Jump to content

Toxin

Medlemmer
 • Content Count

  291
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

About Toxin

 • Birthday 10/01/1984

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. For info for de som kun bruker kjølepasta når de bygger sin egen data. Jeg kjøpte en kjøler fra Noctua og da fulgte en tube med kjølepasta med. For meg så reddet det dagen da Artic Silver 5 som jeg hadde bestilt i tillegg ble sendt separat og kom først over helgen
 2. Om man tenker å bruke denne til å styre pc/mediasenter koblet til TV, hvordan gjøres dette best? Jeg ser det ikke er noe problem å bruke den til å fjernstyre PCen, men kan man da f.eks browse i filer på dataen (og se dette på tableten) og samtidig ha en videofil spillende i fullskjermmodus på TVen? Noen som har elegante løsninger for bruk av tablet (android) til å styre ting i huset?
 3. Hei, ser det er endel folk med peiling der ute, håper på noen gode svar. Jeg har bachelor i petroleum fra Universitetet i Stavanger og ble nettopp ferdig med en mastergrad i det samme som jeg tok i Sydney, Australia. Fant jo ut etterhvert at det er mye færre ingeniører med fast offshore-rotasjon enn hva jeg trodde da jeg startet, men det var liksom for seint å snu. Etter bachelorgraden jobbet jeg 1 år hos Halliburton ved borevæske og sementeringslaboratoriet på land mens jeg ventet på å starte mastergraden i Australia. Ble tilbudt en traineestilling som offshore borevæskeingeniør hos dem men valgte å takke nei da jeg ble spurt ca 1 uke før avreise, men det er jo greit å vite at jeg sannsynligvis vil stille bra om jeg velger å søke denne stillingen senere da jeg fikk gode referanser fra dem. "Problemet" med den stillingen er at jeg hører at det er få muligheter for å avansere til andre stillinger fra denne jobben, den er liksom på toppen av sitt arbeids gren. Jeg har veldig lyst å jobbe offshore, da selvsagt helst fast, og lurte på om det er noen faste stillinger man kan få ute som ingeniør. Er da interessert i både stillinger som ville være aktuelle for relativt nyutdannede, og også offshore ingeniørstillinger som man kan ha etter man har skaffet seg erfaring, og da helst litt info om hvilken type erfaring dette som oftest er. Har snust litt på dette med feltingeniører, men jeg klarer ikke helt å få fatt i om de som regel jobber onshore og så reiser ut eller om det også er feltingeniører som jobber permanent offshore (og da stillinger en kan bli med min bakgrunn som petroleums ingeniør). Ble litt 'wall of text'-basert dette innlegget men håper noen har noen gode svar virker jo som om andre (blivende) ingeniører også lurer på slikt så dere slipper kanskje å svare flere ganger da Takker for all respons.
 4. Hei Jeg er i markedet etter bærbar, har nå en Dell XPS M1330 som skal byttes ut. Maskinen jeg tenker å erstatte den med vil være en med ganske like egenskaper. Har sett på Studio XPS 13, som ser flott ut, men orker ikke risikere de samme varmeproblemene igjen (lest om endel som har det i XPS 13 tråden). Er vel kanskje ikke heeelt riktig å si luksus bærbar, men er villig til å betale litt for en liten og lett sammenlignet med hva man får for samme pris med større maskiner. Her er kriteriene: Prisklasse: 10 000 - 15 000. Må ha: - 12.x"-13.x" - LED skjerm - Kraftig prosessor - Dedikert grafikkort - Minst 3 GB RAM - Minst 320 GB HDD - Pent design - Helst ikke mer enn ~2.3 kg - HDMI og bra med usb-tilkoblinger - Grei kjøling uten for mye bråk Ønskelig: - Lavest mulig vekt - Dockingstasjon - eSata tilkobling - God batteritid Trenger ikke: - Innebygget optisk drev - Er ikke interessert i noen Mac-modeller Er selvfølgelig ikke lett å oppfylle alle disse punktene, er f.eks vanskelig å finne en liten og pen som samtidig har dockingstasjon, men kriteriene er der for å gi en pekepinn. Eksempler på dataer som jeg svært godt kunne tenke meg, men som jeg ikke har fått tak i (ingen på lager og tar ikke inn nye) i Norge er: - Asus U6Vc - LG P310 Tenker å bruke denne maskinen som en multimediemaskin når jeg er hjemme, ønsker derfor å ha en pen og liten maskin som tar seg bra ut, samtidig som den har bra med tilkoblinger. Ønsker også at den skal være liten for jeg kommer til å drasse den rundtom litt også. Er bra om den har godt batteri, men kommer nok til å være tilkoblet et adapter mesteparten av tiden (bør dermed ikke stikke ut for mye bak, vurderer eventuelt stort + lite batteri)). Trenger ikke være så ekstremt kraftig grafikkmessig, den må kunne drive gamle spill (HL2, Trackmania osv) og ikke minst må den kunne vise HD på en tilkoblet TV skjerm. Burde være nok informasjon til å danne et bilde om hvilken type maskin jeg ser etter. Er veldig takknemlig om noen har noen bra forslag som passer. Synes 15 000 kroner er i overkank dyrt, men vil vurdere det. Tenker å ha maskinen i en god del år.
