Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

A Clockwork Orange

 

Av og til når man ser en virkelig bra film, en av sine favoritter, så får man en god, magisk følelse i kroppen. Det er en følelse som det er vanskelig å sette ord på og vanskelig å forklare opphavet til, men samtidig er den umiskjennelig. En av grunnene til at det er en så god følelse er at den opptrer så sjelden. Det vil si at det ikke er så mange filmer som evner å fremkalle den. A Clockwork Orange klarte til de grader å fremkalle den hos meg. Jeg vet at når jeg konstant er engasjert følelses, hørsels, tanke og synsmessig så må det være en bra film. Og jeg kan garantere at hvis noen hadde målt hvor ofte jeg blunker med øynene hadde de kommet fram til at det er sjeldnere under visningen av en slik film. Det er simpelthen bare en helt fantastisk opplevelse og det er slike jeg jakter på hver eneste gang jeg setter på en film.

 

Jeg føler faktisk det blir galt å skrive hva den handler om, hva jeg likte og ikke (?) likte i fare for at jeg skulle glemme noe. Bare se den. Og nyt.

 

10/10

Lenke til kommentar

The Man Who Fell to Earth (1976)

post-145786-1250018536_thumb.png

 

For en fantastisk film! Må vel takke Badering for å ha den i topplisten sin. Flotte bilder, flott musikk og flott skuespill. Historien er veldig godt fortalt, men desverre ødela det jeg visste om TMWFtE på forhånd. DVD-coveret informerte om ting som avsløres en time ut i filmen, og dette dreper selvfølgelig noe av mystikken rundt protagonisten. Vel vel, plotet er gode saker nonetheless.

 

Dette er en sci-fi, men man bør ikke forvente lasersverd og små grønne menn med talefeil. The Man Who Fell to Earth er treg, filosofisk og dvelende. Det er surrealistisk skjønnhet. Æsj, nå pøser jeg på med klisjeaktige beskrivelser igjen. Jeg avslutter med å anbefale filmen på det sterkeste, selv om den kanskje ikke faller i smak hos deg. Sci-fi, men artsy-fartsy! Vanskelig å sette karakter. 9/10 kanskje.

Lenke til kommentar

Bestemte meg i dag for å pløye gjennom litt Miyazaki.

 

Tonari no Totoro (1988) (My Neighbour Totoro)

10olaw4.png

 

Før jeg så disse to filmene i dag hadde jeg bare sett Spirited Away. Denne filmen, som jeg så først, kan på en måte sammenlignes med den. Filmen foregår i likhet med den fra et barns perspektiv, og det er mye fantasi. En fin, ganske kort film, som underholdt meg hele veien. Rolig og sjarmerende. Selvfølgelig også helt fantastisk pent tegnet. 8/10

 

 

Mononoke-hime (1997) (Princess Mononoke)

23wplr6.png

 

He is searching for his head!

 

Denne var jævlig kul. Enda bedre enn Spirited Away faktisk. Den kuleste Miyazami hittil. Den kuleste tegnefilmen jeg har sett. Muligens den kuleste eventyrsfilmen også.

 

Fantastisk tegnet og herlig lydspor. Behagelig å høre på rett og slett. Kjempekul historie om mennesker og guder og ånder som bor sammen i en slags merkelig verden. Ulver og griser kan prate. Apene også. Men det gjør aldeles ikke noe.

 

Dette er heller ingen barnefilm forresten, som Tonari no Totoro mye mer er. Ganske tidlig i filmen blir folk brutalt drept med sverd, og blod fyker når helten i filmen (Ashitaka) skyter av hodene til samuraier med pil og bue. Princess Mononoke-jenta var også kjapp og tøff, spesielt da hun kom inn i borgen for første gang i filmen. Denne likte jeg veldig godt. 9/10

 

30j35lc.png

 

Så.. hva mer Miyazaki skal jeg se nå? Har Kiki's Delivery Service og Howl's Moving Castle igjen, usett.

Lenke til kommentar

Film blir ikke stort mer sjarmerende enn Tonari no Totoro. To av Miyazakis beste du har sett der. Kiki er også gansje sjarmerende, men ikke så mye mer enn det. Howl's Moving Castle har litt mer å by på, men også den er et godt stykke unna hans beste.

Endret av Infenso
Lenke til kommentar
Så.. hva mer Miyazaki skal jeg se nå? Har Kiki's Delivery Service og Howl's Moving Castle igjen, usett.
Sikker på at du vil like Howl's Moving Castle best av disse to. Anbefaler også sterkt at du får med deg Porco Rosso mens du er igang!

 

Du må også få med deg Laputa: Castle in the Sky :)

 

Fantastisk film, som de fleste andre av Miyazaki

Lenke til kommentar

Kaze no tani no Naushika (1984) (aka Nausicaä of the Valley of the Wind) er også en Miyazaki-film du med fordel kan få med deg. Litt mer voksen-preg over den, men historien og animasjonen holder god Miyazaki-standard.

 

Neko no ongaeshi (2002) (aka The Cat Returns) er enn annen Ghibli-produksjon Miyazaki har vært med å produsere, men du kommer til å bli ufattelig skuffet etter å ha sett hans andre mesterverk. Hvis du ikke har veldig lyst, er ikke dette en film som er verdt å få med seg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...