Gå til innhold

Trøbbel med XP SP3?


Anbefalte innlegg

Etter det jeg har oppfattet så er jo ikke SP3 blitt "skikkelig" lansert. Er nok en del ting de fikser før det blir helt ferdig utgitt.

Kan sammenlignes med Windows Vista. Det tar en del tid før det er skikkelig "bugg fritt"

Så dem som har lyst på SP3 bør nok vente litt lenger. Slik som meg selv.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Problemer jeg selv har opplevd, kopiert fra tråden *XP SP3 er offisiel*.

 

Skulle ikke SP3 inneholde en funksjon der at man under installasjon ikke trengte å taste inn produktnøkkelen sin? Ennå jeg hadde SP3 integrert med Windows XP, og jeg må aktivere windows senest 30 dager etter installasjonen, måtte jeg alikevel taste inn produktnøkkelen under installasjonen av Windows XP SP3. Hvorfor? Den er jo Retail.

 

Link 1.

Link 2.

 

Og forresten, SP3 støtter ikke å bli integrert med bare Windows XP RTM, men må ha Service Pack 2 integrert før man integrerer SP3?

 

For da jeg integrerte SP3 inn i XP-RTM, fikk jeg denne beskjeden, da jeg skulle logge meg inn på skrivebordet for første gang, rett etter installasjonen: "Et problem forhindrer Windows fra å sjekke lisensen til denne datamaskinen", som jeg nevnte tidligere i tråden.

 

Link.

 

Kan dette ha noen sammenheng?

Endret av RevelleR
Lenke til kommentar

Gikk glatt som en barnerumpe og installere SP3 på bærbarn min...

Men den er så treg grunnet at hardwaren er slitt at jeg har ikke oppdaget noe enda. Bruker heller ikke bærbaren så mye.

 

Bærbaren min er en 2005 Modell av Toshiba og har en av de første versjonene med Centrino prosessor.

Endret av Deimos87
Lenke til kommentar

Når du installerer SP3 sletter den alle de gamle oppdateringene og legger inn alt på nytt. Når gamle ting ikke blir slettet skikkelig og nye ting ikke blir innstalert korrekt oppstår disse problemene. Slett alle tidligere oppdateringer manuelt før innstallasjonen så blir problemet mindre.

Det er ikke alltid Microsoft sin feil at slike ting går galt en gang i blandt. Skal vedde på at ikke mange av dere stopper alle unødvendige prosesser før dere innstallerer noe nytt. Filer som er i bruk, kan ikke slettes og vips så har brukeren produsert en feil, ikke Microsoft.

 

Hvorfor blir slike ting som dette alltid til at dette skjer ikke i Linux? Jeg har brukt utallige timer med knoting i Linux også. Linux blir oftest brukt av folk som vet hva de holder på med. Microsoft sine operativsystem blir brukt av alle og enhver.

Linux har også den luxusmuligheten til å si at vanskelig hardware ikke er Linux kompatibel og så bare gi blaffen i problemene.

Endret av Digitalis
Lenke til kommentar

"Klart vi får problemer, dette er tross alt Microsoft" sier noen i denne tråden.

 

Det viser meget klart at personen ikke har jobbet med patchløsninger fra alle de andre store leverandørene i bransjen. Microsoft er etter mine 15 års erfaring den klart beste på patching av produkter.

 

Hva det sier om resten av de store leverandørene kan man jo undre seg over.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
nLite 1.4.5 Final

2008.05.08

Finally the XP SP3 was released so here is the final nLite version update as well.

 

Just one important thing changed, SP3 Slipstream under Vista. It would reject your valid CD-Key. Not my doing but it is fixed anyway.

So in order to fix the XP SP3 CD-Key issues remake the Slipstreamed version from scratch with this nLite version.

Update: if you are upgrading from RTM to SP3 then first slipstream SP2 if you are using Vista as a host.

Jess, her står det jo svart på hvitt jo :D

Lenke til kommentar
Hvorfor blir slike ting som dette alltid til at dette skjer ikke i Linux? Jeg har brukt utallige timer med knoting i Linux også. Linux blir oftest brukt av folk som vet hva de holder på med. Microsoft sine operativsystem blir brukt av alle og enhver.

Linux har også den luxusmuligheten til å si at vanskelig hardware ikke er Linux kompatibel og så bare gi blaffen i problemene.

 

Ingen sier at dette ikke skjer i Linux, faktisk skjer dette veldig ofte, særlig de mer primitive OSene som nekter å integrere en driver som ikke har vært testet i minimum fem år. Forskjellen er at hvis maskinvare ikke funker under Linux vil en random Windowsbruker klandre Linux som OS, mens hvis det skjer i f.eks. Vista eller XP, klandrer de maskinvareprodusenten. Dette har ført til at linuxutviklere jobber FRIVILLIG med å "reverse engineer"e (i mangel på et norsk ord) så og si all hardware de kommer over, slik at alt SKAL funke ut av boksen når du installerer f. eks. Ubuntu eller Mandriva. Det er forskjellen på MS og Linux: Linux søker å være maskinvarekompatibel, mens MS krever at maskinvaren er MS-kompatibel, og hvis ikke driter MS i det og skylder på maskinvareprodusenten.

