Gå til innhold

The Dark Knight - spoilerdiskusjon


Dotten

Anbefalte innlegg

SPOILERWARN! Denne tråden er til etter ønske for å diskutere det som skjedde i filmen, uten bruk av spoilertags. Så delta på egen risiko. Snu nå om du ikke har sett filmen og har tenkt å se den!

 

 

 

Så da starter jeg. Litt lenger ned. Vend om hvis den ikke er sett. I beg of you.

 

 

 

 

 

 

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jokeren døde ikke. Noen som tror det blir en ny skuespiller som inntar rollen i en oppfølger? Og jeg har lest noen spekulere i at Two-Face ikke var død. For meg virket det nå ganske klart at han var det. Om det kommer en oppfølger (som ville vært merkelig om det ikke kom grunnet suksessen, enten med eller uten Nolan) så tror jeg det var planer for mer Jokeren. Den eneste som ellers kan jage Batman fra skanse til skanse slik som i denne filmen må være The Riddler. Men han er jo ikke like skummel. Jeg likte at de gikk mer og mer mot den mer selvsikre og resolutte Batman, samt at han var mer og mer etterforsker. Som jo er hva han er mest kjent som i tegneserien. Batman på rømmen er også bra, dette var et aspekt som Raimi aldri helt tok med seg i Spider-Man universet og som jeg håper forblir et sterkt element i evt. oppfølger. Drapet på Rachel var smått forventet og også noe Raimi aldri tok med seg i Spider-Man

(drapet på Gwen Stacy)

. Alt i alt tok Nolan noen av de beste elementene fra flere tegneseriehelter og brukte dem i denne flotte thrilleren.

Endret av Dotten
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Filmen la på en måte opp til at det kan bli en oppfølger. Vi mistet Lucius Fox, men vi fikk muligens en ny støttespiller i form av han som egentlig hadde tenkt å avsløre Bruce.. Synd med Rachel, men det måtte skje. Han måtte miste noe for å bli den mørke Batman vi alle elsker.

 

Det blir vanskelig med oppfølger uten Heath, men de kan jo få det til. As much as I hate to admit it, så er ingen uerstattelig. Det blir klart det blir rart å se om det kommer noen andre i rollen, men vi har sett bytte av skuespiller tidligere.

Lenke til kommentar

Aarrrgh, når vi ser intensjonene så er det så bittert at vi ikke får se Jokeren noe mer. Og jeg tror ikke de kommer til å hyre en ny skuespiller, det ville vært filmatisk selvmord, med tanke på insatsen til Ledger.

 

Det er vel to muligheter for neste film:

1: Two-Face er ikke død, men sintere enn noengang.

2: Two-Face er død, blir minnet som The White Knight takket være Batman, og Nolan bringer inn ny(e) skurk(er).

 

De kan sikkert ha litt om Jokeren på starten av neste film. Det burde ikke være altfor vanskelig å lage en scene med Jokeren med ubrukt materiale og cgi, litt som i The Crow og Gladiator. Om det er etisk eller filmatisk nødvendig kan man jo spørre seg om.

Lenke til kommentar

Jeg fikk inntrykk av at Fox trakk seg helt. At han mente at den magiske streken var tråkket over. Og man at han ikke kan gå tilbake når han har sett at Batman/Bruce er villig til å gå over denne streken. At han er villig til å spille skittent so to speak. Men jeg skal se filmen igjen med ei venninne den 5. eller 6. Det var så mye som skjedde at det er lett å gå glipp av smånyanser.

Lenke til kommentar

Jeg og oppfattet det som at Fox fortsetter. Siden systemet krasjet når han skrev inn navnet sitt.

 

Tror ikke, og håper ikke, at vi får se noen ny joker. Trenger heller ikke å vekke twoface tilbake til livet, da det er nok av skurker å ta av i batman serien.

 

Skal bli moro å se hvor 3. filmen tar ting, selv om jeg er noe skeptisk til at de klarer å toppe nr2.

Lenke til kommentar

Folk snakker om Bruce/Batman sin ukorruptable rettferdighetsfølelse og moral. Vi så jo at denne ikke lenger er så sort/hvit som man kunne tro fra BB. Jfr. scenen der han slipper han fyren ned så begge beina knekker. Og det går på tvers av det jeg har oppfattet at Fox kan godta. Derfor tror jeg vi har mistet han. Men dette er jo bare tolkninger. Fasiten får vi jo ikke før det eventuelt kommer en ny film. Jeg bare tror den "nye" Batman og Fox er for ulike prinsippielt sett til at de kan samarbeide. I hvertfall i like stor grad. Fox må trekke seg litt tilbake og stå litt mer i skyggen om ikke han forsvinner helt.

 

Har faktisk en førelse at Joseph Gordon-Levitt kommer til å få rollen som joker i neste...

Mest fordi han ligner.. men også fordi han kjente Ledger ganske godt

Han kunne faktisk fungert ja. Men det er store sko å fylle.

Lenke til kommentar

Sitter nå litt og tenker på en mulig løsning med The Joker som en bad guy som sitter å styrer alt fra et sted. Altså, han får ikke en opptredende rolle i oppfølgeren slik Heath Ledger kan "forbli" The Joker. Tenker litt i de baner "Big Bad Boss som styrer alt fra sitt skumle kontor bak en mørk rute slik at du bare ser skyggen".