 5. Tipper dette vil forskyve seg etterhvert som symbian kommer på flere og flere trykkskjermstelefoner, som er mye bedre å surfe med. Har selv Opera Mini på min n95, men synes det er et ork å surfe nettet med den, trenger større skjerm og oppløsning. Blir kun brukt til å sjekke viktige ting når jeg ikkje har andre alternativer, i likhet med hva en tidligere bruker sa.
 6. Iphone har uten tvil en simpel og grei måte å skaffe seg programmer, Nokia osv kunne godt lært å strømlinje slike prosesser noe mer. Når det er sagt så har jeg da klart å installere flust med programmer selv, signere egne applikasjoner mm (og jeg er ingen mobil-geek), men kunne godt vært "enklere". Men dette snakket om at å ikke ha tilgang til multi-tasking er en fordel for Iphone brukerene er så våsete at jeg omtrent faller overende. Som så mange her har sagt så er det jo brukeren som bestemmer om han vil ha 70+ apllikasjoner kjørende med tilsvarende lav batteritid eller kjøre "en og en" ting og få lengre levetid. Å avslutte et program er ikke verre en å velge "avslutt", så er det gjort. Å kunne gjøre flere ting samtidig, legge ting i bakgrunnen osv er helt supert. Jeg hadde ikke hatt en smarttelefon før jeg fikk min nåværende for et godt år siden, men jeg vil aldri kunne gå tilbake til en telefon uten multitasking lenger. Faktisk så brukte jeg nylig en Ericcsson K810 mens telefonen min var til reperasjon, og det var forferdelig
 7. Takker for svar. Fikk prate med svensk kundeservice når jeg ringte på norsk dagtid for en stund siden ihvertfall så regner med at det er det samme nå, virket greie de. Hva med det faktum at maskinen min fungerer mer eller mindre helt normalt for øyeblikket foruten når jeg kjører enkelte spill (slik som trackmania, og temperaturene generelt ved spilling er høye, ca 95 grader på GPU). Som sagt så anser jeg det som sannsynlig at det bare er et spørsmål om tid før de alvorlige feilene dukker opp igjen med tanke på tidligere erfaring (og det faktum at ingen egentlige endringer ble gjort, bare fikk et identisk hovedkort uten ny kjøleløsning). Vil jeg bli nødt til å vente til den klikker helt eller er de indikasjonene jeg har nok til å heve kjøpet nå? Jeg tenker om de tester maskinen så er det ikke sikkert de vil mene at temperaturen er for høy, selv om jeg vet at den er det (tar ofte 6-9 måneder før en merker skaden skikkelig med temperaturproblemet med M1330, men jeg kan jo se allerede nå at idle/load temperaturer er det de var før hos meg, og høyere enn hva folk uten temperaturproblemet rapporterer).
