Gå til innhold

Utvidelser av retningslinjene på vei


Anbefalte innlegg

Nettstedene i Edda Media lanserer onsdag felles juridiske regler for sine

debattfora. I sammenheng med dette vil retningslinjene for Diskusjon.no bli utvidet

med de nye reglene.

 

Det vil dukke opp en informasjonsboks øverst i forumet, hvor du huker av

etter at de nye reglene er lest og forstått. Etterpå vil boksen forsvinne.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Det høres for meg ikke bra ut.. Synes ikke noe særlig om at Edda Media skal komme med dette, men det behøver jo selvfølgelig ikke være så ille.
Hvis det er en trøst så har både "Geir :)" og andre vært med å utarbeidet disse retningslinjene så det kommer ikke direkte ifra Edda Media :)
Lenke til kommentar
Hvor kommer Edda Media fra da? Noen som har solgt seg nå?

http://www.hardware.no/artikler/om_hardware_no/8015

Hardware.no ble etablert med et ikke-kommersielt formål for øyet. Etter hvert er organisasjonen blitt mer profesjonell og har fått flere faste ansatte, og det er dermed naturlig at også kommersielle interesser har gjort sitt inntog.

 

Vinteren 2005 gikk Orkla Media inn på eiersiden i Hardware.no, for så i begynnelsen av juli samme år kjøpe resten av aksjene i selskapet. Dermed har Hardware.no fått en solid og profesjonell aktør i ryggen for den videre satsningen.

 

Orkla Media ble høsten 2006 kjøpt opp av Mecom Europe. Et nytt selskap er blitt dannet for den norske virksomheten, under navnet Edda Media, hvor digital-delen ble utskilt i Edda Digital. Hardware.no og Hardware-nettverket er dermed i dag blitt en del av Edda Digital, sammen med selskaper som Tinde, Speaker og Avisenes Pressebyrå.

Så det er nok ei god stund siden mann :)
Lenke til kommentar
Det høres for meg ikke bra ut.. Synes ikke noe særlig om at Edda Media skal komme med dette, men det behøver jo selvfølgelig ikke være så ille.
Hvis det er en trøst så har både "Geir :)" og andre vært med å utarbeidet disse retningslinjene så det kommer ikke direkte ifra Edda Media :)

 

Da høres det jo ikke så forferdelig ut! Jeg har bare et litt negativt bilde av Edda Media, som kjempeblåe.

Lenke til kommentar
Jeg håper på 100x100 og eksterne avatarer :)

De tekniske begrensinger som settes på eksempelvis avatar har ingenting med de juridiske betingelsene for Edda Medias nettfora, men er bestemmelser som er gjort av Forumstyret. :)

Forslag til, eller ønsker om, endringer i begrensningene for avatar kan fremmes til Forumstyret i Tilbakemeldinger om forumet.

Endret av Skagen
Lenke til kommentar
Hvilke konsekvenser kan det ha om de nye retningslinjene ikke godkjennes og hvor snart vil konsekvensene i så tilfelle inntreffe?
Hvorfor skulle du ikke godkjenne dem?
Tja, la oss si at Edda Media kom med en regel som jeg anså som urimelig, jeg tror ikke at det kommer til å skje. Men jeg er spent på hva som kommer til å skje med brukere som for eksempel logger på om et år og hva som vil møte dem. De kan jo ikke bli permbannet, intreffer en evt. permbanning et visst antall dager etter du sist var logget inn og ikke godtok, eller dreier det seg om (noe jeg tror og håper) at det kun dreier seg om at en ikke får brukt forumet, men hvertfall får logget inn og på den måten kan akseptere senere.
Lenke til kommentar

De juridiske betingelsene som kommer har ikke de store endringene. Våre retningslinjer blir underlagt dem, men de eneste vesentlige endringene i så måte er at man ikke kan ha brukernavn (eller en profil) som gir inntrykk av å være noen andre. Eksempelvis å utgi seg for å være Jens Stoltenberg, eller selskapet Microsoft. Så det kan nok være at enkelte må bytte sitt brukernavn, men det skal ikke akkurat gjelde så mange.

 

Vi har laget en revidert/fornyet utgave av våre egne retningslinjer i tillegg og tatt med de endringer og formuleringer som kommer i de juridiske betingelsene (som denne annonseringen gjelder). De inneholder også vesentlige punkter fra nettiketten. På den måten kan man ha alt på et sted, blir litt lettere for brukerne da. De er for tiden oppe til styret og ansvarlig redaktør for godkjenning. Så om de ikke kommer samtidig med de juridiske betingelsene, så kommer de kort tid etter :)

 

Der blir det litt flere endringer. Men det er endringer som er til for å tilpasse retningslinjene til et forum som nå er langt mer enn teknisk diskusjon. Det vil bli økt takhøyde for hva man kan diskutere (dagens retningslinjer kan jo i teorien brukes til å forby hver bidige diskusjon i samfunnskategorien eksempelvis, noe som er litt uheldig), men fortsatt vil det være et fokus på hvordan man diskuterer. :)

Lenke til kommentar

Det vil nok alltid eksistere regler for hva man kan diskutere. Noen er nedfelt i norsk lov (rasisme), andre for å beskytte brukerne fra å bli utsatt for hets for sine meninger. Enkelte moralske føringer eksisterer også (eksempelvis guider til hvordan man skal bryte norsk lov). Så sensur vil det være. Men man strekker seg som best man kan og jeg håper og tror takhøyden på Diskusjon.no vil være så høy som mulig.

 

Det stiller jo også større "krav" til den som leser på forumet. Man vil garantert komme over ting som provoserer, frastøter og gjør at en blir lei seg og oppgitt, like mye som man kan finne noe man gleder seg over, nikker samtykkende til, får en til å le og møte dagen litt lysere til sinns.

 

Personlig ville jeg likt om forumet ble et ekte fotavtrykk av brukernes meninger. På godt og vondt :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...