Gå til innhold

Anbefaling av Strømforsyning? Pris, ikke over 1000kr.


Anbefalte innlegg

Har for øyeblikket:

Asus P5K-E

Q6600 @ 3GHz

Ati Radeon 4870

4gb ram

2x 500gb HDD(WDC)

1x Creative X-FI Xtrememusic

1x Dvd-spiller/brenner

2x 120mm Vifter

 

PSUen er HX520W fra Corsair.

 

Grunnen til at jeg er på jakt etter ny PSU, er fordi etter at jeg fikk satt i 4870 kortet, har PSUen begynt å lage en konstant lyd når maskina entrer 3dmodus, er en form for pipelyd, og jeg har prøvd å bytte rundt på kablene, men så langt, har jeg ikke hatt stort hell.

 

Så hva anbefaler folk?(pris ikke over 1000kr).

 

Har sett litt på TX750w.

Endret av Nitrius
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bare for å ta en sjekk, du har prøvd med å slå av de kabinett viftene midlertidig, samt testet med annet skjermkort og hovedsaklig eliminert alt annet, så det er virkelig psu'n?

 

TX750 er ikke modulær. HX520 er jo mer enn nok til det du har.

Corsair har faktisk en slik psu anbefaler.

Du kan også sjekke ut den her http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

Corsair hadde altså en slik en, samt var det ocz, eller annet, iallefall er det minst 3stk slike psu kalkiser der ute på nettet.

 

Husk på at det skal ganske mye til for å drive ett system til å bruke 500watt f.eks. 500watt trekt fra hele systemet er ganske drøyt egentlig.

 

MEN okey! Jeg har selv sett på litt diverse PSU'r for jeg driver og skal bygge ny maskin.

 

I den forbindelse har jeg lært at Coolermaster har strømforsyninger som er under de nyeste spesifikasjoner/godkjenninger whatnot, dvs atx 2.3 og litt sånn. Vet 850watteren deres har det men den koster noe over 1000kr, den jeg har sett meg ut da.

 

De fleste psu'r i dag er ATX 2.2, så se etter 2.3, men ikke stol på hva prisguiden har ført opp, er altfor ofte feil på slike ting der.

Coolermaster har jo en del billigere psu'r men vet ikke specsa på de.

Endret av amiganostalgia
Lenke til kommentar

Som sagt, er 100% sikker på at det er PSU, du kan høre det ganske så godt, det kuleste er at den også skifter toner ettersom hva jeg ser på skjermen, som sagt så er dette bare i 3D mode. Det er en form for høyfrekvent og konstant pipelyd i 3D mode.

 

Det var ikke slik før jeg fikk 4870 kortet(hadde 8800GTS 640mb før). Men 4870 drar som sagt mer strøm enn 8800GTS, etter hva jeg har hørt.

 

Ja, PSUen jeg har greier jo fint å dra systemet, har jo ingen problem, er bare at denne høyfrekvente pipelyden i 3d mode, er ganske så irriterende, jeg er ikke så følsom mot lyd, men slike lyder, plager livet av meg.

 

Modulært er ikke akkurat et "must" for min del, vil bare ha et godt og fungerende power, som ikke lager slike ulyder. Og ifølge reviews så ser det jo ut som 750w fra Corsair får ganske så godt scores. Og selv om det kanskje er litt overkill for systemet jeg har nå, så skader det aldri med litt ekstra power, hehe.

Lenke til kommentar

Kjøpte TX750w. Men ser ikke ut som problemet mitt er helt borte. Så nå vet jeg egentlig ikke. Nå har lyden en litt anderledes tone, samt lavere, men den er der fortsatt.

 

Kanskje det rett og slett er skjermkortet, det må jo nesten være det, da denne lyden aldri var til stede med mitt gamle 8800GTS 640mb.

Lenke til kommentar
Kjøpte TX750w. Men ser ikke ut som problemet mitt er helt borte. Så nå vet jeg egentlig ikke. Nå har lyden en litt anderledes tone, samt lavere, men den er der fortsatt.

 

Kanskje det rett og slett er skjermkortet, det må jo nesten være det, da denne lyden aldri var til stede med mitt gamle 8800GTS 640mb.

 

 

Var det ikke det jeg sa ?Du har åpenbart ikke eliminert alle støy kilder,tatt en forhastet avgjørelse, og aller verst, du hørte ikke på meg =(

Nå må du jo enten begynne helt på nytt igjen og forholde deg til at du skal beholde den tx750'n eller gå tilbake til hvor du var. I det minste kan du nå teste med andre psu.

Hvine lyder fra pc kommer ofte ifra hovedkort, selv passivt kjølt.

Lenke til kommentar

Sant som du sier. PSUen beholder jeg, da den er fin om jeg fyrer opp med crossfire i senere tid, og det skader aldri med litt ekstra power.

 

Når det er sagt, så sier jeg ikke at den gamle PSUen er helt synder fri, jeg mener vifta på den gikk rimelig sakgte rundt iforhold til PSUen jeg har nå, samt at det kom noe form for rare lyder fra den.

 

Og hva enn denne lyden er(mener det er skjermkortet, link), så er den ikke fult så plagsom eller høy, som den var med den forrige PSUen, selv om den fortsatt er der.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg har noe som kan høres ut som det samme problemet.

Etter at jeg fikk meg et 4870 har det kommet en snodig pipelyd fra kassa. Min pipelyd kommer fra powersupplyet, men den forplanter seg også ut på høytalerne. Dvs når jeg skrur opp lyden så blir også pipelyden høyere. Dette er et tegn på at jeg har skeiv-lastet powersupplyet, dvs drar mye 12V men nesten ingenting på de andre spenningene. Løsningen er å enten laste de andre spenningene mer, eller kjøpe et nytt power som kan håndtere den tunge lasten på 12V.

 

småkjipt at du fortsatt hører lyder etter at du har byttet PSU... vet ikke helt hva det kan være.

Endret av Morsk
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...