 

I forhold til oppgradering av system kan jeg ikke se for meg at noe er enklere enn ubuntu: Samme dag som OSet slippes, får du en beskjed av pakkebehandleren din om at en ny versjon er tilgjengelig. Da er det bare å trykke på installer, oppgi passordet ditt, og vente på at systemet gjør resten. I mellomtida kan du surfe hw.no, kanskje spille et spill, jobbe med en skoleoppgave eller hva som helst, og når systemet er ferdig sier det "Oppgradering er ferdig, dersom du vil ta i bruk den nye kjernen må du restarte maskina" og gir deg muligheten til å restarte eller å vente. Hvis du sier "vent" holder ubuntu kjeft til du bestemmer deg for å reboote på egenhånd, og vil ikke plage deg hvert femte minutt sånn som Windows.

Lenke til kommentar
Gikk glatt som en barnerumpe og installere SP3 på bærbarn min...

Men den er så treg grunnet at hardwaren er slitt at jeg har ikke oppdaget noe enda. Bruker heller ikke bærbaren så mye.

 

Bærbaren min er en 2005 Modell av Toshiba og har en av de første versjonene med Centrino prosessor.

 

Hva er spesifikasjonene på den? Installer en lett variant av GNU/Linux, f.eks. Kubuntu eller xubuntu og du vil oppleve at maskina di er like rask som da du kjøpte den. Er ikke maskina som har blitt svakere, er bare Windows som blir feitere og feitere for hver "sikkerhetsoppdatering" du laster ned. Antar at du ikke bruker maskina til hardcore spilling uansett, så hvorfor ikke bytte til noe som er lite, lett, gjør alt det du trenger å gjøre og som gjør at maskina blir like rask og fin som den dagen du kjøpte den?

 

Jeg gjorde det med min mors HP Compaq DX7010, eller hva den nu het, med 1,8 ghz centrino og 512 mb minne. Den er også fra 2005. Den gikk fra å være en overvektig snegle i oppoverbakke til å bli den responsive og kvikke maskina den en gang var. Så hvorfor ikke?

Endret av Filthpig
Lenke til kommentar

Jeg må si jeg var affektert av SP3 med en uendelig reboot av PCen. Jeg har originelt en HP, og bruker OEM-instalasjonen av WinXP på den. Jeg har også AMD-prosessor. Derfor funket det fett med "sc config intelppm start= disabled" i sikkerhetsmodus.

Lenke til kommentar

Joda, trøbbel dukket opp hos meg.. konstant reboot samma om jeg valgte vanlig modus eller sikkermodus.. Merkelig nok fungerte det å starte opp med Windows XP CDen, så nå ser den tilsynelatende stabil ut.

 

Har riktignok ikke slått av maskinen siden problemene skjedde for et par dager siden, kun brukt ventemodus. Må vel snart bite i det sure eplet og starte PCen på nytt, så får vi se hva som skjer.. :ermm:

Lenke til kommentar

Har selv det hovedkortet A8N32-SLI Deluxe fra Asus.

Og fikk denn ACPI feilmeldingen.

 

Det løste seg litt ved å deaktivere APN i bios, og ha ACPI aktivert.

Men, fikk bluescreen igjen etter en stund, og aktivert APN igjen.

Men, igjen etter en stund hjalp det heller ikke.

 

Trykket dog F8 under oppstart og valgte

"Disable automatic restart on system failure"

DA fikk jeg opp maskinen..

 

Tunving ble dette her. Endte opp med å slipstreame SP3 til WinXP platen min. og installere winxp SP3 fra bunn av. Har ikke hatt noen problemmer etter det

Lenke til kommentar
Jeg har originelt en HP, og bruker OEM-instalasjonen av WinXP på den. Jeg har også AMD-prosessor.

Jeg skulle til å reinstallere hele PC-en til noen kjente, som tydeligvis hadde begynt å merke at PC-en demmes gikk tregt (En Intel HP Home Edition SP2 OEM-basert PC siden 2005). Jeg fikk samme problem som sagt nedenfor.

 

Jeg har fått et helt annet problem etter installasjon av SP3. Nå vil ikke maskina mi lenger installere andre sikkerhetsoppdateringer, bl.a. Office SP1 gjennom automatiske oppdateringer. Feiler hver gang i installasjonsfasen.

Alle oppdateringer gjennom Windows Update/Microsoft Update, inkludert installasjon av Windows Live-tjenestene, feilet da jeg hadde installert SP3 rett etter XP SP2 (Integrert) installasjonen. Jeg måtte laste ned HVER og EN oppdatering MANUELT som kom etter at SP3 var installert.

 

Jeg tenkte jeg skulle integrere SP3 i SP2-plata før jeg skulle reinstallere PC-en, prøvde flere ganger, men gav opp etter hvert da jeg fant ut at den reskrivbare CD-en ikke funket lengre. Får teste med en ny brennplate neste gang.

