når man ser Freddy og Jason denge løs på hverandre? ;)

 

Vurdering: 8/10

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+412
Så nettopp på cloverfield pga all skryt den har fått.

Filmen var drit dårlig og jeg ble nesten kvalm av den dårlig filminga, kameraet filmet oppå taket eller ble ristet på så mye at det ikke gikk an å se, og jeg hater filmer som ikke har no slutt. Bare bort kasta av tid.

 

De prøvde helt sikkert å filme så stødig som mulig. Det var nok derfor de brukte DV-kameraer.

 

At en film slutter "uten en slutt" gir bare mer rom for egen tenking. Så det er kanskje fantasien din du burde klage på. :wee:

 

Hvis du er så glad i å bruke fantasien din, så kan du like gjerne slå av alle filmene du ser når det er et kvarter igjen og bruke fantasien din og finne på en slutt.

Lenke til kommentar
Så nettopp på cloverfield pga all skryt den har fått.

Filmen var drit dårlig og jeg ble nesten kvalm av den dårlig filminga, kameraet filmet oppå taket eller ble ristet på så mye at det ikke gikk an å se, og jeg hater filmer som ikke har no slutt. Bare bort kasta av tid.

 

De prøvde helt sikkert å filme så stødig som mulig. Det var nok derfor de brukte DV-kameraer.

 

At en film slutter "uten en slutt" gir bare mer rom for egen tenking. Så det er kanskje fantasien din du burde klage på. :wee:

 

Hvis du er så glad i å bruke fantasien din, så kan du like gjerne slå av alle filmene du ser når det er et kvarter igjen og bruke fantasien din og finne på en slutt.

 

Ja, vi burde alle bare lukke øynene våre og bruke fantasien vår i all evighet. Du skjønte da vel poenget mitt? Selvsagt, noen folk liker mer fullendte filmer, men det finnes da mange av oss som liker en film som etterlater seg visse spørsmål, så lenge det ikke gjøres på en frustrerende måte. Da er fantasien god å ha.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...