Gå til innhold

MIST 500W Rev 3 vs. Corsair HX520W?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ville gått for HX520W p.g.a god byggkvalitet og bedre komponenter. Skulle man ønske flere kabler, så skriver man en e-post til Corsair og får disse tilsendt uten vederlag (ja, frakt blir det vel jo). De er veldig greie ang det. En fyr på Corsairs forum ba om nye PCIe-kabler, og fikk et nytt komplett kabelsett tilsendt. :p

 

Stillhet er ikke ukjent for Corsair-PSUer. Har aldri sett noen slags støymålinger for MIST, men HX520W ligger på 22dB opp til ca. 300W last. (i flg. SPCR). Har storebroren HX620W selv og må sette øret til PSU for å høre vifta.

Endret av Smirnoff
Lenke til kommentar

Jeg har sett Mist som har feilet også, men grunnen til at jeg skriver at den ikke er så bra som mange tror er at mange har den misoppfatningen at den er så mye bedre enn alt annet, at en 500W Mist klarer lett å dra det en 900W Seasonic ikke klarer for eks. Dessuten liker jeg å vite hvem som har produsert strømforsyningen min ;-)

 

 

Å ja... jeg tester strømforsyninger også, siden du spurte :thumbup:

Lenke til kommentar

Er noen VX450'er som har en slags rumelyd i vifta, dette kan være meget irriterende, er også noen få HX520W som har vært plaget av det samme. Dette er ikke spesielt fremtredende, jeg hører det kun på den ene VX450'en jeg har når det er -helt- stille her, uten sidedør på kabinettet og med vinduene igjen... ellers blir hele maskinen overdøvet av støy utenfra så fort vinduene står på gløtt.

 

Jeg ville nok gått for Corsair, har mistet tiltroen til MIST, jeg liker også å vite hvem som har produsert psuene jeg bruker.

Har også vært i kontakt med Corsair med spørsmål, og de er meget profesjonelle og svarer raskt på forespørsler. De har attpåtil egne folk på enkelte forum, bla.annet SPCR, og driver aktiv support og problemløsning.

 

MIST er et "eget" merke Microplex har laget, og jeg tviler på at de har like bra leverandører som Corsair (Seasonic og CWT)...

Endret av Wibla
Lenke til kommentar
Rosewill 500W - sjekk prisen...

 

Disse skal være laget av samme produsent som leverer MIST-psuene, tror det er litt avanse her ja....

Vet ikke hvor nøyaktig du har har sett på den siden, men det virker ihvertfall som om alle er veldig fornøyd med den PSUen,

ettersom den får nesten bare 6'er i terningskast / 5 av 5(som det blir brukt i linken). Og hvis en PSU til den prisen har slik

kvalitet, så må en i mye høyere prisklasse være fryktlig mye bedre. Nå er ikke jeg på noen måte en super fan av Mist,

har forøvrig selv en Mist 500w som jeg ikke har hatt noe problemer med. Men er bare slik at jeg føler at noen har sagt noe

de føler på basis av fordommer, og ryktet har spredd seg slik at så og si alle sier det samme uten å ha særlig grunnlag

eller bevis for de ordene de uttaler seg med.

Lenke til kommentar

Jeg har sett MIST psuer som har avgått ved døden pga. råtne kondensatorer, det er ikke noe å legge skjul på.

Dette er forbedret i nyere versjoner, men jeg har ikke hørt om at de har byttet leverandør (kan noen opplyse meg isåfall?).

 

Hva slags komponenter som blir brukt i de forskjellige psuene er opp til kunde å velge, så putter OEM inn det de spesifiserer, at Newegg sitt eget OEM-merke ikke har valgt samme komponentkvalitet som Microplex/MIST er kanskje ikke utenkelig?

 

Det samme er tilfelle med Corsair og Seasonic, Corsair har spesifisert enda bedre komponenter til sine psu produsert av Seasonic enn Seasonic bruker i sine egne.

 

Skal vedde ganske mye på at hvis MIST´en hadde blitt solgt under Rosewill navnet her i landet uten noen "fornorsking", så hadde den blitt rangert sammen med andre greie budsjett psu´er.

 

Ja, definitivt ikke så høyt priset som MIST er i dag - men MIST psuene har en fordel ved at de er modulære.

Endret av Wibla
Lenke til kommentar

Stemmer det, PSUer som lages på oppdrag gjøres ofte etter spesifikasjoner fra oppdragsgiver, så det er som regel vanlig at utseendet noen ganger er likt, men innmaten varierer. MIST kan være dyrere fordi etter hva jeg ser så bruker Rosewill Fuhjyuu-kondensatorer som ikke tåler varme. Dette ble brukt i MIST rev 1, men i senere tid har de byttet til noname-kondensatorer. Man vet vel egentlig i så tilfelle ikke hvor de kommer fra, så hva slags påkjenninger de måtte tåle forblir vel uklart.

 

Stemmer også at Corsairs strømforsyninger ikke alltid er identiske til Seasonic og andre CWT-baserte modeller. F.eks Thermaltake Toughpower 750W og Corsair TX750W kommer fra CWT, men bruker hhv. forskjellige kondensatorer. Corsair spesifiserer også at deres PSUer skal brukes kondensatorer med 105C temperaturterskel, mens etter hva jeg har sett, så nøyer TT seg med 85C terskel, pluss at de bruker andre merker.

Lenke til kommentar

Jepp... en venn av meg som jobber litt på si som datamekker (og har altfor mye å gjøre da han er flink) har sett ganske mye retur på thermaltake-psuene i forhold til enkelte andre merker.

 

Bruker seriøst MIST noname kondensatorer i sine nyere psuer? Litt useriøst kanskje? Jeg kjøper ikke PSU uten å vite hva slags kondensatorer det står i, og hvor høy temperatur de tåler.

Lenke til kommentar

Dere finner interessante fakta om HX serien her :

(bla. at det er en single rail PSU)

 

Quote: PowerGuy

There is a single OCP/OVP point, a single +12V source inside the HX520/HX620 supplies.

( http://www.asktheramguy.com/v3/showthread.php?t=65353 )

 

 

Tilbakevist at Corsair har compabilitets problemer (var faktisk gfx driveren til nVidia)

( http://www.houseofhelp.com/forums/showthread.php?t=68346 )

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...