Gå til innhold

SSD-tråden: info om og diskusjon rundt SSD


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Toll er inkludert. De fikser det selv siden de bruker UPS og ikke posten.

199 euro er jo 1640 kroner. Om du ikke vil vente, kan du jo få den til 1915 kroner inkl frakt(student) hos dustinhome. Med en forskjell på 275 ville jeg nok gått for dustin, med tanke på forbrukerrettigheter og reklamasjon. Det er nå meg da :)

Endret av dabear
Lenke til kommentar
...og Indilinx sier den vil nå 500 MB/s (sansynligvis peak sekvensiell les).

Hvor aktuelt blir egentlig sekvensiell les/skriv på SSD'er etterhvert. Defragmentering er det ingen som utfører og filsystemet vil vel etterhvert blir så oppsplittet at sekvensielle operasjoner ikke forekommer, kun fragmentert lesing (tilnærming mot random read..?).

Mulig jeg skivebommer helt, men hvor svikter i så fall mitt scenario?

Sekvensiell les er høyst aktuell når IOPS er høy nokk. Når man passerer 20-30K IOPS tar random delen av det man gjør typisk under et sekund og maks et par sekunder, og da vil sekvensiell les igjen bli merkbar om det man gjør inkluderer noen hundre MB av større filer eller mer.

 

Fragmentering er ikke et SÅ stort problem. Med mindre du oppererer med under 5% ledig plass på partisjonen og konstant legger inn nye filer og sletter filer vil du ikke få betydelig LBA-fragmentering i filer. Jeg må også bemerke at SSDer klarer peak båndbredde typisk rundt 256KB blokker, og dersom en 500MB fil er fragmentert i 500 biter på 1MB vil det for SSDen i praksis være en ren sekvensiell øvelse å lese den.

 

Om du gjør en analyse av OS-partisjonen din med defragmenteringsverktøyet vil jeg bli kraftig overrasket om du har over 10% filfragmentering, og i såfall er det helt OK å kjøre en manuell defrag på en SSD om du føler for det.

 

 

EDIT: Beef, du kan putte de i en HTPC og bruke filserver, bruke de i en Linux rigg, eller låne de til venner eller kolleger i en litt lenger periode som systemdisk for å vise hvordan det er å bruke en SSD til daglig.

Endret av GullLars
Lenke til kommentar

Vel. Jeg kjøpte begge mine Mtron derfra, og fikk ikke noe krav på MVA. Når man bruker selskaper som UPS, så er det UPS som selv må ordne med MVA, og jeg tror neppe de lar sånt gli gjennom fingrene. Hvis du legger merke til det:

£175.12 tax incl.

£144.73 tax excl.

Når man kjøper, så betaler man øverste beløp. Når man handler i utlandet skal man ikke betale moms til den utenlandske butikken, men her blir der ordnet for deg ved at du betaler moms til nettbutikken, så de betaler ikke momsen for deg, den er bare inkludert i prisen du betaler.

 

EDIT: I så tilfelle at det skulle skje at man fikk et slik krav, skal det bare være å ta kontakt med nettbutikken det gjelder, og få de til å refundere beløpet du måtte betale i MVA. En hver seriøs butikk vil ikke sette seg mot dette. Har opplevet det med bl.a Vibrashop, og de refunderte på flekken.

Endret av Beef Supreme
Lenke til kommentar

Hvorfor du ikke har fått mva mm regning vet ikke jeg, dersom det er lenge siden du kjøpte de.

 

Men at de fikser mva til de 150+ landene de oppgir å selge til er helt urealistisk. Det er "1000" forskjellige regler og mva-satser mm. Internet-handel og avreging av mva og gebyrer mm er langt, langt i fra så enkelt som du fremstiller det. Det er ikke bare trekke litt i fra der så går det opp i opp.. :-)

 

Edit:

Eksempelvis oppgir de på SSDSA2MH080G2C1

$284.57 +Tx

$235.18 -Tx

Altså en tax på 21%, men i Norge har vi 25%.

 

Regnestykket du nok vil oppleve er

(235,18 + frakt(15,73)) * Tollvesenets $-kurs * 0,25 + UPS-fortollingsgebyr som Alastor sier er kjent for å ha være høy.

Endret av Panter
Lenke til kommentar

til sommeren skal jeg kjøpe med ny PC og planlegger da å kjøpe en SSD til å ha Windows, pluss spill på, noe ala 160gb.

 

Jeg lurer på om det er noen drawbacks med å ha alt det viktige på en SSD for å ha en annen HDD med ekstraprogrammer og filmer etc. Hvordan påvirkes gaming når spillene ligger på en SSD?

 

:)

Lenke til kommentar

Som jeg har listet opp utallige ganger nå:

 

SSDer gir kortere loading i spill.

De kan hjelpe en del på minimum FPS i spill som laster masse textures in-game.

De kan gi en mye mer flytende spill-opplevelse for spill der man går sømløst mellom baner med in-game loading.

 

Jeg vil anbefale å prioritere OS og programmer til SSDen, og så se hvilke spill som får plass etterpå og prioritere de etter mest brukt og om de laster textures ingame eller har in-game loading mellom maps.

Lenke til kommentar
Du får en regning fra UPS i etterkant. Og fortollingsgebyret deres er relativt drastisk. Tror ikke du sparer cash på dette dessverre. Men si gjerne i fra :).

 

Jeg vet at de tar godt betalt for fortolling, men jeg prøver bare å si at jeg har kjøpt fra Realta to ganger før, begge gangene for over 1000 NOK (skal fortolles), og har aldri fått fortollingsgebyr når jeg har kjøpt derfra. Jeg har derimot kjøpt varer hos GamesWorkshop for over 1200kr (skal fortolles. De bruker også UPS), og derfra fikk jeg gebyr i etterkant. Hos Realta betalte jeg tax på varen, hos GW ikke. Dette er hvertfall min erfaring.

 

Dette kan også såklart være ekstremt flaks fra min side da. Jeg sendte mail igår kveld og fikk svar kl 00:26 (srsly?^^) ang dette:

 

You would need to claim back tax from your local authority.

If you have a VAT number I can deduct VAT from this end.

Rgds,

Fabio.

Endret av Beef Supreme
Lenke til kommentar
Har du en link til en how-to-do link i forhold til disse operasjonene eller er dette noe man lett finner med google?

 

Det er mye tweaking man kan gjøre, men ikke så mange grep som er et absolutt "must" - sjekk førsteinnlegget i denne tråden hos OCZ (og påfølgende innlegg hvis det er noe du er usikker på hvordan du utfører).

Endret av lysbryter
Lenke til kommentar

Oppdatering på "problemet" ang VAT.

 

Fikk nå mail fra Realta, og de refunderer VAT til meg, så om jeg får krav på MVA når jeg får SSDen, så går det opp i opp.

 

...

Good morning [name].

OK I will send it to you and refund you the VAT amount.

Rgds,

Fabio.

...

 

Så sånn ble det med den saken. Så, Alastor, det blir fortsatt billig :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...