Gå til innhold

Hvilken karakter i matematikk er gjeldende for høyere utdanning?


-Gripen-

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg skal starte på VG2 studiespesialiserende nå til høsten, og lurer på noen ting angående matematikk-karateren min. Jeg var litt uheldig i år, og etter å ha skiftet fra 1T til 1P, så fikk jeg til slutt karakteren 2.

Sånn som det er i dag, kan ikke jeg komme inn uansett hvor mange poeng jeg har på f.eks. allmennfaglærer-utdanning, det krever karakteren 3 eller mer.

Men; hvis jeg tar S1 matematikk neste år, er det ikke sånn at det er den karakteren teller over den andre karakteren, siden det er et mye lavere pensum enn S1?

Hvis jeg får 6 i S1 matematikk, kan jeg fremdeles ikke komme inn? :ermm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så vidt jeg vet er det gjennomsnittet av mattekarakterene dine som teller.(Det var ihvertfall slik før kunnskapsløftet). Så hvis du får f.eks. 4 og 3 i matte de neste to årene oppnår du et gjennomsnitt på 3 og kan søke på allmennlærer. Ellers er det ikke verre enn at du kan ta faget opp hos privatist. :)

Lenke til kommentar

jjk og Løve: For allmennlærer er det der litt spesielt, vil jeg tro. Så for allmennlærerstudiet gjelder nok det Løve sa, at gjennomsnittet av de avsluttende mattekarakterene teller når det beregnes om du har 3 eller mer i matte, som er et av opptakskravene. Det er forøvrig ganske teit, da en med 2 i 3mx sannsynligvis er mye flinkere i matematikk enn en med 3 i 1MY, men det er ingen diskusjon å ta her.

Når gjennomsnittskarakteren (og dermed opptakspoengene) skal beregnes, derimot, så brukes hver mattekarakter for seg. Husker ikke om 1MX var avsluttende om du tar 2MX, men både 2MX og 3MX (eller MY eller MZ, for den saks skyld) kommer med på vitnemålet.

Under kunnskapsløftet kommer førsteklassekaraktere på vitnemålet om du velger fordypning i matte (realfaglig eller samfunnsfaglig), om du ikke gjør det kommer bare andreklassekarakteren.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...