Men igjen så er jo The Joker, ja hva skal man si, "aktivt ute i feltet" og det ville blitt feil at han ble for annonym.

 

Personlig tror og håper jeg at vi får se mer til Two-Face. Liker han :)

Lenke til kommentar

Jeg er litt satt ut av at Fox ikke bare fikke sitt riktige navn jeg. "Q" ... :wee:

 

Batmans moralske kodeks var nå mer intakt enn noensinne. Overvåkingselementet var litt artig, da det var nettopp dette som skulle være grunnlaget for Justice Leauge-filmen (som trolig ikke blir noe av). Batman som overvåket alle superhelter, deres hemmeligheter og svakheter. Bare for at hele systemet havnet i hendene på bad-guys.

 

Batman var for meg den beste karakteren i denne her. Helt fullkommen og perfekt slik jeg er vokst opp med han. Han bryr seg nada om seg selv og har kun fokus på å gjøre det han mener er riktig. Resolutt og nådeløs. Det han her gjorde for Harvey Dent er veldig likt hva han gjør for Supermann titt og ofte. Sørger for å gjøre ting Supermann ikke kan gjøre, fordi verden trenger Supermann som en inspirasjon. Batman behøver ikke være det, det er ikke hans jobb. Noe som Wayne innså i denne filmen.

Lenke til kommentar
Har faktisk en førelse at Joseph Gordon-Levitt kommer til å få rollen som joker i neste...

Mest fordi han ligner.. men også fordi han kjente Ledger ganske godt

 

Hva i H******....dobbeltgjenger? Han liknet såpass mye at han kunne funket som en perfekt stand-in med sminke uten at man nesten ser forskjell, det er jo da uten å regne med om fyren kan spille eller ikke. Jeg har ikke sett han før så skal ikke uttale meg der.

Lenke til kommentar

Dæven så bra film, altså. Så den to ganger i løpet av fredag, og nå begynner den å synke inn. Jeg kan ikke helt se hvordan de skal lage en treer uten å inkludere Jokeren på en eller annen måte, når han faktisk er pågrepet og ikke død. Han har jo vist at han glatt mekker å stikke av fra fengsel dersom han vil. Det blir også for dumt om Two-Face lever likevel, sånn "Oi, den kuleste skurken har ikke skuespiller mere, så fint hvis du gidder å våkne opp igjen!".

 

Den beste oppskriften er kanskje som folk sier her, at Ledger erstattes av en annen skuespiller, og Joker er med i treeren (mengden må vurderes ifht hvor god skuespilleren er, stoler på Nolan her). Så får en annen skurk den mest framtredende rollen. Jeg kan ikke forestille meg at Nolan/Bale klarer å lage en dårlig Batmanfilm, da trekker de seg heller ut. Men det skal jo mye til for å toppe denne.

 

Men en sak fra TDK: Når Rachel og Dent er fanga og rigga til med eksplosiver - det er Joker som bevisst sier feil til Batman? Jeg synes ikke det ble forklart helt godt nok (jeg er bare treig), men Joker var vel rett og slett interessert i at Batman skulle få seg en knekk ved å redde feil fyr. Det viser jo også at Batman ikke er den idealisten Dent er, og prøver å redde kjærligheten framfor Gothams framtidshåp.

 

Jeg synes de skylder oss en treer med den avslutningen.

Lenke til kommentar

Jeg tviler sterkt (!) på at Nolan vil sette en ny skuespiller i Joker-setet. Men sånn jeg ser det er det ikke noen andre gode Batman-skurker som ville passe Nolans univers.

 

Man har Catwoman, men den kan bli litt kjip etter The Joker... Uff. Syns nesten synd på Nolan som må toppe det her. For meg ser det rett og slett ut som en umilig oppgave.

 

 

Når det gjelder The Riddler var han favorikk-skurken min i den forrige serien (faktisk). Men å gjøre han til en mørk psykopat tror jeg ikke ville passe. Den gla'-syke personen har vi allerede sett i The Joker.

Lenke til kommentar

Batman ble lurt av Jokeren ja. Til å redde den han brydde seg minst om.

 

Enkelte har også spekulert i om båtscenen er samme type lureri. Dvs at man ville ha sprengt seg selv fremfor de andre. Men tror ikke det var tilfellet.

 

Jeg tviler sterkt (!) på at Nolan vil sette en ny skuespiller i Joker-setet. Men sånn jeg ser det er det ikke noen andre gode Batman-skurker som ville passe Nolans univers.

 

Man har Catwoman, men den kan bli litt kjip etter The Joker... Uff. Syns nesten synd på Nolan som må toppe det her. For meg ser det rett og slett ut som en umilig oppgave.

 

 

Når det gjelder The Riddler var han favorikk-skurken min i den forrige serien (faktisk). Men å gjøre han til en mørk psykopat tror jeg ikke ville passe. Den gla'-syke personen har vi allerede sett i The Joker.

 

Riddler ville kunnet passe veldig bra. Tenk Die Hard With a Vengance, hvor det da er Batman som blir jaget fra skanse til skanse. Da vil detektivelementet med Batman komme enda bedre frem.

 

Batman Returns var for ordens skyld like mørk som denne her, i mine øyne. Men langt fra like smart.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...