Gå til innhold

Anbefalinger av belærende bøker


Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg er sulten på å lære noe nytt via boklesing, regner med det er flere belærte personer som kan tipse meg på hva jeg burde lese. Bøkene burde ikke være rene fagbøker, men interessante bøker som er fengende og lærerike. For tiden har jeg fått sansen for menneskelige interaksjoner og jeg vil gjerne lære mer om temaet, gjerne litt om sosiale interaksjoner og menneskelig psykologi.

 

Utenom det jeg spesifiserte så er jeg åpen for det meste, bare kom med tips!

 

Takk,

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg setter pris på din respons, Brun. Hvis jeg skreiv feil vil jeg gjerne bli rettledet slik at jeg ikke gjør samme feilen igjen. Jeg søkte opp ordet i en norsk ordbok, men jeg klarer ikke helt å forstå hva jeg gjorde feil. Jeg ville satt stor pris på om du ville informert meg :)

 

"With malice towards none, with charity for all" - Abe Lincoln

Lenke til kommentar

Er vel teknisk sett ikke feil da det er synonymt med opplysende, men "belærende" har som oftest ganske negativ konnotasjon, f.eks en "arrogant, belærende tone". Generelt har noe(n) som er belærende mer til hensikt å overbevise enn å bare informere.

 

Når det er sagt så anbefaler jeg Freakonomics av Dubner/Levitt, om mange morsomme og interessante sammenhenger og finurligheter... :wee:

Lenke til kommentar

Jeg har nettopp bestilt meg "The Game" av neil strauss, ikke fått den enda. Regner vel nesten med du har lest den, men hvis ikke kan den, utfra det jeg har hørt om den være interessant for deg.

 

EDIT:

Kan forresten bli en veldig god tråd dette. Jeg har allerede lyst til å bestille meg de to bøkene som cinesque og potitius anbefaler.

Endret av Ekko
Lenke til kommentar

Dersom du er lei av tom underholdning a la Stephen King/Dan Brown og ønsker noe med mer substans, da har jeg et par anbefalinger som jeg nettopp har lest selv.

 

Tilværelsens uutholdelige letthet - Milas Kundera (første jeg tenkte på da jeg leste OP)

 

 

Fooles by randomness - Nassim Taleb (en trenger muligens visse basisferdigheter innen statistikk for å få fullt utbytte av denne)

Beretninger om beskyttelse - Erik Fosnes Hansen

Lenke til kommentar

The Game har jeg lest, og jeg fant veldig mye underholdning i den, i tillegg til at jeg lærte en del også.

 

Jeg kan jo forresten tipse dere om boka som satt i gang interessen min for human relations/social interactions; How to win friends and Influence People av Dale Carnegie.

Boka er ekstremt lærerik og viste meg nye sider av det å håndtere konflikter, arbeide med folk o.l. Anbefales på det aller varmeste!

Lenke til kommentar

"Conversations on the Edge of Apocalypse" av David J. Brown

 

Meget interresant og lærerik bok som jeg kan anbefale alle som liker vitenskap og filosofi.

 

Conversations on the Edge of Apocalypse is a collection of interviews with some of the leading thinkers of our time about the future of the human race, and the mystery of consciousness, from scientific, philosophical and spiritual perspectives. It explores such topics as the future evolution of technology and consciousness, the relationship between science and religion, ecology and human values, altered states of consciousness, the possibility of intelligent extraterrestrial life, psychic phenomena, life after death, and the fate of the human race. Included are contributions from Noam Chomsky,Deepak Chopra, George Carlin, Ram Dass and Rupert Sheldrake. Part scientific exploration and part philosophical speculation, Conversations on the Edge of Apocalypse is a valuable and entertaining resource for our species' survival.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Noen kjappe forslag:

E=mc² : en biografi om verdens mest berømte ligning av David Bodanis

Herzog on Herzog redigert av Paul Cronin

Reisen gjennom helvete av Trond Berg Eriksen

Har du sagt A, har du sagt A av Madson Pirie

The Demon-Haunted World av Carl Sagan

Rettferdig krig? av Henrik Syse

... og alle greske tragedier du kan få kloa i.

Lenke til kommentar

mye å velge i, jeg hadde lest meg opp på herman hesse hvis jeg var deg ( feks. steppenwolf, narcissus and goldmund og demian), velskrevne filosofisk og psykologiske bøker som får deg til å tenke.

 

hvis du er ute etter non-fiction, typ historie e.l kan det være verdt å sjekke ut anthony beevors bøker. stalingrad og berlins fall ga meg mye nyttig informasjon jeg ikke hadde fra før.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...