Jump to content
Sign in to follow this  
Joachim_F

Feature: Digital Illusions' ukjente perle

Recommended Posts

Benefactor ble uansett aldri noen stor suksess. Om dette skyldes enkelte svake omtaler, eller om folk som spilte demoen ikke gav den nok tid til å bli komfortable med kontrollsystemet, vet jeg ikke. Det kan også ha vært at utgiver Psygnosis gjorde en dårlig jobb med markedsføringen – spillets boks er i alle fall ikke veldig spennende, og de små skjermbildene på baksiden klarer ikke å demonstrere hvor sjarmerende spillet faktisk ser ut i bevegelse.

 

Hyggelig artikkel, dog jeg tror forfatteren glemmer et viktig punkt: Spillet var da ikke bra :-).

 

Husker selv at jeg irriterte meg over en del punkter mens jeg spilte gjennom demoen. Kontrollsystemet, som nevnt i artikkelen, var et av dem. En kan naturligvis si at en må regne med noe tilvendingstid, men når en tenker på oppløsningen og kvaliteten på skjermene som var tilgjengelig på den tiden (flerparten av Amiga-eiere brukte jo en vanlig tv) gjorde det lite tilgivende kontrollsystemet flere brett til rene irritasjonsmomenter. En satt igjen at det var tilfeldigheter som styrte om en klarte et brett eller ei.

 

Internett var et ukjent fenomen for de fleste i de dager, så et spill hadde to primære salgsmomenter: Spilledemoen eller kul embalasje/reklame (ved impulskjøp). Demoen feilet, og som forfatteren nevner gir ikke stilbilder noe godt inntrykk av spillets sterke sider: Flytende animasjoner, bra brettdesign og oppfriskende utfordringer.

 

 

Sett i perspektiv synes jeg det er litt ironisk at spill fra sist århundre fremdeles generelt føles mer nyskapende enn spill vi finner i bokhyllene i dag. En skulle tro at tilgangen til adskillig kraftigere maskinvare ville gi mere originale spill. Men kanskje jeg svartmaler. Det kommer jo mange flere spill ut pr mnd nå enn tidligere, da sier det seg selv at "originalprosenten" blir lavere..

Share this post


Link to post

pokker og, husker jeg prøvde den demoen, men jaggu meg er det noen år siden nå :D

 

hmm, pinball spilla ja, dem og var jeg innom. men jeg tror jeg foretrekker the real thing, om ikke noen kommer med en skjerm stor nok til å vise hele "maskina" på en gang...

Share this post


Link to post
Annonse

"Vokt dem for bien."

 

Skal det ikke være "Vokt Dem for bien."?

 

Edit: Eller menes det at man skal vokte disse "merry menene"?

Edited by FilleteBill

Share this post


Link to post

Elsket de gamle pinnballspillene der. Husker jeg syntes en Griffin som kom opp under loadingen var så stilig :) mener også å huske at vi fikk opp meldingen "Extended memory detected and utilized" når broren min fikk ekstra minne til han fyllte året...the memories!

 

Var det ikke Diital Illusions spm lagde Rick Dangerous også eller husker jeg feil her?

Share this post


Link to post

Man kan ikke lage en skikkelig spillside uten et par nostalgiske sjeler med på laget. Knall artikkel! :)

 

Hender seg stadig vekk at jeg fisker fram musikken fra Pinball serien. Noe av det ypperste innen spillmusikk til dags dato... i mine ører hvertfall.

Edited by Dummst

Share this post


Link to post

Flott artikkel, eg kjende ikkje igjen så mange av spela, med unntak av Pinball Fantasies, det var knallbra, har mange timar med det bak meg.

Share this post


Link to post

Både Benefactor og Motorhead står i samlingen min. Benefactor spilte jeg sinnsykt mye, for hvert brett man fullførte fikk en oppgitt en kode som måtte benyttes neste gang man startet spillet for å gå direkte til det levelet en var kommet.

Det ble svært mange nedskrevne koder etterhvert.

 

 

Jeg kjøpte benefactor gjennom "arctic software club". Noen som vet hva de karene styrer med i dag? Gav ut et eget medlemblad med spillomtaler i samme høye klasse som "databladet"

 

Nostalgi på høyt plan dette :)

Edited by Mr_Jonez

Share this post


Link to post

Koselig med litt nostalgi og tilbakeblikk, akkurat benefactor var ikke spillet jeg spillte mest på amiga, men pinball-spillene var jo selskrevende i enhver amiga-samling.

 

AtW

Share this post


Link to post

Jeg husker Pinball-spillene godt! Vanvittig bra gameplay, et helt fantastisk lydbilde og den beste spillmusikken som var å oppdrive på den tiden. Typisk at EA nå eier Digital Illusions og at de aldri kommer til å lage like innovative og morsomme spill igjen.

Share this post


Link to post

Jeg må si meg enig i at dette var en meget bra artikkel.

 

Jeg leser alltid igjennom artiklene om gamle nostalgiske spill. Henter dere noe av infoen fra andre sider som dere har lyst til å dele med forumet. Jeg kunne gjerne tenkt meg å finne en internett side som konsentrerte seg kun om å lage reviews om game spill. Jeg har prøvd å finne dette, men til ingen nytte......

Share this post


Link to post

Underbar nostalgisk artikel! Jag fastnade aldri för Battlefield-serien, men Pinball Dreams är nog det spelet jag lagt ner mest tid på (eller det kanske är Age of Empires II när jag tänker efter...). Hur kul som helst, spelade själv efter skolan, med tjejen som inte gillade "data spel" och på fyllan med kompisar.. helt genialt! Som jag kommer ihåg det skulle det nog vara kul att spela även idag!

 

Motorhead var första spelet som jag verkligen fastnade för nätverksspel, även det ett mycket bra spel på sin tid (dock hade dt nog varit traumatiskt att försöka spela det idag!).

 

//LD

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...