Gå til innhold

Aprilfest 2009 - arnold_layne - Objektivsirkulering


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nå ville dette vært et bra bilde uansett IR eller ikke. Den kompositoriske bruken av både landskap og kraftlinjer er eksemplarisk. Men moro er det. IR gir en form for overnaturlig preg, men som du er inne på, det er ikke alle objektiver som egner seg.

 

Nå har du fått oss hekta, så nå får du ikke lov til å slutte!

Lenke til kommentar
Infrarød kraftoverføring

Det er få som komponerer inn kraftledninger så godt som det her i landskapsbilder, bare det gjør dette til et godt bilde. Det bidrar også til å gjøre det bedre egent for IR fordi det passer det grafiske uttrykket godt. Forsøkt å late som om dette er negativet, og lage et positiv?

 

Vil ha mere ir fra deg!

Lenke til kommentar

18. april - Sigma 30/1.4

 

Artig at dere likte gårsdagens IR-bilde. Den responsen gjør at jeg nesten kan garantere at jeg vil prøve meg igjen før april er omme. Dagens motiv er vel en slags fotoklisjé, men jeg hadde ikke tid til å finne noe mer orginalt i dag så såpeboblehatere for heller skynde seg å klikke videre.

 

Bubble on blue

 

515043486_9ugwN-XL.jpg

 

EXIF: Sigma 30/1.4, ISO 200, 1/1250 sek, f/8

Endret av arnold_layne
Lenke til kommentar
Stjernene - er det filter, PS eller objektivet? Objektivet skal jo ha åtte blader, så det er kanskje det?

Takk for kommentar. Stjernene er såkalte diffraksjonsstjerner som oppstår når du tar bilde av små punktlyskilder litt nedblendet. Lyskildene i dette tilfellet er sollyset som reflekteres i boblen. Dette objektivet har ganske riktig åtte lameller, derfor blir det åtte tagger på stjernene.

Lenke til kommentar
Artig at dere likte gårsdagens IR-bilde. Den responsen gjør at jeg nesten kan garantere at jeg vil prøve meg igjen før april er omme.

Hvilken trussel. Jeg krymper meg ned i et hjørne i skrekkblandet fryd.

 

"Bubble on blue" er nærmest en fotografisk analogi på en bursdagsfeiring. Sprudlende, fargerik og glad.

Lenke til kommentar

Den Zoom-effekten krever litt for å heve seg over "hopen". Det synes jeg denne gjør, bl.a. på grunn av trærne som porsjonerer opp lysstripene. "Trikoloren" (blått, grønt, bronse?) inkludert sjatteringer fungerer også ved at det ikke blir for mye av en fargeeksplosjon. Men det grafiske inntrykket som etser seg fast i netthinnen skyldes først og fremst trærne. Bra jobbet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...