Gå til innhold

Akam-bokah. Foreløpige betratninger rundt billedmaterialet.


Anbefalte innlegg

Da har den opprinnelige fristen for innsending av bilder til Akam-bouckah gått ut.

 

Vi har fått inn totalt nærmere 100 bilder, hvorav godt og vel 60 er til hoveddelen, altså de bildene bruerne selv melder på. Jeg har nå sittet og kost meg med å se på disse.

 

En ting er sikkert. Dette blir ei steike bra bok :) At ikke vi har kommet på dette før? :)

Kvaliteten er jevnt over høy, men det viste vi egentlig at den ville bli. Gjennomsnittet av aktive akambrukere holder et høyt nivå. Spesielt teknisk.

 

De fleste genre er representert.

 

Men noen overraskelser er det. Over en femtedel av bildene er s&h. Det gleder en gammel s&h entusiast. Til gjengjeld er det forbausende få reine portretter. Det er og relativt lite urbane bilder og bilder med moderne uttrykk. Glamour og andre motegenre er faktisk ikke representert. Det forundrer meg. For jeg vet at de finnes. Hvorfor har f.eks ikke glamfotografene baller nok til å vise bildene sine?

Jeg merker meg og at det er lite fugle og dyrebilder. Jeg er da ikke den eneste som driver på med slikt? Reportasjefoto er det og lite av. Hvorfor? Er det en utdøende genre? Humor utmerker seg og med sitt fravær.

 

Misforstå meg riktig. Jeg mener det jeg begynte med å si. Jeg er imponert, men mye vil ha mer :)

 

Ellers så er det mange av de inviterte som ikke har sendt inn. Dette er viktig for at boka skal bli mest mulig representativ. En del har sagt at de skal sende inn, men får tilsynelatende ikke ut fingeren.

 

Kort sagt. Vi har allerede bredde, men det kunne vært ønskelig med større bredde. Det er en av grunnen til at vi har valgt å utvide innsendelsesfristen. En annen grunn er at vi har en mistanke om at det er en del som ikke har fått med seg at toget er i ferd med å gå.

 

Så hiv dere rundt nå, ikke i morgen. Send inn mens det ennå er mulig. Toget går den 23. aug. Og det er ikke hver dag du har anledning til å være med i ei skikkelig fotobok :)

 

Når det gjelder detaljer rundt innsending, så viser jeg til lenka i sigen min. I FAQ finner du lenker med all info du trenger, og litt til :)

Endret av fototim
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ser at innlegget mitt kan oppfattes som en kritikk av utvalget til de som har sendt inn. Det var det ikke ment som. Overhodet ikke. Snarere tvert i mot. Billedmaterialet er lovende, men jeg vet at Akam samla har enda mer bredde inne. Det er genre og uttrykk som folk driver med som ikke er representert, eller som er mindre representert enn det jeg forventa.

 

Jeg ser og at en del fotografer kan ha hatt et behov for å vise litt andre sider av seg selv en det de viser til daglig i BK. Det er bra. Det gjør boka mer interesant, som forumbok.

 

Akkurat når det gjelder reportasjebilder så ser jeg at formen kanskje ikke inviterer til den typen fotografi. Men umulig er det neppe. Men det krever mye av et reportasjebilde, at det skal stå alene, det er klart.

Endret av fototim
Lenke til kommentar

Oppfatter ikke det du skrev som kritikk fototim, og størst mulig bredde ville sikkert være en fordel. Når det gjelder etterlysning av manglende "type" bilder så kan jeg kun snakke for meg selv, og det er at jeg startet å fotografere igjen 1 kvartal 2008, og slet med å finne bra bilder fra fjoråret. Har tatt x antall ganger flere bilder i 2009 med en mye større bredde og forhåpentligvis bedre teknisk kvalitet. Har også tatt veldig mange bilder av mennesker og blir det en bok for 2009 så har jeg mye mer å velge ut fra.

Endret av JoonGoii
Lenke til kommentar

Jeg tror det jeg egentlig etterlyser rett og slett er litt mer mot. Mot til å vise bilder litt utafor den vanlige boksen.

Det ville nok gjort boka enda et hakk mer spenstig.

 

Det gjelder forøvrig også meg selv. Jeg har kjørt relativt safe, med ett fuglebilde og ett konsertbilde. Ingen av dem er direkte banebrytendde for å si det mildt ;)

Endret av fototim
Lenke til kommentar
Det finnes da gode reportasjebilder som står på egne ben. Men det er mulig at de som tar bilder innen sjangeren har en tendens til å se bildene og medfølgende tekst som en helhet, slik at de ikke klarer å løsrive enkeltenheter?

 

Tom

Ikke umulig. Jeg kunne ha løsrevet minst 15 bilder som står alene, men man tenker ikke reportasje når man har to bilder. :)

Lenke til kommentar

Jeg hadde lyst å være med, men jeg har ikke postet noen gode bilder i 2008. Ikke at jeg har tatt noen gode bilder i 2009 heller :p

 

Ser det ikke er noe krav til at bildet skal være postet, da er det mulig å sende inn ett som er postet og ett som ikke er det?

 

Edit: Istedet for å lage ny post og kludre til mer. Har lastet opp 2 bilder. Får du/dere sjekket hvordan bildene tar seg ut? Jeg måtte skalere opp det ene bildet.

Endret av Ildhode
Lenke til kommentar

Var aktiv på akam i fjor, og planla å sende inn et par bilder; men siden det ble stress med skolestart i høst og jeg fikk påminnelse dagen etter at jeg reiste fra stasjonæren om at fristen var den 15. de trodde jeg at toget var gått.

 

Er det for sent om jeg får sendt inn i løpet av natten? Må finne fram redigeringsprogram og råmateriale om jeg skal komme noen vei, og det tar fort litt tid.

Lenke til kommentar

Om dere tror at det er fullstendig portretttørke så har der misforstått meg.

Det samme gjelder urban foto.

 

Det er bare litt for lite i forhold til hva som har blitt presentert på forumet.

 

Det henger og sammen med at jeg savner en del som har markert seg på disse områdene, folk som jeg gjerne skulle ha lokka fram.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...