 8. Hei Jeg og en kamerat har begge Dell XPS M1330, og har begge slitt med det velkjente varmeproblemet. Jeg har fått erstattet hovedkort 3 ganger og kameraten min 2 ganger og vi er rimelig leie av hele maskinen. Vi setter begge stor pris på eventuelle tips om hvordan en skal gjøre det for å få en smertefri prosess med Dell. Hvordan er det vi skal går fram når man skal heve kjøpet? Kontakter man da Dell eller har de en fast prosedyre. Er det nødvendig å ha original embalasje? Har det noe å si om et batteri er ødelagt/helt ubrukelig? Lurer også veldig på en ting: Min bærbar ble reparert tre ganger med å bytte hovedkort, og etter den tredje gangen var dataen fremdeles for varm (kan ikke heve kjøpet før jeg er i Norge igjen så kunne ikke heve etter andre gangen). Men etter å ha brukt maskinen en stund så oppfører den seg egentlig ganske normalt og temperaturene er endel lavere (rundt 76 grader ved idle på GPU). Problemet er at jeg vet at de kun byttet hovedkortet, og det har ingen ny kjøleløsning slik som noen sier de får hjemme i Norge (befinner oss begge i utlandet for tiden). Siden det tok 7-8mnd før problemet oppstod første gangen regner jeg egentlig med at det vil skje igjen. Jeg snakket med Dell for en stund siden når fremdeles var problemer med varmen etter den siste reparasjonen så de har loggført at jeg snakket med dem om det. Ved å spille et såpass enkelt spill som TrackMania så ligger nå temperaturen på GPU på omtrent 96 grader, så jeg antar det bare er et spørsmål om tid før den begynner å streike igjen. Er jeg da nødt til å vente til dataen begynner å krasje igjen (som jeg er ganske sikker på den vil gjøre), eller er det nok at den har vist problemer (som de har forsøkt å reparere flere ganger) og jeg har rapportert det. Jeg får tross alt spørsmål om å redusere grafikken i TrackMania fordi framerate er lav, maskinen skulle da vel enkelt klare å kjøre det spillet? Vil de "teste" maskinen for problemer når jeg hever kjøpet? Regner egentlig med det og det er ergelig om jeg er i utlandet igjen om maskinen begynner å få hetesjokk. Kunne tenkt meg å heve kjøpet i sommer når jeg er i Norge for en stund. Takker for hjelp! PS. Er ikke helt sikker om dette er rett forum, bare flytt det om det passer bedre i et annet. Søkte forøvrig etter andre tråder men de dreide seg mer generelt om forbrukerloven osv så jeg valgte å starte et nytt emne.
 9. Norsk og dansk utgave er like, i verst fall at Æ og Ø er byttet om eller noe slikt. Har selv den danske utgaven da den var flere hundre kroner billigere og den er helt lik den norske, løp og kjøp! Og LeGrandDuc, du kan også gå inn i preferances i VLC og mappe knappene selv, herlig å kunne bruke mediaknappene, og fint å konfigurere alle hopp-frem/tilbake nivåene (svært kort/kort/medium/langt) til lett identifiserbare knapper. I det hele tatt synes jeg det er et utrolig bra kjøp/produkt, herlig å bruke fra sofaen uten et stort tastatur osv liggende, og alle kompisene mine som har sett den har fått sikl i munnviken.
 10. Hei, først lurer jeg på hvor en får kjøpt en T9400 med det nye intel chipsettet?. Finner den ikke på prisguiden ihvertfall. For det andre så er jeg også svært interessert i hvordan støy og spesielt varmeutviklingen er. Har nå en XPS M1330 som jeg har byttet hovedkort på tre ganger pga for høy varme uten at de har ordnet problemet og er ikke interessert i å slite med det samme igjen. Leste et dansk review som skrøytet over lite støy og varme men er utrolig skeptisk. For meg er ikke batteritiden så vesentlig for jeg kommer mest til å bruke den koblet til strømnettet og forsterker/TV samt bruk i huset generelt. Ser etter alternativer til XPSen som jeg hadde vært storfornøyd med til min bruk, hadde det ikke vert for alle problemene. Denne ser jo utrolig lekker ut, er bra speccet og har en prislapp jeg kan svelge med tanke på at jeg skal heve kjøpet av mi nåværende maskin og dermed får en 9-10 tusen igjen Edit: er det forresten noen som har en god oversikt over hvordan de forskjellige modellene er rangert i forhold til hverandre. Er det slik at U6S < U6Sg < U6V? Er jo også en U6Vc versjon men aner ikke hva forskjellen mellom U6Vc og U6V er, noen som kan hjelpe med dette? Vet at det er e-SATA inngang på 'V' modellene noe som jeg finne svært attraktivt. Edding: Dette med lavere ytelse ved bruk av 3-cellers batteriet, er det noe som alle opplever eller bare noen uheldige? Ser av bilder at 6 og 9 cellers batteriene stikker veldig mye ut bak, kunne fint tenkt meg å bruke 3 cellers batteriet når dataen er i huset og koblet ti lstrømnettet da det ser litt penere ut, men ikke om den da e mye tregere. Ble litt mye mas fra min side nå men takker for svar!
