Jump to content

lokeland

Medlemmer
 • Content Count

  10277
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

lokeland last won the day on February 9 2011

lokeland had the most liked content!

Community Reputation

1061 :)

About lokeland

 • Birthday 10/10/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

16297 profile views
 1. Jeg har nettopp installert Ubuntu 13.10 64-bit på en Fujitsu Amilo XA3530 laptop, men har støtt på problemer med grafikkdriverne. Dessverre har denne laptopen en løsning som inkluderer både ATI/AMD og hybridgrafikk, noe som byr på problemer. Jeg leste at 13.10 skulle ha bedre støtte for hybrid-grafikk enn forgjengerene og prøver derfor å få driverne til grafikkortet (ATI Mobility Radeon HD 3650) til å fungere skikkelig, noe jeg ikke har greid tidligere. Jeg har fulgt denne guiden og installert fglrx og fglrx-pxpress. Jeg fant en liste over støttede grafikkort og laptopens løsning var støttet. Likevel får jeg sort skjerm når jeg restarter maskinen og logger inn. I tillegg er oppløsningen feil. Den eneste måten å få startet opp Unity igjen og kommet meg inn på skrivebordet er å gå til kommandolinjen (CTRL + ALT + F1), avinstallere pakkene og restarte maskinen. Jeg får forøvrig heller ikke installert Catalyst Control Center ettersom Ubuntu ikke greier å finne en eneste tilleggsdriver. Er det noen løsning på dette, eller prøver jeg å vinne en kamp jeg ikke kan vinne? Edit: Glemte å nevne at når jeg installerer fglrx-pxpress får jeg opp en feilmelding som sier:
 2. Jeg gikk rett fra installasjonen av Ubuntu til reboot og rett inn i oppstart av Win7, så jeg kan ikke se at Win7 kan være synderen i dette tilfellet. Men jeg kan vel ta feil? Win7 ligger på sda1, og Ubuntu ligger på sda4. Vet ikke om rekkefølge kan ha noe å si her. Det er også noen merkelige partisjoner relatert til Lenovo, men den ene har jeg fjernet. Det ligger dog en partisjon igjen på 200mb som heter noe som "system" e.l. Men det er vel mulig å sette opp GRUB manuelt?
 3. Gikk til innkjøp av minnepenn, lastet over ISO-en jeg tidligere hadde brent på DVD, og alt ordnet seg. Nesten alt. Måtte ordne litt på partisjonene, men fikk det til slutt til. Men nå, etter en tilsynelatende suksessfull installasjon, ser det ut til at GRUB ikke ble installert, ettersom PC-en starter rett opp i Windows. Har søkt meg opp på forskjellige fremgangsmåter for å installere GRUB, men er litt usikker på hvilken vei jeg burde velge her. Hvordan burde jeg gå frem, uten å ødelegge for Win7?
 4. Det er er litt flaut å si, men den eneste minnepennnen jeg har er kun på 1 gb, og den vet jeg ikke engang hvor er. Men kanskje dette kan være en unnskyldning til å gå til innkjøp av en ny minnepenn! Får se hva jeg finner, om det finnes en norsk nettbutikk med gratis frakt som har noe til en rimelig penge. Geir: Har hatt et inntrykk av at 13.10 var en vellykket utgivelse, men får vel bare prøve 13.04
 5. Takk for svar! Jeg har ikke veldig lyst til å begynne å brenne nye versjoner på DVD, men jeg burde vel kanskje prøve det for å utelukke at det ikke er bug i builden for å være nøye. Har forøvrig brent to eksemplarer av 13.10 16-bit med to individuelt nedlastet ISO-filer for å utelukke feil med DVD-en. Det er vel UEFI jeg ser som potensiell syndebukk i de fleste artiklene og forumtrådene jeg har kommet over, men kjenner ikke noe særlig til UEFI (heller ikke "nøkkelen"; kan du utdype?) og får ikke så mye ut av det jeg finner, annet enn det tydeligvis finnes muligheter for å jobbe rundt det. Edit: Geir44: På denne maskinen er jo Win7 allerede installert, og slik jeg har oppfattet det er det slik at dersom OS-et du allerede har installert er installert med UEFI må det andre OS-et også være det. Så det ser ut til at jeg er låst til UEFI, om jeg ikke har misforstått fullstendig. UEFI-støtten har også i følge det jeg har lest blitt bedre med Ubuntu-versjonene, så vil jo derfor se for meg at nyeste versjon vil være det beste, men kommer nok til å prøve 13.04 og eventuelt andre versjoner for sikkerhets skyld.