 

Skal ta ISO-image av den Intel-HP-Home Edition-SP2-OEM-plata og integrere SP3 på datamaskinen og så opprette en Bootbar ISO Image for så å teste XP SP3 ISO-fila gjennom VirtualBox.

Lenke til kommentar

Problem solved!

 

Jeg installerte Windows Defender på HP-PC-en (helt uten videre at jeg tenkte på at dette var løsningen på problemet). Men, det viste seg at jeg ikke kunne oppdatere definisjonsfiler gjennom Windows Defender heller, men til gjengjeld fikk jeg en error-code som takk.

 

Error-coden: 0x80004002 kom fram.

 

Med litt søk på google, kom 2. treffet frem: Link.

 

I found 2 sites with fixes, combined them into a batch file and ran it, restarted, and did all updates without a hitch:

 

assuming your os is win xp adn located on your c: drive,

 

open notepad:

 

start- all programs - accessories - notepad

 

Cut and paste this into notepad:

 

 

regsvr32.exe iuengine.dll

regsvr32.exe wuapi.dll

regsvr32.exe wuaueng1.dll

regsvr32.exe wuauserv.dll

regsvr32.exe wuaueng.dll

regsvr32.exe wucltui.dll

regsvr32.exe wups.dll

regsvr32.exe wuweb.dll

regsvr32.exe wups2.dll

regsvr32.exe cdm.dll

regsvr32.exe msxml2r.dll

regsvr32.exe msxml3r.dll

regsvr32.exe msxml.dll

regsvr32.exe msxml3.dll

regsvr32.exe msxmlr.dll

regsvr32.exe msxml2.dll

regsvr32.exe qmgr.dll

regsvr32 softpub.dll

regsvr32 wintrust.dll

regsvr32 initpki.dll

regsvr32 dssenh.dll

regsvr32 rsaenh.dll

regsvr32 gpkcsp.dll

regsvr32 sccbase.dll

regsvr32 slbcsp.dll

regsvr32 cryptdlg.dll

 

 

 

Now click on File

Click on Save As

(dialogue box appears)

At the bottom do the drop down in Save as Type as ALL FILES

 

In File Name box name it Winupdatefix.bat

Save it to your desktop (for ease of finding it)

 

it will appear as a ms-dos batch file.

double click

press enter after each confirmation. if it says it is missing a file or cannot re-register don't worry. Note: initpki.dll will seem to hang, it just takes less than a minute comapred to the others (that are almost instant).

 

Restart computer (optional)

 

try to update again, it will work.

 

I've done this 6 times now on different machines that failed. I keep the batch file on a usb jump drive for ease of access.

 

Enjoy!

Gjør dette, og du får ALLE oppdateringene (Det vil si Windows Update, Microsoft Update, Installasjon av Windows Live-tjenester, samt mer..) til å funke etterpå :D

 

Men jeg vet ennå ikke hva som er årsaken. :hmm:

Jeg fikk jo installert XP SP3 gjennom Windows Update rett etter installasjonen av XP SP2, samt IE7, WMP 11, .NET Framework versjonene 1.1 og 2.0, men ikke de resterende oppdateringene (som var blant annet hurtigfikser til disse programmene som jeg nettopp har nevnt).

 

EDIT:

 

Lagt til vedlegg og link, for de som ønsker å analysere hva som gikk galt. Problemet startet igår, mellom klokken 23.00 og 01.00 (idag).

 

Link.

windowsupdate.txt

Endret av RevelleR
Lenke til kommentar

Jeg har kjørt SP3 lenge nå(eng ver). Jeg har aldri hatt en så stabil pc, og jeg har holdt på siden 1989. Booter kun når det er nødvendig på oppdateringer eller ny innstallasjoner. Ellers går pc uke etter uke. PC er også merkbar raskere.

 

Jeg bruker pc til bank, surfing, office og spill for det meste. Før har jeg alltid slitt med Windows. Alltid måtte boote etter noen timer til en dag pga minne tappes(frigis ikke av programmer etter Lukk).

 

Så alle mine erfaringer med SP3 så langt har vært positive.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Har en Acer TravelMate 4000 WLMi, som har en ganske gammel Windows XP Home installasjon med SP2 på. Fikk ikke til å legge SP3 på den. Skrev en beskrivelse av feilmeldinger til Acer i håp om at supporten kunne gi noen tips. Men har ikke hørt fra Acer Support. Dårlig Service!!

 

Installasjonen av SP3 klager på at noe i systemet er i bruk. Så tilbyr den å kutte tvert, eller å prøve på ny. Det å prøve på ny er fånyttes greier.

 

Har ellers en gammel AMD XP selvbygger stasjonær PC som det gikk glatt å installere SP3 på. Fikk også slipstream'et SP3 inn på en OEM WinXP Pro CD som jeg hadde SP2 på helt glatt. Den installerte veldig bra i en virtuell maskin under VMware Workstation 6.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...