 11. Jeg fikk min DiNovo Mini idag og førsteintrykket er veldig bra, har den danske versjonen. For å zoome i Vista så kan en bruke Fn + "opp og ned"-knappene til venstre på samme måte som ctrl + musehjul fungerer i Vista. Har ikke prøvd dette i XP men det er ihvertfall zoomesymboler som Fn taster på de knappene (eller misforstod jeg hva dere snakket om?). Lurer på om det går an å bruke denne med 2 datamaskiner samtidig uten at de påvirker hverandre eller om en bare kan synce den opp mot en maskin om gangen, noen som vet? Både jeg og romkameraten min har bærbare med innebygd bluetooth, og vi veksler på hvem som har koblet sin data til anlegg/fjernsyn så hadde vært praktisk å kunne bruke dinovo mini til å styre begge to hver for seg. Er dette mulig?
 12. Du sier du ikke vil spille online, men jeg anbefaler deg å prøve. Trackmania er bygd opp litt annerledes enn de fleste spill ser du. Å spille online er akkuratt som å spille alene, du kjører dine runder og forsøker å sette best mulig tid i løpet av 5-6minutt på hver bane. Alle de andre spillerene gjør det samme, og bilene kan ikke kollidere med hverandre (du kan også stille det lsik at du ikke ser de andre bilene). Tingen er at de beste banene får du ved å spille online hvor folk selv lager fantastiske baner. Anbefaler f.eks den norske serveren Speedtracks, masse bra baner om du liker fart. Om du ikke gjør det så bra bryr ingen seg om, men du vil nok merke at du blir bedre etter en ganske kort stund. Gi det et forsøk ihvertfall
 13. Empire: Total War StarCraft II (om gudene står oss bi) Half-Life 2: Episode 3 (når himmelen står i flammer) Empire tror jeg blir hedensk bra, gleder seg! StarCraft II ar jeg et håp om at kommer ut i år nå som de har delt opp i 3 separate kampanjer, balanseringen virker godt på vei i følge siste film på siden deres. Episode 3 skal bli større og bedre enn de to første episodene har jeg lest. Håper på litt info om den nå som L4D er utgitt og har fått den oppmerksomheten det trengte. I og med at de ikke har sluppet noe info om episoden så tviler jeg på den kommer før til neste år... Battlefield 3 er vel ikke annonsert engang? Håper uansett på noen info om det snart, "vet" at de jobber med det og BF2 var vel et av de beste MP spill jeg har spillt. Heroes kan jo bli morsomt det også da.
 14. Ærlig talt, tror du Sony, et av verdens største selskaper på sitt område, går konkurs etter et dårlig år? De har nok så mye penger på bank at de kan klare ti slike år til, eller mer. Si det til General Motors :!: Er jo klart at om dette fortsetter så vil det kunne bli dramatisk. Så stor som denne krisen har blitt så er det nok veeeldig mange som kutter ned på forbruk og kjøp av "luksusvarer" som elektronikk, med andre ord rammes Sony og andre nisje veldig hardt.
 15. Har ikke spilt dette selv og håpte det var Gun II som kom men for all del, er villig til å gi dette en sjanse om det får bra kritikk.
×
×
 • Create New...