 6. Har idag prøvd å installere Ubuntu 13.10 på madamens laptop (Lenovo 2189) ved siden av Win7, men støter på feilmeldinger ved boot og får ikke kommer meg videre fra GRUB. Jeg har lastet ned ISO-en med Ubuntu 13.10 64-bit, brent den til DVD og prøver å boote (med UEFI på, er den slått av finner ikke BIOS DVD-en). Det første som skjer når DVD-en booter er at jeg får en feilmelding som sier: Could not open "\EFI\BOOT\fallback.efi": 14 error: variable 'root' isn't set. Den forsvinner etter et sekund og jeg ender opp i GRUB. Prøver jeg å "prøve Ubuntu", installere Ubuntu eller sjekke CD-en for defekter får jeg følgende feilmelding: error: failure reading sector 0x69c00 from 'cd0'. Press any key to continue... Når jeg så trykker en tast og går videre dukker følgende feilmelding opp: [ 1.269369] Kernel panic - not syncing: VFS: Unable to mount root fs on unkown-block(0,0) Og her stopper det. Har prøvd å søke meg frem til svar på problemet, men ikke kommet opp med noe som har hjulpet. Håper noen her kjenner til problemer og har en løsning på det. Skulle så gjerne startet prosessen med å snike inn Ubuntu hos madamen.
 7. Er nybegynner når det kommer til slalom og opplever at mine nye ski er betydelig glattere enn skiene jeg har lånt tidligere. Finnes det en måte å "slite dem ut" for å skape mer friksjon, f.eks. ved å pusse overflaten med grovt pussepapir?
 8. Haha, det burde jeg som webdesigner tenkt på ^^
 9. Fett look er noe annet igjen. Wet look får en gjerne av gelé eller om man påfører produkter i hår som er for vått. Fettete hår er jo ikke vanskelig å unngå så lenge man vasker håret og bruker riktig voks. HH Simonsen Clay gir veldig godt hold uten at håret ser fettete ut. Det blir heller ikke stivt og ser naturlig ut. Den gir dog ingen glans, men da kan du bare blande ut med Extreme Mud som har mer glans, men mindre hold.
 10. For guds skyld, hold deg unna "wet look". Det har aldri og vil aldri se bra ut. Jeg vil anbefale deg å prøve HH Simonsen Clay eller Extreme Mud.
 11. Sjekk ut Chester Jeffries. Send dem en mail med bildene og spør om de har en modell og et skinn som ligner. De ser jo ganske alminnelige ut, så tror ikke det skal være vanskelig for deg å finne et lignende par.
 12. En bekjent opplevde det samme da han kjøpte en forsterker og han tok skjermdump av betalingbekreftelsen fra eBay. Og forøvrig endret han deretter summen i Photoshop. Ikke at jeg oppfordrer deg til dokumentforfalskning så klart...
 13. Forskjellen mellom billig turtøy og dyrere turtøy går gjerne på kvalitet og funksjoner, men om du ikke har planer om å bruke buksen ofte er det helt greit å kjøpe noe fra Stormberg. Det fungerer bra for de aller fleste, bare sørg for at buksen har gode gamasjer. Men om du bor på østlandet ville jeg heller tatt meg en tur til Norwegian Outlet hvor bl.a. Bergans, Norrøna og Stormberg har outlet-butikker. Et tips angående bukse er å gå for en med seler. Fordelen med det er at pga. "radiatorprinsippet" vil luften og varmen stige opp fra buksen og varme overkroppen, så sant ikke buksen sitter for stramt rundt hoften. Vil også anbefale deg en buff, enten en av syntetisk stoff eller en av merinoull. Nøstebarn har en fin av merinoull. Sats også på votter, f.eks. ullvotter og overtrekksvotter. Å holde varmen i ansiktet og på hendene er alfa omega ettersom det er der du har størst varmetap. Angående sko er i grunnen det viktigste at du har plass til en tykk ullsokk eller to. Husk også at luft isolerer, så den burde ikke sitte for tett på foten. Om du ikke har planer om å være veldig aktiv er ull alltid bedre enn syntetisk. Om du vil ha et ekstra sett ullundertøy eller ullgenser/ullbukse til bruk over ullundertøy kan jeg anbefale Lanullva sitt "ullundertøy". Det er strikket løst slik at luften isolerer.
 14. Ikke verst, vanskelig å klage på det.
×
×
 • Create New...